Practice the problems of Math in Focus Grade 3 Workbook Answer Key Chapter 10 Practice 1 Addition to score better marks in the exam.

## Math in Focus Grade 3 Chapter 10 Practice 1 Answer Key Addition

**Add mentally.**

Question 1.

$7.30 + $2.00 = $__________

Answer:

$7.30 + $2.00 = **$9.30**

Explanation:

Perform addition operation on above two numbers. Add $7.30 with $2.00 the sum is $9.30.

Question 2.

$37.20 + $0.45 = $__________

Answer:

$37.20 + $0.45 = **$37.65**

Explanation:

Perform addition operation on above two numbers. Add $37.20 with $0.45 the sum is $37.65.

Question 3.

$5.20 + $12.65 = $__________

Answer:

$5.20 + $12.65 = **$17.85**

Explanation:

Perform addition operation on above two numbers. Add $5.20 with $12.65 the sum is $17.85.

Question 4.

$51.20 + $14.80 = $__________

Answer:

$51.20 + $14.80 = **$66.00**

Explanation:

Perform addition operation on above two numbers. Add $51.20 with $14.80 the sum is $66.00.

Question 5.

$0.95 + $9.35 = $__________

Answer:

$0.95 + $9.35 = **$10.30**

Explanation:

Perform addition operation on above two numbers. Add $0.95 with $9.35 the sum is $10.30.

Question 6.

$4.35 + $64.85 = $__________

Answer:

$4.35 + $64.85 = **$69.20**

Explanation:

Perform addition operation on above two numbers. Add $4.35 with $64.85 the sum is $69.20.

Question 7.

$31.65 + $3.90 = $__________

Answer:

$31.65 + $3.90 = **$35.55**

Explanation:

Perform addition operation on above two numbers. Add $31.65 with $3.90 the sum is $35.55.

Question 8.

$5.45 + $0.75 = $__________

Answer:

$5.45 + $0.75 = **$6.20**

Explanation:

Perform addition operation on above two numbers. Add $5.45 with $0.75 the sum is $6.20.

**Find each missing amount.**

Question 9.

$26 + $72 = $__________

40¢ + 50¢ = __________¢

$__________ + __________¢ = $__________

Answer:

$26 + $72 = **$98**

40¢ + 50¢ = **90¢**

$98 + 90¢ = **$98.90**

Explanation:

In the above image we can observe before the decimal point the number is represented with $ and after the decimal point the number is represented with ¢. The total sum is represented with $.

Add before the decimal point numbers.

$26 + $72 = **$98**

Add after the decimal point numbers.

40¢ + 50¢ = **90¢**

Add before and after decimal point numbers.

$98 + 90¢ = **$98.90**

Question 10.

$__________ + $__________ = $__________

__________¢ + __________¢ = __________¢

$__________ + __________¢ = $ __________

Answer:

**$51 + $4= $55**

**25¢ +20¢ = 45¢**

**$55 + 45¢ = $ 55.45**

Explanation:

In the above image we can observe before the decimal point the number is represented with $ and after the decimal point the number is represented with ¢. The total sum is represented with $.

Add before the decimal point numbers.

**$51 + $4= $55**

Add after the decimal point numbers.

**25¢ +20¢ = 45¢**

Add before and after decimal point numbers.

**$55 + 45¢ = $ 55.45**

Find each missing amount.

Question 11.

$__________ + $__________ = $__________

__________¢ + __________¢ = __________¢

$__________ + __________¢ = $ __________

Answer:

**$6 + $18 = $24**

**5¢ + 20¢ = 25¢**

**$24 + 25¢ = $ 24.25**

Explanation:

In the above image we can observe before the decimal point the number is represented with $ and after the decimal point the number is represented with ¢. The total sum is represented with $.

Add before the decimal point numbers.

**$6 + $18 = $24**

Add after the decimal point numbers.

**5¢ + 20¢ = 25¢**

Add before and after decimal point numbers.

**$24 + 25¢ = $ 24.25**

Question 12.

$__________ + $__________ = $__________

__________¢ + __________¢ = __________¢

$__________ + __________¢ = $ __________

Answer:

**$60 + $17 = $77**

**5¢ + 70¢ = 75¢**

**$77 + 75¢ = $ 77.75**

Explanation:

In the above image we can observe before the decimal point the number is represented with $ and after the decimal point the number is represented with ¢. The total sum is represented with $.

Add before the decimal point numbers.

**$60 + $17 = $77**

Add after the decimal point numbers.

**5¢ + 70¢ = 75¢**

Add before and after decimal point numbers.

**$77 + 75¢ = $ 77.75**

**Use the items and prices in the picture to answer each exercise.**

**What is the cost of**

Question 13.

a carton of milk and a head of broccoli? $ __________

Answer:

A carton of milk cost is $2.70.

A head of broccoli cost is $2.30

**$2.70 + $2.30 = $ 5**

The cost of both carton of milk and a head of broccoli are $5.

Question 14.

a bunch of grapes and a packet of whole meal biscuits? $__________

Answer:

A bunch of grapes cost is $12.95.

A packet of whole meal biscuits is $3.05.

**$12.95 + $3.05 = $16**

The cost of both bunch of grapes and a packet of whole meal biscuits are $16.

Question 15.

a cucumber and a head of cabbage? $__________

Answer:

A cucumber cost is $0.85

A head of cabbage cost is $1.15.

**$0.85 + $1.15 = $2**

The cost of both cucumber and a head of cabbage are $2.

Question 16.

a pack of cheese and a box of oranges? $__________

Answer:

A pack of cheese cost is $3.55.

A box of oranges cost is $9.45.

**$3.55 + $9.45 = $13**

The cost of both pack of cheese and a box of oranges are $13.