Math in Focus Grade 5 Chapter 3 Answer Key Fractions and Mixed Numbers

Go through the Math in Focus Grade 5 Workbook Answer Key Chapter 3 Fractions and Mixed Numbers to finish your assignments.

Math in Focus Grade 5 Chapter 3 Answer Key Fractions and Mixed Numbers

Math Journal

Math in Focus Grade 5 Chapter 3 Answer Key Fractions and Mixed Numbers 1

Draw a model and explain the steps you can use to add \(\frac{2}{3}\) to \(\frac{1}{8}\).
Explanation:

Put On Your Thinking Cap

Challenging Practice

Solve. Show your work.

Tina, Troy and Nate had a total of 25 equal-sized square tiles to place over a square grid. Tina used \(\frac{8}{25}\) of the square tiles. Troy used \(\frac{1}{5}\) of the square tiles. Shade the square grid below to show how Tina and Troy could have placed the square tiles. What fraction of the square grid must Nate place the tiles on so that \(\frac{1}{5}\) of the square grid is not covered?

Math in Focus Grade 5 Chapter 3 Answer Key Fractions and Mixed Numbers 2
Explanation:
Tina used \(\frac{8}{25}\)
so shaded eighths of 25

25 – 8 = 17
Troy used \(\frac{1}{5}\) of the square tiles.
\(\frac{17}{25}\) – \(\frac{1}{5}\)
Troy = \(\frac{12}{25}\)

\(\frac{20}{25}\) – \(\frac{13}{25}\)
= \(\frac{7}{25}\)
Nate = \(\frac{7}{25}\)

Put On Your Thinking Cap

Problem Solving

Solve. Use a model to help you.

Paul mixes cement with sand. He uses 3\(\frac{3}{4}\) kilograms of cement and \(\frac{1}{2}\) kilogram more sand than cement. He needs 10 kilograms of the mixture. Does he have enough mixture? If yes, how much more does he have and if no, how much more does he need?
Explanation:

He uses 3\(\frac{3}{4}\) kilograms of cement and \(\frac{1}{2}\) kilogram more sand than cement.
3\(\frac{3}{4}\) + 4\(\frac{1}{4}\)

He needs 10 kilograms of the mixture.
10 – 8 = 2
He does not have enough mixture
he needs more 2 kilograms

Math Journal
Darren drew a model to find \(\frac{4}{5}\) – \(\frac{1}{2}\) . His model is drawn incorrectly. Explain his mistakes. Then draw the correct model and find the difference.

Math in Focus Grade 5 Chapter 3 Practice 2 Answer Key Subtracting Unlike Fractions 4

Darren’s model is wrong because:

The correct model is:
Explanation:

Model diagram:

Darren’s model is wrong because:
he has covered 4th out of 10
when we simplify
we get \(\frac{3}{10}\)

Math in Focus Grade 5 Chapter 4 Practice 1 Answer Key Multiplying Proper Fractions

Go through the Math in Focus Grade 5 Workbook Answer Key Chapter 4 Practice 1 Multiplying Proper Fractions to finish your assignments.

Math in Focus Grade 5 Chapter 4 Practice 1 Answer Key Multiplying Proper Fractions

Complete.

Question 1.
Math in Focus Grade 5 Chapter 4 Practice 1 Answer Key Multiplying Proper Fractions 1
Answer:

Explanation:
In fraction multiplication we are directly multiplying numerator with the numerator
and denominator with the denominator

Multiply. Express the product in simplest form.

Question 2.
\(\frac{3}{8}\) × \(\frac{1}{2}\) =
Answer:

Explanation:
In fraction multiplication we are directly multiplying numerator with the numerator
and denominator with the denominator

Question 3.
\(\frac{5}{12}\) × \(\frac{1}{2}\) =
Answer:

Explanation:
In fraction multiplication we are directly multiplying numerator with the numerator
and denominator with the denominator

Multiply. Express the product in simplest form.

Question 4.
\(\frac{2}{11}\) × \(\frac{7}{12}\) =
Answer:

Explanation:
In fraction multiplication we are directly multiplying numerator with the numerator
and denominator with the denominator

Question 5.
\(\frac{3}{8}\) × \(\frac{4}{9}\) =
Answer:

Explanation:
In fraction multiplication we are directly multiplying numerator with the numerator
and denominator with the denominator

Complete. Express the product in simplest form.

Question 6.
Math in Focus Grade 5 Chapter 4 Practice 1 Answer Key Multiplying Proper Fractions 2
Answer:

Explanation:
In fraction multiplication we are directly multiplying numerator with the numerator
and denominator with the denominator

Question 7.
Math in Focus Grade 5 Chapter 4 Practice 1 Answer Key Multiplying Proper Fractions 3
Answer:

Explanation:
In fraction multiplication we are directly multiplying numerator with the numerator
and denominator with the denominator

Question 8.
Math in Focus Grade 5 Chapter 4 Practice 1 Answer Key Multiplying Proper Fractions 4
Answer:

Explanation:
In fraction multiplication we are directly multiplying numerator with the numerator
and denominator with the denominator

Question 9.
Math in Focus Grade 5 Chapter 4 Practice 1 Answer Key Multiplying Proper Fractions 5
Answer:

Explanation:
In fraction multiplication we are directly multiplying numerator with the numerator
and denominator with the denominator

Math in Focus Grade 2 Chapter 3 Practice 1 Answer Key Subtraction Without Regrouping

Go through the Math in Focus Grade 2 Workbook Answer Key Chapter 3 Practice 1 Subtraction Without Regrouping to finish your assignments.

Math in Focus Grade 2 Chapter 3 Practice 1 Answer Key Subtraction Without Regrouping

Subtract.

Question 1.
432 – 221 = ?
Subtract the ones.
2 ones – 1 one = ___ one
Math in Focus Grade 2 Chapter 3 Practice 1 Answer Key Subtraction Without Regrouping 1
Subtract the tens.
3 tens – 2 tens = ____ ten
Subtract the hundreds.
4 hundreds – 2 hundreds = ___ hundreds
432 – 221 = ____
Use addition to check your answer.
Math in Focus Grade 2 Chapter 3 Practice 1 Answer Key Subtraction Without Regrouping 2
Answer:
432 – 221 = 211,
211+221 = 432.

Explanation:
Given that 432 – 221 which is 211. So to check the answer we will perform addition, which is
211+221 = 432.
Subtract the tens.
3 tens – 2 tens = 1 ten
Subtract the hundreds.
4 hundreds – 2 hundreds = 2 hundreds
432 – 221 = 211.
Math-in-Focus-Grade-2-Chapter-3-Practice-1-Answer-Key-Subtraction-Without-Regrouping-2-1

Question 2.
Math in Focus Grade 2 Chapter 3 Practice 1 Answer Key Subtraction Without Regrouping 3
Answer:
685-71 = 614,
614+71 = 685.

Explanation:
Given that 685-71 which is 614. So to check the answer we will perform addition, which is
614+71 = 685.
Math-in-Focus-Grade-2-Chapter-3-Practice-1-Answer-Key-Subtraction-Without-Regrouping-3-1

Question 3.
Math in Focus Grade 2 Chapter 3 Practice 1 Answer Key Subtraction Without Regrouping 4
Answer:
566-413 = 153,
413+153 = 566.

Explanation:
Given that 566-413 which is 153. So to check the answer we will perform addition, which is
413+153 = 566.
Math-in-Focus-Grade-2-Chapter-3-Practice-1-Answer-Key-Subtraction-Without-Regrouping-4-1

Question 4.
Math in Focus Grade 2 Chapter 3 Practice 1 Answer Key Subtraction Without Regrouping 5
Answer:
797-527 = 270,
270+527 = 797.

Explanation:
Given that 797-527 which is 270. So to check the answer we will perform addition, which is
270+527 = 797.
Math-in-Focus-Grade-2-Chapter-3-Practice-1-Answer-Key-Subtraction-Without-Regrouping-5-1

Question 5.
999 – 693 = ___
Math in Focus Grade 2 Chapter 3 Practice 1 Answer Key Subtraction Without Regrouping 6
Answer:
999-693 = 306,
306+693 = 999.

Explanation:
Given that 999-693 which is 306. So to check the answer we will perform addition, which is
306+693 = 999.
Math-in-Focus-Grade-2-Chapter-3-Practice-1-Answer-Key-Subtraction-Without-Regrouping-6-1

Question 6.
864 – 354 = ___
Math in Focus Grade 2 Chapter 3 Practice 1 Answer Key Subtraction Without Regrouping 7
Answer:
864-354 = 510,
510+354 = 864.

Explanation:
Given that 864-354 which is 510. So to check the answer we will perform addition, which is
510+354 = 864.
Math-in-Focus-Grade-2-Chapter-3-Practice-1-Answer-Key-Subtraction-Without-Regrouping-7-1

Math in Focus Grade 2 Chapter 3 Practice 4 Answer Key Subtraction with Regrouping in Tens and Ones

Go through the Math in Focus Grade 2 Workbook Answer Key Chapter 3 Practice 4 Subtraction with Regrouping in Tens and Ones to finish your assignments.

Math in Focus Grade 2 Chapter 3 Practice 4 Answer Key Subtraction with Regrouping in Tens and Ones

Solve.

Show how to check your answer.

Question 1.
Calvin counts 264 red toy cars at a toy shop. David counts 58 fewer blue toy cars than Calvin. How many cars does David count?
David counts ___ cars.
Answer:
David counts 206 cars.

Explanation:
Given that Calvin counts 264 red toy cars at a toy shop and David counts 58 fewer blue toy cars than Calvin. So the number of cars does David count is 264-58 which is 206 cars.

Question 2.
A library has 985 books. 547 of them are borrowed. How many books are left?
____ books are left.
Answer:
438 books are left.

Explanation:
Given that a library has 985 books and 547 of them are borrowed. So the number of books left are 985-547 which is 438 books.

Question 3.
During one week, 231 animals were brought to an animal shelter. 112 of them were adopted. How many animals are still at the animal shelter?
____ animals are still at the animal shelter.
Answer:
119 animals are still at the animal shelter.

Explanation:
Given that 231 animals were brought to an animal shelter and 112 of them were adopted. So the number of animals are still at the animal shelter is 231-112 which is 119 animals.

Solve.

Show how to check your answer.

Question 4.
464 cars are parked in a parking lot. There are 34-5 fewer trucks than cars in the lot. How many trucks are in the parking lot?
Math in Focus Grade 2 Chapter 3 Practice 4 Answer Key Subtraction with Regrouping in Tens and Ones 1
___ trucks are in the parking lot.
Answer:
430 trucks are in the parking lot.

Explanation:
Given 464 cars are parked in a parking lot and there are 34-5 fewer trucks than cars in the lot. So the number of trucks are in the parking lot is 464-34 which is 430 trucks.

Question 5.
King Elementary School has 961 students. 555 of the students are girls. How many students are boys?
____ students are boys.
Answer:
406 students are boys.

Explanation:
Given that King Elementary School has 961 students and 555 of the students are girls. So the number of students are boys is 961-555 which is 406 boys.

Question 6.
Cally makes 628 Chinese dumplings for the fair. She fries 309 of the Chinese dumplings and steams the rest. How many Chinese dumplings does Cally steam?
Math in Focus Grade 2 Chapter 3 Practice 4 Answer Key Subtraction with Regrouping in Tens and Ones 2
Cally steams ___ Chinese dumplings.
Answer:
Cally steams 319 Chinese dumplings.

Explanation:
Given that Cally makes 628 Chinese dumplings for the fair and she fries 309 of the Chinese dumplings and steams the rest. So the number of Chinese dumplings does Cally steam is 628-309 which is 319 Chinese dumplings.

