Go through the Math in Focus Grade 2 Workbook Answer Key Chapter 6 Practice 4 Multiplying 5: Using Dot Paper to finish your assignments.

## Math in Focus Grade 2 Chapter 6 Practice 4 Answer Key Multiplying 5: Using Dot Paper

**Use dot paper to solve.**

Example

Kelly uses 5 beads to make one necklace. How many beads does she use to make 8 necklaces?

__8__ × __5__ = __40__

She uses __40__ beads to make 8 necklaces.

Question 1.

9 friends buy tickets to a movie. Each ticket costs $5. How much do the friends pay in all for the tickets?

_____ × $ ____ = $ ____

The pay $_____ in all for the tickets.

Answer:

9 × $5 = $45

The pay $45 in all for the tickets.

Explanation:

Given:

Number of friends are there to by tickets = 9 friends

each tickets cost = $5

To know how much the friends have to pay in all for the tickets, we need to multiply 5 with 9 then we get

5 × 9 = 45

So, they have to pay $45 in total for the tickets

Question 2.

Ellen packs some books into 10 boxes. She packs 5 books into each box. How many books does she pack in all?

_____ × _____ = _____

She packs ____ books into 10 boxes.

Answer:

10 × 5 = 50

She packs 50 books into 10 boxes.

Explanation:

Given:

Total number of boxes Ellen packs the books into = 10

In each box she packs = 5 books

To know how many hooks in total she packs we need to multiply 10 with 5 so we get

10 × 5 = 50

In total she packs 50 books in 10 boxes.

**Multiply.**

**Color the dots to help you.**

Example

Question 3.

Answer:

Multiply.

**Color the dots to help you.**

Question 4.

Answer:

**Use dot paper to fill in the blanks.**

Question 5.

Answer:

**Use dot paper to fill in the blanks.**

Question 6.

Answer:

Question 7.

Answer: