Math in Focus Grade 3 Chapter 14 Practice 5 Answer Key Adding and Subtracting Like Fractions

Practice the problems of Math in Focus Grade 3 Workbook Answer Key Chapter 14 Practice 5 Adding and Subtracting Like Fractions to score better marks in the exam.

Math in Focus Grade 3 Chapter 14 Practice 5 Answer Key Adding and Subtracting Like Fractions

Complete the model. Add the fractions.

Example
Math in Focus Grade 3 Chapter 14 Practice 5 Answer Key Adding and Subtracting Like Fractions 1

Question 1.
Math in Focus Grade 3 Chapter 14 Practice 5 Answer Key Adding and Subtracting Like Fractions 2
Answer:
Math-in-Focus-Grade-3-Chapter-14-Practice-5-Answer-Key-Adding-and-Subtracting-Like-Fractions-2
Explanation:
In the above image we can observe 3/5 part is shaded with black color and 1/5 part is shaded with gray color. Add the fraction 3/5 with 1/5 the sum is 4/5.

Question 2.
Math in Focus Grade 3 Chapter 14 Practice 5 Answer Key Adding and Subtracting Like Fractions 3
Answer:
Math-in-Focus-Grade-3-Chapter-14-Practice-5-Answer-Key-Adding-and-Subtracting-Like-Fractions-3
Explanation:
In the above image we can observe 2/6 part is shaded with black color and 3/6 part is shaded with gray color. Add the fraction 2/6 with 3/6 the sum is 5/6.

Question 3.
Math in Focus Grade 3 Chapter 14 Practice 5 Answer Key Adding and Subtracting Like Fractions 4
Answer:
Math-in-Focus-Grade-3-Chapter-14-Practice-5-Answer-Key-Adding-and-Subtracting-Like-Fractions-4
Explanation:
In the above image we can observe 2/7 part is shaded with black color and 3/7 part is shaded with gray color. Add the fractions 2/7 with 3/7 the sum is 5/7.

Complete.

Question 4.
Math in Focus Grade 3 Chapter 14 Practice 5 Answer Key Adding and Subtracting Like Fractions 5
Answer:
Math-in-Focus-Grade-3-Chapter-14-Practice-5-Answer-Key-Adding-and-Subtracting-Like-Fractions-5
Explanation:
In the above image we can observe 2/7 part is shaded with black color and 1/7 part is shaded with gray color and 4/7 part is shaded with white color. Add the fractions 2/7 and 1/7 with 4/7 the sum is 7/7.

Question 5.
Math in Focus Grade 3 Chapter 14 Practice 5 Answer Key Adding and Subtracting Like Fractions 6
Answer:
Math-in-Focus-Grade-3-Chapter-14-Practice-5-Answer-Key-Adding-and-Subtracting-Like-Fractions-6
Explanation:
In the above image we can observe 2/6 part is shaded with black color and 2/6 part is shaded with gray color and 1/6 part is shaded with white color. Add the fractions 2/6 and 2/6 with 1/6 the sum is 5/6.

Question 6.
Math in Focus Grade 3 Chapter 14 Practice 5 Answer Key Adding and Subtracting Like Fractions 7
Answer:
Math-in-Focus-Grade-3-Chapter-14-Practice-5-Answer-Key-Adding-and-Subtracting-Like-Fractions-7
Explanation:
In the above image we can observe 4/9 part is shaded with black color and 2/9 part is shaded with gray color and 1/9 part is shaded with white color. Add the fractions 4/9 and 2/9 with 1/9 the sum is 7/9.

Question 7.
Math in Focus Grade 3 Chapter 14 Practice 5 Answer Key Adding and Subtracting Like Fractions 8
Answer:
Math-in-Focus-Grade-3-Chapter-14-Practice-5-Answer-Key-Adding-and-Subtracting-Like-Fractions-8
Explanation:
In the above image we can observe 1/8 part is shaded with black color and 3/8 part is shaded with gray color and 4/8 part is shaded with white color. Add the fractions 1/8 and 3/8 with 4/8 the sum is 8/8.

Complete the model. Subtract the fractions.

Example
Math in Focus Grade 3 Chapter 14 Practice 5 Answer Key Adding and Subtracting Like Fractions 9

Question 8.
Math in Focus Grade 3 Chapter 14 Practice 5 Answer Key Adding and Subtracting Like Fractions 10
Answer:
Math-in-Focus-Grade-3-Chapter-14-Practice-5-Answer-Key-Adding-and-Subtracting-Like-Fractions-10
Explanation:
In the above image we can observe 1/5 part is shaded with black color and 3/5 part is shaded with both black and gray colors. We have to find out gray color shaded part. Subtract 1/5 from 3/5 the difference is 2/5. 2/5 part is shaded with gray color.

Question 9.
Math in Focus Grade 3 Chapter 14 Practice 5 Answer Key Adding and Subtracting Like Fractions 11
Answer:
Math-in-Focus-Grade-3-Chapter-14-Practice-5-Answer-Key-Adding-and-Subtracting-Like-Fractions-11
Explanation:
In the above image we can observe 1/7 part is shaded with black color and 6/7 part is shaded with both black and gray colors. We have to find out gray color shaded part. Subtract 1/7 from 6/7 the difference is 5/7. 5/7 part is shaded with gray color.

Complete.

Question 10.
Math in Focus Grade 3 Chapter 14 Practice 5 Answer Key Adding and Subtracting Like Fractions 12
Answer:
Math-in-Focus-Grade-3-Chapter-14-Practice-5-Answer-Key-Adding-and-Subtracting-Like-Fractions-12
Explanation:
In the above image we can observe 5/9 part is shaded with black color and 7/9 part is shaded with both black and gray colors. We have to find out gray color shaded part. Subtract 5/9 from 7/9 the difference is 2/9. 2/9 part is shaded with gray color.

Question 11.
Math in Focus Grade 3 Chapter 14 Practice 5 Answer Key Adding and Subtracting Like Fractions 13
Answer:
Math-in-Focus-Grade-3-Chapter-14-Practice-5-Answer-Key-Adding-and-Subtracting-Like-Fractions-13
Explanation:
In the above image we can observe 2/6 part is shaded with black color and 5/6 part is shaded with both black and gray colors. We have to find out gray color shaded part. Subtract 2/6 from 5/6 the difference is 3/6. 3/6 part is shaded with gray color.

Question 12.
Math in Focus Grade 3 Chapter 14 Practice 5 Answer Key Adding and Subtracting Like Fractions 14
Answer:
Math-in-Focus-Grade-3-Chapter-14-Practice-5-Answer-Key-Adding-and-Subtracting-Like-Fractions-14
Explanation:
In the above image we can observe 2/7 part is shaded with black color, 2/7 part is shaded with gray color and 7/7 part is shaded with black, gray and white colors. We have to find out white color shaded part. Subtract 2/7 and 2/7 from7/7 the difference is 3/7. 3/7 part is shaded with white color.