Math in Focus Grade 2 Chapter 3 Answer Key Subtraction up to 1,000

Go through the Math in Focus Grade 2 Workbook Answer Key Chapter 3 Subtraction up to 1,000 to finish your assignments.

Math in Focus Grade 2 Chapter 3 Answer Key Subtraction up to 1,000

Put On Your Thinking cap!

challenging Practice

Write the missing numbers.

Question 1.
Math in Focus Grade 2 Chapter 3 Answer Key Subtraction up to 1,000 1
Answer:
The missing number is 7.

Explanation:
In the above image, we can see that the difference and subtrahend. So to find the missing number we will add the difference and the subtrahend. Add 151+123 which is 274, so the missing number is 7.
Math-in-Focus-Grade-2-Chapter-3-Answer-Key-Subtraction-up-to-1000-1-1

Question 2.
Math in Focus Grade 2 Chapter 3 Answer Key Subtraction up to 1,000 2
Answer:
The missing number is 5.

Explanation:
In the above image, we can see that the difference and subtrahend. So to find the missing number we will add the difference and the subtrahend. Add 271+328 which is 599, so the missing number is 5.
Math-in-Focus-Grade-2-Chapter-3-Answer-Key-Subtraction-up-to-1000-2-1

Question 3.
Math in Focus Grade 2 Chapter 3 Answer Key Subtraction up to 1,000 3
Answer:
The missing number is 2.

Explanation:
In the above image, we can see that the difference and minuend. So to find the missing number we will subtract the minuend and the difference, subtract 816-191 which is 625, so the missing number is 2.
Math-in-Focus-Grade-2-Chapter-3-Answer-Key-Subtraction-up-to-1000-3-1

Question 4.
Math in Focus Grade 2 Chapter 3 Answer Key Subtraction up to 1,000 4
Answer:
The missing number is 5.

Explanation:
In the above image, we can see that the difference and minuend. So to find the missing number we will subtract the minuend and the difference, subtract 500-146 which is 354, so the missing number is 5.
Math-in-Focus-Grade-2-Chapter-3-Answer-Key-Subtraction-up-to-1000-4-1

Question 5.
Math in Focus Grade 2 Chapter 3 Answer Key Subtraction up to 1,000 5
Answer:
The missing number is 0.

Explanation:
In the above image, we can see that the difference and subtrahend. So to find the missing number we will add the difference and the subtrahend. Add 449+251 which is 700, so the missing number is 0.
Math-in-Focus-Grade-2-Chapter-3-Answer-Key-Subtraction-up-to-1000-5-1

Question 6.
Math in Focus Grade 2 Chapter 3 Answer Key Subtraction up to 1,000 6
Answer:
The missing number is 0.

Explanation:
In the above image, we can see that the difference and subtrahend. So to find the missing number we will add the difference and the subtrahend. Add 476+427 which is 903, so the missing number is 0.
Math-in-Focus-Grade-2-Chapter-3-Answer-Key-Subtraction-up-to-1000-6-1

Solve.

Question 7.
Math in Focus Grade 2 Chapter 3 Answer Key Subtraction up to 1,000 7

a. Write the numbers in order from greatest to least.
Answer:
996, 969, 966, 699, 696.

Explanation:
The numbers are in order from greatest to least is 996, 969, 966, 699, 696.

b. Subtract the least number from the greatest number. Show your work.
Answer:
300.

Explanation:
Here, the greatest number is 996 and the least number is 696. So the subtraction between them is 996-696 which is 300.

Put On Your Thinking Cap!

Fill in the blanks with the numbers below.

Math in Focus Grade 2 Chapter 3 Answer Key Subtraction up to 1,000 8

Answer:
606-390 = 216.

Explanation:
Here, 606-390 is 216.
Math-in-Focus-Grade-2-Chapter-3-Answer-Key-Subtraction-up-to-1000-8-1

Chapter Review/Test

Vocabulary

Question 1.
Fill in the blanks with words from the box. The words may be used more than once.

Math in Focus Grade 2 Chapter 3 Answer Key Subtraction up to 1,000 15

Math in Focus Grade 2 Chapter 3 Answer Key Subtraction up to 1,000 9
Step 1
Subtract the ______.
4 ones – 2 ones = 2 ones
Math in Focus Grade 2 Chapter 3 Answer Key Subtraction up to 1,000 10
As 7 tens cannot be subtracted from 3 tens.
_____________ the hundreds and __________
6 hundreds 3 tens 5 ____________ 13 tens
Math in Focus Grade 2 Chapter 3 Answer Key Subtraction up to 1,000 11
Step 2
Subtract the ___.
13 tens – 7 tens = 6 tens
Math in Focus Grade 2 Chapter 3 Answer Key Subtraction up to 1,000 12
Step 3
Subtract the ____.
5 hundreds – 2 hundreds = 3 hundreds
Math in Focus Grade 2 Chapter 3 Answer Key Subtraction up to 1,000 13
Use ____________ to check your answer.
If 634 – 272 = 362, then 362 + 272 = 634.
Answer:
634 – 272 = 362

Explanation:
Step 1
Subtract the ones.
4 ones – 2 ones = 2 ones
Math in Focus Grade 2 Chapter 3 Answer Key Subtraction up to 1,000 9

Math in Focus Grade 2 Chapter 3 Answer Key Subtraction up to 1,000 10
As 7 tens cannot be subtracted from 3 tens.
Regroup the hundreds and then subtract.
6 hundreds 3 tens 5 ____________ 13 tens
Math in Focus Grade 2 Chapter 3 Answer Key Subtraction up to 1,000 11
Step 2
Subtract thetens.
13 tens – 7 tens = 6 tens
Math in Focus Grade 2 Chapter 3 Answer Key Subtraction up to 1,000 12
Step 3
Subtract the hundreds.
5 hundreds – 2 hundreds = 3 hundreds
Math in Focus Grade 2 Chapter 3 Answer Key Subtraction up to 1,000 13
Use addition to check your answer.
If 634 – 272 = 362, then 362 + 272 = 634.

