Math in Focus Grade 2 Chapter 11 Answer Key Money

Practice the problems of Math in Focus Grade 2 Workbook Answer Key Chapter 11 Money to score better marks in the exam.

Math in Focus Grade 2 Chapter 11 Answer Key Money

Math Journal

Shawn made some mistakes in his homework. Help him correct the mistakes.

Example
Shawn’s mistake: 35¢ = $3.50
Correct answer: 35¢ = $0.35

Question 1.
Shawn’s mistake: One dollar and sixty cents = $1.06
Correct answer: _______
Answer:
Correct answer is one dollar 06 cents.

Question 2.
Shawn’s mistake: 450¢ = $450
Correct answer: ___________
Answer:
Correct answer is 450 cents = 450 cents.

Question 3.
Shawn’s mistake: $6 is $5 less than $10.
Correct answer: ____________
Answer:
Correct answer is $6 and $5 is less than $10.

Question 4.
Shawn’s mistake: $90 is $10 more than $100.
Correct answer: _____________
Answer:
Correct answer is $90 and $10 is more than $100.

Put On Your Thinking Cap!

Challenging Practice

Draw the amount of money using Math in Focus Grade 2 Chapter 11 Answer Key Money 2

Example
$5.70
Math in Focus Grade 2 Chapter 11 Answer Key Money 3

Question 1.
$4.60
Answer:
Math-in-Focus-Grade-2-Chapter-11-Answer-Key-Money-13
$4.60 = $1 ++$1+$1+$1+ 25 cents + 25 cents + 10 cents.

Question 2.
$9.40
Answer:
Math-in-Focus-Grade-2-Chapter-11-Answer-Key-Money-14
$9.40 = $5+$1 +$1+$1+$1+ 25 cents + 5 cents + 10 cents + 10 cents.

Put On Your Thinking Cap!

Problem Solving

Find different combinations of coins and bills that can make each amount.

Example
Math in Focus Grade 2 Chapter 11 Answer Key Money 4

Question 1.
$60.30
Math in Focus Grade 2 Chapter 11 Answer Key Money 5
Answer:
Math-in-Focus-Grade-2-Chapter-11-Answer-Key-Money-5

Question 2.
$25.00
Math in Focus Grade 2 Chapter 11 Answer Key Money 6
Answer:
Math-in-Focus-Grade-2-Chapter-11-Answer-Key-Money-6

Which amount is the greatest? _______
Answer: $60.30 is the greatest than $25.00

Chapter Review/Test

Vocabulary

Fill in the blanks with words or symbols from the box.

Question 1.
A _____ separates the dollars from the cents.
Answer:
A decimal point separates the dollar from the cents.

Question 2.
100¢ makes _______ 1.
Answer:
100 cents makes 1 dollar.

Question 3.
$.75 can also be written as 75 _____
Answer:
$.75 cannot written has 75.

Concepts and Skills

Identify the value of each bill or coin.

Question 4.
Math in Focus Grade 2 Chapter 11 Answer Key Money 7
Answer:
Math-in-Focus-Grade-2-Chapter-11-Answer-Key-Money-7
1 dime

Question 5.
Math in Focus Grade 2 Chapter 11 Answer Key Money 8
Answer:
Math-in-Focus-Grade-2-Chapter-11-Answer-Key-Money-8
1 penny

Question 6.
Math in Focus Grade 2 Chapter 11 Answer Key Money 9
Answer:
Math-in-Focus-Grade-2-Chapter-11-Answer-Key-Money-9
20 dollars

Question 7.
Math in Focus Grade 2 Chapter 11 Answer Key Money 10
Answer:
Math-in-Focus-Grade-2-Chapter-11-Answer-Key-Money-10
1 dollar

Write the amount of money in words and numbers.

Question 8.
Math in Focus Grade 2 Chapter 11 Answer Key Money 11
Answer:
Math-in-Focus-Grade-2-Chapter-11-Answer-Key-Money-11
Quarter dollar + quarter dollar + 1 dime + 5 cents + 5 cents + 5 cents + 1 penny
Quarter dollar = 25 cents
65 cents 1 dime 1 penny.
And
1 dime = 10cents
1 penny = 1cent
so
65 cents + 10cent + 1 cent =76 cent

Question 9.
Math in Focus Grade 2 Chapter 11 Answer Key Money 12
Answer:
Math-in-Focus-Grade-2-Chapter-11-Answer-Key-Money-12
10 dollars + 10 dollars + 1 dime + 1 dime + 1 dime + 1 dime + 1 penny + 1 penny
= 20 dollars 4 dime 2 penny
And
20 dollars = 2000cents
4 dime = 40cents
2penny = 2cents
so
2000cents + 40cents + 2cents = 2042 cent

Write the amount in dollars or cents.

Question 10.
50¢ = $ _______
Answer:
50 cents = half dollar

Question 11.
125¢ = $ _______
Answer:
125cents = 1.25 dollars

Question 12.
$16 = _______¢
Answer:
$16 = 1600 cents

Question 13.
$7.02 = ____ ¢
Answer:
702 cents

Compare.

Math in Focus Grade 2 Chapter 11 Answer Key Money 13

Question 14.
Which is the least amount? _____
Answer:
17.95 is the least amount.

Question 15.
Which is the greatest amount? ____
Answer:
$72.52 is the greatest amount.

Problem Solving

Solve. Draw bar models to help you.

Question 16.
Jeffrey has two $1 bills. He buys an ice cream for 70¢. How much does he have left? He has ____ left.
Answer:
Jeffrey has two $1 bills = $2 = 200 cent
He buys an ice cream = 70 cents
He have left = 200 cents – 70 cents = 130 cents.

Question 17.

Anita has $150. She spends $53 on books and $35 on a pair of shoes. How much does she have left?
She has $____ left.
Answer:
Anita has $150
She spends on books = $53
She spends on a pair of shoes = $35
She have left = 150 – 53 + 35 = 159 – 88 = $71.

Math in Focus Grade 2 Chapter 10 Practice 3 Answer Key Meaning of Difference

Practice the problems of Math in Focus Grade 2 Workbook Answer Key Chapter 10 Practice 3 Meaning of Difference to score better marks in the exam.

Math in Focus Grade 2 Chapter 10 Practice 3 Answer Key Meaning of Difference

Find the difference between the numbers.

Example
Math in Focus Grade 2 Chapter 10 Practice 3 Answer Key Meaning of Difference 1

Math-in-Focus-Grade-2-Chapter-10-Practice-3-Answer-Key-Meaning-of-Difference-1

Question 1.
156 and 82
Math in Focus Grade 2 Chapter 10 Practice 3 Answer Key Meaning of Difference 2
The difference between 156 and 82 is ___.
Answer:

Explanation:
The difference between 156 and 82 is 74
By removing 82 from 156 we get the value 74

Question 2.
800 and 785
Math in Focus Grade 2 Chapter 10 Practice 3 Answer Key Meaning of Difference 3
The difference between 800 and 785 is ___.
Answer:
Math-in-Focus-Grade-2-Chapter-10-Practice-3-Answer-Key-Meaning-of-Difference-3
Explanation:
The difference between 800 and 785 is 15
By removing 785 from 800 we get 15

Solve.

Use bar models to help you.

Question 3.
Tonya collected 320 friendship bracelets and her sister collected 290. Find the difference between the number of friendship bracelets.
Math in Focus Grade 2 Chapter 10 Practice 3 Answer Key Meaning of Difference 4
____ – ____ = ____
The difference is ____ friendship bracelets.
Answer:
Math-in-Focus-Grade-2-Chapter-10-Practice-3-Answer-Key-Meaning-of-Difference-4
Explanation:
Given:
Tonya has 320 friendship bracelets.
And, Sister had 290 friendship bracelets.
Buy removing 290 from 320 we can identify the difference
320 – 290 = 30
The difference is 30 friendship bracelets.

Question 4.
Joe and Susan went for a run. Joe ran 24 laps and Susan ran 15 laps. Find the difference between the number of laps they ran.
Math in Focus Grade 2 Chapter 10 Practice 3 Answer Key Meaning of Difference 5
____ – ____ = _____
The difference is ____ laps.
Answer:
Math-in-Focus-Grade-2-Chapter-10-Practice-3-Answer-Key-Meaning-of-Difference-5
Explanation:
Given:
Joe had run 24 laps
And, Susan had run only 15 laps
by removing 15 from 24 we get
24 – 15 = 9
The difference is 9 laps.

Solve.

Use bar models to help you.

Question 5.
Kiki baked 120 muffins on Monday. She baked 219 muffins on Tuesday. What is the difference between these two amounts?
Math in Focus Grade 2 Chapter 10 Practice 3 Answer Key Meaning of Difference 6
____ – _____ = _____
The difference is _________ muffins.
Answer:
Math-in-Focus-Grade-2-Chapter-10-Practice-3-Answer-Key-Meaning-of-Difference-6
Explanation:
Given:
On Monday she baked 120 muffins
on Tuesday she baked 219muffins
the difference can be identified by removing 120 from 219
2919 – 120 = 99
The difference is 99 muffins.

Question 6.
Mr. Wong wants to buy a camera that costs $401. He saved $315. What is the difference between the amounts of money?
Math in Focus Grade 2 Chapter 10 Practice 3 Answer Key Meaning of Difference 7
Answer:
Math-in-Focus-Grade-2-Chapter-10-Practice-3-Answer-Key-Meaning-of-Difference-7
Explanation:
Given:
Mr. Wong saved $315 to buy a camera
But the camera cost is $410
the difference between the amounts of money can be identified by removing 315 from 410
410 – -315 = 95
The difference is $95

Solve.

Use bar models to help you.

Question 7.
Elizabeth has a blue ribbon and a red ribbon. The blue ribbon ¡s 27 centimeters long. The red ribbon is 18 centimeters long. What is the difference between their lengths?
Math in Focus Grade 2 Chapter 10 Practice 3 Answer Key Meaning of Difference 8
The difference is _____________ centimeters.
Answer:
Math-in-Focus-Grade-2-Chapter-10-Practice-3-Answer-Key-Meaning-of-Difference-8
Explanation:
given:
The length of the blue ribbon is 27 centimeter
The length of the red ribbon is 18 centimeter
to find the difference in the length of the two ribbons remove 18 from 27
27 – 18 =9
The difference is 9

Math in Focus Grade 2 Chapter 10 Practice 5 Answer Key Rounding Numbers to Estimate

Practice the problems of Math in Focus Grade 2 Workbook Answer Key Chapter 10 Practice 5 Rounding Numbers to Estimate to score better marks in the exam.

Math in Focus Grade 2 Chapter 10 Practice 5 Answer Key Rounding Numbers to Estimate

Mark each number with an ✗ on the number line.

Round each number to the nearest ten. Circle it on the number line. Then fill in the blanks.

Example
Math in Focus Grade 2 Chapter 10 Practice 5 Answer Key Rounding Numbers to Estimate 1

Question 1.
48 is nearer to __ than to ____
48 is about ___ when rounded to the nearest ten
Answer:
Math-in-Focus-Grade-2-Chapter-10-Practice-5-Answer-Key-Rounding-Numbers-to-Estimate-1
48 is nearer to 50 than to 40
48 is about 50 when rounded to the nearest ten

Question 2.
35 is about ________ when rounded to the nearest ten.
Answer:
Math-in-Focus-Grade-2-Chapter-10-Practice-5-Answer-Key-Rounding-Numbers-to-Estimate-13
35 is about 40 when rounded to the nearest ten.

Question 3.
26 is nearer to _________ than to ___.
26 is about ________ when rounded to the nearest ten.
Answer:
Math-in-Focus-Grade-2-Chapter-10-Practice-5-Answer-Key-Rounding-Numbers-to-Estimate-14
26 is nearer to 30 than to 20.
26 is about 30 when rounded to the nearest ten.

Look at the digits in the tens place. Then till in the blanks.

Example

37 is between 30 and 40

Question 4.
86 is between _________ and ____
Answer:
86 is between 80 and 90

Question 5.
93 is between _________ and ____.
Answer:
93 is between 90 and 100.

Question 6.
286 is between _______ and ____
Answer:
286 is between 280 and 290

Question 7.
721 is between ________ and ________
Answer:
721 is between 720 and 730

Mark each number with an ✗ on the number line. Round each number to the nearest ten. Circle the number on the number line. Then fill in the last column of the table.

Question 8.
Math in Focus Grade 2 Chapter 10 Practice 5 Answer Key Rounding Numbers to Estimate 2
Answer:
Math-in-Focus-Grade-2-Chapter-10-Practice-5-Answer-Key-Rounding-Numbers-to-Estimate-2

Question 9.
Math in Focus Grade 2 Chapter 10 Practice 5 Answer Key Rounding Numbers to Estimate 3
Answer:
Math-in-Focus-Grade-2-Chapter-10-Practice-5-Answer-Key-Rounding-Numbers-to-Estimate-3

Question 10.
Math in Focus Grade 2 Chapter 10 Practice 5 Answer Key Rounding Numbers to Estimate 4
Answer:
Math-in-Focus-Grade-2-Chapter-10-Practice-5-Answer-Key-Rounding-Numbers-to-Estimate-4

Complete the table.

Question 11.
Math in Focus Grade 2 Chapter 10 Practice 5 Answer Key Rounding Numbers to Estimate 5
Answer:
Math-in-Focus-Grade-2-Chapter-10-Practice-5-Answer-Key-Rounding-Numbers-to-Estimate-5

Question 12.
Math in Focus Grade 2 Chapter 10 Practice 5 Answer Key Rounding Numbers to Estimate 6
Answer:
Math-in-Focus-Grade-2-Chapter-10-Practice-5-Answer-Key-Rounding-Numbers-to-Estimate-6

Question 13.
Math in Focus Grade 2 Chapter 10 Practice 5 Answer Key Rounding Numbers to Estimate 7
Answer:
Math-in-Focus-Grade-2-Chapter-10-Practice-5-Answer-Key-Rounding-Numbers-to-Estimate-7

Question 14.
Math in Focus Grade 2 Chapter 10 Practice 5 Answer Key Rounding Numbers to Estimate 8
Answer:
Math-in-Focus-Grade-2-Chapter-10-Practice-5-Answer-Key-Rounding-Numbers-to-Estimate-8

Question 15.
Math in Focus Grade 2 Chapter 10 Practice 5 Answer Key Rounding Numbers to Estimate 9
Answer:
Math-in-Focus-Grade-2-Chapter-10-Practice-5-Answer-Key-Rounding-Numbers-to-Estimate-9

The numbers in each problem are rounded to the nearest ten. Find the greatest and least number that is rounded. Use the number line to help you.

Example
Mr. Johnson spent about $80 at a department store.
Math in Focus Grade 2 Chapter 10 Practice 5 Answer Key Rounding Numbers to Estimate 14
The greatest amount he could have spent is $84.

The least amount he could have spent is $ 75.

Question 16.
Charles drinks about 790 milliliters of fruit juice in one day.
Math in Focus Grade 2 Chapter 10 Practice 5 Answer Key Rounding Numbers to Estimate 10
The greatest amount he could have had is _________ milliliters.
The least amount he could have had is _________ milliliters.
Answer:
Math-in-Focus-Grade-2-Chapter-10-Practice-5-Answer-Key-Rounding-Numbers-to-Estimate-10
The greatest amount he could have had is 794 milliliters.
The least amount he could have had is 785 milliliters.

Question 17.
Shateel ran about 750 meters.
Math in Focus Grade 2 Chapter 10 Practice 5 Answer Key Rounding Numbers to Estimate 11
The greatest distance she could have run is _________ meters.
The least distance she could have run ¡s _________ meters.
Answer:
Math-in-Focus-Grade-2-Chapter-10-Practice-5-Answer-Key-Rounding-Numbers-to-Estimate-11
The greatest distance she could have run is 754 meters.
The least distance she could have run ¡s 745 meters.

Question 18.
The mass of a bag of potatoes ¡s about 830 grams.
Math in Focus Grade 2 Chapter 10 Practice 5 Answer Key Rounding Numbers to Estimate 12
The greatest mass of the potatoes could be ___ grams.
The least mass of the potatoes could be ___ grams.
Answer:
Math-in-Focus-Grade-2-Chapter-10-Practice-5-Answer-Key-Rounding-Numbers-to-Estimate-12
The greatest mass of the potatoes could be 834 grams.
The least mass of the potatoes could be 825 grams.

Find the sum or difference. Then round each number to the nearest ten. Estimate the sum or difference to check that the answers are reasonable.

Example
763 + 36 = 799
763 is about 760
36 is about 40
760 + 40 = 800
So, 763 + 36 is about 800
Is the answer reasonable?
Explain. Yes, because 800 is close to 799.
Answer:

Question 19.
238 + 98 = _______
238 is about _____
98 is about ____.
___ + ____ = ____
So, 238 + 98 is about ____
Is the answer reasonable? Explain. _____
Answer:
238 + 98 = 336
238 is about 230
98 is about 100.
230 + 100 = 330
So, 238 + 98 is about 330
Explanation : No, As 330 is the nearest tenth value of 336

Question 20.
847 – 95 = _______
847 is about ____.
95 is about ____.
_____ – ____ = _____
So, 846 – 95 = ____
____ – ____ = ____
Is the answer reasonable? Explain. _______
Answer:
847 – 95 = 752
847 is about 840.
95 is about 90.
840 – 90 = 750
So, 846 – 95 is about 330
847 – 95 = 752
Explanation: Yes,  because 750 is close to 752

Question 21.
781 + 49 = _______
Check: _________ + _________ = _____.
Is the answer reasonable? Explain.
Answer:
781 + 49 = 830
781 is about 780.
49 is about 50.
780 + 50 = 830
Check: 781 + 49 = 830
Explanation: Yes,  because 830  is equal  to 830

Question 22.
259 – 72 = _______
Check: ________ – ________ = ____.
Is the answer reasonable? Explain.
Answer:
259 – 72 =187
260 is about 260.
72 is about 70.
260 – 70 = 190
Check: 259 – 72 is about 187
Explanation: Yes,  because 190  is close  to 187

Question 23.
The school principal has $900 to buy items for the school. Round the cost of each item to the nearest ten.
Then estimate the total cost.
a. A set of 4 textbooks costs $96.
96 is _________ when rounded to the nearest ten.
Answer:
96 is 100 when rounded to the nearest ten.

b. A printer costs $215.
215 is _________ when rounded to the nearest ten.
Answer:
215 is 210 when rounded to the nearest ten.

c. A camera costs $147.
147 is _________ when rounded to the nearest ten.
Answer:
147 is 150 when rounded to the nearest ten.

d. A computer costs $385.
385 is _________ when rounded to the nearest ten.
Answer:
385 is 380 when rounded to the nearest ten.

e. The estimated total cost is $ ___.
Answer:
We have the rounded values as given below
A set of 4 textbooks costs = $100
A printer costs = $210
A camera costs = $150
A computer costs = $380
we get the cost by adding all the above mentioned values.
that is
$100 + $210 + $150 + $380 = $840
total cost is $840

f. Does the principal have enough money to pay for all the items?
__________
Answer: Yes, The principal have enough money to pay for all the items.

Math in Focus Grade 2 Chapter 10 Answer Key Mental Math and Estimation

Practice the problems of Math in Focus Grade 2 Workbook Answer Key Chapter 10 Mental Math and Estimation to score better marks in the exam.

Math in Focus Grade 2 Chapter 10 Answer Key Mental Math and Estimation

Chapter Review/Test
Vocabulary

Fill in the blanks with words from the box.