Question 13.
Math in Focus Grade 3 Chapter 14 Practice 5 Answer Key Adding and Subtracting Like Fractions 15
Answer:
Math-in-Focus-Grade-3-Chapter-14-Practice-5-Answer-Key-Adding-and-Subtracting-Like-Fractions-15
Explanation:
In the above image we can observe 1/9 part is shaded with black color, 5/9 part is shaded with gray color and 9/9 part is shaded with black, gray and white colors. We have to find out white color shaded part. Subtract 1/9 and 5/9 from 9/9 the difference is 3/9. 3/9 part is shaded with white color.

Add.

Question 14.
\(\frac{1}{4}+\frac{2}{4}\) = _______________
Answer:
1/4 + 2/4 = 3/4
Explanation:
Perform addition operation on above two fractions. Add 1/4 with 2/4 the sum is 3/4.

Question 15.
\(\frac{2}{6}+\frac{3}{6}\) = _______________
Answer:
2/6 + 3/6 = 5/6
Explanation:
Perform addition operation on above two fractions. Add 2/6 with 3/6 the sum is 5/6.

Question 16.
\(\frac{2}{5}+\frac{2}{5}\) = _______________
Answer:
2/5 + 2/5 = 4/5
Explanation:
Perform addition operation on above two fractions. Add 2/5 with 2/5 the sum is 4/5.

Question 17.
\(\frac{3}{7}+\frac{1}{7}\) = _______________
Answer:
3/7 + 1/7 = 4/7
Explanation:
Perform addition operation on above two fractions. Add 3/7 with 1/7 the sum is 4/7.

Question 18.
\(\frac{2}{9}+\frac{5}{9}\) = _______________
Answer:
2/9 + 5/9 = 7/9
Explanation:
Perform addition operation on above two fractions. Add 2/9 with 5/9 the sum is 7/9.

Question 19.
\(\frac{5}{11}+\frac{6}{11}\) = _______________
Answer:
5/11 + 6/11 = 11/11 = 1
Explanation:
Perform addition operation on above two fractions. Add 5/11 with 6/11 the sum is 11/11. The simplified form of 11/11 is 1.

Question 20.
\(\frac{1}{8}+\frac{4}{8}\) = _______________
Answer:
1/8 + 4/8 = 5/8
Explanation:
Perform addition operation on above two fractions. Add 1/8 with 4/8 the sum is 5/8.

Question 21.
\(\frac{1}{4}+\frac{3}{4}\) = _______________
Answer:
1/4 + 3/4 = 4/4 = 1
Explanation:
Perform addition operation on above two fractions. Add 1/4 with 3/4 the sum is 4/4. The fraction 4/4 in simplified form is 1.

Question 22.
\(\frac{1}{6}+\frac{5}{6}\) = _______________
Answer:
1/6 + 5/6 = 6/6 = 1
Explanation:
Perform addition operation on above two fractions. Add 1/6 with 5/6 the sum is 6/6. The fraction 6/6 in simplified form is 1.

Question 23.
\(\frac{3}{9}+\frac{1}{9}\) = _______________
Answer:
3/9 + 1/9 = 4/9
Explanation:
Perform addition operation on above two fractions. Add 3/9 with 1/9 the sum is 4/9.

Question 24.
\(\frac{2}{10}+\frac{3}{10}+\frac{4}{10}\) = _______________
Answer:
2/10 + 3/10 + 4/10 = 9/10
Explanation:
Perform addition operation on above three fractions. Add 2/10 and 3/10 with 4/10 the sum is 9/10.

Question 25.
\(\frac{5}{12}+\frac{4}{12}+\frac{2}{12}\) = _______________
Answer:
5/12 + 4/12 + 2/12 = 11/12
Explanation:
Perform addition operation on above three fractions. Add 5/12 and 4/12 with 2/12 the sum is 11/12.

Question 26.
\(\frac{2}{6}+\frac{1}{6}+\frac{2}{6}\) = _______________
Answer:
2/6 + 1/6 + 2/6 = 5/6
Explanation:
Perform addition operation on above three fractions. Add 2/6 and 1/6 with 2/6 the sum is 5/6.

Question 27.
\(\frac{5}{8}+\frac{1}{8}+\frac{2}{8}\) = _______________
Answer:
5/8 + 1/8 + 2/8 = 8/8 = 1
Explanation:
Perform addition operation on above three fractions. Add 5/8 and 1/8 with 2/8 the sum is 8/8. The fraction 8/8 in simplified form is 1.

Question 28.
\(\frac{3}{9}+\frac{1}{9}+\frac{4}{9}\) = _______________
Answer:
3/9 + 1/9 + 4/9 = 8/9
Explanation:
Perform addition operation on above three fractions. Add 3/9 and 1/9 with 4/9 the sum is 8/9.

Question 29.
\(\frac{1}{7}+\frac{4}{7}+\frac{1}{7}\) = _______________
Answer:
1/7 + 4/7 + 1/7 = 6/7
Explanation:
Perform addition operation on above three fractions. Add 1/7 and 4/7 with 1/7 the sum is 6/7.

Question 30.
\(\frac{1}{4}+\frac{1}{4}+\frac{1}{4}\) = _______________
Answer:
1/4 + 1/4 + 1/4 = 3/4
Explanation:
Perform addition operation on above three fractions. Add 1/4 and 1/4 with 1/4 the sum is 3/4.

Question 31.
\(\frac{2}{5}+\frac{1}{5}+\frac{1}{5}\) = _______________
Answer:
2/5 + 1/5 + 1/5 = 4/5
Explanation:
Perform addition operation on above three fractions. Add 2/5 and 1/5 with 1/5 the sum is 4/5.

Subtract.

Question 32.
\(\frac{4}{5}-\frac{2}{5}\) = _______________
Answer:
4/5 – 2/5 = 2/5
Explanation:
Perform subtraction operation on above two fractions. Subtract 2/5 from 4/5 the difference is 2/5.

Question 33.
\(\frac{5}{6}-\frac{4}{6}\) = _______________
Answer:
5/6 – 4/6 = 1/6
Explanation:
Perform subtraction operation on above two fractions. Subtract 4/6 from 5/6 the difference is 1/6.

Question 34.
\(\frac{8}{9}-\frac{4}{9}\) = _______________
Answer:
8/9 – 4/9 = 4/9
Explanation:
Perform subtraction operation on above two fractions. Subtract 4/9 from 8/9 the difference is 4/9.

Question 35.
\(\frac{9}{11}-\frac{3}{11}\) = _______________
Answer:
9/11 – 3/11 = 6/11
Explanation:
Perform subtraction operation on above two fractions. Subtract 3/11 from 9/11 the difference is 6/11.

Question 36.
\(\frac{6}{7}-\frac{3}{7}\) = _______________
Answer:
6/7 – 3/7 = 3/7
Explanation:
Perform subtraction operation on above two fractions. Subtract 3/7 from 6/7 the difference is 3/7.

Question 37.
\(\frac{11}{12}-\frac{4}{12}\) = _______________
Answer:
11/12 – 4/12 = 7/12
Explanation:
Perform subtraction operation on above two fractions. Subtract 4/12 from 11/12 the difference is 7/12.

Question 38.
\(\frac{5}{6}-\frac{1}{6}\) = _______________
Answer:
5/6 – 1/6 = 4/6
Explanation:
Perform subtraction operation on above two fractions. Subtract 1/6 from 5/6 the difference is 4/6.

Question 39.
\(\frac{7}{8}-\frac{3}{8}\) = _______________
Answer:
7/8 – 3/8 = 4/8
Explanation:
Perform subtraction operation on above two fractions. Subtract 3/8 from 7/8 the difference is 4/8.

Question 40.
\(1-\frac{7}{9}\) = _______________
Answer:
1 – 7/9 = (9 – 7)/9 = 2/9
Explanation:
Perform subtraction operation on above two fractions. Subtract 7/9 from 1 the difference is 2/9.

Question 41.
\(1-\frac{5}{10}\) = _______________
Answer:
1 – 5/10 = (10 – 5)/10 = 5/10 = 1/2
Explanation:
Perform subtraction operation on above two fractions. Subtract 5/10 from 1 the difference is 5/10. The simplified form of the fraction 5/10 is 1/2.

Question 42.
\(\frac{8}{12}-\frac{1}{12}-\frac{2}{12}\) = _______________
Answer:
8/12 – 1/12 – 2/12 = (8 – 1 – 2)/12 = 5/12
Explanation:
Perform subtraction operation on above three fractions. Subtract 1/12 and 2/12 from 8/12 the difference is 5/12.

Question 43.
\(\frac{9}{12}-\frac{1}{12}-\frac{3}{12}\) = _______________
Answer:
9/12 – 1/12 – 3/12 = (9 – 1 – 3)/12 = 5/12
Explanation:
Perform subtraction operation on above three fractions. Subtract 1/12 and 3/12 from 9/12 the difference is 5/12.

Question 44.
\(\frac{10}{12}-\frac{2}{12}-\frac{3}{12}\) = _______________
Answer:
10/12 – 2/12 – 3/12 = (10 – 2 – 3)/12 = 5/12
Explanation:
Perform subtraction operation on above three fractions. Subtract 2/12 and 3/12 from 10/12 the difference is 5/12.

Question 45.
\(\frac{8}{11}-\frac{1}{11}-\frac{5}{11}\) = _______________
Answer:
8/11 – 1/11 – 5/11 = 2/11
Explanation:
Perform subtraction operation on above three fractions. Subtract 1/11 and 5/11 from 8/11 the difference is 2/11.

Question 46.
\(\frac{8}{9}-\frac{2}{9}-\frac{3}{9}\) = _______________
Answer:
8/9 – 2/9 – 3/9 = (8 – 2 – 3)/9 = 3/9 = 1/3
Explanation:
Perform subtraction operation on above three fractions. Subtract 2/9 and 3/9 from 8/9 the difference is 3/9. The simplified form of the fraction 3/9 is 1/3.

Question 47.
\(\frac{6}{7}-\frac{1}{7}-\frac{4}{7}\) = _______________
Answer:
6/7 – 1/7 – 4/7 = (6 – 1 -4)/7 = 1/7
Explanation:
Perform subtraction operation on above three fractions. Subtract 1/7 and 4/7 from 6/7 the difference is 1/7.

Question 48.
\(1-\frac{2}{9}-\frac{3}{9}\) = _______________
Answer:
1 – 2/9 – 3/9 = (9 – 2 -3)/9 = 4/9
Explanation:
Perform subtraction operation on above three fractions. Subtract 2/9 and 3/9 from 1 the difference is 4/9.

Question 49.
\(1-\frac{1}{7}-\frac{4}{7}\) = _______________
Answer:
1 – 1/7 – 4/7 = (7 – 1 – 4)/7 = 2/7
Explanation:
Perform subtraction operation on above three fractions. Subtract 1/7 and 4/7 from 1 the difference is 2/7.

Math in Focus Grade 3 Chapter 14 Practice 4 Answer Key Comparing Fractions

Practice the problems of Math in Focus Grade 3 Workbook Answer Key Chapter 14 Practice 4 Comparing Fractions to score better marks in the exam.

Math in Focus Grade 3 Chapter 14 Practice 4 Answer Key Comparing Fractions

Compare the fractions.

Example
Math in Focus Grade 3 Chapter 14 Practice 4 Answer Key Comparing Fractions 1

Question 1.
Math in Focus Grade 3 Chapter 14 Practice 4 Answer Key Comparing Fractions 2
___________ is greater than ___________.
Answer:
5/7 is greater than 1/2.

Question 2.
Math in Focus Grade 3 Chapter 14 Practice 4 Answer Key Comparing Fractions 3
___________ is less than ___________.
Answer:
4/9 is less than 1/2.

Compare the fractions.

Question 3.
Math in Focus Grade 3 Chapter 14 Practice 4 Answer Key Comparing Fractions 4
___________ is greater than ___________.
Answer:
2/3 is greater than 1/3.
Explanation:
In the above images we can observe two fractions 2/3 and 1/3. It is easy to compare fractions with the same denominator. The least fraction is the one with the lowest numerator. So, 2/3 is greater than 1/3.

Question 4.
Math in Focus Grade 3 Chapter 14 Practice 4 Answer Key Comparing Fractions 5
___________ is less than ___________.
Answer:
3/8 is less than 5/8.
Explanation:
In the above images we can observe two fractions 3/8 and 5/8. It is easy to compare fractions with the same denominator. The least fraction is the one with the lowest numerator. So, 3/8 is less than 5/8.

Question 5.
Math in Focus Grade 3 Chapter 14 Practice 4 Answer Key Comparing Fractions 6
___________ is greater than ___________.
Answer:
4/5 is greater than 4/10.
Explanation:
In the above images we can observe two fractions 4/10 and 4/5. It is easy to compare fractions with the same numerator. The least fraction is the one with the greatest denominator. So, 4/5 is greater than 4/10.

Question 6.
Math in Focus Grade 3 Chapter 14 Practice 4 Answer Key Comparing Fractions 7
___________ is less than ___________.
Answer:
3/7 is less than 3/5.
Explanation:
In the above images we can observe two fractions 3/7 and 3/5. It is easy to compare fractions with the same numerator. The least fraction is the one with the greatest denominator. So, 3/7 is less than 3/5.

Compare the fractions.

Example
Math in Focus Grade 3 Chapter 14 Practice 4 Answer Key Comparing Fractions 8

Question 7.
\(\frac{7}{9}\) and \(\frac{2}{3}\)
\(\frac{2}{3}\) = __________
__________ < ___________
Answer:
7/9 and 2/3
2/3 = 6/9
2/3 < 7/9
Explanation:
The equivalent fraction of 2/3 is 6/9. Compare 6/9 and 7/9. It is easy to compare fractions with the same denominator. The least fraction is the one with the lowest numerator. So, 2/3 is less than 7/9.

