Math in Focus Grade 4 Chapter 8 Practice 1 Answer Key Adding Decimals

Practice the problems of Math in Focus Grade 4 Workbook Answer Key Chapter 8 Practice 1 Adding Decimals to score better marks in the exam.

Math in Focus Grade 4 Chapter 8 Practice 1 Answer Key Adding Decimals

Fill in the blanks. Write each sum as a decimal.

Example
0.3 + 0.5 = 3 tenths + 5 tenths
= 8 tenths
= 0.8

Question 1.
0.8 + 0.2 = ___ tenths + ___ tenths
= ____ tenths
= ____
Answer:
0.8 + 0.2 = 0.10.

Explanation:
0.8 + 0.2 = 8 tenths + 2 tenths
= 10 tenths
= 1.0.

 

Question 2.
0.7 + 0.7 = ___ tenths + ___ tenths
= ____ tenths
= ____
Answer:
0.7 + 0.7 = 1.4.

Explanation:
0.7 + 0.7 = 7 tenths + 7 tenths
= 14 tenths
= 1.4.

Question 3.
0.9 + 0.8 = ___ tenths + ___ tenths
= ____ tenths
= ____
Answer:
0.9 + 0.8 = 1.7.

Explanation:
0.9 + 0.8 = 9 tenths + 8 tenths
= 17 tenths
= 1.7.

 

Fill in the blanks.
Question 4.
Math in Focus Grade 4 Chapter 8 Practice 1 Answer Key Adding Decimals 1
Add the tenths.
8 tenths + 6 tenths = ___  tenths
Regroup the tenths.
___ tenths = __ one and __ tenths.
Math in Focus Grade 4 Chapter 8 Practice 1 Answer Key Adding Decimals 2
Add the ones.
4 ones + 3 ones + ____ one = ___ ones
So, 4.8 + 3.6 =

Answer:
4.8 + 3.6 = 8.4.

Explanation:

Math in Focus Grade 4 Chapter 8 Practice 1 Answer Key Adding Decimals 1
Add the tenths.
8 tenths + 6 tenths = 14 tenths
Regroup the tenths.
14 tenths = 1 one and 4 tenths.
Math in Focus Grade 4 Chapter 8 Practice 1 Answer Key Adding Decimals 2
Add the ones.
4 ones + 3 ones + 1 one = 8 ones
Math-in-Focus-Grade-4-Chapter-8-Practice-1-Answer-Key-Adding-Decimals-Fill in the blanks-4

Add.
Question 5.
Math in Focus Grade 4 Chapter 8 Practice 1 Answer Key Adding Decimals 3
Answer:
8.5 + 2.3 = 10.8.

Explanation:
Step 1:

Math in Focus Grade 4 Chapter 8 Practice 1 Answer Key Adding Decimals 3
Add the tenths.
5 tenths + 3 tenths = 8 tenths
Step 2:
Math in Focus Grade 4 Chapter 8 Practice 1 Answer Key Adding Decimals 3
Add the ones.
8 ones + 2 ones  = 10 ones.
Math-in-Focus-Grade-4-Chapter-8-Practice-1-Answer-Key-Adding-Decimals-Add-5

Question 6.
Math in Focus Grade 4 Chapter 8 Practice 1 Answer Key Adding Decimals 4
Answer:
6.6 + 1.6 = 8.2.

Explanation:

Math in Focus Grade 4 Chapter 8 Practice 1 Answer Key Adding Decimals 4
Add the tenths.
6 tenths + 6 tenths = 12 tenths.
Regroup the tenths.
12 tenths = 1 one and 2 tenths.
Math in Focus Grade 4 Chapter 8 Practice 1 Answer Key Adding Decimals 4
Add the ones.
6 ones + 1 ones + 1 one = 8 ones
Math-in-Focus-Grade-4-Chapter-8-Practice-1-Answer-Key-Adding-Decimals-Add-6

Write in vertical form. Then add.
Question 7.
15.7 + 3.8 = ___
Answer:
15.7 + 3.8 = 19.5.

Explanation:
Math-in-Focus-Grade-4-Chapter-8-Practice-1-Answer-Key-Write in vertical form-Then add-7

Question 8.
22.9 + 7.2 = ___
Answer:
22.9 + 7.2 = 30.1.

Explanation:
Math-in-Focus-Grade-4-Chapter-8-Practice-1-Answer-Key-Write in vertical form-Then add-8

Math in Focus Grade 1 Chapter 13 Practice 6 Answer Key Real-World Problems: Addition and Subtraction

Practice the problems of Math in Focus Grade 1 Workbook Answer Key Chapter 13 Practice 6 Real-World Problems: Addition and Subtraction to score better marks in the exam.

Math in Focus Grade 1 Chapter 13 Practice 6 Answer Key Real-World Problems: Addition and Subtraction

Solve.

Question 1.
Lynn has 12 trophies. Geeta has 5 more trophies than Lynn. How many trophies does Geeta have?
Geeta has ___ trophies.
Answer:
Given,
Lynn has 12 trophies,
Geeta has 5 more trophies than Lynn,
By adding 12 with 5 we get 17,
Therefore, Geeta has 17 trophies.

Question 2.
Rima buys 15 stickers. Susie buys 7 fewer stickers than Rima. How many stickers does Susie buy?
Susie buys ____ stickers.
Answer:
Given,
Rima buys 15 stickers,
Susie buys 7 fewer stickers than Rima,
By subtracting 7 from 15 we get 8,
Therefore, Susie buys 8 stickers.

Solve.

Question 3.
Tara has 14 toy cars. She has 9 more toy cars than Carlos. How many toy cars does Carlos have?
Carlos has ___ toy cars.
Answer:
Given,
Tara has 14 toy cars, she has 9 more toy cars than Carlos,
By subtracting 9 from 14 we get 5,
Therefore, Carlos has 5 toy cars

Question 4.
Aaron makes 6 friendship bracelets. He makes 5 fewer friendship bracelets than Kate. How many friendship bracelets does Kate make?
Kate makes ____ friendship bracelets.
Answer:
Given,
Aaron makes 6 friendship bracelets, He makes fewer friendship bracelets than Kate,
By adding 6 with 5 we get 11,
Therefore, Kate makes 11 friendship bracelets

Solve.

Question 5.
Michelle has 18 snowballs. Miguel has 14- snowballs. How many more snowballs does Michelle have?
Michelle has ____ more snowballs.
Answer:
Given,
Michelle has 18 snowballs,
Miguel has 14 snowballs,
By subtracting 14 from 18 we get 4,
Therefore, Michelle has 4 more snowballs than Miguel.

Question 6.
Rose buys 17 hairclips. Sarah buys 13 more hairclips than Rose. How many hairclips does Sarah buy?
Sarah buys ___ hairclips.
Answer:
Given,
Rose buys 17 hairclips,
Sarah buys 13 more hairclips than Rose,
By adding 17 with 13 we get 30,
Therefore, Sarah buys 30 hairclips.

Question 7.
Tess has 22 walnuts. She has 13 more walnuts than Chris. How many walnuts does Chris have?
Chris has ____ walnuts.
Answer:
Given,
Tess has 22 walnuts, She has 13 more walnuts than Chris,
By subtracting 13 from 22 we get 9,
Therefore, Chris has 9 walnuts.

Question 8.
Ashley makes 36 muffins. Janice makes 17 muffins. How many more muffins does Ashley make?
Ashley makes ___ more muffins.
Answer:
Given,
Ashley makes 36 muffins,
Janice makes 17 muffins,
By subtracting 17 from 36 we get 19,
Therefore, Ashley makes 19 more muffins.

Math in Focus Grade 1 Chapter 15 Practice 2 Answer Key Telling Time to the Hour

Go through the Math in Focus Grade 1 Workbook Answer Key Chapter 15 Practice 2 Telling Time to the Hour to finish your assignments.

Math in Focus Grade 1 Chapter 15 Practice 2 Answer Key Telling Time to the Hour

Match the clock to the time.

Question 1.
Math in Focus Grade 1 Chapter 15 Practice 2 Answer Key Telling Time to the Hour 1
Answer:
Math-in-Focus-Grade-1-Chapter-15-Practice-2-Answer-Key-Telling-Time-to-the-Hour-1

Fill in the blanks.
This is what Roberta does on Monday.

Example
Math in Focus Grade 1 Chapter 15 Practice 2 Answer Key Telling Time to the Hour 2

Question 2.
Math in Focus Grade 1 Chapter 15 Practice 2 Answer Key Telling Time to the Hour 3
Her math class starts at _____
Answer: Her math class starts at nine o’clock (09:00)

Question 3.
Math in Focus Grade 1 Chapter 15 Practice 2 Answer Key Telling Time to the Hour 4
She has lunch at _____
Answer: She has lunch at twelve o’clock (12:00)

Question 4.
Math in Focus Grade 1 Chapter 15 Practice 2 Answer Key Telling Time to the Hour 5
She plays with her friends at _____
Answer: She plays with her friends a four o’clock (04:00)

Question 5.
Math in Focus Grade 1 Chapter 15 Practice 2 Answer Key Telling Time to the Hour 6
Roberta practices piano at ____
Answer: Roberta practices piano at five o’clock (05:00)

Question 6.
Math in Focus Grade 1 Chapter 15 Practice 2 Answer Key Telling Time to the Hour 7
She has her dinner at ____
Answer: She has her dinner at six o’clock (06:00)

Question 7.
Math in Focus Grade 1 Chapter 15 Practice 2 Answer Key Telling Time to the Hour 8
She does her homework at ____
Answer: She does her homework at seven o’clock (07:00)

Question 8.
Math in Focus Grade 1 Chapter 15 Practice 2 Answer Key Telling Time to the Hour 9
She goes to bed at ____
Answer: She goes to bed at eight o’clock (08:00)

Color the clock faces that show the correct time.

Question 9.
Math in Focus Grade 1 Chapter 15 Practice 2 Answer Key Telling Time to the Hour 10
Answer:
Math-in-Focus-Grade-1-Chapter-15-Practice-2-Answer-Key-Telling-Time-to-the-Hour-10

Question 10.
Math in Focus Grade 1 Chapter 15 Practice 2 Answer Key Telling Time to the Hour 11
Answer:
Math-in-Focus-Grade-1-Chapter-15-Practice-2-Answer-Key-Telling-Time-to-the-Hour-11

Question 11.
Math in Focus Grade 1 Chapter 15 Practice 2 Answer Key Telling Time to the Hour 12
Answer:
Math-in-Focus-Grade-1-Chapter-15-Practice-2-Answer-Key-Telling-Time-to-the-Hour-12

Question 12.
Math in Focus Grade 1 Chapter 15 Practice 2 Answer Key Telling Time to the Hour 13
Answer:
Math-in-Focus-Grade-1-Chapter-15-Practice-2-Answer-Key-Telling-Time-to-the-Hour-13

Question 13.
Math in Focus Grade 1 Chapter 15 Practice 2 Answer Key Telling Time to the Hour 14
Answer:
Math-in-Focus-Grade-1-Chapter-15-Practice-2-Answer-Key-Telling-Time-to-the-Hour-14

Math in Focus Grade 3 Chapter 5 Practice 3 Answer Key Real-World Problems: Addition and Subtraction

Go through the Math in Focus Grade 3 Workbook Answer Key Chapter 5 Practice 3 Real-World Problems: Addition and Subtraction to finish your assignments.

Math in Focus Grade 3 Chapter 5 Practice 3 Answer Key Real-World Problems: Addition and Subtraction

Solve. Draw bar models to help you.

Example
Jake mixes 620 liters of water and 180 liters of syrup to make lemonade. He adds another 1 45 liters of water to the mixture. How much more water than syrup does he use for the lemonade?
Math in Focus Grade 3 Chapter 5 Practice 3 Answer Key Real-World Problems Addition and Subtraction 1
620 + 145 = 785
He uses 765 liters of water.
785 – 180 = 585
He uses 585 liters more water than syrup.

Solve. Draw bar models to help you.
Question 1.
A pet store donates 3,500 pounds of dog food to an animal shelter. A farm donates 2,500 pounds of dog food at first. Later it donates another 2,000 pounds of dog food to the animal shelter. How many more pounds of dog food does the farm donate than the pet store?
Math in Focus Grade 3 Chapter 5 Practice 3 Answer Key Real-World Problems Addition and Subtraction 2
Answer:
1000 more pounds of dog food the farm donates than the pet store.
Math-in-Focus-Grade-3-Chapter-5-Practice-3-Answer-Key-Real-World-Problems-Addition-and-Subtraction-Solve. Draw bar models to help you.-1

Explanation:
Number of pounds of dog food to an animal shelter a pet store donates = 3,500.
Number of pounds of dog food to an animal shelter a farm donates first = 2,500.
Number of pounds of dog food to an animal shelter a farm donates later = 2,000.
Total number of pounds of dog food to an animal shelter a farm donates = Number of pounds of dog food to an animal shelter a farm donates first + Number of pounds of dog food to an animal shelter a farm donates later
= 2,500 + 2,000
= 4500.
Difference:
Total number of pounds of dog food to an animal shelter a farm donates – Number of pounds of dog food to an animal shelter a pet store donates
= 4500 – 3500
= 1000.

Math in Focus Grade 3 Cumulative Review Chapters 3 to 5 Answer Key

Go through the Math in Focus Grade 3 Workbook Answer Key Cumulative Review Chapters 3 to 5 to finish your assignments.

Math in Focus Grade 3 Cumulative Review Chapters 3 to 5 Answer Key

Concepts and Skills

Add. (Lessons 3. 7, 3.2, and 3.3)

Question 1.
Math in Focus Grade 3 Cumulative Review Chapters 3 to 5 Answer Key 1
Answer:
Math-in-Focus-Grade-3-Cumulative-Review-Chapters-3-to-5-Answer-Key-Concepts and Skills-Add-1
Explanation:
6305 + 2512 = 8817.
(5 + 2 = 7 – Ones place
0 + 1 = 1 – tens place
3 + 5 = 8 – hundreds place
6+ 2 = 8- thousand place)

Question 2.
Math in Focus Grade 3 Cumulative Review Chapters 3 to 5 Answer Key 2
Answer:
Math-in-Focus-Grade-3-Cumulative-Review-Chapters-3-to-5-Answer-Key-Concepts and Skills-Add-2

Explanation:
3100 + 2800 = 5900.
(0 + 0 = 0 – Ones place
0 + 0 = 0 – tens place
1 + 8 = 9 – hundreds place
3+ 2 = 5 – thousand place)

Subtract. (Lessons 4. 1, 4.2 and 4.3)
Question 3.
Math in Focus Grade 3 Cumulative Review Chapters 3 to 5 Answer Key 3
Answer:
Math-in-Focus-Grade-3-Cumulative-Review-Chapters-3-to-5-Answer-Key-Concepts and Skills-Subtract-3

Explanation:
7754 – 531 = 8223.
(4 – 1 = 3 – Ones place
5 – 3 = 2 – tens place
7 – 5 = 2 – hundreds place
8 – 0 = 8 – thousand place)

Question 4.
Math in Focus Grade 3 Cumulative Review Chapters 3 to 5 Answer Key 4
Answer:
Math-in-Focus-Grade-3-Cumulative-Review-Chapters-3-to-5-Answer-Key-Concepts and Skills-Subtract-4

Explanation:
8615 – 2704 = 5911.
(5 – 4 = 1 – Ones place
1 – 0 = 1 – tens place
6 – 7 =(borrowed from thousands place) 16 – 7 = 9 – hundreds place
8-1 = 7 – 2 = 5 – thousand place)

Fill in the missing numbers.
Question 5.
Math in Focus Grade 3 Cumulative Review Chapters 3 to 5 Answer Key 5
Answer:
Math-in-Focus-Grade-3-Cumulative-Review-Chapters-3-to-5-Answer-Key-Concepts and Skills-Fill in the missing numbers.-5

Explanation:
Missing number = 2 + ?? = 6
=> ?? = 6 – 2
=> ?? = 4.

Question 6.
Math in Focus Grade 3 Cumulative Review Chapters 3 to 5 Answer Key 6
Answer:
Math-in-Focus-Grade-3-Cumulative-Review-Chapters-3-to-5-Answer-Key-Concepts and Skills-Fill in the missing numbers-6

Explanation:
Missing number =1 +  6 + ?? = 12
=> 7 + ?? = 12
=> ?? = 12 – 7
=> ?? = 5.

Question 7.
Math in Focus Grade 3 Cumulative Review Chapters 3 to 5 Answer Key 7
Answer:
Math-in-Focus-Grade-3-Cumulative-Review-Chapters-3-to-5-Answer-Key-Concepts and Skills-Fill in the missing numbers-7

Explanation:
Missing number =
(?? + 1)(tens place number borrowed 1 from hundreds place number) – 6 = 8
=> (?? + 1) = 6 + 8
=> ?? + 7 = 8
=> ?? = 8 + 7
=> ?? = 15.

Question 8.
Math in Focus Grade 3 Cumulative Review Chapters 3 to 5 Answer Key 8
Answer:
Math-in-Focus-Grade-3-Cumulative-Review-Chapters-3-to-5-Answer-Key-Concepts and Skills-Fill in the missing numbers-8

Explanation:
Missing number =
(5 – 1) (hundreds place number borrowed from thousands place number) – ?? = 1.
=> (5 – 1) – ?? = 1
=> 4 – 1 = ??
=> 3 = ??.

Complete. (Lesson 4.4)
Question 9.
Gabriel and Sue are at an amusement park.
a. Gabriel throws two darts at a target board. The difference between the two numbers is 75. Circle the two numbers.
Math in Focus Grade 3 Cumulative Review Chapters 3 to 5 Answer Key 9
Answer:
The two numbers whose difference  is 75 are 150 and 75.
Math-in-Focus-Grade-3-Cumulative-Review-Chapters-3-to-5-Answer-Key-Concepts and Skills-Complete-9

Explanation:
Differences:
1. 150 – 95 = 55.     150 – 60 = 90.    150 – 75 = 75.    150 – 80 = 70.
2. 125 – 95 = 30.     125 – 60 = 65.    125 – 75 = 50.   125 – 80 = 45.
3. 250 – 95 = 175.    250 – 60 = 190.    250 – 75 = 175.   250 – 80 = 80.
4. 100 – 95 =  5.      100 – 60 = 40.      100 – 75 = 25.      100 – 80 = 20.

b. Sue throws two darts at another target board. The difference between the two numbers is 2,700. Circle the two numbers.
Math in Focus Grade 3 Cumulative Review Chapters 3 to 5 Answer Key 10
Answer:
The two numbers whose difference  is 75 are 3000 and 300.
Math-in-Focus-Grade-3-Cumulative-Review-Chapters-3-to-5-Answer-Key-Concepts and Skills-Complete-10

Explanation:
Differences:
1. 5000 – 520 = 4480.     5000 – 630 = 4370.    5000 – 300 = 4700.    5000 – 410 = 4590.
2. 2000 – 520 = 1480.     2000 – 630 = 1370.    2000- 300 = 1700.   2000 – 410 = 1590.
3. 4000 – 520 = 3480.    4000 – 630 = 3370.    4000 – 300 = 3700.   4000 – 410 = 3590.
4. 3000 – 520 =  2480.      3000 – 630 = 2370.      3000 – 300 = 2700.      3000 – 410 = 2590.

Problem Solving
Solve. Draw bar models to help you. (Lesson 5.1)
Question 10.
5,476 people ride Bus D in March.
1,496 fewer people ride Bus E in the same month.
a. How many people ride Bus E in March?
Answer:
Number of people ride Bus E in the same month = 3980.

Explanation:
Number of people ride Bus D in March = 5476.
Number of fewer people ride Bus E in the same month = 1496.
=> Number of people ride Bus E in the same month = Number of people ride Bus D in March – Number of fewer people ride Bus E in the same month
=> 5476 – 1496
=> 3980.

b. How many people ride both buses in March?
Answer:
Total number of people ride both buses in March = 9456.

Explanation:
Number of people ride Bus D in March = 5476.
Number of people ride Bus E in the same month = 3980.
Total number of people ride both buses in March = Number of people ride Bus D in March + Number of people ride Bus E in the same month
= 5476 + 3980
= 9456.

Question 11.
A supermarket has 1,213 apples. 368 are green apples.
a. How many of the apples are red?
Answer:
Number of red apples = 845.

Explanation:
Total number of apples super market has = 1213.
Number of green apples = 368.
Number of red apples = Total number of apples super market has – Number of green apples
= 1213 – 368
= 845.

b. How many more red apples than green apples does the supermarket have?
Answer:
477 more red apples than green apples the supermarket has.

Explanation:
Number of red apples = 845.
Number of green apples = 368.
Difference:
Number of red apples – Number of green apples
= 845 – 368
= 477.

Question 12.
2,500 people visit the Children’s Museum on Monday. On Tuesday, there were 532 more people at the museum than on Monday. What is the total number of visitors for both days?
Answer:
Total number of people visit the Children’s Museum on both days = 5532.

Explanation:
Number of people visit the Children’s Museum on Monday = 2500.
On Tuesday, there were 532 more people at the museum than on Monday.
=>Number of people visit the Children’s Museum on Tuesday = Number of people visit the Children’s Museum on Monday + 532
=> 2500 + 532
=> 3032.
Total number of people visit the Children’s Museum on both days = Number of people visit the Children’s Museum on Monday + Number of people visit the Children’s Museum on Tuesday
= 2500 + 3032
= 5532.

Question 13.
Michael has 754 songs in his audio device. He has 98 more songs than Peter. How many songs do they have in all?
Answer:
Total number of songs they both have = 1410.

Explanation:
Number of songs in his audio device Michael has = 754.
He has 98 more songs than Peter.
=> Number of songs Peter has = Number of songs in his audio device Michael has – 98
=> 754 – 98
=>  656.
Total number of songs they both have = Number of songs in his audio device Michael has + Number of songs Peter has
= 754 + 656
= 1410.

Math in Focus Grade 1 Chapter 4 Practice 5 Answer Key Making Fact Families

This handy Math in Focus Grade 1 Workbook Answer Key Chapter 4 Practice 5 Making Fact Families detailed solutions for the textbook questions.

Math in Focus Grade 1 Chapter 4 Practice 5 Answer Key Making Fact Families

Write a fact family for each picture.

Example
Math in Focus Grade 1 Chapter 4 Practice 5 Answer Key Making Fact Families 1

Question 1.
Math in Focus Grade 1 Chapter 4 Practice 5 Answer Key Making Fact Families 2
Answer:

Explanation:
An addition fact is the sum of two specific addends that will always equal the same result.
A subtraction fact family is a group of related math facts that use the same three numbers. Subtraction fact families also include addition, which is the inverse or opposite operation of subtraction.

Question 2.
Math in Focus Grade 1 Chapter 4 Practice 5 Answer Key Making Fact Families 3
Answer:

Explanation:
An addition fact is the sum of two specific addends that will always equal the same result.
A subtraction fact family is a group of related math facts that use the same three numbers. Subtraction fact families also include addition, which is the inverse or opposite operation of subtraction.

Solve.

Use related facts to help you.

Question 3.
Simone has some tomatoes. She throws away 5 rotten tomatoes. She has 4 tomatoes left. How many tomatoes did she have at first?
___ – 5 = 4
5 + 4 = __ is the related addition fact.
She had _______ tomatoes at first.
Answer:
9  – 5 = 4
5 + 4 = 9 is the related addition fact.
She had 9 tomatoes at first.
Explanation:
An addition fact is the sum of two specific addends that will always equal the same result.
A subtraction fact family is a group of related math facts that use the same three numbers. Subtraction fact families also include addition, which is the inverse or opposite operation of subtraction.

Question 4.
Marcus has 6 magnets. Susan gives him some magnets. Marcus now has 9 magnets. How many magnets did Susan give Marcus?
6 + __ = 9
9 – 6 = ___ is the related subtraction fact.
Susan gave Marcus ___ magnets.
Answer:
6 + 3 = 9
9 – 6 = 3 is the related subtraction fact.
Susan gave Marcus 3 magnets.
Explanation:
An addition fact is the sum of two specific addends that will always equal the same result.
A subtraction fact family is a group of related math facts that use the same three numbers. Subtraction fact families also include addition, which is the inverse or opposite operation of subtraction.

Find the missing number.
Use related facts to help you.