Question 1.
You can use an estimate to check that a sum is __________

Question 2.
86 is 90 when rounded to the _____.
Answer:

Question 3.
Add to find the ____________ of two or more numbers.
Answer:

Question 4.
Subtract to find the ____________ between two or more numbers.
Answer:

Concepts and Skills Add mentally.

Question 5.
325 + 9 = _______
Answer: 334

Question 6.
436 + 20 = _______
Answer: 456

Question 7.
691 + 70 = _______
Answer: 761

Question 8.
635 + 300 = _______
Answer: 935

Subtract mentally.

Question 9.
541 – 5 = _______
Answer: 536

Question 10.
863 – 50 = _______
Answer: 813

Question 11.
238 – 70 = _____
Answer: 168

Question 12.
617 – 400 = _____
Answer: 217

Round each number to the nearest ten.

Question 13.
65 is about _________
Answer: 65 is rounded to the nearest ten is 70.

Question 14.
132 is about ____.
Answer: 132 is rounded to the nearest ten is 130.

Question 15.
29 is about ____.
Answer: 29 is rounded to the nearest ten is 30.

Question 16.
396 is about ____.
Answer: 396 is rounded to the nearest ten is 400.

Find the sum or difference. Then round each number to the nearest ten to check that the answers are reasonable.

Question 17.
76 + 83 = _______
___ + ____ = ____
Answer:  159
80 + 80 = 160

Explanation:
We need to round the numbers to the nearest ten
76 is nearer to 80,
83 is nearer to 80,
By adding 76 with 83 we get 159,
By adding 80 with 80 we get 160,
Therefore, the estimated sum is 160.

Question 18.
182 + 95 = _______
____ + ____ = ____
Answer:
182 + 95 = 277
180 + 100 = 280

Explanation:
We need to round the numbers to the nearest ten
182 is nearer to 180,
95 is nearer to 100,
By adding 182 to 95 we get 277
By adding 180 to 100 we get 280,
Therefore, estimated sum is 280

Question 19.
628 – 145 = _________
____ + ___ = ____
Answer:
628 – 145 = 483

Explanation:
We need to round the numbers to the nearest ten
628 is nearer to 630,
145 is nearer to 150,
By subtracting 145 from 628 we get 483,
By subtracting 150 from 630 we get 480,
Therefore, the estimated sum is 480.

Question 20.
598 – 136 = _________
____ – ____ = ____
Answer: 598 – 136 = 462
Explanation:
598 is nearer to 600,
136 is nearer to 140,
By subtracting 136 from 598 we get 462,
By subtracting 140 from 600 we get 460,
Therefore estimated sum is 460

Problem Solving

Solve. Then use estimation to check that the answers are reasonable.

Question 21.
Mrs. Brown buys a set of books and a giant teddy bear. The set of books costs $154. The giant teddy bear costs $122. Find the sum of the amount for both prices.
___ + ___ = ____
Check: ___ + ___ = ____
Is the answer reasonable? Explain
The two things cost about $ _______
Answer:
The sum of the amount for both prices is $ 276
154 + 122 = 276
Explanation:
Given,
Mrs. Brown buys a set of books cost of = $154,
Buys a giant teddy bear cost of = $122,
By adding both $154 to $122 we get the total sum of $276,
Therefore, the total amount for both prices is $276.

Question 22.
Pete earns $103 a month delivering newspapers. Shawn earns $175 a month delivering pizzas. What is the difference in the amounts they earn?
_____ – ____ = ____
Check: ___ – ____ = ____
Is the answer reasonable? Explain.
The difference is about $ ____
Answer:
The difference in the amounts they earn is $72.
Explanation:
Given,
Pete earns monthly by delivering newspapers is = $103
Shawn earns monthly by delivering pizzas is = $175
By subtracting 103 from 175 we get 72,
Therefore, we get the difference in amounts they earn is $72.

Math in Focus Grade 2 Cumulative Review for Chapters 10 to 12 Answer Key

Practice the problems of Math in Focus Grade 2 Workbook Answer Key Cumulative Review for Chapters 10 to 12 to Estimate to score better marks in the exam.

Math in Focus Grade 2 Cumulative Review for Chapters 10 to 12 Answer Key

Concepts and Skills

Question 1.
Connect the cards to show the steps for mental math.
Math in Focus Grade 2 Cumulative Review for Chapters 10 to 12 Answer Key 1
Answer:
Math in Focus Grade 2 Cumulative Review for Chapters 10 to 12 Answer Key_1

Add mentally.

Question 2.
352 + 4 = ____________
Answer: 352 + 4 = 356

Question 3.
817 + 5 = ____________
Answer: 817 + 5 = 822

Question 4.
143 + 30 = ____________
Answer: 143 + 30 = 163

Question 5.
198 + 800 = ____________
Answer: 198 + 800 = 998

Subtract mentally.

Question 6.
916 – 5 = ____________
Answer: 916 – 5 = 911

Question 7.
873 – 8 = ____________
Answer: 873 – 8 = 865

Question 8.
477 – 60 = ____________
Answer: 477 – 60 = 416

Question 9.
858 – 400 = ____________
Answer: 858 – 400 = 458

Mark each number with an X on the number line. Then round each number to the nearest ten.

Question 10.
76
Answer: 76 is nearer to 80
Math in Focus Grade 2 Cumulative Review for Chapters 10 to 12 Answer Key_2

Question 11.
81
Answer: 81 is nearest to 80
Math in Focus Grade 2 Cumulative Review for Chapters 10 to 12 Answer Key 2

Math in Focus Grade 2 Cumulative Review for Chapters 10 to 12 Answer Key_3

Question 12.
123
Answer:
123 is nearest to 120
Math in Focus Grade 2 Cumulative Review for Chapters 10 to 12 Answer Key_4

Question 13.
134
Answer:

Math in Focus Grade 2 Cumulative Review for Chapters 10 to 12 Answer Key 3

Math in Focus Grade 2 Cumulative Review for Chapters 10 to 12 Answer Key_5

Complete.

Question 14.
Write the numbers that give 50 when rounded to the nearest ten.
Answer:
The numbers that give 50 when rounded to the nearest ten are 45,46,47,48,49,51,52,53,54.

Question 15.
What is the least number that rounds to 10?
Answer: The least number that rounds to 10 is 1.

Question 16.
What is the greatest number that rounds to 80?
Answer: The greatest number that rounds to 80 is 84.

Add or subtract. Round each number to the nearest ten. Then estimate the sum or difference to check that your answer is reasonable.