Question 8.
\(\frac{4}{5}\) and \(\frac{1}{2}\)
\(\frac{4}{5}\) = ____________
\(\frac{1}{2}\) = ____________
__________ > __________
Answer:
4/5 and 1/2
Below are the equivalent like fractions.
4/5 = 8/10
1/2 = 5/10
4/5 > 1/2
Explanation:
It is easy to compare fractions with the same denominator. The least fraction is the one with the lowest numerator. So, 4/5 is greater than 1/2.

Question 9.
\(\frac{5}{6}\) and \(\frac{1}{4}\)
\(\frac{5}{6}\) = ____________
\(\frac{1}{4}\) = ____________
___________ < ___________
Answer:
5/6 and 1/4
Below are the equivalent like fractions.
5/6 = 10/12
1/4 = 3/12
1/4 < 5/6
Explanation:
It is easy to compare fractions with the same denominator. The least fraction is the one with the lowest numerator. So, 1/4 is less than 5/6.

Use number lines to compare fractions.

Example
Math in Focus Grade 3 Chapter 14 Practice 4 Answer Key Comparing Fractions 9

Complete.

Question 10.
Math in Focus Grade 3 Chapter 14 Practice 4 Answer Key Comparing Fractions 10
Which is greater, \(\frac{3}{5}\) or \(\frac{5}{6}\)?
___________ > __________
Which is less, \(\frac{2}{5}\) or \(\frac{3}{6}\)?
___________ < __________
Answer:
Math-in-Focus-Grade-3-Chapter-14-Practice-4-Answer-Key-Comparing-Fractions-10
5/6 > 3/5
2/5 < 3/6
Explanation:
In the above image we can observe two number lines.
Compare these two fractions 3/5 and 5/6. In first number line we can observe 3/5. In the second number line we can observe 5/6. The red line is drawn from first number line to second number line to know which fraction is greater. The fraction 5/6 is greater than 3/5.
Compare these two fractions 2/5 and 3/6. In first number line we can observe 2/5. In the second number line we can observe 3/6. The green line is drawn from first number line to second number line to know which fraction is less. The fraction 2/5 is less than 3/6.

Compare. Choose > or <. Use \(\frac{1}{2}\) as a benchmark.

Question 11.
Math in Focus Grade 3 Chapter 14 Practice 4 Answer Key Comparing Fractions 11
Math in Focus Grade 3 Chapter 14 Practice 4 Answer Key Comparing Fractions 12
Answer:
Math-in-Focus-Grade-3-Chapter-14-Practice-4-Answer-Key-Comparing-Fractions-12
Explanation:
In the above image we can observe three number lines. To compare the fractions we are using the first number line as 1/2 benchmark.
The fractions before 1/2 are the fractions less than 1/2.
The fractions after 1/2 are the fractions greater than 1/2.
The fraction 4/6 is greater than 1/2 as we can observe in the second number line.
The fraction 1/8 is less than 1/2 as we can observe in the third number line.
So, 4/6 is greater than 1/8.

Compare the fractions. Fill in the blanks.

Question 12.
\(\frac{4}{7}\) and \(\frac{6}{7}\)
_____________ is greater.
Answer:
4/7 and 6/7
6/7 is greater.
Explanation:
By comparing these two fractions 4/7 and 6/7. 6/7 is greater than 4/7.

Question 13.
\(\frac{2}{5}\) and \(\frac{2}{10}\)
_____________ is greater.
Answer:
2/5 and 2/10
2/5 is greater.
Explanation:
By comparing these two fractions 2/5 and 2/10. The simplified form of the fraction 2/10 is 1/5. So, 2/5 is greater than 2/10.

Question 14.
\(\frac{7}{12}\) and \(\frac{1}{2}\)
_____________ is greater.
Answer:
7/12 and 1/2
7/12 is greater.
Explanation:
By comparing these two fractions 7/12 and 1/2. The fraction 7/12 is greater than 1/2.

Question 15.
\(\frac{5}{11}\) and \(\frac{1}{2}\)
_____________ is less.
Answer:
5/11 and 1/2
5/11 is less.
Explanation:
By comparing these two fractions 5/11 and 1/2. The fraction 5/11 is less than 1/2.

Question 16.
\(\frac{7}{12}\) and \(\frac{5}{11}\)
_____________ is less.
Answer:
7/12 and 5/11
5/11 is less.
Explanation:
By comparing these two fractions 7/12 and 5/11. The fraction 5/11 is less than 7/12.

Order the fractions from greatest to least.

Example
Math in Focus Grade 3 Chapter 14 Practice 4 Answer Key Comparing Fractions 13

Math in Focus Grade 3 Chapter 14 Practice 4 Answer Key Comparing Fractions 14
Answer:
Math-in-Focus-Grade-3-Chapter-14-Practice-4-Answer-Key-Comparing-Fractions-14

Question 17.
\(\frac{7}{11}, \frac{5}{11}, \frac{11}{11}\)
Answer:
11/11, 7/11, 5/11.
Explanation:
The least fraction is the one with the lowest numerator. The fractions from greatest to least are 11/11, 7/11, 5/11.

Question 18.
\(\frac{2}{3}, \frac{5}{6}, \frac{4}{10}\)
Answer:
5/6, 2/3, 2/5
Explanation:
The fraction from greatest to least are 5/6, 2/3, 2/5.

Question 19.
\(\frac{1}{3}, \frac{1}{2}, \frac{3}{4}\)
Answer:
3/4, 1/2, 1/3
Explanation:
The fraction from greatest to least are 3/4, 1/2, 1/3.

Question 20.
\(\frac{1}{2}, \frac{2}{3}, \frac{3}{4}\)
Answer:
3/4, 2/3, 1/2
Explanation:
The fractions from greatest to least are 3/4, 2/3, 1/2.

Math in Focus Grade 3 Chapter 10 Practice 8 Answer Key Real-World Problems: Money

Practice the problems of Math in Focus Grade 3 Workbook Answer Key Chapter 10 Practice 8 Real-World Problems: Money to score better marks in the exam.

Math in Focus Grade 3 Chapter 10 Practice 8 Answer Key Real-World Problems: Money

Solve.

Draw bar models to help you.

Question 1.
Mrs. Twohill buys a bottle of cooking oil for $6.75. She gives the cashier two $5 bills. How much change does she receive?
Math in Focus Grade 3 Chapter 10 Practice 8 Answer Key Real-World Problems Money 1
Answer:
Math-in-Focus-Grade-3-Chapter-10-Practice-8-Answer-Key-Real-World-Problems-Money-1(1)
$10 – $6.75 = $3.25
She receives $3.25 change.
Explanation:
Mrs. Twohill buys a bottle of cooking oil for $6.75. She gives the cashier two $5 bills. Two $5 bills means $10. Subtract $6.75 from $10 the difference is $3.25. She receives $3.25 change.