Concepts and Skills

Subtract
Then match those with the same answer.

Question 2.
Math in Focus Grade 2 Chapter 3 Answer Key Subtraction up to 1,000 14
Answer:
Math-in-Focus-Grade-2-Chapter-3-Answer-Key-Subtraction-up-to-1000-14-1

Problem Solving

Solve.

Show how to check your answer.

Question 3.
A supermarket has 4-12 bottles of apple juice. 123 bottles of apple juice are sold. How many bottles of apple juice are left?
___ bottles of apple juice are left.
Answer:

Question 4.
Mr. Smith made 207 sandwiches. 18 sandwiches are tuna. How many sandwiches are not tuna?
____ sandwiches are not tuna.
Answer:
189 sandwiches are not tuna.

Explanation:
Given that Mr. Smith made 207 sandwiches and 18 sandwiches are tuna. So the number of sandwiches are not tuna is 207-18 which is 189 sandwiches.

Question 5.
The Morgans drive 864 miles in the first week of their vacation. They drive 178 fewer miles in the second week. How many miles do they drive in the second week?
They drive ____ miles in the second week.
Answer:
They drive 686 miles in the second week.

Explanation:
Given that the Morgans drive 864 miles in the first week of their vacation and they drive 178 fewer miles in the second week. So the number of miles do they drive in the second week is 864-178 which is 686 miles.

Question 6.
The Health Food Store has 600 jars of strawberry jam. It has 167 more jars of strawberry jam than blueberry jam. How many jars of blueberry jam does the store have?
The store has ___ jars of blueberry jam.
Answer:
The store has 767 jars of blueberry jam.

Explanation:
Given that the health food store has 600 jars of strawberry jam and it has 167 more jars of strawberry jam than blueberry jam. So the number of jars of blueberry jam does the store had is 600+167 which is 767 blueberry jam.

Math in Focus Grade 2 Chapter 4 Practice 2 Answer Key Adding On and Taking Away Sets

Go through the Math in Focus Grade 2 Workbook Answer Key Chapter 4 Practice 2 Adding On and Taking Away Sets to finish your assignments.

Math in Focus Grade 2 Chapter 4 Practice 2 Answer Key Adding On and Taking Away Sets

Solve.
Use the bar models to help you.

Question 1.
Luke has 83 toy cars. His brother gives him 52 more toy cars. How many toy cars does he have altogether?
Math in Focus Grade 2 Chapter 4 Practice 2 Answer Key Adding On and Taking Away Sets 1
83 + 52 = _______
He has ___ toy cars altogether.
Answer:
He has 135 toy cars altogether.

Explanation:
Given that Luke has 83 toy cars and his brother gives him 52 more toy cars. So the number of toy cars does he have altogether is 83+52 which is 135 toys.
Math-in-Focus-Grade-2-Chapter-4-Practice-2-Answer-Key-Adding-On-and-Taking-Away-Sets-1-1

Question 2.
Daniel has 228 craft sticks for his project. He needs 350 more craft sticks. How many craft sticks does he need for his project?
Math in Focus Grade 2 Chapter 4 Practice 2 Answer Key Adding On and Taking Away Sets 2
He needs ___ craft sticks for his project.
Answer:
He needs 578 craft sticks for his project.

Explanation:
Given that Daniel has 228 craft sticks for his project and he needs 350 more craft sticks. So the number of craft sticks does he need for his project is 228+350 which is 578 craft sticks.

Solve.

Draw bar models to help you.

Question 3.
The Bokil family drives 95 miles on the first day of their trip. They drive another 105 miles on the next day. How many miles do they drive in the two days?
They drive ____ miles in the two days.
Answer:
They drive 200 miles in two days.

Explanation:
Given that the Bokil family drives 95 miles on the first day of their trip and they drive another 105 miles on the next day. So the number of miles do they drive in the two days is 95+105 which is 200 miles.

Question 4.
Kayla has 9 puzzles. Her mother gives her 8 more puzzles. Her uncle buys another 5 puzzles for her. How many puzzles does Kayla have now? She has ____ puzzles now.
Answer:
She has 22 puzzles now.

Explanation:
Given that Kayla has 9 puzzles and her mother gives her 8 more puzzles which are 9+8 = 17 puzzles and her uncle buys another 5 puzzles for her which is 17+5 which is 22 puzzles.

Solve.

Use the bar models to help you.

Question 5.
Town Sports has 99 scooters. The store sells some of them and has 45 scooters left. How many scooters does Town Sports sell?
Math in Focus Grade 2 Chapter 4 Practice 2 Answer Key Adding On and Taking Away Sets 3
99 – 45 = ___
Town Sports sold ___ scooters.
Answer:
Town Sports sold 54 scooters.

Explanation:
Given that town sports has 99 scooters and the store sells some of them and has 45 scooters left. So the number of scooters do Town Sports sold is 99-45 which is 54 scooters.
Math-in-Focus-Grade-2-Chapter-4-Practice-2-Answer-Key-Adding-On-and-Taking-Away-Sets-3-1

Question 6.
There were 367 bicycles at Ben’s bicycle shop. 174 bicycles are rented. How many bicycles are left?
Math in Focus Grade 2 Chapter 4 Practice 2 Answer Key Adding On and Taking Away Sets 4
____ bicycles are left.

Answer:
193 bicycles are left.

Explanation:
Given that there were 367 bicycles at Ben’s bicycle shop and 174 bicycles are rented. So the number of bicycles are left is 367-174 which is 193 bicycles.
Math-in-Focus-Grade-2-Chapter-4-Practice-2-Answer-Key-Adding-On-and-Taking-Away-Sets-4-1

Solve.

Draw bar models to help you.

Question 7.
Shawn has 405 stickers. He gives 278 stickers away. How many stickers does he have left?
Math in Focus Grade 2 Chapter 4 Practice 2 Answer Key Adding On and Taking Away Sets 5
He has ___ stickers left.
Answer:
He has 127 stickers left.

