Go through the Math in Focus Grade 2 Workbook Answer Key Chapter 2 Practice 8 Addition with Regrouping in Ones and Tens to finish your assignments.

## Math in Focus Grade 2 Chapter 2 Practice 8 Answer Key Addition with Regrouping in Ones and Tens

**Solve.**

Question 1.

On Wednesday, 487 people visit the zoo. On Thursday, 135 more people visit the zoo than on Wednesday. How many people visit the zoo on Thursday?

___ people visit the zoo on Thursday.

Answer:

616 people visit the zoo on Thursday.

Explanation:

On Wednesday, 487 people visit the zoo.

On Thursday, 135 more people visit the zoo than on Wednesday.

481 + 135 = 616 people visit the zoo on Thursday

Question 2.

After selling 694 books, Mr. Brown has 276 books left. How many books did he have at first?

He had ___ books at first.

Answer:

He had 970 books at first.

Explanation:

After selling 694 books,

Mr. Brown has 276 books left.

694 + 276 = 970 books that he have at first

Question 3.

A toy company gives away 111 toys in a contest There are 177 toys left. How many toys are there at first?

There are ___ toys at first.

Answer:

There are 288 toys at first.

Explanation:

A toy company gives away 111 toys in a contest

There are 177 toys left.

111 + 177 = 288 toys are there at first

Question 4.

There are 167 dolls in a toy store. The owner buys 533 more dolls. How many dolls are there now?

There are ___ dolls now.

Answer:

There are 700 dolls now.

Explanation:

There are 167 dolls in a toy store.

The owner buys 533 more dolls.

167 + 533 = 700 dolls are there now

Question 5.

Sunshine Camp has 324 boys.

There are 379 girls.

How many campers are at Sunshine Camp?

There are ___ campers at Sunshine Camp.

Answer:

There are 703 campers at Sunshine Camp.

Explanation:

Sunshine Camp has 324 boys.

There are 379 girls.

324 + 379 = 703 campers are at Sunshine Camp

Question 6.

Luke has 548 coins in his collection. Luke has 276 fewer coins than Sam. How many coins does Sam have?

Sam has ___ coins in his collection.

Answer:

Sam has 824 coins in his collection.

Explanation:

Luke has 548 coins in his collection.

Luke has 276 fewer coins than Sam.

548 + 276 = 824 coins that Sam have