Question 2.
Mr. Larson spends $37.50 at a supermarket. He spends $8.25 less than Mrs. Rosa. How much does Mrs. Rosa spend?
Answer:
Math-in-Focus-Grade-3-Chapter-10-Practice-8-Answer-Key-Real-World-Problems-Money-1(2)
$37.50 + $8.25 = $45.75
Mrs. Rosa spend $45.75.
Explanation:
Mr. Larson spends $37.50 at a supermarket. He spends $8.25 less than Mrs. Rosa. Add $37.50 with $8.25 the sum is $45.75. Mrs. Rosa spend $45.75.

Solve. Draw bar models to help you.

Question 3.
Lisa buys a tennis racket and a can of tennis balls. The can of tennis balls costs $18.60. The racket costs $40.85 more.
a. How much is the racket?
Answer:
$18.60 + $40.85 = $59.45
The racket cost is $59.45.
Explanation:
Lisa buys a tennis racket and a can of tennis balls. The can of tennis balls costs $18.60. The racket costs $40.85 more. Add $18.60 with $40.85 the sum is $59.45. The racket cost is $59.45.

b. How much does she spend in all?
Answer:
Math-in-Focus-Grade-3-Chapter-10-Practice-8-Answer-Key-Real-World-Problems-Money-1(3)
$18.60 + $59.45 = $78.05
She spends $78.05 in all.
Explanation:
The can of tennis balls costs $18.60. The racket cost is $59.45. Add $18.60 with $59.45 the sum is $78.05. She spends $78.05 in all.

Question 4.
Jacob has $8.65 to take to the fair. His mother gives him $15.50 more. He spends $16.45 at the fair.
a. How much does he bring to the fair?
Answer:
Math-in-Focus-Grade-3-Chapter-10-Practice-8-Answer-Key-Real-World-Problems-Money-1(4)
$8.65 + $15.50 = $24.15
He brings $24.15 to the fair.
Explanation:
Jacob has $8.65 to take to the fair. His mother gives him $15.50 more. Add $8.65 with $15.50 the sum is $24.15. He brings $24.15 to the fair.

b. How much does he have left?
Answer:
Math-in-Focus-Grade-3-Chapter-10-Practice-8-Answer-Key-Real-World-Problems-Money-1(5)
$24.15 – $16.45 = $7.70
He have left $7.70.
Explanation:
He brings $24.15 to the fair. He spends $16.45 at the fair. Subtract $16.45 from $24.15 the difference is $7.70. He have left $7.70.

Question 5.
Madi buys a carton of milk and a bag of bagels. She gives the cashier $10 and receives $5.25 change. The bag of bagels costs $2.75. How much does the carton of milk cost?
Math in Focus Grade 3 Chapter 10 Practice 8 Answer Key Real-World Problems Money 2
Answer:
$10 – $5.25 = $4.75
The carton of milk and a bag of bagels cost is $4.75.
$2.75 + $ = $4.75
$4.75 – $2.75 = 2
The cost of carton of milk is $2.
Explanation:
Madi buys a carton of milk and a bag of bagels. She gives the cashier $10 and receives $5.25 change. Subtract $5.25 from $10 the difference is $4.75. The carton of milk and a bag of bagels cost is $4.75.
The bag of bagels costs $2.75. Subtract $2.75 from $4.75 the difference is $2. The cost of carton of milk is $2.

Question 6.
Jordan saved $10.40 last month. He saved $5.50 less this month. How much did he save in the two months?
Answer:
$10.40 – $5.50 = $4.9
He saved $4.9 this month.
$10.40 + $4.9 = $15.3
He saves $15.3 in the two months.
Explanation:
Jordan saved $10.40 last month. He saved $5.50 less this month. Subtract $5.50 from $10.40 the difference is $4.9. He saved $4.9 this month.
Add $10.40 with $4.9 the sum is $15.3. He saves $15.3 in the two months.

Question 7.
A board game costs $28.45. It is $15.20 more than a paint set. The paint set costs $7.90 more than a toy car. How much does the toy car cost?
Answer:
$28.45 – $15.20 = $13.25
The paint set cost is $13.25.
$13.25 – $7.90 =$5.35
The toy car cost is $5.35.
Explanation:
A board game costs $28.45. It is $15.20 more than a paint set. Which means the paint set cost is $15.20 less than a board game cost. Subtract $15.20 from $28.45 the difference is $13.25. The paint set cost is $13.25.
The paint set costs $7.90 more than a toy car. Which means the toy car cost is $7.90 less than a paint set cost. Subtract $7.90 from $13.25 the difference is $5.35. The toy car cost is $5.35.

Question 8.
Tim and Karen each had the same amount of money to start with. Karen pays $24.60 for a CD and has $7.50 left. Tim buys a watch for $22.75. How much money does Tim have left?
Answer:
$ – $24.60 = $7.50
$7.50 + $24.60 = $32.10
Tim and Karen have $32.10.
Tim buys a watch for $22.75.
$32.10 – $22.75 = $9.35
Tim have $9.35 left.
Explanation:
Tim and Karen each had the same amount of money to start with. Karen pays $24.60 for a CD and has $7.50 left. Add $7.50 with $24.60 the sum is $32.10. Tim and Karen have $32.10. Tim buys a watch for $22.75. Subtract $22.75 from $32.10 the difference is $9.35. Tim have $9.35 left.

Math in Focus Grade 1 Chapter 7 Practice 2 Answer Key Place Value

This handy Math in Focus Grade 1 Workbook Answer Key Chapter 7 Practice 2 Place Value detailed solutions for the textbook questions.

Math in Focus Grade 1 Chapter 7 Practice 2 Answer Key Place Value

Look at the pictures. Fill in the blanks.

Example
Math in Focus Grade 1 Chapter 7 Practice 2 Answer Key Place Value 1

Question 1.
Math in Focus Grade 1 Chapter 7 Practice 2 Answer Key Place Value 2
Answer:
Math in Focus Grade 1 Chapter 7 Practice 2 Answer Key Place Value_1

Question 2.
Math in Focus Grade 1 Chapter 7 Practice 2 Answer Key Place Value 3
Answer:
Math in Focus Grade 1 Chapter 7 Practice 2 Answer Key Place Value_2

Question 3.
Math in Focus Grade 1 Chapter 7 Practice 2 Answer Key Place Value 4
Answer:
Math in Focus Grade 1 Chapter 7 Practice 2 Answer Key Place Value_3

Fill in the place-value charts.

Example
Math in Focus Grade 1 Chapter 7 Practice 2 Answer Key Place Value 5

Question 4.
Math in Focus Grade 1 Chapter 7 Practice 2 Answer Key Place Value 6
Answer:
Math in Focus Grade 1 Chapter 7 Practice 2 Answer Key Place Value_4

Question 5.
Math in Focus Grade 1 Chapter 7 Practice 2 Answer Key Place Value 7
Answer:
Math in Focus Grade 1 Chapter 7 Practice 2 Answer Key Place Value_5

Question 6.
Math in Focus Grade 1 Chapter 7 Practice 2 Answer Key Place Value 8
Answer:
Math in Focus Grade 1 Chapter 7 Practice 2 Answer Key Place Value_6

Question 7.
Math in Focus Grade 1 Chapter 7 Practice 2 Answer Key Place Value 9
Answer:
Math in Focus Grade 1 Chapter 7 Practice 2 Answer Key Place Value_7

Show the number.
Draw Math in Focus Grade 1 Chapter 7 Practice 2 Answer Key Place Value 10 for tens and Math in Focus Grade 1 Chapter 7 Practice 2 Answer Key Place Value 11 for ones.

Example
Math in Focus Grade 1 Chapter 7 Practice 2 Answer Key Place Value 12

Question 8.
Math in Focus Grade 1 Chapter 7 Practice 2 Answer Key Place Value 13
Answer:
Math in Focus Grade 1 Chapter 7 Practice 2 Answer Key Place Value_8

Question 9.
Math in Focus Grade 1 Chapter 7 Practice 2 Answer Key Place Value 14
Answer:
Math in Focus Grade 1 Chapter 7 Practice 2 Answer Key Place Value_9

Question 10.
Math in Focus Grade 1 Chapter 7 Practice 2 Answer Key Place Value 15
Answer:
Math in Focus Grade 1 Chapter 7 Practice 2 Answer Key Place Value_10

Question 11.
Math in Focus Grade 1 Chapter 7 Practice 2 Answer Key Place Value 16
Answer:
Math in Focus Grade 1 Chapter 7 Practice 2 Answer Key Place Value_11

Look at the place-value charts. Write the numbers. Fill in the blanks.

Question 12.
Math in Focus Grade 1 Chapter 7 Practice 2 Answer Key Place Value 17
Answer:
Math in Focus Grade 1 Chapter 7 Practice 2 Answer Key Place Value_12

Question 13.
Math in Focus Grade 1 Chapter 7 Practice 2 Answer Key Place Value 18
Answer:
Math in Focus Grade 1 Chapter 7 Practice 2 Answer Key Place Value_13

Question 14.
Math in Focus Grade 1 Chapter 7 Practice 2 Answer Key Place Value 19
Answer:
Math in Focus Grade 1 Chapter 7 Practice 2 Answer Key Place Value_14

Question 15.
Math in Focus Grade 1 Chapter 7 Practice 2 Answer Key Place Value 20
Answer:
Math in Focus Grade 1 Chapter 7 Practice 2 Answer Key Place Value_15

Fill in the blanks.

Question 16.
13 = 1 ten ___ ones
Answer: 13 = 1 ten 3 ones

Question 17.
17 = ___ ten 7 ones
Answer: 17 = 1 ten 7 ones

Question 18.
15 = 1 ten ___ ones
Answer: 15 = 1 ten 5 ones

Question 19.
12 = ____ ten 2 ones
Answer: 12 = 1 ten 2 ones

Question 20.
19 = 1 ten ___ ones
Answer: 19 = 1 ten 9 ones

Math in Focus Grade 1 Chapter 7 Practice 3 Answer Key Comparing Numbers

This handy Math in Focus Grade 1 Workbook Answer Key Chapter 7 Practice 3 Comparing Numbers detailed solutions for the textbook questions.

Math in Focus Grade 1 Chapter 7 Practice 3 Answer Key Comparing Numbers

Write the number in each set. Then fill in the blanks.

Example
Math in Focus Grade 1 Chapter 7 Practice 3 Answer Key Comparing Numbers 1

Question 2.
Math in Focus Grade 1 Chapter 7 Practice 3 Answer Key Comparing Numbers 2
Set ___ has ___ more penguins than Set ____
Answer:
Set A: 14
Set B: 18
Set B has 4 more penguins than Set A.

Write the number in each set. Then fill in the blanks.

Question 2.
Math in Focus Grade 1 Chapter 7 Practice 3 Answer Key Comparing Numbers 3
Set ___ has ___ more crocodiles than Set ____
Answer:
Set A: 19
Set B: 11
Set A has 8 more crocodiles than Set B

Question 3.
Math in Focus Grade 1 Chapter 7 Practice 3 Answer Key Comparing Numbers 4
Set ___ has ___ fewer fish than Set ___
Answer:
Set A: 11
Set B: 13
Set A has 2 fewer fish than Set B.

Question 4.
Math in Focus Grade 1 Chapter 7 Practice 3 Answer Key Comparing Numbers 5
Set ___ has ___ fewer butterflies than Set ___
Answer:
Set A: 19
Set B: 17
Set B has 2 fewer butterflies than Set A

Question 5.
Math in Focus Grade 1 Chapter 7 Practice 3 Answer Key Comparing Numbers 6
Set ___ has ___ fewer ants than Set ___
Answer:
Set A: 16
Set B: 12
Set B has 4 fewer ants than Set A

Color the house with the number that is less. Then fill in the blanks.

Example
Math in Focus Grade 1 Chapter 7 Practice 3 Answer Key Comparing Numbers 7

Question 6.
Math in Focus Grade 1 Chapter 7 Practice 3 Answer Key Comparing Numbers 8
Answer: 12 is less than 14

The tens are equal.
Compare the ones.
9 ones is greater than 6 ones.
6 ones is less than 9 ones.

Question 7.
Math in Focus Grade 1 Chapter 7 Practice 3 Answer Key Comparing Numbers 9
Answer: 19 is greater than 17

Find the number that is less. Color the animal red. Find the number that is greater. Color the animal blue.

Question 8.
Math in Focus Grade 1 Chapter 7 Practice 3 Answer Key Comparing Numbers 10
Answer:
Math in Focus Grade 1 Chapter 7 Practice 3 Answer Key Comparing Numbers_1

Question 9.
Math in Focus Grade 1 Chapter 7 Practice 3 Answer Key Comparing Numbers 11
Answer:
Math in Focus Grade 1 Chapter 7 Practice 3 Answer Key Comparing Numbers_2

Color the creature with the correct number. Then fill in the blanks.

Question 10.
the number that is greater
Math in Focus Grade 1 Chapter 7 Practice 3 Answer Key Comparing Numbers 12
How much greater is the number? _____
Answer: 14 is the greater number than 11.

Question 11.
the number that is less
Math in Focus Grade 1 Chapter 7 Practice 3 Answer Key Comparing Numbers 13
How much less is the number? ____
Answer: 15 is the less number than 19.

Fill in the blanks in each place-value chart. Then color the sign with the greatest number.

Question 12.
Math in Focus Grade 1 Chapter 7 Practice 3 Answer Key Comparing Numbers 14
Answer:
Math in Focus Grade 1 Chapter 7 Practice 3 Answer Key Comparing Numbers_3

Fill in the blanks in each place-value chart. Then color the sign with the least number.

Question 13.
Math in Focus Grade 1 Chapter 7 Practice 3 Answer Key Comparing Numbers 15
Answer:
Math in Focus Grade 1 Chapter 7 Practice 3 Answer Key Comparing Numbers_4

Compare the numbers. Fill in the blanks.

Question 14.
Math in Focus Grade 1 Chapter 7 Practice 3 Answer Key Comparing Numbers 16
____ is the least number.
_____ is the greatest number.
Answer:
12 is the least number.
18 is the greatest number.

Compare the numbers.
Fill in the blanks.

Question 15.
Math in Focus Grade 1 Chapter 7 Practice 3 Answer Key Comparing Numbers 17
___ is the least number.
_____ is the greatest number.
Answer:
8 is the least number.
18 is the greatest number.

Question 16.
Math in Focus Grade 1 Chapter 7 Practice 3 Answer Key Comparing Numbers 18
____ is the least number.
____ is the greatest number.
Answer:
10 is the least number.
16 is the greatest number.

Question 17.
Math in Focus Grade 1 Chapter 7 Practice 3 Answer Key Comparing Numbers 19
____ is the least number.
____ is the greatest number.
Answer:
9 is the least number.
19 is the greatest number.

Math in Focus Grade 1 Chapter 9 Practice 1 Answer Key Comparing Two Things

Practice the problems of Math in Focus Grade 1 Workbook Answer Key Chapter 9 Practice 1 Comparing Two Things to score better marks in the exam.

Math in Focus Grade 1 Chapter 9 Practice 1 Answer Key Comparing Two Things

Circle the correct answer.

Example
Which is longer?
Math in Focus Grade 1 Chapter 9 Practice 1 Answer Key Comparing Two Things 1

Question 1.
Who is taller?
Math in Focus Grade 1 Chapter 9 Practice 1 Answer Key Comparing Two Things 2
Answer:
Math in Focus Grade 1 Chapter 9 Practice 1 Answer Key Comparing Two Things_1

Question 2.
Which is shorter?
Math in Focus Grade 1 Chapter 9 Practice 1 Answer Key Comparing Two Things 3
Answer:
Math in Focus Grade 1 Chapter 9 Practice 1 Answer Key Comparing Two Things_2

Fill in the blanks.

Example

Which is longer? Which is shorter?
Math in Focus Grade 1 Chapter 9 Practice 1 Answer Key Comparing Two Things 4

The snake is longer than the caterpillar.
The caterpillar is shorter than the snake.

Question 3.
Which is shorter? Which is taller?
Math in Focus Grade 1 Chapter 9 Practice 1 Answer Key Comparing Two Things 5
The giraffe is ___ than the tree.
The tree is ____ than the giraffe.
Answer:
The giraffe is shorter than the tree.
The tree is taller than the giraffe.

Question 4.
Which is longer? Which is shorter.
Math in Focus Grade 1 Chapter 9 Practice 1 Answer Key Comparing Two Things 6
The train is ____ than the truck.
The truck is ___ than the train.
Answer:
The train is longer than the truck.
The truck is shorter than the train.

Question 5.
Which is shorter? Which is taller?
Math in Focus Grade 1 Chapter 9 Practice 1 Answer Key Comparing Two Things 7
The duck is ____ than the swan.
The swan is ___ than the duck.
Answer:
The duck is shorter than the swan.
The swan is longer than the duck.

Draw.
a longer arrow
Math in Focus Grade 1 Chapter 9 Practice 1 Answer Key Comparing Two Things 8

Question 6.
a shorter tree
Math in Focus Grade 1 Chapter 9 Practice 1 Answer Key Comparing Two Things 9
Answer:
Math in Focus Grade 1 Chapter 9 Practice 1 Answer Key Comparing Two Things_3

Question 7.
a longer and taller ship
Math in Focus Grade 1 Chapter 9 Practice 1 Answer Key Comparing Two Things 10
Answer:
Math in Focus Grade 1 Chapter 9 Practice 1 Answer Key Comparing Two Things_4

Math in Focus Grade 1 Chapter 9 Practice 4 Answer Key Measuring Things

Practice the problems of Math in Focus Grade 1 Workbook Answer Key Chapter 9 Practice 4 Measuring Things to score better marks in the exam.

Math in Focus Grade 1 Chapter 9 Practice 4 Answer Key Measuring Things

Count.

Fill in the blanks.

Example
Math in Focus Grade 1 Chapter 9 Practice 4 Answer Key Measuring Things 1

Question 1.
Math in Focus Grade 1 Chapter 9 Practice 4 Answer Key Measuring Things 2
Answer:
Math in Focus Grade 1 Chapter 9 Practice 4 Answer Key Measuring Things_1

Question 2.
Math in Focus Grade 1 Chapter 9 Practice 4 Answer Key Measuring Things 3
Answer:
Math in Focus Grade 1 Chapter 9 Practice 4 Answer Key Measuring Things_2

Question 3.
Math in Focus Grade 1 Chapter 9 Practice 4 Answer Key Measuring Things 4
Answer:
Math in Focus Grade 1 Chapter 9 Practice 4 Answer Key Measuring Things_3

Question 4.
Math in Focus Grade 1 Chapter 9 Practice 4 Answer Key Measuring Things 5
Answer:
Math in Focus Grade 1 Chapter 9 Practice 4 Answer Key Measuring Things_4

Question 5.
Math in Focus Grade 1 Chapter 9 Practice 4 Answer Key Measuring Things 6
Answer:
Math in Focus Grade 1 Chapter 9 Practice 4 Answer Key Measuring Things_5

Fill in the blanks.

What is the length of each tape?

Example
Math in Focus Grade 1 Chapter 9 Practice 4 Answer Key Measuring Things 7
The tape is about 8 buttons long.
It is about 2 pegs long.

Question 6.
Math in Focus Grade 1 Chapter 9 Practice 4 Answer Key Measuring Things 8
The tape is about _____ buttons long.
It is about ____ pegs long.
Answer:
The tape is about 11 buttons long.
It is about 3 pegs long.

Question 7.
Math in Focus Grade 1 Chapter 9 Practice 4 Answer Key Measuring Things 9
The tape is about _____ buttons long.
It is about ____ pegs long.
Answer:
The tape is about 9 buttons long.
It is about 2 and half pegs long.

Question 8.
Math in Focus Grade 1 Chapter 9 Practice 4 Answer Key Measuring Things 10
The tape is about _____ buttons long.
It is about ____ pegs long.
Answer:
The tape is about 6 buttons long.
It is about one and half pegs long.

Question 9.
Math in Focus Grade 1 Chapter 9 Practice 4 Answer Key Measuring Things 11
The tape is about _____ buttons long.
It is about ____ pegs long.
Answer:
The tape is about 5 buttons long.
It is about one and half pegs long.

Math in Focus Grade 2 Chapter 6 Practice 2 Answer Key Multiplying 2: Using Dot Paper

Go through the Math in Focus Grade 2 Workbook Answer Key Chapter 6 Practice 2 Multiplying 2: Using Dot Paper to finish your assignments.

Math in Focus Grade 2 Chapter 6 Practice 2 Answer Key Multiplying 2: Using Dot Paper

Use dot paper to solve.