Explanation:
Given that Shawn has 405 stickers and he gives 278 stickers away. So the number of stickers does he have left is 405-278 which is 127 stickers left.

Question 8.
There were 282 people in the park on Sunday afternoon. In the evening, 199 people went home. How many people were left in the park?
_______ people were left in the park.
Answer:
83 people were left in the park.

Explanation:
Given that there were 282 people in the park on Sunday afternoon and in the evening, 199 people went home. So the number of people were left in the park is 282-199 which is 83 people.

Math in Focus Grade 2 Chapter 1 Practice 1 Answer Key Counting

Go through the Math in Focus Grade 2 Workbook Answer Key Chapter 1 Practice 1 Counting to finish your assignments.

Math in Focus Grade 2 Chapter 1 Practice 1 Answer Key Counting

Write the numbers shown by the base-ten blocks.

Example
Math in Focus Grade 2 Chapter 1 Practice 1 Answer Key Numbers to 1,000 1

Question 1.
Math in Focus Grade 2 Chapter 1 Practice 1 Answer Key Numbers to 1,000 2
Answer:

Explanation:
1 cube = 100
1 line = 10
1 dot = 1
3 x 100 = 300
4 x 10 = 40
2x 1 = 2
300 + 40 + 2 = 342

Question 2.
Math in Focus Grade 2 Chapter 1 Practice 1 Answer Key Numbers to 1,000 3
Answer:

Explanation:
1 cube = 100
1 line = 10
1 dot = 1
7 x 100 = 700
700 + 8 = 708

Write the numbers in words.

Example
Math in Focus Grade 2 Chapter 1 Practice 1 Answer Key Numbers to 1,000 4

Question 3.
Math in Focus Grade 2 Chapter 1 Practice 1 Answer Key Numbers to 1,000 5
Answer:

Explanation:
Standard  form is converted to word form

Question 4.
Math in Focus Grade 2 Chapter 1 Practice 1 Answer Key Numbers to 1,000 6
Answer:

Explanation:
Standard  form is converted to word form

Question 5.
Math in Focus Grade 2 Chapter 1 Practice 1 Answer Key Numbers to 1,000 7
Answer:

Explanation:
Standard  form is converted to word form

Question 6.
Math in Focus Grade 2 Chapter 1 Practice 1 Answer Key Numbers to 1,000 8
Answer:

Explanation:
Standard  form is converted to word form

Question 7.
Fill in the chart with the correct numbers. The first one is done for you.
Math in Focus Grade 2 Chapter 1 Practice 1 Answer Key Numbers to 1,000 9

Explanation:

Word form is converted standard form

Write the letters that match the numbers. Find which cave the train is going to. An example is shown.

Math in Focus Grade 2 Chapter 1 Practice 1 Answer Key Numbers to 1,000 10
Explanation:

With the help of answers we founded the cave

Find the missing numbers.

Question 8.
Math in Focus Grade 2 Chapter 1 Practice 1 Answer Key Numbers to 1,000 11
Answer:

Explanation:
In the above pattern 1 is added in the ones place

Question 9.
Math in Focus Grade 2 Chapter 1 Practice 1 Answer Key Numbers to 1,000 12
Answer:

Explanation:
In the above pattern 10 is added in the tens place

Find the missing numbers.

Question 10.
Math in Focus Grade 2 Chapter 1 Practice 1 Answer Key Numbers to 1,000 13
Answer:

Explanation:
In the above pattern 100 is added in the hundreds place

Freddy Frog loves to count.
Count with him and find the missing numbers.

Question 11.
Math in Focus Grade 2 Chapter 1 Practice 1 Answer Key Numbers to 1,000 14
Answer:

Explanation:
In the above pattern 1 is added in the ones place

Freddy Frog loves t0 count.
Count with him and find the missing numbers.

Question 12.
Math in Focus Grade 2 Chapter 1 Practice 1 Answer Key Numbers to 1,000 15
Answer:

Explanation:
In the above pattern 100 is added in the hundreds place

Question 13.
Math in Focus Grade 2 Chapter 1 Practice 1 Answer Key Numbers to 1,000 16
Answer:

Explanation:
In the above pattern 10 is subtracted from the tens place

Question 14.
Math in Focus Grade 2 Chapter 1 Practice 1 Answer Key Numbers to 1,000 17
Answer:

Explanation:
In the above pattern 100 is subtracted from the hundreds place

Math in Focus Grade 2 Chapter 1 Practice 2 Answer Key Place Value

Go through the Math in Focus Grade 2 Workbook Answer Key Chapter 1 Practice 2 Place Value to finish your assignments.

Math in Focus Grade 2 Chapter 1 Practice 2 Answer Key Place Value

Look at the place-value charts.
Then write the numbers in standard form, word form, and expanded form.

Example
Math in Focus Grade 2 Chapter 1 Practice 2 Answer Key Counting 1

Question 1.
Math in Focus Grade 2 Chapter 1 Practice 2 Answer Key Counting 2
Answer:

Explanation:
1 cube = 100
1 line = 10
1 dot = 1
5 x 100 = 500
4 x 10 = 40
8 x 1 = 8
500 + 40 + 8 = 548

Write the numbers in standard form, word form, and expanded form.

Question 2.
Math in Focus Grade 2 Chapter 1 Practice 2 Answer Key Counting 3
Answer:

Explanation:
1 cube = 100
1 line = 10
1 dot = 1
3 x 100 = 300
5 x 10 = 50
1 x 2 = 2
300 + 50 + 2 = 352

Question 3.
Math in Focus Grade 2 Chapter 1 Practice 2 Answer Key Counting 4
Answer:

Explanation:
1 cube = 100
1 line = 10
1 dot = 1
8 x 100 = 800

Write the numbers in standard form, word form, and expanded form.

Question 4.
Math in Focus Grade 2 Chapter 1 Practice 2 Answer Key Counting 5
Answer:

Explanation:
1 cube = 100
1 line = 10
1 dot = 1
10 x 100 = 1000

Write the missing numbers and words.

Example

Math in Focus Grade 2 Chapter 1 Practice 2 Answer Key Counting 6

Write the missing numbers and words.

Question 5.
Math in Focus Grade 2 Chapter 1 Practice 2 Answer Key Counting 7
Answer:

Explanation:
Given number is in standard form
written in expanded form and word form

Question 6.
Math in Focus Grade 2 Chapter 1 Practice 2 Answer Key Counting 8
Answer:

Explanation:
Given number is in standard form
written in expanded form and word form

Question 7.
Math in Focus Grade 2 Chapter 1 Practice 2 Answer Key Counting 9
Answer:

Explanation:
Given number is in standard form
written in expanded form and word form

Question 8.
Color these bubbles. Use the same color for bubbles that show the same number.
Math in Focus Grade 2 Chapter 1 Practice 2 Answer Key Counting 10
Answer:

Explanation:
Colored the same answer
standard form is matched with the expanded form

Read the number.
Write hundreds, tens, or ones.

Question 9.
Math in Focus Grade 2 Chapter 1 Practice 2 Answer Key Counting 11
Answer:

Explanation:
Written place value of the digits

Question 10.
Math in Focus Grade 2 Chapter 1 Practice 2 Answer Key Counting 12
Answer:

Explanation:
Written place value of the digits

Math in Focus Grade 2 Chapter 2 Practice 2 Answer Key Addition Without Regrouping

Go through the Math in Focus Grade 2 Workbook Answer Key Chapter 2 Practice 2 Addition Without Regrouping to finish your assignments.

Math in Focus Grade 2 Chapter 2 Practice 2 Answer Key Addition Without Regrouping

Solve.

Example
A bakery sells 567 bagels on Monday.
It sells 412 bagels on Tuesday.
How many bagels does the bakery sell on both days?
Math in Focus Grade 2 Chapter 2 Practice 2 Answer Key Addition Without Regrouping 1
There are 979 steps in Castle B.

Question 1.
There are 623 steps in Castle A. There are 245 more steps in Castle B than in Castle A. How many steps are there in Castle B? There are _____ steps in Castle B.
Math in Focus Grade 2 Chapter 2 Practice 2 Answer Key Addition Without Regrouping 2
Answer:
868 steps in Castle B.
Explanation:
623 + 245 = 868

Solve.

Question 2.
Chef Lila baked 271 muffins on Saturday. She baked another 308 muffins on Sunday. How many muffins did Chef Lila bake in all?
Math in Focus Grade 2 Chapter 2 Practice 2 Answer Key Addition Without Regrouping 3
Chef Lila baked ____ muffins in all.
Answer:
Chef Lila baked 579 muffins in all.
Explanation:
Chef Lila baked 271 muffins on Saturday.
She baked another 308 muffins on Sunday.
271 + 308 = 579

Question 3.
The Jones family drive 106 miles on Monday. On Tuesday they drive another 252 miles. How many miles do they drive altogether?
Math in Focus Grade 2 Chapter 2 Practice 2 Answer Key Addition Without Regrouping 4
They drive ____ miles altogether.
Answer:
They drive 358 miles altogether.
Explanation:
The Jones family drive 106 miles on Monday.
On Tuesday they drive another 252 miles.
106 + 252 = 358

Question 4.
Allen is training for a skipping contest. He skips 373 times in the morning. He skips 324 times in the evening. How many times does Allen skip altogether?
Allen skips ____ times altogether.
Answer:
Allen skips 697 times altogether.
Explanation:
Allen is training for a skipping contest.
He skips 373 times in the morning.
He skips 324 times in the evening.
373 + 324 = 697

Question 5.
Ladonna sold 210 tickets yesterday. She sells 365 more tickets today than yesterday. How many tickets does Ladonna sell today?
Math in Focus Grade 2 Chapter 2 Practice 2 Answer Key Addition Without Regrouping 5
Ladonna sells ___ tickets today.
Answer:
Ladonna sells 575 tickets today.
Explanation:
Ladonna sold 210 tickets yesterday.
She sells 365 more tickets today than yesterday.
365 + 210 = 575

Solve.

Question 6.
Anna scores 93 points in a computer game. Lee scores 106 points in a computer game. How many points do they score altogether?
They score ___ points altogether.
Answer:
They score 199 points altogether.
Explanation:
Anna scores 93 points in a computer game.
Lee scores 106 points in a computer game.
93 + 106 = 199

Question 7.
Greenwood School has 322 students. Seaview Preschool has 75 students. How many students do the schools have in all?
The schools have ____ students in all.
Answer:
The schools have 397 students in all.
Explanation:
Greenwood School has 322 students.
Seaview Preschool has 75 students.
322 + 75 = 397

Math in Focus Grade 4 Chapter 1 Practice 2 Answer Key Numbers to 10,000

Go through the Math in Focus Grade 4 Workbook Answer Key Chapter 1 Practice 2 Numbers to 10,000 to finish your assignments.

Math in Focus Grade 4 Chapter 1 Practice 2 Answer Key Numbers to 10,000

Complete.

In 71,486,
Example
the digit 7 is in the thousands place.

Question 1.
the digit 1 is in the ____ place.
Answer: thousand place.
The above-given number is 71,486
In that number, we need to find out the place value of digit 1.
Definition of place value: In Mathematics, place value charts help us to make sure that the digits are in the correct places. To identify the positional values of numbers accurately, first, write the digits in the place value chart and then write the numbers in the usual and the standard form.
– A number system is a method of representing numbers. It is also known as the enumeration scheme, which determines a set of values to describe a quantity. The position of a digit in a number determines the value of the digit in it. For instance, 5 in 350 represents 5 tens, or 50; but 5 in 5,006 represents 5,000. Kids need to know that while the same digit can be present in many numbers, its value depends on where it is in the number.
– According to the above definition, in the number 71,486:
– 1 holds the thousands position.

