Go through the Math in Focus Grade 5 Workbook Answer Key Chapter 2 Practice 2 Multiplying by Tens, Hundreds, or Thousands to finish your assignments.

## Math in Focus Grade 5 Chapter 2 Practice 2 Answer Key Multiplying by Tens, Hundreds, or Thousands

**Multiply.**

Question 1.

47 × 10 = ___

Answer:

47 X 10 = 470,

Explanation:

Given 47 multiplied by 10 we get zero at units place and

we increment towards left side as shown,

so 47 X 10 = 470.

Question 2.

38 × 10 = ___

Answer:

38 X 10 = 380,

Explanation:

Given 38 multiplied by 10 we get zero at units place and

we increment towards left side as shown,

so 38 X 10 = 380.

Question 3.

109 × 10 = ___

Answer:

109 X 10 = 1,090,

Explanation:

Given 109 multiplied by 10 we get zero at units place and

we increment towards left side as shown,

so 109 X 10 = 1,090.

Question 4.

521 × 10 = ___

Answer:

521 X 10 = 5,210,

Explanation:

Given 521 multiplied by 10 we get zero at units place and

we increment towards left side as shown,

so 521 X 10 = 5,210.

Question 5.

7,140 × 10 = ___

Answer:

7,140 X 10 = 71,400,

Explanation:

Given 7,140 multiplied by 10 we get zero at units place and

we increment towards left side as shown,

so 7,140 X 10 = 71,400.

Question 6.

1,503 × 10 = ___

Answer:

1,503 X 10 = 15,030,

Explanation:

Given 1,503 multiplied by 10 we get zero at units place and

we increment towards left side as shown,

so 1,503 X 10 = 15,030.

Question 7.

3,702 × 10 = ___

Answer:

3,702 X 10 = 37,020,

Explanation:

Given 3,702 multiplied by 10 we get zero at units place and

we increment towards left side as shown,

so 3,702 X 10 = 37,020.

Question 8.

9,342 × 10 = ___

Answer:

9,342 X 10 = 93,420,

Explanation:

Given 9,342 multiplied by 10 we get zero at units place and

we increment towards left side as shown,

so 9,342 X 10 = 93,420.

**Find the missing factors.**

Question 9.

96 × __ = 960

Answer:

96 X __10__ = 960,

Explanation:

As given 96 X _____ = 960 to find missing factors we divide

960 by 96 we get 10, so answer is 96 X __10 ___ = 960.

Question 10.

___ × 10 = 700

Answer:

__70 __ X 10 = 700,

Explanation:

As given _____ X 10 = 700 to find missing factors we divide

700 by 10 we get 70, so answer is __70 _ X 10 = 700.

Question 11.

514 × __ = 5,140

Answer:

514 X __10 __= 5,140,

Explanation:

As given 514 X _____ = 5,140 to find missing factors we divide

5,140 by 514 we get 10, so answer is 514 X __10 ___ = 5,140.

Question 12.

___ × 10 = 5,000

Answer:

__500 __ X 10 = 5,000,

Explanation:

As given _____ X 10 = 5,000 to find missing factors we divide

5,000 by 10 we get 500, so answer is __500_ X 10 = 5,000.

Question 13.

308 × ___ = 3,080

Answer:

308 X __10_ = 3,080,

Explanation:

As given 308 X _____ = 3,080 to find missing factors we divide

308 by 3,080 we get 10, so answer is 308 X __10 ___ = 3,080.

Question 14.

___ × 10 = 4,020

Answer:

__402__ X 10 = 4,020,

Explanation:

As given _____ X 10 = 4,020 to find missing factors we divide

4,020 by 10 we get 402, so answer is __402 ___ X 10 = 4,020.

Question 15.

2,096 × ___ = 20,960

Answer:

2,096 X __10 ___ = 20,960,

Explanation:

As given 2,096 X _____ = 20,960 to find missing factors we divide

20,960 by 2,096 we get 10, so answer is 2,096 X __10 ___ = 20,096.

Question 16.

___ × 10 = 91,760

Answer:

__9,176__ X 10 = 91,760,

Explanation:

As given _____ X 10 = 91,760 to find missing factors we divide

91,760 by 10 we get 9,176, so answer is __9,176 ___ X 10 = 91,760.

**Complete.**

Example.

65 × 40 = (65 × __4__) × 10

= __260__ × 10

= __2,600
__Answer:

65 X 40 = 2,600,

Explanation:

Given 65 X 40 as 40 can be divided as 4 X 10,

So (65 X _4_) X 10,

__260__ X 10,

_2,600_,

therefore 65 X 40 = 2,600.

Question 17.

