Go through the Math in Focus Grade 2 Workbook Answer Key Chapter 6 Practice 2 Multiplying 2: Using Dot Paper to finish your assignments.

## Math in Focus Grade 2 Chapter 6 Practice 2 Answer Key Multiplying 2: Using Dot Paper

**Use dot paper to solve.**

Question 1.

There are 4 bags. 2 rolls are in each bag. How many rolls are there in all?

4 × 2 = ____

There are ___ rolls in all.

Answer:

Explanation:

Given:

Total number of bags = four

each bag has = two rolls

Multiply four with two we get

4 × 2 = 8

There are 8 rolls in all.

Question 2.

6 bicycles are in the shop. Each bicycle has 2 wheels. How many wheels are there in all?

Answer:

Explanation:

Given:

Total number of bicycle in a shop = six

each each bicycle has = two wheels

Multiply six with two we get

6 × 2 = 12

There are 12 wheels in all.

**Use dot paper to solve.**

Question 3.

Mrs. Smith buys 5 burgers for her children. Each burger costs $2. How much do the 5 burgers cost in all?

Answer:

Explanation:

Given:

Total number of burgers Mrs. Smith buys for her children = five

Each burger costs = two dollar

Multiply four with two we get

5 × 2 =10

The five burgers cost $ 10 in all

Question 4.

Ed buys 9 pairs of socks. Each pair of socks costs $2. How much do the socks cost in all?

Answer:

Explanation:

Given:

Total number of pair of socks Ed buys = nine

Each pair of socks costs = two dollar

Multiply nine with two we get

9 × 2 = 18

The five burgers cost $ 18 in all

**Use dot paper to find the missing numbers.**

Example

Question 5.

Answer:

Question 6.

6 × 2 = 10 + ___

= ______

Answer:

6 × 2 = 10 + 2

= 12

Question 7.

8 × 2 = 20 – ___

= ____

Answer:

8 × 2 = 20 – 4

= 16

Use dot paper to find the missing numbers.

Example

Question 8.

Answer:

Question 9.

Answer: