Math in Focus Grade 4 Chapter 10 Practice 1 Answer Key Drawing Perpendicular Line Segments

This handy Math in Focus Grade 4 Workbook Answer Key Chapter 10 Practice 1 Drawing Perpendicular Line Segments detailed solutions for the textbook questions.

Math in Focus Grade 4 Chapter 10 Practice 1 Answer Key Drawing Perpendicular Line Segments

Use a protractor to draw perpendicular line segments.

Example

Question 1.
Draw a line segment perpendicular to \(\overline{P Q}\)
Math in Focus Grade 4 Chapter 10 Practice 1 Answer Key Drawing Perpendicular Line Segments 1
Answer:
Math-in-Focus-Grade-4-Chapter-10-Practice-1-Answer-Key-Drawing-Perpendicular-Line-Segments-1
Drawn a line segment perpendicular to PQ.

Question 2.
Draw a line segment perpendicular to \(\overline{T U}\) through point X
Math in Focus Grade 4 Chapter 10 Practice 1 Answer Key Drawing Perpendicular Line Segments 2
Answer:
Math-in-Focus-Grade-4-Chapter-10-Practice-1-Answer-Key-Drawing-Perpendicular-Line-Segments-2
Drawn a line segment perpendicular to TU through point X.

Use a drawing triangle to draw perpendicular line segments.

Example
Math in Focus Grade 4 Chapter 10 Practice 1 Answer Key Drawing Perpendicular Line Segments 3

Question 3.
Draw a line segment perpendicular to \(\overline{E F}\).
Math in Focus Grade 4 Chapter 10 Practice 1 Answer Key Drawing Perpendicular Line Segments 4
Answer:
Math-in-Focus-Grade-4-Chapter-10-Practice-1-Answer-Key-Drawing-Perpendicular-Line-Segments-4
Draw a line segment perpendicular to EF.

Question 4.
Draw a line segment perpendicular to \(\overline{C D}\).
Math in Focus Grade 4 Chapter 10 Practice 1 Answer Key Drawing Perpendicular Line Segments 5
Answer:
Math-in-Focus-Grade-4-Chapter-10-Practice-1-Answer-Key-Drawing-Perpendicular-Line-Segments-5
Drawn a line segment perpendicular to CD.

Question 5.
Draw a line segment perpendicular to \(\overline{V W}\) at point P.
Then, draw another line segment perpendicular to \(\overline{V W}\) through point Q.
Math in Focus Grade 4 Chapter 10 Practice 1 Answer Key Drawing Perpendicular Line Segments 6
Answer:
Math-in-Focus-Grade-4-Chapter-10-Practice-1-Answer-Key-Drawing-Perpendicular-Line-Segments-6
Drawn a line segment perpendicular to VW at point P.
Then, drawn another line segment perpendicular to VW through point Q.

Math in Focus Grade 4 Chapter 11 Answer Key Squares and Rectangles

This handy Math in Focus Grade 4 Workbook Answer Key Chapter 11 Squares and Rectangles detailed solutions for the textbook questions.

Math in Focus Grade 4 Chapter 11 Answer Key Squares and Rectangles

Math Journal

Figure ABCD is a rectangle. Complete each statement. Use the words in the box.

Math in Focus Grade 4 Chapter 11 Answer Key Squares and Rectangles 1
Question 1.
A rectangle has ___________ ___________
Answer:
A rectangle has four sides.

Question 2.
Its _______________ sides are ____________
Answer:
Its opposite sides are parallel.

Question 3.
Its ____________ sides are ____________
Answer:
Its opposite sides are of equal length.

Question 4.
It has ____________ ____________ angles.
Answer:
It has four right angles.

Put On Your Thinking Cap!

Challenging Practice

Question 1.
The figure is made up of two squares, one with 10-inch sides and the other with 6-inch sides. Find QR.
Math in Focus Grade 4 Chapter 11 Answer Key Squares and Rectangles 2
QR = ___________ in.
Answer:
Math-in-Focus-Grade-4-Chapter-11-Answer-Key-Squares-and-Rectangles-2
In the above image we can observe QS = 10 inches and RS = 6 inches
QR = QS – RS
= 10 – 6
= 4 inches
QR = 4 inches

Question 2.
The figure is made up of three identical squares with 3-inch sides. Find the total length of \(\overline{B C}\) and \(\overline{F G}\) .
Math in Focus Grade 4 Chapter 11 Answer Key Squares and Rectangles 3
BC + FG = ____________ in.
Answer:
Math-in-Focus-Grade-4-Chapter-11-Answer-Key-Squares-and-Rectangles-3
BC + FG = AH – CF
= 6 –  3
= 3
BC + FG = 3 inches

Put On Your Thinking Cap!

Problem Solving

Question 1.
Look at the figure. What is the least number of squares that must be added to make a rectangle?
Math in Focus Grade 4 Chapter 11 Answer Key Squares and Rectangles 4
Answer:
Math-in-Focus-Grade-4-Chapter-11-Answer-Key-Squares-and-Rectangles-4
To make rectangle we need to add 5 squares to the above figure.

Question 2.
Draw line segments to divide the figure into three rectangles in three ways.
Math in Focus Grade 4 Chapter 11 Answer Key Squares and Rectangles 5
Answer:
Math-in-Focus-Grade-4-Chapter-11-Answer-Key-Squares-and-Rectangles-5

Question 3.
Cut out the shaded rectangles and squares. Arrange them to fit inside rectangle A without overlapping. Then attach them with tape.
Math in Focus Grade 4 Chapter 11 Answer Key Squares and Rectangles 6
Math in Focus Grade 4 Chapter 11 Answer Key Squares and Rectangles 7
Answer:
Math-in-Focus-Grade-4-Chapter-11-Answer-Key-Squares-and-Rectangles-6
Math-in-Focus-Grade-4-Chapter-11-Answer-Key-Squares-and-Rectangles-7

Math in Focus Grade 3 Chapter 11 Practice 2 Answer Key Kilometers and Meters

Practice the problems of Math in Focus Grade 3 Workbook Answer Key Chapter 11 Practice 2 Kilometers and Meters to score better marks in the exam.

Math in Focus Grade 3 Chapter 11 Practice 2 Answer Key Kilometers and Meters

Complete.

Example
Math in Focus Grade 3 Chapter 11 Practice 2 Answer Key Kilometers and Meters 1

Question 1.
Math in Focus Grade 3 Chapter 11 Practice 2 Answer Key Kilometers and Meters 2
5 km 26 m = __________ m + __________ m
= _________ m
Answer:

5 km 26 m = 5000 m + 26 m
= 5026 m
Explanation:
Converting kilometers to meters
1 kilometer = 1000 meters

Question 2.
Math in Focus Grade 3 Chapter 11 Practice 2 Answer Key Kilometers and Meters 3
8 km 8 m = __________ m + __________ m
= _________ m
Answer:

8 km 8 m = 8000 m + 8 m
= 8008 m
Explanation:
Converting kilometers to meters
1 kilometer = 1000 meters

Write in meters.

Question 3.
5 km 505 m = __________ m + __________ m = __________ m
Answer:
5 km 505 m = 5000 m + 505 m = 5505 m
Explanation:
Converting kilometers to meters
1 kilometer = 1000 meters

Question 4.
8 km 500 m = __________ m + __________ m = __________ m
Answer:
8 km 500 m = 8000 m + 500 m = 8500 m
Explanation:
Converting kilometers to meters
1 kilometer = 1000 meters

Question 5.
8 km 50 m = __________ m + __________ m = __________ m
Answer:
8 km 50 m = 8000 m + 50 m = 8050 m
Explanation:
Converting kilometers to meters
1 kilometer = 1000 meters

Question 6.
9 km 5 m = __________ m + __________ m = __________ m
Answer:
9 km 5 m = 9000 m + 5 m = 9005 m
Explanation:
Converting kilometers to meters
1 kilometer = 1000 meters

Complete.