Question 17.
874 + 67 = ___________
874 is about ____________
67 is about ____________
____________ + ____________ = ____________
So, 874 + 67 is about ____________
Is the answer reasonable? Explain.
Answer:
874 + 67 = 941
874 is about nearest to 870
67 is about nearest to 70
870 + 70 = 940
So, 874 + 67 is about nearest to 941

Question 18.
545 – 79 = ____________
545 is about ____________
79 is about ____________
So, 545 – 79 is about ____________
Is the answer reasonable? Explain.
Answer:
545 – 79 = 466
545 is about nearest to 550
79 is about nearest to 80
So, 545 – 79 is about 466

Circle the bills that make the amount shown.

Question 19.
Math in Focus Grade 2 Cumulative Review for Chapters 10 to 12 Answer Key 4
Answer:
Math in Focus Grade 2 Cumulative Review for Chapters 10 to 12 Answer Key_6

Write the amount in numbers.

Question 20.
twenty-five cents $__________ or __________¢
Answer: $0.25

Question 21.
thirty-nine dollars $ ____________
Answer: $39

Question 22.
twelve dollars and ninety-seven cents $____________
Answer: $12.97

Count the money. Then write the amount each way.

Question 23.
Math in Focus Grade 2 Cumulative Review for Chapters 10 to 12 Answer Key 5
dollars and cents ____________
cents ____________
words ____________
Answer:
dollars and cents $5.90
cents 90
words: Five dollars and 90 cents

Circle the amount that is least.

Question 24.
$10.75
$7.98
$8.07
Answer:
Math in Focus Grade 2 Cumulative Review for Chapters 10 to 12 Answer Key_7

Circle the greatest amount.

Question 25.
$96.50
$96.72
$96.09
Answer:
Math in Focus Grade 2 Cumulative Review for Chapters 10 to 12 Answer Key_8

Shade the model to show the fraction.

Question 26.
Math in Focus Grade 2 Cumulative Review for Chapters 10 to 12 Answer Key 6
Answer:
Math in Focus Grade 2 Cumulative Review for Chapters 10 to 12 Answer Key_9

Question 27.
Math in Focus Grade 2 Cumulative Review for Chapters 10 to 12 Answer Key 7
Answer:
Math in Focus Grade 2 Cumulative Review for Chapters 10 to 12 Answer Key_10

Look at the model.

Math in Focus Grade 2 Cumulative Review for Chapters 10 to 12 Answer Key 8
Color \(\frac{1}{4}\) blue.
Color \(\frac{2}{4}\) yellow.

Question 28.
What fraction of the model is colored?
Answer: 1/4 fraction of the model is colored in blue.
Math in Focus Grade 2 Cumulative Review for Chapters 10 to 12 Answer Key_11

Question 29.
What fraction of the model is not colored?
Answer: 2/4 fraction of the model is not colored in yellow.
Math in Focus Grade 2 Cumulative Review for Chapters 10 to 12 Answer Key_12

Shade each strip. Then write the fractions in order from greatest to least.

Question 30.
Math in Focus Grade 2 Cumulative Review for Chapters 10 to 12 Answer Key 9
Answer:
Math in Focus Grade 2 Cumulative Review for Chapters 10 to 12 Answer Key_13

Write a fraction for the shaded part.

Question 31.
Math in Focus Grade 2 Cumulative Review for Chapters 10 to 12 Answer Key 10
Answer: 1/2 is the shaded part

Question 32.
Math in Focus Grade 2 Cumulative Review for Chapters 10 to 12 Answer Key 11
Answer: 2/3 is the shaded part

Question 33.
Math in Focus Grade 2 Cumulative Review for Chapters 10 to 12 Answer Key 12
Answer: 1/3 is the shaded part.

Use your answers for Exercises 31 to 33. Fill in the blanks.

Question 34.
_______ is lout of 2 equal parts.
Answer: 1/2 is 1 out of 2 equal parts.

Question 35.
_________ is 2 out of 3 equal parts.
Answer: 2/3 is 2 out of 3 equal parts.

Question 36.
\(\frac{1}{2}\) is greater than ___________.
Answer: 1/2 is greater than 1/3.

Question 37.
\(\frac{1}{2}\) is less than ______________.
Answer: 1/2 is less than 1

Question 38.
______________ is the least fraction.
Answer:

Find the missing fraction. Use models to help you.

Question 39.
Add \(\frac{1}{3}\) and \(\frac{1}{3}\).
Math in Focus Grade 2 Cumulative Review for Chapters 10 to 12 Answer Key 13
Answer:
Math in Focus Grade 2 Cumulative Review for Chapters 10 to 12 Answer Key_14

Question 40.
Subtract \(\frac{3}{4}\) from 1.
Math in Focus Grade 2 Cumulative Review for Chapters 10 to 12 Answer Key 14
Answer:
Math in Focus Grade 2 Cumulative Review for Chapters 10 to 12 Answer Key_15

Solve. Draw bar models to help you. Estimate to check your answers.

Question 41.
Teri folds 32 pieces of paper. Her sister folds 19 pieces. How many pieces do they fold in all?
They fold ____________ pieces in all.
Answer:
They fold 51 pieces in all.
Explanation:
Given,
Teri folds 32 pieces of paper,
Her sister folds 19 pieces of paper,
By adding 32 with 19 we get 51,
Therefore, they fold 51 pieces of paper altogether.

Question 42.
Edwin has 83¢. His father gives him 25c more. How much does he have now?
He has $__________ now.
Answer:
Edwin has $ 1.08 now.
Explanation:
Given,
Edwin has 83¢,
His father gives him 25¢ more,
By adding 83 with 25 we get 108¢,
Converting 108¢ into dollars we get $1.08,
Therefore, Edwin has $1.08.

Question 43.
Jonas needs to deliver 34 newspapers. He still has 11 newspapers left to deliver. How many newspapers has he delivered?
He has delivered ____________ newspapers.
Answer:
Jonas has delivered 23 newspapers.
Explanation:
Given,
Jonas needs to deliver 34 newspapers,
He still has 11 newspapers left to deliver,
By subtracting 11 from 34 we get 23,
Therefore, Jonas needs to deliver 23 newspapers.

Question 44.
Adam wants to buy a bat for $23 and a baseball glove for $17. He has saved $19. How much more money does he need?
He needs $____________ more.
Answer:
Adam needs $21 more.
Explanation:
Given,
Adam wants to buy bat for $23,
And a baseball glove for $17,
He saved $19,
By adding $23 with $17 we get $40 money which he needs to buy the things he want,
By subtracting $19 from $40 we get $21 money which he needs,
Therefore, Adam needs $21 more to buy the things he want.