39 × 30

= (39 × _3__) × 10

= _117_ × 10

= _1,170___

Answer:

39 X 30 = 1,170,

Explanation:

Given 39 X 30 as 30 can be divided as 3 X 10,

So (39 X _3_) X 10,

__117__ X 10,

_1,170_,

therefore 39 X 30 = 1,170.

Question 18.

143 × 90

= (143 × _9_) × __10__

= __1,287__ × __10__

= _12,870___

Answer:

143 X 90 = 12,870,

Explanation:

Given 143 X 90 as 90 can be divided as 9 X 10,

So (143 X _9_) X 10,

__1,287__ X 10,

_12,870_,

therefore 143 X 90 = 12,870.

Question 19.

360 × 30

= (360 × _3__) × __10__

= _1,080__ × __10__

= __10,800__

Answer:

360 X 30 = 10,800,

Explanation:

Given 360 X 3 as 30 can be divided as 3 X 10,

So(360 X _3_) X 10,

__1,080__ X 10,

_10,800_,

therefore 360 X 30 = 10,800.

Question 20.

285 × 80

= (285 × _8_) × _10__

= _2,280___ × _10__

= _22,800__

Answer:

285 X 80 = 22,800,

Explanation:

Given 285 X 80 as 80 can be divided as 8 X 10,

So(285 X _8_) X 10,

__2,280__ X 10,

_22,800_,

therefore 39 X 30 = 1,170.

**Multiply.**

Question 21.

7 × 1,000 = ___

Answer:

7,000 ,

Explanation:

Given to find multiplication of 7 with thousand we get

7,000 .

Question 22.

86 × 100 = ___

Answer:

8,600

Explanation:

Given to find multiplication of 86 with hundred we get

8,600 .

Question 23.

70 × 1,000 = ___

Answer:

70,000 ,

Explanation:

Given to find multiplication of 70 with thousand we get

70,000.

Question 24.

95 × 100 = __

Answer:

9,500,

Explanation:

Given to find multiplication of 9,500 with hundred we get

9,500.

Question 25.

400 × 1,000 = ____4,00,000_____

Answer:

4,00,000 ,

Explanation:

Given to find multiplication of 400 with thousand we get

4,00,000.

Question 26.

217 × 100 = ___21,700_____

Answer:

21,700,

Explanation:

Given to find multiplication of 217 with hundred we get

217 X 100 = 21,700.

Question 27.

726 × 1,000 = ___72,60,000______

Answer:

72,60,000 ,

Explanation:

Given to find multiplication of 726 with thousand we get

72,60,000 .

Question 28.

803 × 100 = _____80,300____

Answer:

80,300 ,

Explanation:

Given to find multiplication of 803 with hundred we get

80,300.

Question 29.

8,032 × 1,000 = ____80,32,000_______

Answer:

80,32,000 ,

Explanation:

Given to find multiplication of 8,032 with thousand we get

80,32,000.

Question 30.

3,810 × 100 = ___3,81,000______

Answer:

3,81,000,

Explanation:

Given to find multiplication of 3,810 with hundred we get

3,81,000 .

Question 31.

3,936 × 1,000 = ___39,36,000________

Answer:

39,36,000 ,

Explanation:

Given to find multiplication of 3,936 with thousand we get

39,36,000.

What cat has long, fine hair, and a snubbed nose?

Write the letters that match the answers below to find out.

PERSIAN cat has long, fine hair and a snubbed nose,

Explanation:

Persian cat has long, fine hair, and a snubbed nose,

the letters that match the answers above are written above as

P – 21,700,

E – 9,500,

R – 7,000,

S – 80,300,

I – 7,26,000,

A – 70,000,

N – 3,936,000.

**Find the missing factors.**

Question 32.

17 × ___100____ = 1,700

Answer:

17 X 100 = 1,700,

Explanation:

Given 17 X ____ = 1,700,

to find missing factor we divide 1,700 by 17 we get

1,700 ÷ 17 = 100.

Question 33.

_25__ × 1,000 = 25,000

Answer:

__25__ X 1,000 = 25,000,

Explanation:

Given ____ X 1,000 = 25,000,

to find missing factor we divide 25,000 by 1,000 we get

25,000 ÷ 1,000 = 25.

Question 34.

____4,78_____ × 1,000 = 4,78,000

Answer:

__4,78___ X 1,000 = 4,78,000,

Explanation:

Given ____ X 1,000 = 4,78,000,

to find missing factor we divide 4,78,000 by 1,000 we get

4,78,000 ÷ 1,000 = 4,78.

Question 35.

320 × _1,000_ = 3,20,000

Answer:

320 X __1,000__ = 3,20,000,

Explanation:

Given 320 X __1,000___ = 3,20,000,

to find missing factor we divide 3,20,000 by 320 we get

3,20,000 ÷ 320 = 1,000.