Question 2.
the digit 4 is in the ____ place.
Answer: hundreds place
Explanation:
The above-given number is 71,486
In that number, we need to find out the place value of digit 4.
Definition of place value: In Mathematics, place value charts help us to make sure that the digits are in the correct places. To identify the positional values of numbers accurately, first, write the digits in the place value chart and then write the numbers in the usual and the standard form.
– A number system is a method of representing numbers. It is also known as the enumeration scheme, which determines a set of values to describe a quantity. The position of a digit in a number determines the value of the digit in it. For instance, 5 in 350 represents 5 tens, or 50; but 5 in 5,006 represents 5,000. Kids need to know that while the same digit can be present in many numbers, its value depends on where it is in the number.
– According to the above definition, in the number 71,486:
– 4 holds the hundreds position.

Question 3.
the digit 8 is in the ____ place.
Answer: Tens place
Explanation:
The above-given number is 71,486
In that number, we need to find out the place value of the digit 8.
Definition of place value: In Mathematics, place value charts help us to make sure that the digits are in the correct places. To identify the positional values of numbers accurately, first, write the digits in the place value chart and then write the numbers in the usual and the standard form.
– A number system is a method of representing numbers. It is also known as the enumeration scheme, which determines a set of values to describe a quantity. The position of a digit in a number determines the value of the digit in it. For instance, 5 in 350 represents 5 tens, or 50; but 5 in 5,006 represents 5,000. Kids need to know that while the same digit can be present in many numbers, its value depends on where it is in the number.
– According to the above definition, in the number 71,486:
– 8 holds the tens position.

Question 4.
the digit 6 is in the ____ place.
Answer: one’s place
Explanation:
The above-given number is 71,486
In that number, we need to find out the place value of the digit 6.
Definition of place value: In Mathematics, place value charts help us to make sure that the digits are in the correct places. To identify the positional values of numbers accurately, first, write the digits in the place value chart and then write the numbers in the usual and the standard form.
– A number system is a method of representing numbers. It is also known as the enumeration scheme, which determines a set of values to describe a quantity. The position of a digit in a number determines the value of the digit in it. For instance, 5 in 350 represents 5 tens, or 50; but 5 in 5,006 represents 5,000. Kids need to know that while the same digit can be present in many numbers, its value depends on where it is in the number.
– According to the above definition, in the number 71,486:
– 6 holds the one’s position.

Find the value of each digit.

In 65,239,

Example
the digit 6 stands for 60,000

Question 5.
the digit 5 stands for _________
Answer: 5,000
Explanation:
The above-given number is 65,239
We need to write a particular place value.
– 5 is in the thousands place.
In number system, we can write as:5000
In Mathematics, place value charts help us to make sure that the digits are in the correct places. To identify the positional values of numbers accurately, first, write the digits in the place value chart and then write the numbers in the usual and the standard form.

Question 6.
the digit 2 stands for _________
Answer: 200
Explanation:
The above-given number is 65,239
We need to write a particular place value.
– 2 is in the hundreds place.
In number system, we can write as:200
In Mathematics, place value charts help us to make sure that the digits are in the correct places. To identify the positional values of numbers accurately, first, write the digits in the place value chart and then write the numbers in the usual and the standard form.

Question 7.
the digit 3 stands for _________
Answer: 30
Explanation:
The above-given number is 65,239
We need to write a particular place value.
– 3 is in the tens place.
In number system, we can write as:30
In Mathematics, place value charts help us to make sure that the digits are in the correct places. To identify the positional values of numbers accurately, first, write the digits in the place value chart and then write the numbers in the usual and the standard form.

Question 8.
the digit 9 stands for _________
Answer:9
Explanation:
The above-given number is 65,239
We need to write a particular place value.
– 9 is in the one’s place.
In number system, we can write as:9
In Mathematics, place value charts help us to make sure that the digits are in the correct places. To identify the positional values of numbers accurately, first, write the digits in the place value chart and then write the numbers in the usual and the standard form.

Write each number using the clues.

Question 9.
The value of digit 1 is 100.
The value of digit 5 is 50.
The value of digit 3 is 3.
The value of digit 4 is 40,000.
The value of digit 2 is 2,000.

The number is ____
Answer:42,153
Explanation:
In Mathematics, place value charts help us to make sure that the digits are in the correct places. To identify the positional values of numbers accurately, first, write the digits in the place value chart and then write the numbers in the usual and the standard form.
The above-given clues are given in a form of numbers. By using the place values we can write the number.
The format of the place value chart:
Math in Focus Grade 4 Chapter 1 Practice 2 Answer Key Numbers to 10,000 q10
According to the chart write the number by using clues:
– First, see the highest number and check its place value.
– The highest number is 40,000. It should be in the ten thousand position.
– The next least number is 2,000. It should be in the thousands position.
– The next least number is 100. It should be in the hundreds position.
– The next least number is 50. It should be in the tens position.
– The next least number is 3. It should be in the one’s position.
– Therefore, the overall number format is 42,153.

Question 10.
The digit 4 is in the hundreds place.
The digit 2 is in the ten thousands place.
The digit 9 is in the tens place.
The digit 0 is in the ones place.

The number is ____
Answer:20,490
Explanation:
In Mathematics, place value charts help us to make sure that the digits are in the correct places. To identify the positional values of numbers accurately, first, write the digits in the place value chart and then write the numbers in the usual and the standard form.
The above-given clues are given in a form of numbers. By using the place values we can write the number.
The format of the place value chart:
Math in Focus Grade 4 Chapter 1 Practice 2 Answer Key Numbers to 10,000 q10
According to the chart write the number by using clues:
– First, see the highest number and check its place value.
– The highest number is 20,000. It should be in the ten thousand position.
– There is no thousands place. So we should keep ‘0’ in the thousands position.
– The next least number is 400. It should be in the hundreds position.
– The next least number is 90. It should be in the tens position.
– The next least number is 0. It should be in the one’s position.
– Therefore, the overall number format is 20,490.