Question 5.
Math in Focus Grade 1 Chapter 4 Practice 5 Answer Key Making Fact Families 4 + 5 = 10
Answer:
5
Explanation:
5 + 5 = 10
10 – 5 = 5
Used the subtraction fact to find the additional fact

Question 6.
2 + Math in Focus Grade 1 Chapter 4 Practice 5 Answer Key Making Fact Families 4 = 7
Answer:
5
Explanation:
7 – 2 = 5
Used the subtraction fact to find the additional fact

Question 7.
Math in Focus Grade 1 Chapter 4 Practice 5 Answer Key Making Fact Families 4 – 8 = 2
Answer:
10
Explanation:
2 + 8 = 10
Used the additional  fact to find the subtraction fact

Question 8.
9 – Math in Focus Grade 1 Chapter 4 Practice 5 Answer Key Making Fact Families 4 = 3
Answer:
6
Explanation:
9 – 3 = 6
Used the subtraction fact to find the subtraction fact

Math in Focus Grade 1 Cumulative Review for Chapters 16 and 17 Answer Key

Go through the Math in Focus Grade 1 Workbook Answer Key Cumulative Review for Chapters 16 and 17 to finish your assignments.

Math in Focus Grade 1 Cumulative Review for Chapters 16 and 17 Answer Key

Concepts and Skills

Count in tens and ones. Fill in the blanks.

Math in Focus Grade 1 Cumulative Review for Chapters 16 and 17 Answer Key 1

Question 1.
Math in Focus Grade 1 Cumulative Review for Chapters 16 and 17 Answer Key 2
Answer:
10,20,30,40,50,60,70,80,81,82,83,84.

Explanation:
In the above image, we can see that there are 8 tens and 4 ones which is 84. And also can be written as 10,20,30,40,50,60,70,80,81,82,83,84.

Write the number in words.

Question 2.
57 ___________
Answer:
57 in words is Fifty seven.

Question 3.
93 _____________
Answer:
93 in words is Ninety-three.

Write the number.

Question 4.
forty-eight ____________
Answer:
Forty-eight in number is 48.

Question 5.
sixty-nine _____________
Answer:
Sixty-nine in number is 69.

Fill in the blanks.

Question 6.
4 and 90 make _____________
Answer:
94

Explanation:
4 and 90 make 90+4 = 94.

Question 7.
____________ and 5 make 75.
Answer:
70.

Explanation:
70 and 5 make 75.

Estimate. Then count.

Question 8.
Math in Focus Grade 1 Cumulative Review for Chapters 16 and 17 Answer Key 3
Estimate _____________
Count ____________
Answer:
Estimate: 50
Count: 45.

Explanation:
In the above image, we can see that there are 5 groups with 10 items. So the estimated count is 5×10 which is 50 and the actual count is 45.

Fill in the blanks.

Math in Focus Grade 1 Cumulative Review for Chapters 16 and 17 Answer Key 4

Question 9.
___________ = ____________ tens __________ ones
Answer:
57 = 5 tens 7 ones.

Explanation:
In the above image, we can see that there are 5 tens and 7 ones which is 57.

Count the base-ten blocks. Fill in the blanks.

Question 10.
Math in Focus Grade 1 Cumulative Review for Chapters 16 and 17 Answer Key 5
___________ = ____________ tens __________ ones
___________ + ___________ = ___________
Answer:
86 = 80+6.
80+6 = 86.

Explanation:
In the above image, we can see that there are 8 tens and 6 ones which is 86.
80+6 = 86.

Fill in the place-value charts.

Question 11.
Math in Focus Grade 1 Cumulative Review for Chapters 16 and 17 Answer Key 6
Answer:
27 = 2 tens and 7 ones.

Explanation:
Here, place value is a value represented by a digit in a number on the basis of its position in the number. So the place value of 27 is 2 in the tens place and 7 in ones place.
Math-in-Focus-Grade-1-Chapter-16-Practice-2-Answer-Key-Place-Value-10-1

Question 12.
Math in Focus Grade 1 Cumulative Review for Chapters 16 and 17 Answer Key 7
Answer:
83 = 8 tens and 3 ones.

Explanation:
Here, place value is a value represented by a digit in a number on the basis of its position in the number. So the place value of 83 is 8 in the tens place and 3 in ones place.
Math-in-Focus-Grade-1-Chapter-16-Practice-2-Answer-Key-Place-Value-10-1-6

Find the missing numbers.

Math in Focus Grade 1 Cumulative Review for Chapters 16 and 17 Answer Key 8

Question 13.
2 more than 54 is ____________.
Answer:
56.

Explanation:
2 more than 54 is 54+2 which is 56.

Question 14.
3 less than 65 is ____________.
Answer:
62.

Explanation:
3 less than 65 is 65-3 which is 62.

Question 15.
____________ is 2 more than 55.
Answer:
57.

Explanation:
57 is 2 more than 55.

Question 16.
____________ is 2 less than 63.
Answer:
61.

Explanation:
61 is 2 less than 63.

Question 17.
Math in Focus Grade 1 Cumulative Review for Chapters 16 and 17 Answer Key 9
Answer:
The missing digits are 80,85,95.

Explanation:
The missing digits are 80,85,95.
Math-in-Focus-Grade-1-Cumulative-Review-for-Chapters-16-and-17-Answer-Key-9-1

Compare. Fill in the blanks.

Math in Focus Grade 1 Cumulative Review for Chapters 16 and 17 Answer Key 10

Question 18.
Set ____________ is ____________ more than Set ____________.
Answer:
Set A is 7 more than Set B.

Question 19.
Set ____________ has more.
Answer:
Set A has more.

Color the greater number.

Question 20.
Math in Focus Grade 1 Cumulative Review for Chapters 16 and 17 Answer Key 11
Answer:
80 is greater.

Explanation:
In the above numbers, 80 is greater than 71.
Math-in-Focus-Grade-1-Cumulative-Review-for-Chapters-16-and-17-Answer-Key-11-1

Question 21.
Math in Focus Grade 1 Cumulative Review for Chapters 16 and 17 Answer Key 12
Answer:
54 is greater.

Explanation:
In the above numbers, 54 is greater than 45.
Math-in-Focus-Grade-1-Cumulative-Review-for-Chapters-16-and-17-Answer-Key-12-1

Color the number that is less.

Question 22.
Math in Focus Grade 1 Cumulative Review for Chapters 16 and 17 Answer Key 13
Answer:
71 is less.

Explanation:
In the above numbers, 71 is less than 80.
Math-in-Focus-Grade-1-Cumulative-Review-for-Chapters-16-and-17-Answer-Key-13-1

Question 23.
Math in Focus Grade 1 Cumulative Review for Chapters 16 and 17 Answer Key 14
Answer:
89 is less.

Explanation:
In the above numbers, 89 is less than 91.
Math-in-Focus-Grade-1-Cumulative-Review-for-Chapters-16-and-17-Answer-Key-14-1

Fill in the blanks.

Question 24.
Math in Focus Grade 1 Cumulative Review for Chapters 16 and 17 Answer Key 15
The least number is ____________.
The greatest number is ___________.
Answer:
The least number is 15.
The greatest number is 41.

Explanation:
In the above numbers, the least number is 15 and the greatest number is 41.

Order the numbers from least to greatest.

Question 25.
Math in Focus Grade 1 Cumulative Review for Chapters 16 and 17 Answer Key 16
Answer:
50,67,76.

Explanation:
The numbers from least to greatest is 50,67,76.

Complete each number pattern.

Question 26.
73, 72, 71, __________, _________, 68, ___________
Answer:
73,72,71,70,69,68,67.

Explanation:
The above pattern is 73,72,71,70,69,68,67.

Question 27.
50, 60, __________, 80, __________, __________
Answer:
50,60,70,80,90,100.

Explanation:
The above pattern is 50,60,70,80,90,100.

Add by counting on.

Question 28.
82 + 7 = __________
Answer:
82,83,84,85,86,87,88,89.

Explanation:
The sum of 82 and 7 is 82,83,84,85,86,87,88,89.

Question 29.
50 + 40 = __________
Answer:
50+40 = 90.

Explanation:
The sum of 50+40 is 90.

Add.

Question 30.
Math in Focus Grade 1 Cumulative Review for Chapters 16 and 17 Answer Key 17
Answer:
76+7= 83.

