Practice the problems of Math in Focus Grade 3 Workbook Answer Key Chapter 11 Practice 2 Kilometers and Meters to score better marks in the exam.

## Math in Focus Grade 3 Chapter 11 Practice 2 Answer Key Kilometers and Meters

**Complete.**

**Example**

Question 1.

5 km 26 m = __________ m + __________ m

= _________ m

Answer:

5 km 26 m = 5000 m + 26 m

= 5026 m

Explanation:

Converting kilometers to meters

1 kilometer = 1000 meters

Question 2.

8 km 8 m = __________ m + __________ m

= _________ m

Answer:

8 km 8 m = 8000 m + 8 m

= 8008 m

Explanation:

Converting kilometers to meters

1 kilometer = 1000 meters

**Write in meters.**

Question 3.

5 km 505 m = __________ m + __________ m = __________ m

Answer:

5 km 505 m = 5000 m + 505 m = 5505 m

Explanation:

Converting kilometers to meters

1 kilometer = 1000 meters

Question 4.

8 km 500 m = __________ m + __________ m = __________ m

Answer:

8 km 500 m = 8000 m + 500 m = 8500 m

Explanation:

Converting kilometers to meters

1 kilometer = 1000 meters

Question 5.

8 km 50 m = __________ m + __________ m = __________ m

Answer:

8 km 50 m = 8000 m + 50 m = 8050 m

Explanation:

Converting kilometers to meters

1 kilometer = 1000 meters

Question 6.

9 km 5 m = __________ m + __________ m = __________ m

Answer:

9 km 5 m = 9000 m + 5 m = 9005 m

Explanation:

Converting kilometers to meters

1 kilometer = 1000 meters

**Complete.**

**Example**

Question 7.

3,056 m = ___________ km ___________ m

Answer:

3,056 m = 3 km 56 m

Explanation:

Converting the given meters to kilometers and meters

1 kilometer = 1000 meters

Question 8.

6,009 m = ___________ km ___________ m

Answer:

6,009 m = 6 km 9 m

Explanation:

Converting the given meters to kilometers and meters

1 kilometer = 1000 meters

**Write in kilometers and meters.**

Question 9.

2,050 m = ___________ m + ___________ m = ___________ km ___________ m

Answer:

2,050 m = 2000 m + 50 m = 2 km 50 m

Explanation:

Converting the given meters to kilometers and meters

1 kilometer = 1000 meters

Question 10.

7,900 m = = ___________ m + ___________ m = ___________ km ___________ m

Answer:

7,900 m = = 7000 m + 900 m = 7 km 900 m

Explanation:

Converting the given meters to kilometers and meters

1 kilometer = 1000 meters

Question 11.

9,090 m = = ___________ m + ___________ m = ___________ km ___________ m

Answer:

9,090 m = = 9000 m + 90 m = 9 km 90 m

Explanation:

Converting the given meters to kilometers and meters

1 kilometer = 1000 meters

Question 12.

9,009 m = = ___________ m + ___________ m = ___________ km ___________ m

Answer:

9,009 m = = 9000 m + 9 m = 9 km 9 m

Explanation:

Converting the given meters to kilometers and meters

1 kilometer = 1000 meters

**Choose the unit you would use to measure each. Write kilometers or meters.**

Question 13.

The building is about 30 ____________ tall.

Answer:

The building is about 30 meters tall.

Explanation:

The building cannot be measured in Kilometers

it is measured in meters

Question 14.

The distance from Washington, D.C., to Syracuse, New York, is about 470 _____________.

Answer:

The distance from Washington, D.C., to Syracuse, New York, is about 470 kilometers.

Explanation:

The distance between states cannot be measured in meters

so it is measured in kilometers

Question 15.

A bus is about 10 _____________ long.

Answer:

A bus is about 10 meters long.

Explanation:

The bus cannot be measured in Kilometers

it is measured in meters

Question 16.

The total length of the Golden Gate Bridge is about 3 _____________.

Answer:

The total length of the Golden Gate Bridge is about 3 kilometers.

Explanation:

The length of bridge cannot be measured in meters

so it is measured in kilometers

**Complete.**

Jacob is at an amusement park. He wants to visit all four theme parks. Find the length of each path he wants to take.

Question 17.

Jacob needs to travel _____________ meters from the entrance to Fantasy Land.

Answer:

Jacob needs to travel 2500 meters from the entrance to Fantasy Land.

Explanation:

The length from entrance to Fantasy Land.

1 kilometer = 1000 meters

2 km 500 m = 2000 + 500 = 2500 meters

Question 18.

Super Land is _____________ meters from Fantasy Land.

Answer:

Super Land is 4070 meters from Fantasy Land.

Explanation:

1 kilometer = 1000 meters

The distance from Super Land to Fantasy Land is 4 km 70 m

4000 + 70 = 4070 meters

Question 19.

From _____________ to Magic Land, he has to travel a distance of 9 kilometers 9 meters.

Answer:

From super land to Magic Land, he has to travel a distance of 9 kilometers 9 meters.

Explanation:

The distance from super land to Magic Land, is 9009 meters

1 kilometer = 1000 meters

9 kilometers + 9 m

Question 20.

Magic Land is _____________ kilometers _____________ meters from Mystery Land.

Answer:

Magic Land is 5 kilometers 808 meters from Mystery Land.

Explanation:

1 kilometer = 1000 meters

5808 = 5000 + 808 = 5 km + 808 m

Question 21.

Mystery Land is _____________ kilometers _____________ meters from the entrance.

Answer:

Mystery Land is 4 kilometers 76 meters from the entrance.

Explanation:

1 kilometer = 1000 meters

4076 = 4000 + 76 = 4km + 76 meters