Question 1.
There are 4 bags. 2 rolls are in each bag. How many rolls are there in all?
Math in Focus Grade 2 Chapter 6 Practice 2 Answer Key Multiplying 2 Using Dot Paper 1
4 × 2 = ____
There are ___ rolls in all.
Answer:
Explanation:
Given:
Total number of bags = four
each bag has = two rolls
Multiply four with two we get
4 × 2 = 8
There are 8 rolls in all.

Question 2.
6 bicycles are in the shop. Each bicycle has 2 wheels. How many wheels are there in all?
Math in Focus Grade 2 Chapter 6 Practice 2 Answer Key Multiplying 2 Using Dot Paper 2
Answer:
Math-in-Focus-Grade-2-Chapter-6-Practice-2-Answer-Key-Multiplying-2-Using-Dot-Paper-2
Explanation:
Given:
Total number of bicycle in a shop  = six
each each bicycle has = two wheels
Multiply six with two we get
6 × 2 = 12
There are 12 wheels in all.

Use dot paper to solve.

Question 3.
Mrs. Smith buys 5 burgers for her children. Each burger costs $2. How much do the 5 burgers cost in all?
Math in Focus Grade 2 Chapter 6 Practice 2 Answer Key Multiplying 2 Using Dot Paper 3
Answer:
Math-in-Focus-Grade-2-Chapter-6-Practice-2-Answer-Key-Multiplying-2-Using-Dot-Paper-3
Explanation:
Given:
Total number of burgers  Mrs. Smith buys for her children = five
Each burger costs = two dollar
Multiply four with two we get
5 × 2 =10
The five burgers cost $ 10 in all

Question 4.
Ed buys 9 pairs of socks. Each pair of socks costs $2. How much do the socks cost in all?
Math in Focus Grade 2 Chapter 6 Practice 2 Answer Key Multiplying 2 Using Dot Paper 4
Answer:
Math-in-Focus-Grade-2-Chapter-6-Practice-2-Answer-Key-Multiplying-2-Using-Dot-Paper-4
Explanation:
Given:
Total number of pair of socks Ed buys = nine
Each pair of socks costs = two dollar
Multiply nine with two we get
9 × 2 = 18
The five burgers cost $ 18 in all

Use dot paper to find the missing numbers.

Example

Math in Focus Grade 2 Chapter 6 Practice 2 Answer Key Multiplying 2 Using Dot Paper 5

Question 5.
Math in Focus Grade 2 Chapter 6 Practice 2 Answer Key Multiplying 2 Using Dot Paper 6
Answer:
Math-in-Focus-Grade-2-Chapter-6-Practice-2-Answer-Key-Multiplying-2-Using-Dot-Paper-6

Question 6.
6 × 2 = 10 + ___
= ______
Answer:
6 × 2 = 10 + 2
= 12

Question 7.
8 × 2 = 20 – ___
= ____
Answer:
8 × 2 = 20 – 4
= 16

Use dot paper to find the missing numbers.

Example

Math in Focus Grade 2 Chapter 6 Practice 2 Answer Key Multiplying 2 Using Dot Paper 7

Question 8.
Math in Focus Grade 2 Chapter 6 Practice 2 Answer Key Multiplying 2 Using Dot Paper 8
Answer:
Math-in-Focus-Grade-2-Chapter-6-Practice-2-Answer-Key-Multiplying-2-Using-Dot-Paper-8

Question 9.
Math in Focus Grade 2 Chapter 6 Practice 2 Answer Key Multiplying 2 Using Dot Paper 9
Answer:
Math-in-Focus-Grade-2-Chapter-6-Practice-2-Answer-Key-Multiplying-2-Using-Dot-Paper-9

Math in Focus Grade 2 Chapter 6 Practice 4 Answer Key Multiplying 5: Using Dot Paper

Go through the Math in Focus Grade 2 Workbook Answer Key Chapter 6 Practice 4 Multiplying 5: Using Dot Paper to finish your assignments.

Math in Focus Grade 2 Chapter 6 Practice 4 Answer Key Multiplying 5: Using Dot Paper

Use dot paper to solve.

Example
Kelly uses 5 beads to make one necklace. How many beads does she use to make 8 necklaces?
Math in Focus Grade 2 Chapter 6 Practice 4 Answer Key Multiplying 5 Using Dot Paper 1
8 × 5 = 40
She uses 40 beads to make 8 necklaces.

Question 1.
9 friends buy tickets to a movie. Each ticket costs $5. How much do the friends pay in all for the tickets?
_____ × $ ____ = $ ____
The pay $_____ in all for the tickets.
Answer:
9 × $5 = $45
The pay $45 in all for the tickets.
Explanation:
Given:
Number of friends are there to by tickets = 9 friends
each tickets cost  = $5
To know how much the friends have to pay in all for the tickets, we need to multiply 5 with 9 then we get
5 × 9 = 45
So, they have to pay $45 in total for the tickets

Question 2.
Ellen packs some books into 10 boxes. She packs 5 books into each box. How many books does she pack in all?
_____ × _____ = _____
She packs ____ books into 10 boxes.
Answer:
10 × 5 = 50
She packs 50 books into 10 boxes.
Explanation:
Given:
Total number of boxes Ellen packs the books into = 10
In each box she packs = 5 books
To know how many hooks in total she packs we need to multiply 10 with 5 so we get
10 × 5 = 50
In total she packs 50 books in 10 boxes.

Multiply.

Color the dots to help you.

Example
Math in Focus Grade 2 Chapter 6 Practice 4 Answer Key Multiplying 5 Using Dot Paper 7

Question 3.
Math in Focus Grade 2 Chapter 6 Practice 4 Answer Key Multiplying 5 Using Dot Paper 8
Answer:
Math-in-Focus-Grade-2-Chapter-6-Practice-4-Answer-Key-Multiplying-5-Using-Dot-Paper-8

Multiply.

Color the dots to help you.

Question 4.
Math in Focus Grade 2 Chapter 6 Practice 4 Answer Key Multiplying 5 Using Dot Paper 9
Answer:
Math-in-Focus-Grade-2-Chapter-6-Practice-4-Answer-Key-Multiplying-5-Using-Dot-Paper-9

Use dot paper to fill in the blanks.

Question 5.
Math in Focus Grade 2 Chapter 6 Practice 4 Answer Key Multiplying 5 Using Dot Paper 10
Answer:
Math-in-Focus-Grade-2-Chapter-6-Practice-4-Answer-Key-Multiplying-5-Using-Dot-Paper-10

Use dot paper to fill in the blanks.

Question 6.
Math in Focus Grade 2 Chapter 6 Practice 4 Answer Key Multiplying 5 Using Dot Paper 11
Answer:
Math-in-Focus-Grade-2-Chapter-6-Practice-4-Answer-Key-Multiplying-5-Using-Dot-Paper-11

Question 7.
Math in Focus Grade 2 Chapter 6 Practice 4 Answer Key Multiplying 5 Using Dot Paper 12
Answer:
Math-in-Focus-Grade-2-Chapter-6-Practice-4-Answer-Key-Multiplying-5-Using-Dot-Paper-12