Explanation:
The addition of 76 and 7 is 83.
Math-in-Focus-Grade-1-Cumulative-Review-for-Chapters-16-and-17-Answer-Key-17-1

Question 31.
Math in Focus Grade 1 Cumulative Review for Chapters 16 and 17 Answer Key 18
Answer:
26+38 = 64.

Explanation:
The addition of 26 and 38 is 64.
Math-in-Focus-Grade-1-Cumulative-Review-for-Chapters-16-and-17-Answer-Key-18-1

Fill in the missing numbers.

Question 32.
8 + 33 = _________
Math in Focus Grade 1 Cumulative Review for Chapters 16 and 17 Answer Key 19
Answer:
8+33 = 41.

Explanation:
The addition of 8 and 33 is 41.
Math-in-Focus-Grade-1-Cumulative-Review-for-Chapters-16-and-17-Answer-Key-19-1

Question 33.
64 + 19 = ________
Math in Focus Grade 1 Cumulative Review for Chapters 16 and 17 Answer Key 20
Answer:
64+19 = 83.

Explanation:
The addition of 64 and 19 is 83.
Math-in-Focus-Grade-1-Cumulative-Review-for-Chapters-16-and-17-Answer-Key-19-2

Count back to subtract.

Question 34.
97 – 6 = ___________
Answer:
97-6 = 91.

Explanation:
Here, we will count back to find the subtraction of 97 and 6. Which is 97,96,95,94,93,92,91.

Question 35.
50 – 30 = ____________
Answer:
50-30 = 20.

Explanation:
Here, we will count back to find the subtraction of 50-30 which is 20.

Subtract.

Question 36.
Math in Focus Grade 1 Cumulative Review for Chapters 16 and 17 Answer Key 21
Answer:
63-7 = 56.

Explanation:
The subtraction of 63 and 7 is 56.
Math-in-Focus-Grade-1-Cumulative-Review-for-Chapters-16-and-17-Answer-Key-21-1

Question 37.
Math in Focus Grade 1 Cumulative Review for Chapters 16 and 17 Answer Key 22
Answer:
90-6 = 84.

Explanation:
The subtraction of 90 – 6 is 84.
Math-in-Focus-Grade-1-Cumulative-Review-for-Chapters-16-and-17-Answer-Key-22-1

Fill in the missing numbers.

Question 38.
45 – 6 = _________
Math in Focus Grade 1 Cumulative Review for Chapters 16 and 17 Answer Key 23
Answer:

Explanation:
The subtraction of 45-6 is 39.
Math-in-Focus-Grade-1-Cumulative-Review-for-Chapters-16-and-17-Answer-Key-19-1-1

Question 39.
73 – 58 = __________
Math in Focus Grade 1 Cumulative Review for Chapters 16 and 17 Answer Key 24
Answer:
73-58 = 15.

Explanation:
The subtraction of 73-58 is 15.
Math-in-Focus-Grade-1-Cumulative-Review-for-Chapters-16-and-17-Answer-Key-19-1-1-2

Problem Solving

Solve.

Question 40.
A number is less than 30 but greater than 10. It has 6 in the ones place. What are the possible numbers?
Answer:
16 and 26.

Explanation:
Given that a number is less than 30 but greater than 10 and it has 6 in the ones place. So the possible numbers is 16 and 26.

Question 41.
A number is 65 when you subtract 6 then add 7. What is the number? Circle the number.
Math in Focus Grade 1 Cumulative Review for Chapters 16 and 17 Answer Key 25
Answer:
64.

Explanation:
Given that a number is 65 when you subtract 6 then add 7. So the possible number is 64. As when we subtract 64-6 we will get 58 and then by adding 7 we will get 65.

Question 42.
Write an addition sentence to make 100. One of the numbers must have 3 in the ones place.
___________ + ___________ = 100
Math in Focus Grade 1 Cumulative Review for Chapters 16 and 17 Answer Key 26
Answer:

Fill in the blank. Choose a number in the box.

Question 43.
Math in Focus Grade 1 Cumulative Review for Chapters 16 and 17 Answer Key 27
62 – _________ = 26
Answer:
62-36 = 26.

Explanation:
To find the missing number we will subtract 62-26 which is 36.

Math in Focus Grade 1 Chapter 17 Practice 3 Answer Key Subtraction Without Regrouping

Go through the Math in Focus Grade 1 Workbook Answer Key Chapter 17 Practice 3 Subtraction Without Regrouping to finish your assignments.

Math in Focus Grade 1 Chapter 17 Practice 3 Answer Key Subtraction Without Regrouping

Count back to subtract.

Example
Math in Focus Grade 1 Chapter 17 Practice 3 Answer Key Subtraction Without Regrouping 1

Question 1.
95 – 3 = ____________
Math in Focus Grade 1 Chapter 17 Practice 3 Answer Key Subtraction Without Regrouping 2
Answer:
95 – 3 = 92

Explanation:
By subtracting smaller number from bigger number, we get the difference.
95 – 3 = 92
Count back to subtract or 3 numbers.
92 , 93 , 94 , 95 are the numbers

Question 2.
88 – 5 = _____________
Math in Focus Grade 1 Chapter 17 Practice 3 Answer Key Subtraction Without Regrouping 3
Answer:
88 – 5 = 83

Explanation:
By subtracting smaller number from bigger number, we get the difference.
88 – 5 = 83
Count back to subtract or 5 numbers.
83, 84, 85, 86, 87, 88 are the numbers.

Question 3.
79 – 6 = _____________
Math in Focus Grade 1 Chapter 17 Practice 3 Answer Key Subtraction Without Regrouping 4
Answer:
79 – 6 = 73

Explanation:
By subtracting smaller number from bigger number, we get the difference.
79 – 6 = 73
Count back to subtract or 6 numbers.
73, 74, 75, 76, 77, 78, 79 are the numbers.

Subtract.

Question 4.
Math in Focus Grade 1 Chapter 17 Practice 3 Answer Key Subtraction Without Regrouping 5
Answer: 45

Explanation:
Subtracting without regrouping can be done mentally, or in your head,
because the numbers can be easily deducted since the top number is always larger than the bottom number.
So, 58 – 3 = 55

Question 5.
Math in Focus Grade 1 Chapter 17 Practice 3 Answer Key Subtraction Without Regrouping 6
Answer: 65

Explanation:
Subtracting without regrouping can be done mentally, or in your head,
because the numbers can be easily deducted since the top number is always larger than the bottom number.
So, 69 – 4 = 65

Question 6.
Math in Focus Grade 1 Chapter 17 Practice 3 Answer Key Subtraction Without Regrouping 7
Answer: 71

Explanation:
Subtracting without regrouping can be done mentally, or in your head,
because the numbers can be easily deducted since the top number is always larger than the bottom number.
So, 74 – 3 = 71

Question 7.
Math in Focus Grade 1 Chapter 17 Practice 3 Answer Key Subtraction Without Regrouping 8
Answer: 62

Explanation:
Subtracting without regrouping can be done mentally, or in your head,
because the numbers can be easily deducted since the top number is always larger than the bottom number.
So, 67 – 5 = 62

Question 8.
Math in Focus Grade 1 Chapter 17 Practice 3 Answer Key Subtraction Without Regrouping 9
Answer: 93


Explanation:
Subtracting without regrouping can be done mentally, or in your head,
because the numbers can be easily deducted since the top number is always larger than the bottom number.
So, 96 – 3 = 93

Question 9.
Math in Focus Grade 1 Chapter 17 Practice 3 Answer Key Subtraction Without Regrouping 10
Answer: 81

Explanation:
Subtracting without regrouping can be done mentally, or in your head,
because the numbers can be easily deducted since the top number is always larger than the bottom number.
So, 88 – 7 = 81

Fill in the missing numbers.

Question 10.
79 – 6 = ___________
Math in Focus Grade 1 Chapter 17 Practice 3 Answer Key Subtraction Without Regrouping 11
Answer: 73

Explanation:
You need to place the subtrahend below the minuend so that the ones-place numbers fall in the same column.
Now you have to subtract each column separately and in order, starting with the ones-place column.
Then place the answer of the subtractions below each one of the columns.
So, 79 – 6 = 73

Question 11.
99 – 5 = _____________
Math in Focus Grade 1 Chapter 17 Practice 3 Answer Key Subtraction Without Regrouping 11
Answer: 94

Explanation:
You need to place the subtrahend below the minuend so that the ones-place numbers fall in the same column.
Now you have to subtract each column separately and in order, starting with the ones-place column.
Then place the answer of the subtractions below each one of the columns.
So, 99 – 5 = 94

Subtract.