Question 45.
An eraser costs 16¢ and a pencil costs 70¢. Marian buys two erasers and a pencil. How much does she spend?
Marian spends $____________
Answer:
Marian spends $1.02
Explanation:
Given,
An eraser costs 16¢,
Pencil costs 70¢,
Marian buys two erasers and a pencil,
By multiplying 2 with 16¢ we get the cost of 2 erasers which is 32¢,
By adding 32¢ with 70¢, we get the cost of 2 erasers and a pencil which is 102¢,
Converting 102¢ into dollars we get $1.02.

Question 46.
Mrs. Barry has $200 to buy new clothes. Round the cost of each item to the nearest ten. Then estimate the total cost.
A pair of pants costs $44.
a. 44 is ____________ when rounded to the nearest ten.
A pair of shoes costs $59.
Answer:
44 is 50 when rounded to the nearest ten.

b. 59 is ____________ when rounded to the nearest ten.
A pair of socks costs $5.
Answer: 59 is 60 when rounded to the nearest ten.

c. 5 is ____________ when rounded to the nearest ten.
A blouse costs $28.
Answer: 5 is 10 when rounded to the nearest ten.

d. 28 is ____________ when rounded to the nearest ten.
Total cost is $ ____________
Answer: 28 is 30 when rounded to the nearest ten.

Does Mrs. Barry have enough money to pay for all the items? Explain your answer.
Answer:
Total estimated cost is $140.
Explanation:
Mrs. Barry has $200 to buy new clothes,
A pair of pants costs $44 rounded to $50,
A pair of shoes costs $59 rounded to $60,
A pair of socks costs $5 rounded to $10,
A blouse costs $28 rounded to $30,
Total cost of the clothes is by adding 44, 59, 5 and 28 we get $136,
Total estimated cost is by adding 50, 60, 10 and 30 we get $140,
Therefore, Mrs. Barry have enough money to pay for all the items.

Math in Focus Grade 2 Chapter 12 Practice 2 Answer Key Comparing Fractions

Practice the problems of Math in Focus Grade 2 Workbook Answer Key Chapter 12 Practice 2 Comparing Fractions to score better marks in the exam.

Math in Focus Grade 2 Chapter 12 Practice 2 Answer Key Comparing Fractions

Write the fraction of the shaded part or parts. Then compare the fractions.

Example
Math in Focus Grade 2 Chapter 12 Practice 2 Answer Key Comparing Fractions 1

Question 1.
Math in Focus Grade 2 Chapter 12 Practice 2 Answer Key Comparing Fractions 2
__________ is greater than __________.
__________ is less than ___________.
Answer:
Math in Focus Grade 2 Chapter 12 Practice 2 Answer Key Comparing Fractions_1
1/2 is greater than 1/3 .
1/3 is less than 1/2.

Compare. Write > or < in Math in Focus Grade 2 Chapter 12 Practice 2 Answer Key Comparing Fractions 3.

Question 2.
Math in Focus Grade 2 Chapter 12 Practice 2 Answer Key Comparing Fractions 4
Answer:
Math in Focus Grade 2 Chapter 12 Practice 2 Answer Key Comparing Fractions_2

Write a fraction for each shaded part. Then arrange the fractions from the greatest to least.

Question 3.
Math in Focus Grade 2 Chapter 12 Practice 2 Answer Key Comparing Fractions 5
Answer: 1/4

Question 4.
Math in Focus Grade 2 Chapter 12 Practice 2 Answer Key Comparing Fractions 6
Answer: 1/3

Question 5.
Math in Focus Grade 2 Chapter 12 Practice 2 Answer Key Comparing Fractions 7
Answer: 1/2

Math in Focus Grade 2 Chapter 12 Practice 2 Answer Key Comparing Fractions 8
Answer:

Math in Focus Grade 2 Chapter 12 Answer Key Fractions

Practice the problems of Math in Focus Grade 2 Workbook Answer Key Chapter 12 Fractions to score better marks in the exam.

Math in Focus Grade 2 Chapter 12 Answer Key Fractions

Put On Your Thinking Cap!

Challenging Practice

Question 1.
____________ more parts need to be shaded to show \(\frac{3}{4}\).
Math in Focus Grade 2 Chapter 12 Answer Key Fractions 1
Answer:
Given,
1 part is shaded in 4,
2 more parts needed to be shaded to show 3 / 4

Question 2.
____________ more parts need to be shaded to show \(\frac{2}{3}\).
Math in Focus Grade 2 Chapter 12 Answer Key Fractions 2
Answer:
Given,
1 part is shaded in 3,
1 more part needed to be shaded to show 2 / 3

Question 3.
____________ more parts need to be shaded to show \(\frac{4}{4}\).
Math in Focus Grade 2 Chapter 12 Answer Key Fractions 3
Answer:
Given,
2 parts are shaded in 4,
2 more parts needed to be shaded to show 4 / 4

Chapter Review/Test

Vocabulary

Fill in the blanks with words from the box.

whole
equal
greater than
less than

Question 1.
Math in Focus Grade 2 Chapter 12 Answer Key Fractions 4
\(\frac{3}{4}\) means 3 out of 4 ___________ parts.
Answer: 3/4 means 3 out of 4 equal parts.

Question 2.
Math in Focus Grade 2 Chapter 12 Answer Key Fractions 5
\(\frac{1}{3}\) and \(\frac{2}{3}\) make a  ___________
Answer: \(\frac{1}{3}\) and \(\frac{2}{3}\) make a whole.

Question 3.
Math in Focus Grade 2 Chapter 12 Answer Key Fractions 6
\(\frac{1}{3}\) is ______________ \(\frac{1}{2}\).
Answer: \(\frac{1}{3}\) is less than \(\frac{1}{2}\).

Question 4.
Math in Focus Grade 2 Chapter 12 Answer Key Fractions 7
\(\frac{1}{3}\) is ______________ \(\frac{1}{4}\).
Answer: \(\frac{1}{3}\) is greater than \(\frac{1}{4}\).

Concepts and Skills

Question 5.
Match
Math in Focus Grade 2 Chapter 12 Answer Key Fractions 8
Answer:
Math in Focus Grade 2 Chapter 12 Answer Key Fractions_1

Write > or < in Math in Focus Grade 2 Chapter 12 Answer Key Fractions 9.

Question 6.
Math in Focus Grade 2 Chapter 12 Answer Key Fractions 10
Answer:
Math in Focus Grade 2 Chapter 12 Answer Key Fractions_2

Question 7.
Math in Focus Grade 2 Chapter 12 Answer Key Fractions 11
Answer:
Math in Focus Grade 2 Chapter 12 Answer Key Fractions_3

Write > or < in Math in Focus Grade 2 Chapter 12 Answer Key Fractions 9.