Question 36.

1,315 × ____100____ = 131,500

Answer:

1,315 X __100___ = 131,500,

Explanation:

Given 1,315 X _ 100_ = 131,500

to find missing factor we divide 131,500 by 1,315 we get

131,500 ÷ 1,315 = 100.

Question 37.

_2,662__ × 1,000 = 2,662,000

Answer:

__2,662__ X 1,000 = 2,662,000,

Explanation:

Given ____ X 1,000 = 2,662,000,

to find missing factor we divide 2,662,000 by 1,000 we get

2,662,000 ÷ 1,000 = 2,662.

Question 38.

4,668 × ___100___ = 4,66,800

Answer:

4,668 X __100__ = 4,66,800,

Explanation:

Given 4,668 X _ 100_ = 4,66,800

to find missing factor we divide 4,668 by 100 we get

4,66,800 ÷ 4,668 = 100.

Question 39

___25_____ × 1,000 = 25,000

Answer:

__25___ X 1,000 = 25,000,

Explanation:

Given ____ X 1,000 = 25,000,

to find missing factor we divide 25,000 by 1,000 we get

25,000 ÷ 1,000 = 25.

**Complete.**

Example.

4 × 300 = (4 × __3__) × 100

= __12__ × 100

= __1,200__

Question 40.

12 × 500 =

= (12 × _5__) × 100

= ___60___ × 100

= __6,000__

Answer:

12 X 500 = 6,000,

Explanation:

Given to find 12 X 500 so

= (12 X __5__) X 100,

= __60__ X 100,

= __6,000_.

Question 41.

700 × 900 = (700 × __9_) × 1oo

= ___6,300___ × 100

= _6,30,000___

Answer:

700 X 900 = (700 X __9__) X 100,

Explanation:

Given to find 700 X 900 so

= (700 X __9__) X 100,

= ___6,300___ X 100,

= ___ 6,30,000__.

**Complete.**

Question 42.

814 × 700 =

= (814 × __7_) × 100

= __5,698____ × 100

= 5,69,800

Answer:

814 X 700 = 5,69,800,

Explanation:

Given to find 814 X 700 so

(814 X __7 __) X 100,

= __5,698___ X 100,

= 5,69,800.

Question 43.

5,400 × 800 =

= (5,400 × _8__) × 100

= __43,200____ × 100

= _4,320,000__

Answer:

5,400 X 800= 43,200,

Explanation:

Given to find 5,400 X 800 so

= __43,200__ X 100,

= __4,320,000__.

Question 44.

5 × 7,000

= (5 × _7_) × 1,000

= ___35____ × 1,000

= __35,000__

Answer:

5 X 7,000 = 35,000,

Explanation:

Given to find 5 X 7,000 so

= (5 X _7_) X 1,000,

= __35___ X 1,000,

= 35,000.

Question 45.

8 × 5,000

= (8 × _5_) × 1,000

= ___40___ × 1,000

= __40,000__

Answer:

8 X 5,000 = 40,000,

Explanation:

Given to find 8 X 5,000 so

= 8 X 5 X 1,000,

= 40 X 1,000,

= 40,000.

Question 46.

12 × 3,000

= (12 × __3_) × 1,000

= _36__ × 1,000

= __36,000___

Answer:

12 X 3,000 = 36,000,

Explanation:

Given to find 12 X 3,000 so

=(12 X __3__) X 1,000,

= __36__ X 1,000,

= __36,000__.

Question 47.

15 × 2,000

= (15 × __2_) × 1,000

= ___30____ × 1,000

= __30,000___

Answer:

15 X 2,000 = 30,000,

Explanation:

Given to find 15 X 2,000 so

15 X 2 X 1000,

= 30 X 1,000,

= 30,000.

Question 48.

300 × 4,000

= (300 × __4_) × _1,000___

= _1,200_ × 1,000

= _12,00,000___

Answer:

300 X 4,000 = 12,00,000,

Explanation:

Given to find 300 X 4,000 we get

300 x 4 X 1,000,

= 12,00 X 1,000,

= 12,00,000.

Question 49.

663 × 6,000

= (663 × _6_) × 1,000

= _3,978__ × 1,000

= _39,78,000___

Answer:

663 X 6,000 =39,78,000,

Explanation:

Given to find 663 X 6,000 so

663 X 6 X 1,000,

= 3,978 X 1,000,

= 39,78,000.

**Multiply.**

Question 50.