Question 12.
Math in Focus Grade 1 Chapter 17 Practice 3 Answer Key Subtraction Without Regrouping 12
Answer: 75

Explanation:
You need to place the subtrahend below the minuend so that the ones-place numbers fall in the same column.
Now you have to subtract each column separately and in order, starting with the ones-place column, tens and so on…
The last step is to place the answer of the subtractions below each one of the columns, always put it in order.
So, 95 – 20 = 75

Question 13.
Math in Focus Grade 1 Chapter 17 Practice 3 Answer Key Subtraction Without Regrouping 13
Answer: 19

Explanation:
You need to place the subtrahend below the minuend so that the ones-place numbers fall in the same column.
Now you have to subtract each column separately and in order, starting with the ones-place column, tens and so on…
The last step is to place the answer of the subtractions below each one of the columns, always put it in order.
So, 49 – 30 = 19

Question 14.
Math in Focus Grade 1 Chapter 17 Practice 3 Answer Key Subtraction Without Regrouping 14
Answer: 50

Explanation:
You need to place the subtrahend below the minuend so that the ones-place numbers fall in the same column.
Now you have to subtract each column separately and in order, starting with the ones-place column, tens and so on…
The last step is to place the answer of the subtractions below each one of the columns, always put it in order.
So, 70 – 20 = 50

Question 15.
Math in Focus Grade 1 Chapter 17 Practice 3 Answer Key Subtraction Without Regrouping 15
Answer: 20

Explanation:
You need to place the subtrahend below the minuend so that the ones-place numbers fall in the same column.
Now you have to subtract each column separately and in order, starting with the ones-place column, tens and so on…
The last step is to place the answer of the subtractions below each one of the columns, always put it in order.
So, 40 – 20 = 20

Question 16.
Math in Focus Grade 1 Chapter 17 Practice 3 Answer Key Subtraction Without Regrouping 16
Answer: 36

Explanation:
You need to place the subtrahend below the minuend so that the ones-place numbers fall in the same column.
Now you have to subtract each column separately and in order, starting with the ones-place column, tens and so on…
The last step is to place the answer of the subtractions below each one of the columns, always put it in order.
So, 68 – 32 = 36

Question 17.
Math in Focus Grade 1 Chapter 17 Practice 3 Answer Key Subtraction Without Regrouping 17
Answer: 43

Explanation:
You need to place the subtrahend below the minuend so that the ones-place numbers fall in the same column.
Now you have to subtract each column separately and in order, starting with the ones-place column, tens and so on…
The last step is to place the answer of the subtractions below each one of the columns, always put it in order.
So, 97 – 54 = 43

Fill in the missing numbers.

Question 18.
56 – 23 = _________
Math in Focus Grade 1 Chapter 17 Practice 3 Answer Key Subtraction Without Regrouping 18
Answer: 33

Explanation:
Place the subtrahend below the minuend so that the ones-place numbers fall in the same column.
Now subtract each column separately and in order, starting with the ones-place column, tens and so on…
Then place the answer of the subtractions below each one of the columns, always put it in order.
So, 56 – 23 = 33

Question 19.
86 – 42 = ___________
Math in Focus Grade 1 Chapter 17 Practice 3 Answer Key Subtraction Without Regrouping 18
Answer: 44

Explanation:
Place the subtrahend below the minuend so that the ones-place numbers fall in the same column.
Now subtract each column separately and in order, starting with the ones-place column, tens and so on…
Then place the answer of the subtractions below each one of the columns, always put it in order.
So, 86 – 42 = 44

Match

Question 20.
Math in Focus Grade 1 Chapter 17 Practice 3 Answer Key Subtraction Without Regrouping 19
Math in Focus Grade 1 Chapter 17 Practice 3 Answer Key Subtraction Without Regrouping 20
Answer:

Explanation:
Place the subtrahend below the minuend so that the ones-place numbers fall in the same column.
Now subtract each column separately and in order, starting with the ones-place column, tens and so on…
Then place the answer of the subtractions below each one of the columns, always put it in order.
83 – 10 = 73
77 – 21 = 56
90 – 10 = 80
84 – 32 = 52
94 – 34 = 60
68 – 20 = 48

Math in Focus Grade 1 Chapter 17 Practice 2 Answer Key Addition with Regrouping

Go through the Math in Focus Grade 1 Workbook Answer Key Chapter 17 Practice 2 Addition with Regrouping to finish your assignments.

Math in Focus Grade 1 Chapter 17 Practice 2 Answer Key Addition with Regrouping

Add.

Question 1.
Math in Focus Grade 1 Chapter 17 Practice 2 Answer Key Addition with Regrouping 1
Answer: 53

Explanation:
Regroup the numbers in ones place at first,
8 + 5 = 13
then add the number in tens.
40 + 13 = 53
So, 48 + 5 = 53

Question 2.
Math in Focus Grade 1 Chapter 17 Practice 2 Answer Key Addition with Regrouping 2
Answer: 65

Explanation:
Regroup the numbers in ones place at first,
7 + 8 = 15
then add the number in tens.
15 + 50 = 65
So, 57 + 8 = 65

Question 3.
Math in Focus Grade 1 Chapter 17 Practice 2 Answer Key Addition with Regrouping 3
Answer: 71

Explanation:
Regroup the numbers in ones place at first,
7 +4 = 11
then add the number in tens.
60 + 11
So, 64 + 7 = 71

Question 4.
Math in Focus Grade 1 Chapter 17 Practice 2 Answer Key Addition with Regrouping 4
Answer: 63

Explanation:
Regroup the numbers in ones place at first,
9 + 4 = 13
then add the number in tens.
50 + 13 = 63
So, 59 + 4 = 63

Question 5.
Math in Focus Grade 1 Chapter 17 Practice 2 Answer Key Addition with Regrouping 5
Answer: 73

Explanation:
Regroup the numbers in ones place at first,
3 + 9 = 12
then add the number in tens.
70 + 12 = 82
So, 73 + 9 = 82

Question 6.
Math in Focus Grade 1 Chapter 17 Practice 2 Answer Key Addition with Regrouping 6
Answer: 91

Explanation:
Regroup the numbers in ones place at first,
5 + 6 = 11
then add the number to tens.
80 + 11 = 91
So, 86 + 5 = 91

Fill in the missing numbers.

Question 7.
4 + 66 = ____________
Math in Focus Grade 1 Chapter 17 Practice 2 Answer Key Addition with Regrouping 7
Answer: 70

Explanation:
Regroup the numbers in ones place at first,
4 + 6 = 10
then add the number to tens.
60 + 10 = 70
So, 66 + 4 = 70

Question 8.
89 + 8 = _____________
Math in Focus Grade 1 Chapter 17 Practice 2 Answer Key Addition with Regrouping 7
Answer: 97

Explanation:
Regroup the numbers in ones place at first,
9 + 8 = 17
then add the number in tens.
80 + 17 = 97
So, 89 + 8 = 97

Question 9.
Matt drops a ball into the number machine below. What happens to the number on the ball? Write the number in the ○.
Math in Focus Grade 1 Chapter 17 Practice 2 Answer Key Addition with Regrouping 8
Answer: 85

Explanation:
Matt drops a ball consists of number 76 into the machine,
the number in the ball adds with 9 in the machine.
The out put of the ball is 85.
76 + 9 = 85

Add.