Question 8.
Math in Focus Grade 2 Chapter 12 Answer Key Fractions 12
Answer:
Math in Focus Grade 2 Chapter 12 Answer Key Fractions_4

Question 9.
Now arrange the fractions in order from least to greatest.
Math in Focus Grade 2 Chapter 12 Answer Key Fractions 13
Answer:
Math in Focus Grade 2 Chapter 12 Answer Key Fractions_5

Question 10.
Match
Math in Focus Grade 2 Chapter 12 Answer Key Fractions 14
Answer:
Math in Focus Grade 2 Chapter 12 Answer Key Fractions_6

Divide the drawings into equal parts.

Question 11.
2 equal parts
Math in Focus Grade 2 Chapter 12 Answer Key Fractions 15
Answer:
Math in Focus Grade 2 Chapter 12 Answer Key Fractions_7

Question 12.
3 equal parts
Math in Focus Grade 2 Chapter 12 Answer Key Fractions 15
Answer: Rhombus is not divided into 3 equal parts.
Math in Focus Grade 2 Chapter 12 Answer Key Fractions_8

Question 13.
4 equal parts
Math in Focus Grade 2 Chapter 12 Answer Key Fractions 15
Answer:
Math in Focus Grade 2 Chapter 12 Answer Key Fractions_9

Fill in the blanks.

Question 14.
Math in Focus Grade 2 Chapter 12 Answer Key Fractions 16
Answer:
Math in Focus Grade 2 Chapter 12 Answer Key Fractions_10

Add or subtract. Use the model in Exercise 14 to help you.

Question 15.
\(\frac{1}{4}\) + \(\frac{3}{4}\) = _____________
Answer:
By adding 1/4 to 3/4 we get 4/4.

Question 16.
\(\frac{1}{4}\) + \(\frac{2}{4}\) = ______________
Answer: By adding 1/4 to 2/4 we get 3/4.

Question 17.
1 – \(\frac{1}{4}\) = ________________
Answer: By subtracting 1/4 from 1 we get 3/4.

Question 18.
\(\frac{3}{4}\) – \(\frac{2}{4}\) = _______________
Answer: By subtracting 2/4 from 3/4 we get 1/4.

Math in Focus Grade 2 Chapter 6 Practice 6 Answer Key Divide Using Related Multiplication Facts

Go through the Math in Focus Grade 2 Workbook Answer Key Chapter 6 Practice 6 Divide Using Related Multiplication Facts to finish your assignments.

Math in Focus Grade 2 Chapter 6 Practice 6 Answer Key Divide Using Related Multiplication Facts

Complete the multiplication sentences. Then complete the division sentences.

Example
Math in Focus Grade 2 Chapter 6 Practice 6 Answer Key Divide Using Related Multiplication Facts 1

Question 1.
4 × ___ = 8
____ × 4 = 8
8 ÷ 2 = ____
8 ÷ 4 = ____
Answer:
4 × 2 = 8
2 × 4 = 8
8 ÷ 2 = 4
8 ÷ 4 = 2

Question 2.
5 × ___ = 25
____ × 5 = 25
25 ÷ 5 = ___
Answer:
5 × 5 = 25
5 × 5 = 25
25 ÷ 5 = 5
Answer:

Question 3.
___ × 2 = 12
2 × ___ = 12
12 ÷ 2 = ___
12 ÷ 6 = ____
Answer:
6 × 2 = 12
2 × 6 = 12
12 ÷ 2 = 6
12 ÷ 6 = 2

Question 4.
___ × 5 = 15
5 × ___ = 15
15 ÷ 5 = ___
15 ÷ 3 = ____
Answer:
3 × 5 = 15
5 × 3 = 15
15 ÷ 5 = 3
15 ÷ 3 = 5

Question 5.
___ × 10 = 70
10 × ___ = 70
70 ÷ 10 = ___
70 ÷ 7 = ____
Answer:
7 × 10 = 70
10 × 7 = 70
70 ÷ 10 = 7
70 ÷ 7 = 10

Question 6.
___ × 2 = 14
2 × ___ = 14
14 ÷ 2 = ___
14 ÷ 7 = ____
Answer:
7 × 2 = 14
2 × 7 = 14
14 ÷ 2 = 7
14 ÷ 7 = 2

Question 7.
___ × 10 = 60
10 × ___ = 60
60 ÷ 10 = ___
60 ÷ 6 = ____
Answer:
6 × 10 = 60
10 × 6 = 60
60 ÷ 10 = 6
60 ÷ 6 = 10

Question 8.
___ × 5 = 35
5 × ___ = 35
35 ÷ 5 = ___
35 ÷ 7 = ____
Answer:
7 × 5 = 35
5 × 7 = 35
35 ÷ 5 = 7
35 ÷ 7 = 5

Use related multiplication facts to solve.

Question 9.
The art teacher divides 30 beads equally among 5 children. How many beads does each child get?
Math in Focus Grade 2 Chapter 6 Practice 6 Answer Key Divide Using Related Multiplication Facts 2
Answer:
Math-in-Focus-Grade-2-Chapter-6-Practice-6-Answer-Key-Divide-Using-Related-Multiplication-Facts-2

Question 10.
Jeff uses 40 craft sticks to make squares of the same size. He makes 10 squares like the one shown. How many craft sticks does he use to make 1 square?
Math in Focus Grade 2 Chapter 6 Practice 6 Answer Key Divide Using Related Multiplication Facts 3
_______ ÷ _______ = ______
He uses ____ craft sticks to make 1 square.
Answer:
Math-in-Focus-Grade-2-Chapter-6-Practice-6-Answer-Key-Divide-Using-Related-Multiplication-Facts-3
40 ÷ 10 = 4
He uses 4 (four) craft sticks to make 1 (one) square.

Question 11.
Mr. Lee has 16 notebooks. He gives each student 2 notebooks. How many students does Mr. Lee have?
_____ ÷ ____ = _____
Mr. Lee has _______ students.
Answer:
16 ÷ 2 = 8
Mr. Lee has 8 (Eight) students.

Find the missing number.
Then, write one related multiplication sentence. Write two related division sentences.