Example
Math in Focus Grade 3 Chapter 11 Practice 2 Answer Key Kilometers and Meters 4

Question 7.
Math in Focus Grade 3 Chapter 11 Practice 2 Answer Key Kilometers and Meters 5
3,056 m = ___________ km ___________ m
Answer:

3,056 m = 3 km 56 m
Explanation:
Converting  the given meters to kilometers and meters
1 kilometer = 1000 meters

Question 8.
Math in Focus Grade 3 Chapter 11 Practice 2 Answer Key Kilometers and Meters 6
6,009 m = ___________ km ___________ m
Answer:

6,009 m = 6 km 9 m
Explanation:
Converting  the given meters to kilometers and meters
1 kilometer = 1000 meters

Write in kilometers and meters.

Question 9.
2,050 m = ___________ m + ___________ m = ___________ km ___________ m
Answer:
2,050 m = 2000 m + 50 m = 2 km 50 m
Explanation:
Converting  the given meters to kilometers and meters
1 kilometer = 1000 meters

Question 10.
7,900 m = = ___________ m + ___________ m = ___________ km ___________ m
Answer:
7,900 m = = 7000 m + 900 m = 7 km 900 m
Explanation:
Converting  the given meters to kilometers and meters
1 kilometer = 1000 meters

Question 11.
9,090 m = = ___________ m + ___________ m = ___________ km ___________ m
Answer:
9,090 m = = 9000 m + 90 m = 9 km 90 m
Explanation:
Converting  the given meters to kilometers and meters
1 kilometer = 1000 meters

Question 12.
9,009 m = = ___________ m + ___________ m = ___________ km ___________ m
Answer:
9,009 m = = 9000 m + 9 m = 9 km 9 m
Explanation:
Converting  the given meters to kilometers and meters
1 kilometer = 1000 meters

Choose the unit you would use to measure each. Write kilometers or meters.

Question 13.
Math in Focus Grade 3 Chapter 11 Practice 2 Answer Key Kilometers and Meters 7
The building is about 30 ____________ tall.
Answer:
The building is about 30 meters tall.
Explanation:
The building cannot be measured in Kilometers
it is measured in meters

Question 14.
Math in Focus Grade 3 Chapter 11 Practice 2 Answer Key Kilometers and Meters 8
The distance from Washington, D.C., to Syracuse, New York, is about 470 _____________.
Answer:
The distance from Washington, D.C., to Syracuse, New York, is about 470 kilometers.
Explanation:
The distance between states cannot be measured in meters
so it is measured in kilometers

Question 15.
Math in Focus Grade 3 Chapter 11 Practice 2 Answer Key Kilometers and Meters 9
A bus is about 10 _____________ long.
Answer:
A bus is about 10 meters long.
Explanation:
The bus cannot be measured in Kilometers
it is measured in meters

Question 16.
Math in Focus Grade 3 Chapter 11 Practice 2 Answer Key Kilometers and Meters 10
The total length of the Golden Gate Bridge is about 3 _____________.
Answer:
The total length of the Golden Gate Bridge is about 3 kilometers.
Explanation:
The length of bridge cannot be measured in meters
so it is measured in kilometers

Complete.

Jacob is at an amusement park. He wants to visit all four theme parks. Find the length of each path he wants to take.
Math in Focus Grade 3 Chapter 11 Practice 2 Answer Key Kilometers and Meters 11

Question 17.
Jacob needs to travel _____________ meters from the entrance to Fantasy Land.
Answer:
Jacob needs to travel 2500 meters from the entrance to Fantasy Land.
Explanation:
The length from entrance to Fantasy Land.
1 kilometer = 1000 meters
2 km 500 m = 2000 + 500 = 2500 meters

Question 18.
Super Land is _____________ meters from Fantasy Land.
Answer:
Super Land is 4070 meters from Fantasy Land.
Explanation:
1 kilometer = 1000 meters
The distance from Super Land  to Fantasy Land is 4 km 70 m
4000 + 70 = 4070 meters

Question 19.
From _____________ to Magic Land, he has to travel a distance of 9 kilometers 9 meters.
Answer:
From super land to Magic Land, he has to travel a distance of 9 kilometers 9 meters.
Explanation:
The distance from super land to Magic Land, is 9009 meters
1 kilometer = 1000 meters
9 kilometers + 9 m

Question 20.
Magic Land is _____________ kilometers _____________ meters from Mystery Land.
Answer:
Magic Land is 5 kilometers 808 meters from Mystery Land.
Explanation:
1 kilometer = 1000 meters
5808 = 5000 + 808 = 5 km + 808 m

Question 21.
Mystery Land is _____________ kilometers _____________ meters from the entrance.
Answer:
Mystery Land is 4 kilometers 76 meters from the entrance.
Explanation:
1 kilometer = 1000 meters
4076 = 4000 + 76 = 4km + 76 meters

Math in Focus Grade 4 Chapter 13 Answer Key Symmetry

This handy Math in Focus Grade 4 Workbook Answer Key Chapter 13 Symmetry detailed solutions for the textbook questions.

Math in Focus Grade 4 Chapter 13 Answer Key Symmetry

Math Journal

Complete.

Question 1.
Math in Focus Grade 4 Chapter 13 Answer Key Symmetry 1
Explain why the dotted line is the line of symmetry for the figure.
Answer:
If a figure can be folded or divided into half so that the two halves match exactly then such a figure is called a symmetric figure. The figure above is symmetric.
The dotted line in above symmetric figure that divides the figure into two equal halves is called the line of symmetry.

Question 2.
Math in Focus Grade 4 Chapter 13 Answer Key Symmetry 2
Does the square have rotational symmetry about the center shown? Explain.
Answer:
Yes, The square have rotational symmetry for the center shown in the above figure.
Explanation:
If a figure is rotated around a center point and it still appears exactly as it did before the rotation, it is said to have rotational symmetry. A number of shapes like squares, circles, regular hexagons etc. have rotational symmetry.

Put On Your Thinking Cap!

Challenging Practice

Shade the correct squares so that the pattern of shaded squares has line symmetry about the given dotted line.

Question 1.
Math in Focus Grade 4 Chapter 13 Answer Key Symmetry 3
Answer:
Math-in-Focus-Grade-4-Chapter-13-Answer-Key-Symmetry-3

Shaded the correct squares in the above figure. The pattern of shaded squares has line symmetry for the given dotted line.

Question 2.
Math in Focus Grade 4 Chapter 13 Answer Key Symmetry 4
Answer:
Math-in-Focus-Grade-4-Chapter-13-Answer-Key-Symmetry-4

Shaded the correct squares in the above figure. The pattern of shaded squares has line symmetry for the given dotted line.

In the square grid below, design a symmetric pattern that has both line symmetry about the given dotted line and rotational symmetry.

Question 3.
Math in Focus Grade 4 Chapter 13 Answer Key Symmetry 5
Answer:
Math-in-Focus-Grade-4-Chapter-13-Answer-Key-Symmetry-5
In the above square grid, designed a symmetric pattern that has both line symmetry for the given dotted line and rotational symmetry.

Put On Your Thinking Cap!

Problem Solving

Add one unit square to each figure to make it symmetric about the given dotted line.

Question 1.
Math in Focus Grade 4 Chapter 13 Answer Key Symmetry 6
Answer:
Math-in-Focus-Grade-4-Chapter-13-Answer-Key-Symmetry-6

Added one unit square to the above figure to make it symmetric for the given dotted line.

Question 2.
Math in Focus Grade 4 Chapter 13 Answer Key Symmetry 7
Answer:
Math-in-Focus-Grade-4-Chapter-13-Answer-Key-Symmetry-7
Added one unit square to the above figure to make it symmetric for the given dotted line.

Shade unit squares in each pattern so that it has line symmetry and rotational symmetry.

Question 3.
Math in Focus Grade 4 Chapter 13 Answer Key Symmetry 8
Answer:
Math-in-Focus-Grade-4-Chapter-13-Answer-Key-Symmetry-8
Shaded unit squares in above pattern. Now the above figure has both line symmetry and rotational symmetry.

Question 4.
Math in Focus Grade 4 Chapter 13 Answer Key Symmetry 9
Answer:
Math-in-Focus-Grade-4-Chapter-13-Answer-Key-Symmetry-9
Shaded unit squares in above pattern. Now the above figure has both line symmetry and rotational symmetry.

Solve.

Question 5.
Using the digits 0, 1, 6, 8, and 9, write down all the possible three-digit numbers that have rotational symmetry. The digits can be used more than once.
Answer:
Three digit numbers:
(000, 010, 080 are not considered generally as a three-digit number)
101, 609, 808, 906,
replace the middle digit successively by 1 and 8 gives
111, 619, 818, 916,
181, 689, 888, 986
for a total of 12 numbers

Math in Focus Grade 3 Chapter 12 Practice 1 Answer Key Real-World Problems: One-Step Problems

Practice the problems of Math in Focus Grade 3 Workbook Answer Key Chapter 12 Practice 1 Real-World Problems: One-Step Problems to score better marks in the exam.

Math in Focus Grade 3 Chapter 12 Practice 1 Answer Key Real-World Problems: One-Step Problems

Solve. Use bar models to help you.

Question 1.
A restaurant has two tables of different lengths. One is 146 centimeters long. The other is 185 centimeters long. What is their total length? Write your answer in meters and centimeters.
Math in Focus Grade 3 Chapter 12 Practice 1 Answer Key Real-World Problems One-Step Problems 1
Answer:
There total length is 331 centimeters
There total length is 3.31 meters
Explanation:
A restaurant has two tables of different lengths. One is 146 centimeters long.
The other is 185 centimeters long.
145 + 185 = 331 cm
3.31 meters
1 meter = 100 centimeters

Question 2.
Jim is preparing for a race. He runs around the track 3 times each day. If he runs 300 meters a day, what is the length of the track?
Answer:
100 meters
Explanation:
Jim is preparing for a race. He runs around the track 3 times each day.
If he runs 300 meters a day,
300 ÷ 3 = 100 meters is the length of the track

Question 3.
A baby elephant has a mass of 1 45 kilograms. The mass of its sister is 5 times as much. What is the mass of its sister?
Answer:
The mass of its sister = 725 kilograms
Explanation:
A baby elephant has a mass of 1 45 kilograms. The mass of its sister is 5 times as much.
145 x 5 = 725

Question 4.
James has a fish tank with a capacity of 24 liters. He uses a 2-liter pail to fill the tank. How many pails of water does he use?
Math in Focus Grade 3 Chapter 12 Practice 1 Answer Key Real-World Problems One-Step Problems 2
Answer:
12 pails of water that he use
Explanation:
James has a fish tank with a capacity of 24 liters.
He uses a 2-liter pail to fill the tank.
24 ÷  2 = 12

Question 5.
A watering can contains 980 milliliters of water. Some water is used to water the plants. In the end, 350 milliliters of water are left. How much water is used to water the plants?
Math in Focus Grade 3 Chapter 12 Practice 1 Answer Key Real-World Problems One-Step Problems 3
Answer:
630 milliliters water is used to water the plants
Explanation:
A watering can contains 980 milliliters of water.
Some water is used to water the plants.
In the end, 350 milliliters of water are left.
980 – 350 = 630

Question 6.
A baker has 2,000 grams of flour. He uses 425 grams of it. What is the mass of the flour left? Give your answer in kilograms and grams.
Answer:
In kilograms = 1.575
In grams = 1575
Explanation:
A baker has 2,000 grams of flour. He uses 425 grams of it.
2000 – 425 = 1575
1 kg = 1000 grams
1.575 grams

Question 7.
Max buys 875 grams of nuts on Monday. He buys 955 grams of nuts on Tuesday. What is the total mass of nuts he buys? Give your answer in kilograms and grams.
Answer:
the total mass of nuts he buys = 1830 grams
In kilograms = 1.830 Kilograms.
Explanation:
Max buys 875 grams of nuts on Monday. He buys 955 grams of nuts on Tuesday.
875 + 955 = 1830 grams

Question 8.
Mrs. Spence has 4 bottles of orange juice. Each bottle contains 125 milliliters of juice. She pours all the juice into an empty container. How much orange juice is in the container?
Answer:
1 liter orange juice is in the container
Explanation:
Mrs. Spence has 4 bottles of orange juice
Each bottle contains 125 milliliters of juice.
She pours all the juice into an empty container.
125 x 4 = 1000 = 1 liter

Math in Focus Grade 3 Chapter 2 Practice 1 Answer Key Mental Subtraction

Go through the Math in Focus Grade 3 Workbook Answer Key Chapter 2 Practice 1 Mental Addition to finish your assignments.

Math in Focus Grade 3 Chapter 2 Practice 1 Answer Key Mental Subtraction

Add mentally. First, add the tens. Then, add the ones.

Example
Math in Focus Grade 3 Chapter 2 Practice 1 Answer Key Mental Addition 1

Question 1.
24 + 55 = ?
24 + 50 = ___
___ + ___ = ___
So, 24 + 55 = ____
Math in Focus Grade 3 Chapter 2 Practice 1 Answer Key Mental Addition 2
Answer:

24 + 50 = 74
74 + 5 = 79
So, 24 + 55 = 79

Question 2.
22 + 64 = ?
20 + 64 = ___
___ + ___ = ____
So, 22 + 64 = ___
Math in Focus Grade 3 Chapter 2 Practice 1 Answer Key Mental Addition 3
Answer:

20 + 64 = 84
84 + 2 = 86
So, 22 + 64 = 86

Add mentally. Use number bonds to help you.

Example
Math in Focus Grade 3 Chapter 2 Practice 1 Answer Key Mental Addition 4

Question 3.
37 + 45 = ?
37 + 50 = __
___ – ___ = ___
So, 37 + 45  = ___
Math in Focus Grade 3 Chapter 2 Practice 1 Answer Key Mental Addition 5
Answer:

37 + 50 = 87
87 – 5 = 82
So, 37 + 45  = 82

Question 4.
46 + 34 = ?
46 + 40 = ___
__ – __ = ___
So 46 + 34 = ___
Math in Focus Grade 3 Chapter 2 Practice 1 Answer Key Mental Addition 6
Answer:

46 + 40 = 86
86 – 6 = 80
So 46 + 34 = 80

Add mentally. Use number bonds to help you.

Question 5.
41 + 43 = ___
Answer:
41 + 43
40 + 40 = 80
80 + 1 + 3 = 84
So, 41 + 43 = 84

Question 6.
31 + 64 = ___
Answer:
31 + 64
30 + 60 = 90
90 + 1 + 5 = 95
So, 31 + 64 = 95

Question 7.
15 + 47 = ___
Answer:
15 + 47
15 + 50 = 65
65 – 3 = 62
So, 15 + 47 = 62

Question 8.
46 + 48 = ___
Answer:
46 + 48
50 + 50 = 100
100 – 4 -2 = 94
So, 46 + 48 = 94

Math in Focus Grade 3 Chapter 3 Practice 1 Answer Key Addition Without Regrouping

Go through the Math in Focus Grade 3 Workbook Answer Key Chapter 3 Practice 1 Addition Without Regrouping to finish your assignments.

Math in Focus Grade 3 Chapter 3 Practice 1 Answer Key Addition Without Regrouping

Add.

Example
Math in Focus Grade 3 Chapter 3 Practice 1 Answer Key Addition Without Regrouping 1

Math in Focus Grade 3 Chapter 3 Practice 1 Answer Key Addition Without Regrouping 2

Question 1.
Math in Focus Grade 3 Chapter 3 Practice 1 Answer Key Addition Without Regrouping 3
Answer:
Math-in-Focus-Grade-3-Chapter-3-Practice-1-Answer-Key-Addition-Without-Regrouping-Add-1
Explanation:
6,210 + 765 = 6,975.

Question 2.
Math in Focus Grade 3 Chapter 3 Practice 1 Answer Key Addition Without Regrouping 4
Answer:
Math-in-Focus-Grade-3-Chapter-3-Practice-1-Answer-Key-Addition-Without-Regrouping-Add-2

Explanation:
5,324 + 3,351 = 8,675.

Question 3.
Math in Focus Grade 3 Chapter 3 Practice 1 Answer Key Addition Without Regrouping 5
Answer:
Math-in-Focus-Grade-3-Chapter-3-Practice-1-Answer-Key-Addition-Without-Regrouping-Add-3

Explanation:
5,413 + 1,382 = 6,795.

Question 4.
Math in Focus Grade 3 Chapter 3 Practice 1 Answer Key Addition Without Regrouping 6
Answer:
Math-in-Focus-Grade-3-Chapter-3-Practice-1-Answer-Key-Addition-Without-Regrouping-Add-4

Explanation:
7,363 + 1,406 = 8,769.

Question 5.
Math in Focus Grade 3 Chapter 3 Practice 1 Answer Key Addition Without Regrouping 7
Answer:
Math-in-Focus-Grade-3-Chapter-3-Practice-1-Answer-Key-Addition-Without-Regrouping-Add-5

Explanation:
1,048 + 3,430 = 4,478.

Question 6.
Math in Focus Grade 3 Chapter 3 Practice 1 Answer Key Addition Without Regrouping 8
Answer:
Math-in-Focus-Grade-3-Chapter-3-Practice-1-Answer-Key-Addition-Without-Regrouping-Add-6

Explanation:
3,157 + 2,242 = 5,399.

Add.

Example
Math in Focus Grade 3 Chapter 3 Practice 1 Answer Key Addition Without Regrouping 9

Question 7.
5,362 + 506 = ____
Math in Focus Grade 3 Chapter 3 Practice 1 Answer Key Addition Without Regrouping 10
Answer:
5,362 + 506 = 5,868.

Explanation:
Math-in-Focus-Grade-3-Chapter-3-Practice-1-Answer-Key-Addition-Without-Regrouping-Add-7

Question 8.
6,542 + 3,050 = ____
Math in Focus Grade 3 Chapter 3 Practice 1 Answer Key Addition Without Regrouping 11
Answer:
6,542 + 3,050 = 9,592.

Explanation:

Math-in-Focus-Grade-3-Chapter-3-Practice-1-Answer-Key-Addition-Without-Regrouping-Add-8

Question 9.
4,632 + 5,306 = ____
Math in Focus Grade 3 Chapter 3 Practice 1 Answer Key Addition Without Regrouping 12
Answer:
4,632 + 5,306 = 9,938.

Explanation:
Math-in-Focus-Grade-3-Chapter-3-Practice-1-Answer-Key-Addition-Without-Regrouping-Add-9

Question 10.
741 + 2,100 = ____
Math in Focus Grade 3 Chapter 3 Practice 1 Answer Key Addition Without Regrouping 13
Answer:
741 + 2,100 = 2,841.

Explanation:
Math-in-Focus-Grade-3-Chapter-3-Practice-1-Answer-Key-Addition-Without-Regrouping-Add-10

Find the sum. Use base-ten blocks to help you.
Example
The sum of 6,324 and 251 is 6,575

Question 11.
The sum of 8,624 and 1,362 is ____
Answer:
The sum of 8,624 and 1,362 is 9,986.

Explanation:
Math-in-Focus-Grade-3-Chapter-3-Practice-1-Answer-Key-Addition-Without-Regrouping-Find the sum-Use base-ten blocks to help you-11

Question 12.
The sum of 3,452 and 5,037 is ____
Answer:
The sum of 3,452 and 5,037 is 8,489.

Explanation:
Math-in-Focus-Grade-3-Chapter-3-Practice-1-Answer-Key-Addition-Without-Regrouping-Find the sum-Use base-ten blocks to help you-12

Add
Example
Math in Focus Grade 3 Chapter 3 Practice 1 Answer Key Addition Without Regrouping 14

Question 13.
3,005 + 4 = ___ Math in Focus Grade 3 Chapter 3 Practice 1 Answer Key Addition Without Regrouping 15
Answer:
3,005 + 4 = 3,009. Math in Focus Grade 3 Chapter 3 Practice 1 Answer Key Addition Without Regrouping 15

Explanation:
3,005 + 4 = 3,009.

Question 14.
6,015 + 24 = ___ Math in Focus Grade 3 Chapter 3 Practice 1 Answer Key Addition Without Regrouping 16
Answer:
6,015 + 24 = 6,039. Math in Focus Grade 3 Chapter 3 Practice 1 Answer Key Addition Without Regrouping 16

Explanation:
6,015 + 24 = 6,039.

Question 15.
2,021 + 42 = ___ Math in Focus Grade 3 Chapter 3 Practice 1 Answer Key Addition Without Regrouping 17
Answer:
2,021 + 42 = 2,063. Math in Focus Grade 3 Chapter 3 Practice 1 Answer Key Addition Without Regrouping 17

Explanation:
2,021 + 42 = 2,063.

Question 16.
8,600 + 300 = ___ Math in Focus Grade 3 Chapter 3 Practice 1 Answer Key Addition Without Regrouping 18
Answer:
8,600 + 300 = 8,900. Math in Focus Grade 3 Chapter 3 Practice 1 Answer Key Addition Without Regrouping 18

Explanation:
8,600 + 300 = 8,900.

Question 17.
2,362 + 606 = ___ Math in Focus Grade 3 Chapter 3 Practice 1 Answer Key Addition Without Regrouping 19
Answer:
2,362 + 606 = 2,968. Math in Focus Grade 3 Chapter 3 Practice 1 Answer Key Addition Without Regrouping 19

Explanation:
2,362 + 606 = 2,968.

Question 18.
3,633 + 1,143 = ___ Math in Focus Grade 3 Chapter 3 Practice 1 Answer Key Addition Without Regrouping 20
Answer:
3,633 + 1,143 = 4,776. Math in Focus Grade 3 Chapter 3 Practice 1 Answer Key Addition Without Regrouping 20

Explanation:
3,633 + 1,143 = 4,776.

Question 19.
4,361 + 3,015 = ___ Math in Focus Grade 3 Chapter 3 Practice 1 Answer Key Addition Without Regrouping 21
Answer:
4,361 + 3,015 = 7,376. Math in Focus Grade 3 Chapter 3 Practice 1 Answer Key Addition Without Regrouping 21

Explanation:
4,361 + 3,015 = 7,376.

Write the matching letters of each answer to find out what “Buenas tardes” means.
Question 20.
Math in Focus Grade 3 Chapter 3 Practice 1 Answer Key Addition Without Regrouping 22
Answer:
good afternoon.
Math-in-Focus-Grade-3-Chapter-3-Practice-1-Answer-Key-Addition-Without-Regrouping-Write the matching letters of each answer to find out what “Buenas tardes” means-20

Explanation:
Math in Focus Grade 3 Chapter 3 Practice 1 Answer Key Addition Without Regrouping 14
3,005 + 4 = 3,009. Math in Focus Grade 3 Chapter 3 Practice 1 Answer Key Addition Without Regrouping 15
6,015 + 24 = 6,039. Math in Focus Grade 3 Chapter 3 Practice 1 Answer Key Addition Without Regrouping 16
2,021 + 42 = 2,063. Math in Focus Grade 3 Chapter 3 Practice 1 Answer Key Addition Without Regrouping 17
8,600 + 300 = 8,900. Math in Focus Grade 3 Chapter 3 Practice 1 Answer Key Addition Without Regrouping 18
2,362 + 606 = 2,968. Math in Focus Grade 3 Chapter 3 Practice 1 Answer Key Addition Without Regrouping 19
3,633 + 1,143 = 4,776. Math in Focus Grade 3 Chapter 3 Practice 1 Answer Key Addition Without Regrouping 20
4,361 + 3,015 = 7,376. Math in Focus Grade 3 Chapter 3 Practice 1 Answer Key Addition Without Regrouping 21

Add. Show your work.
Example
Math in Focus Grade 3 Chapter 3 Practice 1 Answer Key Addition Without Regrouping 23

Question 21.
4,094 + 803 = ____
Math in Focus Grade 3 Chapter 3 Practice 1 Answer Key Addition Without Regrouping 24
Answer:
4,094 + 803 = 4,897.

Explanation:
Math-in-Focus-Grade-3-Chapter-3-Practice-1-Answer-Key-Addition-Without-Regrouping-Add-Show your work-21

Question 22.
5,051 + 2,136 = ____
Math in Focus Grade 3 Chapter 3 Practice 1 Answer Key Addition Without Regrouping 25
Answer:
5,051 + 2,136 = 7,187.

Explanation:
Math-in-Focus-Grade-3-Chapter-3-Practice-1-Answer-Key-Addition-Without-Regrouping-Add-Show your work-22

Question 23.
7,423 + 1,362 = ____
Math in Focus Grade 3 Chapter 3 Practice 1 Answer Key Addition Without Regrouping 26
Answer:
7,423 + 1,362 = 8,785.

Explanation:
Math-in-Focus-Grade-3-Chapter-3-Practice-1-Answer-Key-Addition-Without-Regrouping-Add-Show your work-23

Question 24.
6,036 + 3,112 = ___
Math in Focus Grade 3 Chapter 3 Practice 1 Answer Key Addition Without Regrouping 27
Answer:
6,036 + 3,112 = 9,148.

Explanation:
Math-in-Focus-Grade-3-Chapter-3-Practice-1-Answer-Key-Addition-Without-Regrouping-Add-Show your work-24

Question 25.
8,999 + 1,000 = ____
Math in Focus Grade 3 Chapter 3 Practice 1 Answer Key Addition Without Regrouping 28
Answer:
8,999 + 1,000 = 9,999.

Explanation:
Math-in-Focus-Grade-3-Chapter-3-Practice-1-Answer-Key-Addition-Without-Regrouping-Add-Show your work-25

Math in Focus Grade 3 Chapter 4 Practice 3 Answer Key Subtraction with Regrouping in Ones, Tens, Hundreds, and Thousands

Go through the Math in Focus Grade 3 Workbook Answer Key Chapter 4 Practice 3 Subtraction with Regrouping in Ones, Tens, Hundreds, and Thousands to finish your assignments.

Math in Focus Grade 3 Chapter 4 Practice 3 Answer Key Subtraction with Regrouping in Ones, Tens, Hundreds, and Thousands

Subtract. Fill in the blanks.

Question 1.
Example
Math in Focus Grade 3 Chapter 3 Practice 3 Answer Key Subtraction with Regrouping in Ones, Tens, Hundreds, and Thousands 1
Subtract the ones.
9 ones cannot be subtracted from 0 ones.
So, regroup the tens and ones.
7 tens 0 ones
= __ tens ___ ones
Math in Focus Grade 3 Chapter 3 Practice 3 Answer Key Subtraction with Regrouping in Ones, Tens, Hundreds, and Thousands 2
Subtract the tens.
7 tens cannot be subtracted from 6 tens.
So, regroup the hundreds and tens.
2 hundreds 6 tens
= __ hundred ___ tens
Subtract the hundreds.
Math in Focus Grade 3 Chapter 3 Practice 3 Answer Key Subtraction with Regrouping in Ones, Tens, Hundreds, and Thousands 3
3 hundreds cannot be subtracted from
___ hundred.
So, regroup the thousands and hundreds.
8 thousands 1 hundred
= ___ thousands ___ hundreds
Math in Focus Grade 3 Chapter 3 Practice 3 Answer Key Subtraction with Regrouping in Ones, Tens, Hundreds, and Thousands 4
Subtract the thousands.

Answer:
8270 – 1379 = 6891.

Explanation:

Math in Focus Grade 3 Chapter 3 Practice 3 Answer Key Subtraction with Regrouping in Ones, Tens, Hundreds, and Thousands 1
Subtract the ones.
9 ones cannot be subtracted from 0 ones.
So, regroup the tens and ones.
7 tens 0 ones
= 6 tens 10 ones.
Math in Focus Grade 3 Chapter 3 Practice 3 Answer Key Subtraction with Regrouping in Ones, Tens, Hundreds, and Thousands 2
Subtract the tens.
7 tens cannot be subtracted from 6 tens.
So, regroup the hundreds and tens.
2 hundreds 6 tens
= 1 hundred 16 tens.
Subtract the hundreds.
Math in Focus Grade 3 Chapter 3 Practice 3 Answer Key Subtraction with Regrouping in Ones, Tens, Hundreds, and Thousands 3
3 hundreds cannot be subtracted from 2 hundred.
So, regroup the thousands and hundreds.
8 thousands 1 hundred
= 7 thousands 11 hundreds
Math in Focus Grade 3 Chapter 3 Practice 3 Answer Key Subtraction with Regrouping in Ones, Tens, Hundreds, and Thousands 4
Subtract the thousands.
Math-in-Focus-Grade-3-Chapter-4-Practice-3-Answer-Key-Subtraction-with-Regrouping-in-Ones-Tens-Hundreds-and-Thousands-Subtract. Fill in the blanks-1

Subtract. Fill in the blanks.

Question 2.
Math in Focus Grade 3 Chapter 3 Practice 3 Answer Key Subtraction with Regrouping in Ones, Tens, Hundreds, and Thousands 5
Subtract the ones.
9 ones cannot be subtracted from 7 ones.
So, regroup the tens and ones.
5 tens 7 ones
= ___________ tens ___________ ones
Math in Focus Grade 3 Chapter 3 Practice 3 Answer Key Subtraction with Regrouping in Ones, Tens, Hundreds, and Thousands 6
Subtract the tens.
8 tens cannot be subtracted from ___________ tens.
So, regroup the hundreds and tens.
3 hundreds 4 tens
= __________ hundreds __________ tens
Math in Focus Grade 3 Chapter 3 Practice 3 Answer Key Subtraction with Regrouping in Ones, Tens, Hundreds, and Thousands 7
Subtract the hundreds.
7 hundreds cannot be subtracted from
___________ hundreds.
So, regroup the thousands and hundreds.
4 thousands 2 hundreds.
= ____ thousands __ hundreds
Math in Focus Grade 3 Chapter 3 Practice 3 Answer Key Subtraction with Regrouping in Ones, Tens, Hundreds, and Thousands 8
Subtract the thousands.

Answer:
4357 – 1789 = 2568.

Explanation:
Math in Focus Grade 3 Chapter 3 Practice 3 Answer Key Subtraction with Regrouping in Ones, Tens, Hundreds, and Thousands 5
Subtract the ones.
9 ones cannot be subtracted from 7 ones.
So, regroup the tens and ones.
5 tens 7 ones
= 4 tens 17 ones.
Math in Focus Grade 3 Chapter 3 Practice 3 Answer Key Subtraction with Regrouping in Ones, Tens, Hundreds, and Thousands 6
Subtract the tens.
8 tens cannot be subtracted from 4 tens.
So, regroup the hundreds and tens.
3 hundreds 4 tens
= 2 hundreds 14 tens.
Math in Focus Grade 3 Chapter 3 Practice 3 Answer Key Subtraction with Regrouping in Ones, Tens, Hundreds, and Thousands 7
Subtract the hundreds.
7 hundreds cannot be subtracted from
2 hundreds.
So, regroup the thousands and hundreds.
4 thousands 2 hundreds.
= 3 thousands 12 hundreds.
Math-in-Focus-Grade-3-Chapter-4-Practice-3-Answer-Key-Subtraction-with-Regrouping-in-Ones-Tens-Hundreds-and-Thousands-Subtract. Fill in the blanks-2

Subtract. Regroup when needed.

Question 3.
Math in Focus Grade 3 Chapter 3 Practice 3 Answer Key Subtraction with Regrouping in Ones, Tens, Hundreds, and Thousands 9
Answer:
Math-in-Focus-Grade-3-Chapter-4-Practice-3-Answer-Key-Subtraction-with-Regrouping-in-Ones-Tens-Hundreds-and-Thousands-Subtract. Fill in the blanks-3

Explanation:
Step:1
Subtract the ones.
3 ones cannot be subtracted from 4 ones.
So, regroup the tens and ones.
9 tens 3 ones
= 8 tens 13 ones.

Step:2:
Subtract the tens.

Step:3
Subtract the hundreds.

Question 4.
Math in Focus Grade 3 Chapter 3 Practice 3 Answer Key Subtraction with Regrouping in Ones, Tens, Hundreds, and Thousands 10
Answer:
Math-in-Focus-Grade-3-Chapter-4-Practice-3-Answer-Key-Subtraction-with-Regrouping-in-Ones-Tens-Hundreds-and-Thousands-Subtract. Fill in the blanks-4

Explanation:
Step:1
Subtract the ones.
7 ones cannot be subtracted from 6 ones.
So, regroup the tens and ones.
5 tens 6 ones
= 4 tens 16 ones.

Step:2:
Subtract the tens.
4 tens cannot be subtracted from 8 tens.
So, regroup the hundreds and tens.
5 hundreds 4 tens
= 4 hundreds 14 tens.

Step:3
Subtract the hundreds.

Question 5.
Math in Focus Grade 3 Chapter 3 Practice 3 Answer Key Subtraction with Regrouping in Ones, Tens, Hundreds, and Thousands 11
Answer:
Math-in-Focus-Grade-3-Chapter-4-Practice-3-Answer-Key-Subtraction-with-Regrouping-in-Ones-Tens-Hundreds-and-Thousands-Subtract. Fill in the blanks-5

Explanation:
Step:1
Subtract the ones.
8 ones cannot be subtracted from 6 ones.
So, regroup the tens and ones.
3 tens 6 ones
= 2 tens 16 ones.

Step:2:
Subtract the tens.
8 tens cannot be subtracted from 2 tens.
So, regroup the hundreds and tens.
4 hundreds 2 tens
= 3 hundreds 12 tens.

Step:3
Subtract the hundreds.

Question 6.
Math in Focus Grade 3 Chapter 3 Practice 3 Answer Key Subtraction with Regrouping in Ones, Tens, Hundreds, and Thousands 12
Answer:
Math-in-Focus-Grade-3-Chapter-4-Practice-3-Answer-Key-Subtraction-with-Regrouping-in-Ones-Tens-Hundreds-and-Thousands-Subtract. Fill in the blanks-6

Explanation:
Step:1
Subtract the ones.
7 ones cannot be subtracted from 1 ones.
So, regroup the tens and ones.
1 tens 1 ones
= 10 tens 11 ones.

Step:2:
Subtract the tens.
9 tens cannot be subtracted from 0 tens.
So, regroup the hundreds and tens.
1 hundreds 0 tens
= 0 hundreds 10 tens.

Step:3
Subtract the hundreds.
1 hundreds cannot be subtracted from
0 hundreds.
So, regroup the thousands and hundreds.
2 thousands 0 hundreds.
= 1 thousands 10 hundreds.

Step:4
Subtract the thousands.

Question 7.
Math in Focus Grade 3 Chapter 3 Practice 3 Answer Key Subtraction with Regrouping in Ones, Tens, Hundreds, and Thousands 13
Answer:
Math-in-Focus-Grade-3-Chapter-4-Practice-3-Answer-Key-Subtraction-with-Regrouping-in-Ones-Tens-Hundreds-and-Thousands-Subtract. Fill in the blanks-7

Explanation:
Step:1
Subtract the ones.
3 ones cannot be subtracted from 1 ones.
So, regroup the tens and ones.
9 tens 1 ones
= 8 tens 11 ones.

Step:2:
Subtract the tens.

Step:3
Subtract the hundreds.
5 hundreds cannot be subtracted from 1 hundreds.
So, regroup the thousands and hundreds.
9 thousands 1 hundreds.
= 8 thousands 11 hundreds.

Step:4
Subtract the thousands.

Question 8.
Math in Focus Grade 3 Chapter 3 Practice 3 Answer Key Subtraction with Regrouping in Ones, Tens, Hundreds, and Thousands 14
Answer:
Math-in-Focus-Grade-3-Chapter-4-Practice-3-Answer-Key-Subtraction-with-Regrouping-in-Ones-Tens-Hundreds-and-Thousands-Subtract. Fill in the blanks-8

Explanation:
Step:1
Subtract the ones.
9 ones cannot be subtracted from 4 ones.
So, regroup the tens and ones.
0 tens 4 ones
=  tens 14 ones.

Step:2:
Subtract the tens.
2 tens cannot be subtracted from 0 tens.
So, regroup the hundreds and tens.
7 hundreds 0 tens
= 6 hundreds 9 tens.

Step:3
Subtract the hundreds.

 

Question 9.
Color the answers from above to find the path to the present.
Math in Focus Grade 3 Chapter 3 Practice 3 Answer Key Subtraction with Regrouping in Ones, Tens, Hundreds, and Thousands 15
Answer:
Math-in-Focus-Grade-3-Chapter-4-Practice-3-Answer-Key-Subtraction-with-Regrouping-in-Ones-Tens-Hundreds-and-Thousands-Subtract. Fill in the blanks-9

Explanation:
8270 – 1379 = 6891.
4357 – 1789 = 2568.
Math-in-Focus-Grade-3-Chapter-4-Practice-3-Answer-Key-Subtraction-with-Regrouping-in-Ones-Tens-Hundreds-and-Thousands-Subtract. Fill in the blanks-3
Math-in-Focus-Grade-3-Chapter-4-Practice-3-Answer-Key-Subtraction-with-Regrouping-in-Ones-Tens-Hundreds-and-Thousands-Subtract. Fill in the blanks-4
Math-in-Focus-Grade-3-Chapter-4-Practice-3-Answer-Key-Subtraction-with-Regrouping-in-Ones-Tens-Hundreds-and-Thousands-Subtract. Fill in the blanks-5
Math-in-Focus-Grade-3-Chapter-4-Practice-3-Answer-Key-Subtraction-with-Regrouping-in-Ones-Tens-Hundreds-and-Thousands-Subtract. Fill in the blanks-6
Math-in-Focus-Grade-3-Chapter-4-Practice-3-Answer-Key-Subtraction-with-Regrouping-in-Ones-Tens-Hundreds-and-Thousands-Subtract. Fill in the blanks-7
Math-in-Focus-Grade-3-Chapter-4-Practice-3-Answer-Key-Subtraction-with-Regrouping-in-Ones-Tens-Hundreds-and-Thousands-Subtract. Fill in the blanks-8

Subtract. Regroup when needed.
Example
3,852 – 1,621 = 2,231 Math in Focus Grade 3 Chapter 3 Practice 3 Answer Key Subtraction with Regrouping in Ones, Tens, Hundreds, and Thousands 16

Question 10.
7,162 – 5,002 = ___ Math in Focus Grade 3 Chapter 3 Practice 3 Answer Key Subtraction with Regrouping in Ones, Tens, Hundreds, and Thousands 17
Answer:
7,162 – 5,002 = 2160. Math in Focus Grade 3 Chapter 3 Practice 3 Answer Key Subtraction with Regrouping in Ones, Tens, Hundreds, and Thousands 17

Explanation:
7,162 – 5,002 = 2160.

Question 11.
7,156 – 43 = ___ Math in Focus Grade 3 Chapter 3 Practice 3 Answer Key Subtraction with Regrouping in Ones, Tens, Hundreds, and Thousands 18
Answer:
7,156 – 43 = 7113. Math in Focus Grade 3 Chapter 3 Practice 3 Answer Key Subtraction with Regrouping in Ones, Tens, Hundreds, and Thousands 18

Explanation:
7,156 – 43 = 7113.

Question 12.
3,696 – 2,475 = ___ Math in Focus Grade 3 Chapter 3 Practice 3 Answer Key Subtraction with Regrouping in Ones, Tens, Hundreds, and Thousands 19
Answer:
3,696 – 2,475 = 1221. Math in Focus Grade 3 Chapter 3 Practice 3 Answer Key Subtraction with Regrouping in Ones, Tens, Hundreds, and Thousands 19

Explanation:
3,696 – 2,475 = 1221.

Question 13.
7,342 – 2,502 = ___ Math in Focus Grade 3 Chapter 3 Practice 3 Answer Key Subtraction with Regrouping in Ones, Tens, Hundreds, and Thousands 20
Answer:
7,342 – 2,502 = 4840. Math in Focus Grade 3 Chapter 3 Practice 3 Answer Key Subtraction with Regrouping in Ones, Tens, Hundreds, and Thousands 20

Explanation:
7,342 – 2,502 = 4840.

Question 14.
8,513 – 566 = ___ Math in Focus Grade 3 Chapter 3 Practice 3 Answer Key Subtraction with Regrouping in Ones, Tens, Hundreds, and Thousands 21
Answer:
8,513 – 566 = 7947. Math in Focus Grade 3 Chapter 3 Practice 3 Answer Key Subtraction with Regrouping in Ones, Tens, Hundreds, and Thousands 21

Explanation:
8,513 – 566 = 7947.

Question 15.
6,707 – 1,125 = ___ Math in Focus Grade 3 Chapter 3 Practice 3 Answer Key Subtraction with Regrouping in Ones, Tens, Hundreds, and Thousands 22
Answer:
6,707 – 1,125 = 5582. Math in Focus Grade 3 Chapter 3 Practice 3 Answer Key Subtraction with Regrouping in Ones, Tens, Hundreds, and Thousands 22

Explanation:
6,707 – 1,125 = 5582.

Question 16.
2,152 – 1,648 = ___ Math in Focus Grade 3 Chapter 3 Practice 3 Answer Key Subtraction with Regrouping in Ones, Tens, Hundreds, and Thousands 23
Answer:
2,152 – 1,648 = 504. Math in Focus Grade 3 Chapter 3 Practice 3 Answer Key Subtraction with Regrouping in Ones, Tens, Hundreds, and Thousands 23

Explanation:
2,152 – 1,648 = 504.

Question 17.
5,261 – 85 = ___ Math in Focus Grade 3 Chapter 3 Practice 3 Answer Key Subtraction with Regrouping in Ones, Tens, Hundreds, and Thousands 24
Answer:
5,261 – 85 = 5176. Math in Focus Grade 3 Chapter 3 Practice 3 Answer Key Subtraction with Regrouping in Ones, Tens, Hundreds, and Thousands 24

Explanation:
5,261 – 85 = 5176.

Question 18.
9,133 – 7,269 = ___ Math in Focus Grade 3 Chapter 3 Practice 3 Answer Key Subtraction with Regrouping in Ones, Tens, Hundreds, and Thousands 25
Answer:
9,133 – 7,269 = 1864. Math in Focus Grade 3 Chapter 3 Practice 3 Answer Key Subtraction with Regrouping in Ones, Tens, Hundreds, and Thousands 25

Explanation:
9,133 – 7,269 = 1864.

Question 19.
3,087 – 1,779 = ___ Math in Focus Grade 3 Chapter 3 Practice 3 Answer Key Subtraction with Regrouping in Ones, Tens, Hundreds, and Thousands 26
Answer:
3,087 – 1,779 = 1308. Math in Focus Grade 3 Chapter 3 Practice 3 Answer Key Subtraction with Regrouping in Ones, Tens, Hundreds, and Thousands 26

Explanation:
3,087 – 1,779 = 1308.

Question 20.
7,965 – 978 = ___ Math in Focus Grade 3 Chapter 3 Practice 3 Answer Key Subtraction with Regrouping in Ones, Tens, Hundreds, and Thousands 27
Answer:
7,965 – 978 = 6987. Math in Focus Grade 3 Chapter 3 Practice 3 Answer Key Subtraction with Regrouping in Ones, Tens, Hundreds, and Thousands 27

Explanation:
7,965 – 978 = 6987.

Write the corresponding letters from Exercise 11 to 20 to find the name of this national treasure.
Question 21.
Math in Focus Grade 3 Chapter 3 Practice 3 Answer Key Subtraction with Regrouping in Ones, Tens, Hundreds, and Thousands 28
Answer:
Math-in-Focus-Grade-3-Chapter-4-Practice-3-Answer-Key-Subtraction-with-Regrouping-in-Ones-Tens-Hundreds-and-Thousands-21

Explanation:
3,852 – 1,621 = 2,231 Math in Focus Grade 3 Chapter 3 Practice 3 Answer Key Subtraction with Regrouping in Ones, Tens, Hundreds, and Thousands 16
7,162 – 5,002 = 2160. Math in Focus Grade 3 Chapter 3 Practice 3 Answer Key Subtraction with Regrouping in Ones, Tens, Hundreds, and Thousands 17
7,156 – 43 = 7113. Math in Focus Grade 3 Chapter 3 Practice 3 Answer Key Subtraction with Regrouping in Ones, Tens, Hundreds, and Thousands 18
3,696 – 2,475 = 1221. Math in Focus Grade 3 Chapter 3 Practice 3 Answer Key Subtraction with Regrouping in Ones, Tens, Hundreds, and Thousands 19
7,342 – 2,502 = 4840. Math in Focus Grade 3 Chapter 3 Practice 3 Answer Key Subtraction with Regrouping in Ones, Tens, Hundreds, and Thousands 20
8,513 – 566 = 7947. Math in Focus Grade 3 Chapter 3 Practice 3 Answer Key Subtraction with Regrouping in Ones, Tens, Hundreds, and Thousands 21
6,707 – 1,125 = 5582. Math in Focus Grade 3 Chapter 3 Practice 3 Answer Key Subtraction with Regrouping in Ones, Tens, Hundreds, and Thousands 22
2,152 – 1,648 = 504. Math in Focus Grade 3 Chapter 3 Practice 3 Answer Key Subtraction with Regrouping in Ones, Tens, Hundreds, and Thousands 23
5,261 – 85 = 5176. Math in Focus Grade 3 Chapter 3 Practice 3 Answer Key Subtraction with Regrouping in Ones, Tens, Hundreds, and Thousands 24
9,133 – 7,269 = 1864. Math in Focus Grade 3 Chapter 3 Practice 3 Answer Key Subtraction with Regrouping in Ones, Tens, Hundreds, and Thousands 25
3,087 – 1,779 = 1308. Math in Focus Grade 3 Chapter 3 Practice 3 Answer Key Subtraction with Regrouping in Ones, Tens, Hundreds, and Thousands 26
7,965 – 978 = 6987. Math in Focus Grade 3 Chapter 3 Practice 3 Answer Key Subtraction with Regrouping in Ones, Tens, Hundreds, and Thousands 27

Question 22.
Where is this national treasure located?
____ __________
Answer:
New York, USA is this national treasure located.

Explanation:
This national treasure is located in New York, USA.

Math in Focus Grade 5 Chapter 7 Practice 2 Answer Key Equivalent Ratios

Practice the problems of Math in Focus Grade 5 Workbook Answer Key Chapter 7 Practice 2 Equivalent Ratios to score better marks in the exam.

Math in Focus Grade 5 Chapter 7 Practice 2 Answer Key Equivalent Ratios

Write ratios to compare the two sets of items.
Math in Focus Grade 5 Chapter 7 Practice 2 Answer Key Equivalent Ratios 1

Question 1.
The ratio of the number of CDs in Group A to the number of CDs in
Group B is ___ : ____
Answer: 4 : 8
Explanation:
Given,
Number of CD’s in Group A is 4,
Number of CD’s in Group B is 8,
So,the ratio of the number of CD’s in Group A to the number of CD’s in Group B is 4 : 8

Question 2.
The ratio of the number of CD-holders in Group A to the number of CD-holders in Group B is ___ : ____
Answer: 1 : 2
Explanation:
Given,
The number of CD – holders in Group A is 1,
The number of CD – holders in Group B is 2,
So the ratio of the number of CD – holders in Group A to the number of CD – holders in Group B is 1 : 2.

Question 3.
____ : ____ = ____ : ____ in simplest form.
Answer: 18 : 12 = 3 : 2
Explanation:
Given,
Both the numbers 18 and 12 can be divisible by 6 we get 3 : 2 to be in the simplest form.

Write ratios to compare the two sets of items.

Math in Focus Grade 5 Chapter 7 Practice 2 Answer Key Equivalent Ratios 2

Question 4.
The ratio of the number of pencils in Group A to the number of pencils in
Group B is ___ : _____
Answer: 18 : 27
Explanation:
In Group A there are 6 bundles of pencils each bundle has 3,
We need to multiply 6 with 3 we get 18,
In Group B there are 9 bundles of pencils each bundle has 3,
We need to multiply 9 with 3 we get 27,
So the ratio of the number of pencils in Group A to the number of pencils in Group B is 18 : 27.

Question 5.
The ratio of the number of bundles in Group A to the number of bundles in
Group B is ___ : ____
Answer: 6 : 9
Explanation:
There are 6 bundles of pencils in Group A,
There are 9 bundles of pencils in Group B,
So the ratio of the number of bundles in Group A to the number of bundles in Group B is 6 : 9.

Question 6.
18 : 27 = 6 : 9 = ___ : ____ in simplest form.
Answer: 2 : 3
Explanation:
Given,
Numbers 18 and 27 are divisible by 3 in the form 6 : 9,
To make it into the simplest form we need to divide by 3, we get 2 : 3.