Question 10.
Math in Focus Grade 1 Chapter 17 Practice 2 Answer Key Addition with Regrouping 9
Answer: 55

Explanation:
Regroup the numbers in ones place at first,
7 + 8 = 15
then regroup the number in tens.
20 + 20 = 40
Add the sums of ones and tens
So, 40 + 15 = 55

Question 11.
Math in Focus Grade 1 Chapter 17 Practice 2 Answer Key Addition with Regrouping 10
Answer: 100

Explanation:
Regroup the numbers in ones place at first,
6 + 4 = 10
then regroup the number in tens.
80 + 10 = 90
Add the sums of ones and tens
So, 90 + 10 = 100

Question 12.
Math in Focus Grade 1 Chapter 17 Practice 2 Answer Key Addition with Regrouping 11
Answer: 62

Explanation:
Regroup the numbers in ones place at first,
5 + 7 = 12
then regroup the number in tens.
20 + 30 = 50
Add the sums of ones and tens
So, 50 + 12 = 62

Question 13.
Math in Focus Grade 1 Chapter 17 Practice 2 Answer Key Addition with Regrouping 12
Answer: 81

Explanation:
Regroup the numbers in ones place at first,
4 + 7 = 11
then regroup the number in tens.
40 + 30 = 70
Add the sums of ones and tens
So, 70 + 11 = 81

Question 14.
Math in Focus Grade 1 Chapter 17 Practice 2 Answer Key Addition with Regrouping 13
Answer: 60

Explanation:
Regroup the numbers in ones place at first,
9 + 1 = 10
then regroup the number in tens.
30 + 20 = 50
Add the sums of ones and tens
So, 50 + 10 = 60

Question 15.
Math in Focus Grade 1 Chapter 17 Practice 2 Answer Key Addition with Regrouping 14
Answer: 90

Explanation:
Regroup the numbers in ones place at first,
6 + 4 = 10
then regroup the number in tens.
30 + 50 = 80
Add the sums of ones and tens
So, 80 + 10 = 90

Fill in the missing numbers.

Question 16.
19 + 14 = ____________
Math in Focus Grade 1 Chapter 17 Practice 2 Answer Key Addition with Regrouping 15
Answer: 33

Explanation:
Regroup the numbers in ones place at first,
9 + 4 = 13
then regroup the number in tens.
10 + 10 = 20
Add the sums of ones and tens
So, 20 + 13 = 33

Question 17.
58 + 36 = ___________
Math in Focus Grade 1 Chapter 17 Practice 2 Answer Key Addition with Regrouping 15
Answer: 97

Explanation:
Regroup the numbers in ones place at first,
8 + 6 = 14
then regroup the number in tens.
50 + 30 = 80
Add the sums of ones and tens
So, 80 + 14 = 94

Add. Then answer the question.

Question 18.
Math in Focus Grade 1 Chapter 17 Practice 2 Answer Key Addition with Regrouping 16
Answer:

Explanation:
Regroup the numbers in ones place at first,
2 + 9 = 11
then regroup the number in tens.
50 + 10 = 60
Add the sums of ones and tens
So, 60 + 11 = 71

Question 19.
Math in Focus Grade 1 Chapter 17 Practice 2 Answer Key Addition with Regrouping 17
Answer:

Explanation:
Regroup the numbers in ones place at first,
8 + 6 = 14
then add the number in tens.
So, 50 + 14 = 64

Question 20.
Math in Focus Grade 1 Chapter 17 Practice 2 Answer Key Addition with Regrouping 18
Answer:

Explanation:
Regroup the numbers in ones place at first,
8 + 7 = 15
then regroup the number in tens.
60 + 10 = 70
Add the sums of ones and tens
So, 70 + 15 = 85

Question 21.
Math in Focus Grade 1 Chapter 17 Practice 2 Answer Key Addition with Regrouping 19
Answer:

Explanation:
Regroup the numbers in ones place at first,
8 + 8 = 16
then regroup the number in tens.
40 + 30 = 70
Add the sums of ones and tens
So, 70 + 16 = 86

Question 22.
Math in Focus Grade 1 Chapter 17 Practice 2 Answer Key Addition with Regrouping 20
Answer:

Explanation:
Regroup the numbers in ones place at first,
7 + 9 = 16
then add the number in tens.
50 + 16 = 66

Question 23.
Math in Focus Grade 1 Chapter 17 Practice 2 Answer Key Addition with Regrouping 21
Answer:

Explanation:
Regroup the numbers in ones place at first,
3 + 7 = 10
then regroup the number in tens.
50 + 40 = 90
Add the sums of ones and tens
So, 90 + 10 = 100

Question 24.
Math in Focus Grade 1 Chapter 17 Practice 2 Answer Key Addition with Regrouping 22
Answer:

Explanation:
Regroup the numbers in ones place at first,
9 + 9 = 18
then regroup the number in tens.
30 + 40 = 70
Add the sums of ones and tens
So, 70 + 18 = 88

Question 25.
Math in Focus Grade 1 Chapter 17 Practice 2 Answer Key Addition with Regrouping 23
Answer:

Explanation:
Regroup the numbers in ones place at first,
7 + 9 = 16
then regroup the number in tens.
20 + 40 = 60
Add the sums of ones and tens
So, 60 + 16 = 76

Question 26.
Math in Focus Grade 1 Chapter 17 Practice 2 Answer Key Addition with Regrouping 24
Answer:

Explanation:
Regroup the numbers in ones place at first,
5 + 6 = 11
then regroup the number in tens.
50 + 30 = 80
Add the sums of ones and tens
So, 80 + 11 = 91

What toy is named after President Theodore Roosevelt?

Match the letters to the answers below to find out.
Math in Focus Grade 1 Chapter 17 Practice 2 Answer Key Addition with Regrouping 25
Answer:
TEDDY BEAR


Explanation:
From the above questions from Q18 to Q26,
arrange all the sums in an order to decode the the name of the president.
TEDDY BEAR is the toy named after President Theodore Roosevelt.

Question 27.
Ron drops a ball into a number machine. Which ball is it? Write the number in the ○.
Math in Focus Grade 1 Chapter 17 Practice 2 Answer Key Addition with Regrouping 26
Math in Focus Grade 1 Chapter 17 Practice 2 Answer Key Addition with Regrouping 27
Answer:
29 + 69 = 98

Explanation:
Ron drops a ball number (x) into the machine,
the number(x) in the ball adds with 69 in the machine.
The out put of the ball is 98.
98 – 69 = 29

Add. Then Solve the riddle.

Math in Focus Grade 1 Chapter 17 Practice 2 Answer Key Addition with Regrouping 40

Question 28.
Math in Focus Grade 1 Chapter 17 Practice 2 Answer Key Addition with Regrouping 30

Question 29.
Math in Focus Grade 1 Chapter 17 Practice 2 Answer Key Addition with Regrouping 31
Answer:

Explanation:
Regroup the numbers in ones place at first,
2 + 5 = 7
then add the number in tens.
So, 50 + 7 = 57

Question 30.
Math in Focus Grade 1 Chapter 17 Practice 2 Answer Key Addition with Regrouping 32
Answer:

Explanation:
Regroup the numbers in ones place at first,
2 + 8 = 10
then add the number in tens.
So, 70 + 10 = 80

Question 31.
Math in Focus Grade 1 Chapter 17 Practice 2 Answer Key Addition with Regrouping 33
Answer:

Explanation:
Regroup the numbers in ones place at first,
2 + 8 = 10
then add the number in tens.
So, 70 + 10 = 80

Question 32.
Math in Focus Grade 1 Chapter 17 Practice 2 Answer Key Addition with Regrouping 34
Answer:

Explanation:
Regroup the numbers in ones place at first,
2 + 0 = 2
then add the number in tens.
So, 70 + 2 = 72

Question 33.
Math in Focus Grade 1 Chapter 17 Practice 2 Answer Key Addition with Regrouping 35
Answer:

Explanation:
Regroup the numbers in ones place at first,
4 + 9 = 13
then add the number in tens.
60 + 10 = 70
Add the sums of ones and tens place
70 + 13 = 83

Question 34.
Math in Focus Grade 1 Chapter 17 Practice 2 Answer Key Addition with Regrouping 36
Answer:

Explanation:
Regroup the numbers in ones place at first,
8 + 0 = 8
then add the number in tens.
20 + 40 = 60
Add the sums of ones and tens place
60 + 8 = 68

Question 35.
Math in Focus Grade 1 Chapter 17 Practice 2 Answer Key Addition with Regrouping 37
Answer:

Explanation:
Regroup the numbers in tens place,
as zeros are in ones place
40 + 30 = 70

Question 36.
Math in Focus Grade 1 Chapter 17 Practice 2 Answer Key Addition with Regrouping 38
Answer:

Explanation:
Regroup the numbers in ones place at first,
1 + 6 = 7
then add the number in tens.
60 + 10 = 70
Add the sums of ones and tens place
70 + 7 = 77

Question 37.
Math in Focus Grade 1 Chapter 17 Practice 2 Answer Key Addition with Regrouping 39
Answer:

Explanation:
Regroup the numbers in ones place at first,
7 + 3 = 10
then add the number in tens.
60 + 10 = 70
Add the sums of ones and tens place
70 + 10 = 80

Which fish do you find in space?