Example
3 × 2 = 6
6 ÷ 2 = 3

2 × 3 = 6
6 ÷ 3 = 2

Question 12.
Math in Focus Grade 2 Chapter 6 Practice 6 Answer Key Divide Using Related Multiplication Facts 4
Answer:
Math-in-Focus-Grade-2-Chapter-6-Practice-6-Answer-Key-Divide-Using-Related-Multiplication-Facts-4

Question 13.
Math in Focus Grade 2 Chapter 6 Practice 6 Answer Key Divide Using Related Multiplication Facts 5
Answer:
Math-in-Focus-Grade-2-Chapter-6-Practice-6-Answer-Key-Divide-Using-Related-Multiplication-Facts-5

Question 14.
Math in Focus Grade 2 Chapter 6 Practice 6 Answer Key Divide Using Related Multiplication Facts 6
Answer:
Math-in-Focus-Grade-2-Chapter-6-Practice-6-Answer-Key-Divide-Using-Related-Multiplication-Facts-6

Question 15.
Math in Focus Grade 2 Chapter 6 Practice 6 Answer Key Divide Using Related Multiplication Facts 7
Answer:
Math-in-Focus-Grade-2-Chapter-6-Practice-6-Answer-Key-Divide-Using-Related-Multiplication-Facts-7

Question 16.
Math in Focus Grade 2 Chapter 6 Practice 6 Answer Key Divide Using Related Multiplication Facts 8
Answer:
Math-in-Focus-Grade-2-Chapter-6-Practice-6-Answer-Key-Divide-Using-Related-Multiplication-Facts-8

Math in Focus Grade 2 Chapter 5 Practice 2 Answer Key How to Multiply

Go through the Math in Focus Grade 2 Workbook Answer Key Chapter 5 Practice 2 How to Multiply to finish your assignments.

Math in Focus Grade 2 Chapter 5 Practice 2 Answer Key How to Multiply

Look at the addition and multiplication sentences. Fill in the blanks.

Example
Math in Focus Grade 2 Chapter 5 Practice 2 Answer Key How to Multiply 1

Question 1.
5 + 5 + 5 = 15
3 × 5 = 15
Math in Focus Grade 2 Chapter 5 Practice 2 Answer Key How to Multiply 2
Patrick has ___ groups of balloons.
Each group has ________ balloons.
There are ________ balloons in all.
Answer:
Patrick has 3 groups of balloons
Each group has 5 balloons
There are 15 balloons in all.

Write the addition and multiplication sentences. Fill in the blanks.

Question 2.
Math in Focus Grade 2 Chapter 5 Practice 2 Answer Key How to Multiply 3
Marcus has ___ groups of ties.
Each group has _________ ties.
There are _________ ties in all.
Answer:
Given that number of ties are 9.
The 9 ties are divided into 3 groups.
Each group has 3 ties.
3 + 3 + 3 = 9
9 ÷ 3 = 3
Marcus has 3 groups of ties.
Each group has 3 ties.
There are 9 ties in all.

Fill in the blanks.

Question 3.
Math in Focus Grade 2 Chapter 5 Practice 2 Answer Key How to Multiply 4
How many bowls are there? _______
How many fish are ¡n each bowl? ___
How many fish are there in all?
_____ × _____ = _____
There are _________ fish in all.
Answer:
Number of bowls are 2.
Number of fishes in each bowl = 6.
Number of fishes in all are 6 × 2 = 12.
There are 12 fishes in all.

Math in Focus Grade 4 Chapter 7 Practice 5 Answer Key Rounding Decimals

Practice the problems of Math in Focus Grade 4 Workbook Answer Key Chapter 7 Practice 5 Rounding Decimals to score better marks in the exam.

Math in Focus Grade 4 Chapter 7 Practice 5 Answer Key Rounding Decimals

Fill in the missing number in each box.
Then round each decimal to the nearest whole number.

Example
Math in Focus Grade 4 Chapter 7 Practice 5 Answer Key Rounding Decimals 1
12.6 rounded to the nearest whole number is 13.

 

Question 1.
Math in Focus Grade 4 Chapter 7 Practice 5 Answer Key Rounding Decimals 2
35.3 rounded to the nearest whole number is ____
Answer:
Math-in-Focus-Grade-4-Chapter-7-Practice-5-Answer-Key-Rounding-Decimals-Fill in the missing number in each box-1

Explanation:
35.3 rounded to the nearest whole number is 35.00.

 

Question 2.
Math in Focus Grade 4 Chapter 7 Practice 5 Answer Key Rounding Decimals 3
25.45 rounded to the nearest whole number is ___________
Answer:
Math-in-Focus-Grade-4-Chapter-7-Practice-5-Answer-Key-Rounding-Decimals-Fill in the missing number in each box-2

Explanation:
Nearest whole number of 25.45 = 25.00.

 

Question 3.
Math in Focus Grade 4 Chapter 7 Practice 5 Answer Key Rounding Decimals 4
46.56 rounded to the nearest whole number is ___.
Answer:
Math-in-Focus-Grade-4-Chapter-7-Practice-5-Answer-Key-Rounding-Decimals-Fill in the missing number in each box-3

Explanation:
46.56 rounded to the nearest whole number is 47.00.

 

Round each measure.
Question 4.
Math in Focus Grade 4 Chapter 7 Practice 5 Answer Key Rounding Decimals 8
Round the height of the table to the nearest centimeter.
____________ centimeters is about ____________ centimeters.
Answer:
Height of the table to the nearest centimeter = 81.00 cm.
80.5 centimeters is about 81.00 centimeters.

Explanation:
Height of the table = 80.5 cm.
Height of the table to the nearest centimeter = 81.00 cm.
80.5 centimeters is about 81.00 centimeters.
Math in Focus Grade 4 Chapter 7 Practice 5 Answer Key Rounding Decimals 8

 

Question 5.
Math in Focus Grade 4 Chapter 7 Practice 5 Answer Key Rounding Decimals 5
Round the price of the shampoo to the nearest dollar.
$ ___ is about $ ____.
Answer:
Price of the shampoo to the nearest dollar = $6.00.
$6.45 is about $6.00.

Explanation:
Price of the shampoo = $6.45.
Price of the shampoo to the nearest dollar = $6.00.
$6.45 is about $6.00.

 

Question 6.
Math in Focus Grade 4 Chapter 7 Practice 5 Answer Key Rounding Decimals 6
Round the amount of detergent to the nearest liter.
____ liters is about ___ liters.
Answer:
Amount of detergent to the nearest liter = 5.00.
4.55 liters is about 5.00 liters.

Explanation:
Amount of the detergent = 4.55 L.
Amount of detergent to the nearest liter = 5.00.
4.55 liters is about 5.00 liters.
Math in Focus Grade 4 Chapter 7 Practice 5 Answer Key Rounding Decimals 6

 

Question 7.
Math in Focus Grade 4 Chapter 7 Practice 5 Answer Key Rounding Decimals 7
Round the length of the rope to the nearest meter.
___________ meters is about ___________ meters.
Answer:
Length of the rope to the nearest meter = 10.00 m.
10.3 meters is about 10.00 meters.

Explanation:
length of the rope = 10.3 m.
Length of the rope to the nearest meter = 10.00 m.
10.3 meters is about 10.00 meters.
Math in Focus Grade 4 Chapter 7 Practice 5 Answer Key Rounding Decimals 7