Answer:

Explanation:

Multiplying by Tens we get 17 X 70 as 17 X 7 X 10 = 1,190,

Multplying by Hundreds we get 17 X 700 as 17 X 7 X 100 = 11,900,

Multiplying by Thousands we get 17 X 7,000 = 17 X 7 X 1,000 = 1,19,000.

Question 51.

Answer:

Explanation:

Multiplying by Tens we get 65 X 30 as 65 X 3 X 10 = 1,950,

Multplying by Hundreds we get 65 X 300 as 65 X 3 X 100 = 19,500,

Multiplying by Thousands we get 65 X 3,000 = 65 X 3 X 1,000 = 1,95,000.

Question 52.

Answer:

Explanation:

Multiplying by Tens we get 90 X 40 as 9 X 4 X 10 = 3,600,

Multplying by Hundreds we get 90 X 400 as 90 X 4 X 100 = 36,000,

Multiplying by Thousands we get 90 X 4,000 = 90 X 4 X 1,000 = 3,60,000.

Question 53.

Answer:

Explanation:

Multiplying by Tens we get 812 X 10 as 812 X 10 = 8,120,

Multplying by Hundreds we get 812 X 100 as 812 X 100 = 81,200,

Multiplying by Thousands we get 812 X 1,000 = 812 X 1,000 = 8,12,000.

Question 54.

Answer:

Explanation:

Multiplying by Tens we get 634 X 20 as 634 X 2 X 10 = 12,680,

Multplying by Hundreds we get 634 X 200 as 634 X 2 X 100 = 1,26,800,

Multiplying by Thousands we get 634 X 200 = 634 X 2 X 1,000 = 12,68,000.

**Find the missing factors.**

Question 55.

31 × ___100_____ = 3,100

Answer:

31 X 100 = 3,100,

Explanation:

Given to find 31 X ___ = 3,100,

the missing factor is 3,100 ÷ 31 = 100.

Question 56.

30 × ___3,000______ = 90,000

Answer:

30 X ___3,000___ = 90,000,

Explanation:

Given to find 30 X _____ = 90,000,

So we divide 90,000 by 30 we get 90,000 ÷ 30 = 3,000.

Question 57.

103 × ___30_____ = 3,090

Answer:

103 X _30 ___ = 3,090,

Explanation:

Given to find 103 X _____ = 3,090,

So we divide 3,090 by 103 we get 3,090 ÷ 103 = 30.

Question 58.

25 × ____200_____ = 5,000

Answer:

25 X __200__ = 5,000,

Given to find 25 X _____ = 5,000,

So we divide 5,000 by 25 we get 5,000 ÷ 25 = 200.

The owner of on electronics store wants to estimate the amount she will receive from the soles of these items:

58 all-in-one printers at $219 each.

652 radio clocks at $73 each.

99 portable audio players at $217 each.

39 plasma television sets at $4,156 each.

Answer:

The owner of the electronics store will receive $19,38,025,

Explanation:

Given the owner of an electronics store wants to estimate the amount she

will receive from the soles of these items:

58 all-in-one printers at $219 each.

652 radio clocks at $73 each.

99 portable audio players at $217 each.

39 plasma television sets at $4,156 each are

So for all-in-one printers it is 58 X $219 = $12,702,

for radio clocks it is 652 X $73 = $47,596 for

portable audio players it is 99 X $217 = $21,483 and

for 39 plasma television sets it is 39 X $47,596 = $18,56,244.

Therefore the owner will receive

$12,702 + $47,596 + $21,483 + $18,56,244 = $19,38,025.

Estimate the amount she receives for each type of item by rounding to the greatest place value. Then, estimate the total amount from the sales of the items.

Question 59.

58 × $219 rounds to ___60______ × $___220______ = $4,400

Answer:

$4,400,

Explanation:

When 58 X $219 rounds to 60 X $220 we get $4,400.

Question 60.

652 × $73 rounds to ___650______ × $ ___70___ = $45,500

Answer:

$45,500,

Explanation:

When 652 X $73 rounds to 650 X $70 we get $45,500.

Question 61.

99 × $217 rounds to ____100______ × $ __220_______ = $22,000

Answer:

$22,000,

Explanation:

When 99 X $217 rounds to 100 X $220 we get $22,000.

Question 62.

39 × $4156 rounds to ___40______ × $ ___4,160______ = $1,66,400

Answer:

$1,66,400,

Explanation:

When 39 X $4156 rounds to 40 X $4,160 = $1,66,400.

Question 63.

The total estimated amount is

$ _4,400____ +$ __45,500___ +$ __22,000___ +$1,66,400

= $ _2,38,300_____

Answer:

$2,38,300,

Explanation:

The given total estimated amount is $4,400 + $45,500 + $22,000 + $1,66,400 =

$2,38,300,