Find the greatest common factor of each set of numbers.

Example :
4 and 6 2

Question 7.
6 and 9 _______
Answer:
The greatest coomon factor of each set of numbers is 3
Explanation:
Both the numbers 6 and 9 are divisible by 3.

Quantities 8.
6 and 18 _____
Answer: 6
Explanation:
There are four common factors of 6 and 18 that are 1,2, 3 and 6,
So the greatest common factor is 6.

Question 9.
12 and 32 ____
Answer:
4
Explanation:
The greatest common factor for 12 and 32 is 4.

Complete.

Question 10.
Math in Focus Grade 5 Chapter 7 Practice 2 Answer Key Equivalent Ratios 3
Answer: 9: 15

Quantities 11.
Math in Focus Grade 5 Chapter 7 Practice 2 Answer Key Equivalent Ratios 4
Answer: 28:16

Question 12.
4 : 3 = 24 : ___
Answer:24:18

Question 13.
8 : 3 = 64 : ___
Answer: 64:24

Question 14.
4 : 9 = ___ : 45
Answer: 20:45

Question 15.
6 : 7 = 42 : ___
Answer: 42:49

Question 16.
5 : 8 = 45 : ___
Answer: 45:72

Question 17.
9 : 6 = ___ : 54
Answer: 81:54

Complete to express each ratio in simplest form.

Question 18.
Math in Focus Grade 5 Chapter 7 Practice 2 Answer Key Equivalent Ratios 5
Answer: 3:2

Question 19.
Math in Focus Grade 5 Chapter 7 Practice 2 Answer Key Equivalent Ratios 6
Answer: 5:7

Question 20.
12 : 30 = ___ : 5
Answer: 2:5
Both the numbers 12 and 30 need to be divisble by 6 to get the simplest form of 2 : 5

Question 21.
14 : 28 = 1 : ___
Answer: 1:2

Question 22.
60 : 45 = ___ : 3
Answer: Both the numbers 60 and 45 need to be divisble by 15 to get the simplest form of 4 : 3.

Question 23.
72 : 104 = __ : 13
Answer: Both the numbers 72 and 104 need to be divisble by 8 to get the simplest form of 9 : 13.

Question 24.
6 : 16 = __ : __
Answer: Both the numbers 6 and 16 need to be divisble by 2 to get the simplest form of 3 : 8.

Question 25.
15 : 35 = __ : ___
Answer: Both the numbers 15 and 35 need to be divisble by 5 to get the simplest form of 3 : 7.

Question 26.
4 : 48 = ___, ___
Answer: Both the numbers 4 and 48 need to be divisble by 4 to get the simplest form of 1 : 12.

Question 27.
56 : 21 = __ : ___
Answer: Both the numbers 56 and 21 need to be divisble by 7 to get the simplest form of 8 : 3.

Math in Focus Grade 5 Chapter 8 Practice 3 Answer Key Rewriting Decimals as Fractions and Mixed Numbers

Practice the problems of Math in Focus Grade 5 Workbook Answer Key Chapter 8 Practice 3 Rewriting Decimals as Fractions and Mixed Numbers to score better marks in the exam.

Math in Focus Grade 5 Chapter 8 Practice 3 Answer Key Rewriting Decimals as Fractions and Mixed Numbers

Rewrite each decimal as a fraction or mixed number in simplest form.

Math in Focus Grade 5 Chapter 8 Practice 3 Answer Key Rewriting Decimals as Fractions and Mixed Numbers 1

Question 1.
Math in Focus Grade 5 Chapter 8 Practice 3 Answer Key Rewriting Decimals as Fractions and Mixed Numbers 2
Answer:
Math-in-Focus-Grade-5-Chapter-8-Practice-3-Answer-Key-Rewriting-Decimals-as-Fractions-and-Mixed-Numbers-2
1.8 in fraction is
1.8 = 9/5

Question 2.
Math in Focus Grade 5 Chapter 8 Practice 3 Answer Key Rewriting Decimals as Fractions and Mixed Numbers 3
2.2 = ______
Answer:
Math-in-Focus-Grade-5-Chapter-8-Practice-3-Answer-Key-Rewriting-Decimals-as-Fractions-and-Mixed-Numbers-3
2.2 in mixed number is 2 × 1/5

Question 3.
Math in Focus Grade 5 Chapter 8 Practice 3 Answer Key Rewriting Decimals as Fractions and Mixed Numbers 4
Answer:
Math-in-Focus-Grade-5-Chapter-8-Practice-3-Answer-Key-Rewriting-Decimals-as-Fractions-and-Mixed-Numbers-4
3.5 mixed number is 3×1/2

Question 4.
0.36
Answer:
0.36 in fraction is 9/25

Question 5.
Math in Focus Grade 5 Chapter 8 Practice 3 Answer Key Rewriting Decimals as Fractions and Mixed Numbers 6
Answer:
Math-in-Focus-Grade-5-Chapter-8-Practice-3-Answer-Key-Rewriting-Decimals-as-Fractions-and-Mixed-Numbers-6
1.35 in mixed number is 1×7/20

Rewrite each decimal as a fraction or mixed number in simplest form.

Question 6.
Math in Focus Grade 5 Chapter 8 Practice 3 Answer Key Rewriting Decimals as Fractions and Mixed Numbers 7
Answer:

Math-in-Focus-Grade-5-Chapter-8-Practice-3-Answer-Key-Rewriting-Decimals-as-Fractions-and-Mixed-Numbers-7
1.12 in mixed number is 1×3/25

Question 7.
Math in Focus Grade 5 Chapter 8 Practice 3 Answer Key Rewriting Decimals as Fractions and Mixed Numbers 8
Answer:
Math-in-Focus-Grade-5-Chapter-8-Practice-3-Answer-Key-Rewriting-Decimals-as-Fractions-and-Mixed-Numbers-8
3.57 in mixed number is 3×57/100

Question 8.
Math in Focus Grade 5 Chapter 8 Practice 3 Answer Key Rewriting Decimals as Fractions and Mixed Numbers 9
Answer:
Math-in-Focus-Grade-5-Chapter-8-Practice-3-Answer-Key-Rewriting-Decimals-as-Fractions-and-Mixed-Numbers-9
0.058 in fraction number is 29/500.

Question 9.
Math in Focus Grade 5 Chapter 8 Practice 3 Answer Key Rewriting Decimals as Fractions and Mixed Numbers 10
Answer:
Math-in-Focus-Grade-5-Chapter-8-Practice-3-Answer-Key-Rewriting-Decimals-as-Fractions-and-Mixed-Numbers-10
0.169 in fraction number is 169/1000.

Question 10.
Math in Focus Grade 5 Chapter 8 Practice 3 Answer Key Rewriting Decimals as Fractions and Mixed Numbers 11
Answer:
Math-in-Focus-Grade-5-Chapter-8-Practice-3-Answer-Key-Rewriting-Decimals-as-Fractions-and-Mixed-Numbers-11
1.092 in mixed number is 1×23/250.

Rewrite the decimal as a mixed number in simplest form.

Question 11.
Math in Focus Grade 5 Chapter 8 Practice 3 Answer Key Rewriting Decimals as Fractions and Mixed Numbers 12
Answer:
Math-in-Focus-Grade-5-Chapter-8-Practice-3-Answer-Key-Rewriting-Decimals-as-Fractions-and-Mixed-Numbers-12
2.235 in mixed number is 2×47/200.

Rewrite each decimal as a fraction or mixed number in simplest form.

Question 12.
7.3
Answer:
7.3 in fraction number is 73/10.

Question 13.
26.9
Answer:
26.9 in mixed number is 269/10.

Question 14.
0.59
Answer:
0.59 in fraction number is 59/100.

Question 15.
15.82
Answer:
15.82 in mixed number is 15×41/50.

Question 16.
1.28
Answer:
1.28 in mixed number is 1×7/25.

Question 17.
4.109
Answer:
4.109 in mixed number is 4109/1000

Question 18.
0.136
Answer:
0.136 in fraction number is 17/125.

Question 19.
3.602
Answer:
3.602 in mixed number is 3×301/500.