Match the letters to the answers below to find out.
Math in Focus Grade 1 Chapter 17 Practice 2 Answer Key Addition with Regrouping 29
Answer:
STAR FISH

Explanation:
From the above questions from Q28 to Q37,
arrange all the sums in an order to decode the the name of the fish.
STAR FISH is the name of fish.

Math in Focus Grade 3 Chapter 13 Practice 2 Answer Key Reading and Interpreting Bar Graphs

Practice the problems of Math in Focus Grade 3 Workbook Answer Key Chapter 13 Practice 2 Reading and Interpreting Bar Graphs to score better marks in the exam.

Math in Focus Grade 3 Chapter 13 Practice 2 Answer Key Reading and Interpreting Bar Graphs

The bar graph shows the bus tickets that were sold on Monday, Tuesday, Wednesday, and Thursday.
Math in Focus Grade 3 Chapter 13 Practice 2 Answer Key Reading and Interpreting Bar Graphs 1

Answer each question. Use the data in the bar graph.

Question 1.
How many more tickets were sold on Thursday than on Wednesday?
__________ tickets
Answer:
50 tickets sold on Thursday.
20 tickets sold on Wednesday.
Subtract total tickets on Wednesday from total tickets on Thursday.
50 – 20 = 30
30 more tickets were sold on Thursday than on Wednesday.

Question 2.
On Thursday, 15 of the tickets sold were for children. How many tickets sold were for adults?
__________ tickets
Answer:
Total 50 tickets were sold on Thursday.
On Thursday, 15 of the tickets sold were for children.
50 – 15 = 35
35 tickets were sold for adults.

Question 3.
18 fewer tickets were sold on Friday than on Tuesday. How many tickets were sold on Friday?
__________ tickets
Answer:
Total tickets sold on Tuesday are 30.
18 fewer tickets were sold on Friday than on Tuesday.
Subtract 18 tickets from 30 tickets.
30 – 18 = 12
On Friday, 12 tickets were sold.

Question 4.
The number of tickets sold on Tuesday can be grouped into fives. How many groups are there?
_________ groups
Answer:
Total tickets sold on Tuesday are 30.
The number of tickets sold on Tuesday can be grouped into fives.
30/5 = 6
There are 6 groups.

Question 5.
How many tickets were sold in all during the four days?
_________ tickets
Answer:
Total tickets sold on Monday are 40.
Total tickets sold on Tuesday are 30.
Total tickets sold on Wednesday are 20.
Total tickets sold on Thursday are 50.
40 + 30 + 20 + 50 = 140
140 tickets were sold in all during the four days.

This bar graph shows the number of notebooks that have students have.

Math in Focus Grade 3 Chapter 13 Practice 2 Answer Key Reading and Interpreting Bar Graphs 2
Write T for true and F for false in the boxes Use the data in the bar graph.

Question 6.
Jack has 20 notebooks.
Answer:
True (T)

Question 7.
Fiona has 25 notebooks.
Answer:
True (T)

Question 8.
Melanie has 40 notebooks.
Answer:
False
Explanation:
In the above bar graph we can observe Melanie has 35 notebooks. So, the above statement is false.

Question 9.
Kareem has 5 fewer notebooks than Fiona.
Answer:
False
Explanation:
In the above bar graph we can observe that Kareen has 30 notebooks and Fiona has 25 note books. So, the above statement is false.

Question 10.
Sarah has the least number of notebooks.
Answer:
True

Math in Focus Grade 3 Chapter 13 Practice 2 Answer Key Reading and Interpreting Bar Graphs 3

Answer each question. Use the data in the bar graph.

Question 11.
How many more notebooks does Kareem have than Fiona?
Answer:
Kareem have 30 notebooks.
Fiona have 25 notebooks.
30 – 25 = 5
Kareem have 5 more notebooks than Fiona.

Question 12.
How many fewer notebooks does Sarah have than Melanie?
Answer:
Sarah have 15 notebooks.
Melanie have 35 notebooks.
35 – 15 = 20
Sarah have 20 fewer notebooks than Melanie.

Question 13.
How many notebooks do Melanie and Sarah have altogether?
Answer:
Sarah have 15 notebooks.
Melanie have 35 notebooks.
35 + 15 = 50
Melanie and Sarah have altogether 50 notebooks.

Question 14.
Who has twice as many notebooks as Sarah?
Answer:
Sarah have 15 notebooks.
15 x 2 = 30
Kareem have 30 notebooks.
Kareem has twice as many notebooks as Sarah.

Question 15.
Which two students have a total of 65 notebooks?
Answer:
Kareem have 30 notebooks.
Melanie have 35 notebooks.
30 + 35 = 65
Kareem and Melanie have a total of 65 notebooks.

This bar graph shows the kinds of juices that people like.
Math in Focus Grade 3 Chapter 13 Practice 2 Answer Key Reading and Interpreting Bar Graphs 4

Fill in the blanks. Use the data in the bar graph.

Question 16.
_________ people like mixed berry juice.
Math in Focus Grade 3 Chapter 13 Practice 2 Answer Key Reading and Interpreting Bar Graphs 5
Answer:
25 people like mixed berry juice.

Question 17.
19 people like ________ juice.
Answer:
19 people like carrot juice.

Question 18.
The most popular juice is __________.
Answer:
The most popular juice is orange.

Question 19.
16 more people like apple juice than ___________ juice.
Answer:
41 people like apple juice.
25 people like Mixed Berry juice.
41 – 25 = 16
16 more people like apple juice than Mixed Berry juice.

Question 20.
10 fewer people like _________ juice than the most popular juice.
Answer:
The most popular juice is orange.
50 people like orange juice.
40 people like Pineapple juice.
50 – 40 = 10
10 fewer people like Pineapple juice than the most popular juice.

Question 21.
What can you say about orange juice and carrot juice?
Answer:
Both are same in color and sweet in taste.
Orange juice is a bit sweeter than a carrot juice.

Danny sold flowers at the farmer’s market. The bar graph shows the number of flowers he sold.
Math in Focus Grade 3 Chapter 13 Practice 2 Answer Key Reading and Interpreting Bar Graphs 6

Answer each question. Use the data in the bar graph.

Question 22.
How many daisies did Danny sell?
Answer:
Danny sold 300 daisies.

Question 23.
He sold 150 more carnations than another flower. Which kind of flower?
Answer:
Danny sold 450 carnations.
Danny sold 300 daisies.
450 – 300 = 150
He sold 150 more carnations than daisies flower.

Question 24.
He sold twice as many sunflowers as another kind of flower. Which kind of flower?
Answer:
Total sunflowers he sold are 280.
Total Tulips he sold are 140
2 x 140 = 280
He sold twice as many sunflowers than Tulips.

Question 25.
How many fewer sunflowers than roses were sold?
Answer:
He sold 480 roses.
He sold 280 sunflowers.
480 – 280 = 200
He sold 200 fewer sunflowers than roses.

Question 26.
He sold a total of 750 of two kinds of flowers. Which two kind of flowers could they be?
Answer:
He sold 300 daisies.
He sold 450 carnations.
300 + 450 = 750
The two kind of flowers that he sold a total of 750 are daisies and carnations.

This bar graph shows the subjects that a number of students like.
Math in Focus Grade 3 Chapter 13 Practice 2 Answer Key Reading and Interpreting Bar Graphs 7

Fill in the blanks. Use the data in the bar graph.

Question 27.
__________ students like math.
Answer:
18 students like math.

Question 28.
3 fewer students like _________ than reading.
Answer:
3 fewer students like Science and Social studies than reading.

Question 29.
The number of students who like is _________ equal to the number of students who like _________.
Answer:
The number of students who like Science is equal to the number of students who like Social studies.

Question 30.
A total number of 39 students like three kinds of subjects. Which three kinds of subjects could they be?
Answer:
15 students like reading.
12 students like science.
12 students like social studies.
15 + 12 + 12 = 39
A total number of 39 students like three kinds of subjects. The three kinds of subjects are reading, science and social studies.