Write the missing numbers and words.

Example

In 36,172,
the digit 2 stands for 2 ones.
the digit 6 is in thousands place.
the digit in the ten thousands place is 3
the value of the digit 7 is 70
the digit 1 is in the hundreds place an its value is 100.

write the missing numbers and words.

In 52,814,

Question 11.
the digit 4 stands for ______________ ones.
Answer: 4 ones
Place value in Maths describes the position or place of a digit in a number. Each digit has a place in a number. When we represent the number in general form, the position of each digit will be expanded. Those positions start from a unit place or we also call it one’s position. The order of place value of digits of a number of right to left is units, tens, hundreds, thousands, ten thousand, a hundred thousand, and so on.
The place value chart:
Math in Focus Grade 4 Chapter 1 Practice 2 Answer Key Numbers to 10,000 q10
According to the chart write the place value of 4:
The above-given number is 52,814
– A number in one’s place is 4
– 4 one’s is nothing but 4

Question 12.
the digit 1 is in the ___ place.
Answer: tens place
Place value in Maths describes the position or place of a digit in a number. Each digit has a place in a number. When we represent the number in general form, the position of each digit will be expanded. Those positions start from a unit place or we also call it one’s position. The order of place value of digits of a number of right to left is units, tens, hundreds, thousands, ten thousand, a hundred thousand, and so on.
The place value chart:
Math in Focus Grade 4 Chapter 1 Practice 2 Answer Key Numbers to 10,000 q10
According to the chart write the place value of 1:
The above-given number is 52,814
– A number in tens place is 1
– 1 ten is nothing but 10.

Question 13.
the digit in the ten thousands place is ____
Answer: 5
Place value in Maths describes the position or place of a digit in a number. Each digit has a place in a number. When we represent the number in general form, the position of each digit will be expanded. Those positions start from a unit place or we also call it one’s position. The order of place value of digits of a number of right to left is units, tens, hundreds, thousands, ten thousand, a hundred thousand, and so on.
The place value chart:
Math in Focus Grade 4 Chapter 1 Practice 2 Answer Key Numbers to 10,000 q10
According to the chart write the ten thousands place:
The above-given number is 52,814
– A number in ten thousands place is 5
– 5 ten thousand is nothing but 50,000

Question 14.
the value of the digit 8 is ____.
Answer: 8
Place value in Maths describes the position or place of a digit in a number. Each digit has a place in a number. When we represent the number in general form, the position of each digit will be expanded. Those positions start from a unit place or we also call it one’s position. The order of place value of digits of a number of right to left is units, tens, hundreds, thousands, ten thousand, a hundred thousand, and so on.
The place value chart:
Math in Focus Grade 4 Chapter 1 Practice 2 Answer Key Numbers to 10,000 q10
According to the chart write the place value of 8:
The above-given number is 52,814
– A number in the hundreds place is 8
– 8 hundred is nothing but 800.

Question 15.
the digit ___ is in the thousands place and its value is ____.
Answer: 2 is in the thousands place and its value is 2000
Explanation:
Place value in Maths describes the position or place of a digit in a number. Each digit has a place in a number. When we represent the number in general form, the position of each digit will be expanded. Those positions start from a unit place or we also call it one’s position. The order of place value of digits of a number of right to left is units, tens, hundreds, thousands, ten thousand, a hundred thousand, and so on.
The place value chart:
Math in Focus Grade 4 Chapter 1 Practice 2 Answer Key Numbers to 10,000 q10
According to the chart write the thousands place:
The above-given number is 52,814
– A number in the thousands place is 2
– 2 thousand is nothing but 2000.

Complete.

Example
Math in Focus Grade 4 Chapter 1 Practice 2 Answer Key Numbers to 10,000 1

Question 16.
Math in Focus Grade 4 Chapter 1 Practice 2 Answer Key Numbers to 10,000 2
Answer:
Math in Focus Grade 4 Chapter 1 Practice 2 Answer Key Numbers to 10,000 q16
Explanation:
The standard form is given:72,439
Now we can write in expanded form: The expanded form of the numbers helps to determine the place value of each digit in the given number. It means that the expansion of numbers is based on the place value. The expanded form splits the number, and it represents the number in units, tens, hundreds and thousands form.
7 is in the ten thousand positions.
2 is in the thousands position
4 is in the hundreds position.
3 is in the tens position.
9 is in the one’s position
These numbers we can write according to their place values with its position values.
Therefore, the expanded form:
70,000+2,000+400+30+9.

Question 17.
Math in Focus Grade 4 Chapter 1 Practice 2 Answer Key Numbers to 10,000 3
Answer:
Math in Focus Grade 4 Chapter 1 Practice 2 Answer Key Numbers to 10,000 q17
Explanation:
The standard form is given:99,088
Now we can write in expanded form: The expanded form of the numbers helps to determine the place value of each digit in the given number. It means that the expansion of numbers is based on the place value. The expanded form splits the number, and it represents the number in units, tens, hundreds and thousands form.
9 is in the ten thousand positions.
9 is in the thousands position
0 is in the hundreds position.
2 is in the tens position.
8 is in the one’s position
These numbers we can write according to their place values with its position values.
Therefore, the expanded form:
90,000+9,000+20+8.

Complete the expanded form.

Example
51,476 = 50,000 + 1,000 + 400 + 70 + 6

Question 18.
36,427 = 30,000 + _________ + 400 + 20 + 7
Answer: 6,000
The expanded form of the numbers helps to determine the place value of each digit in the given number. It means that the expansion of numbers is based on the place value. The expanded form splits the number, and it represents the number in units, tens, hundreds and thousands form.
How to write expanded form:
Go through the below steps to write the numbers in expanded form:
Step 1: Get the standard form of the number.
Step 2Identify the place value of the given number using the place value chart.
Step 3: Multiply the given digit by its place value and represent the number in the form of (digit × place value).
Step 4: Finally, represent all the numbers as the sum of (digit × place value) form, which is the expanded form of the number.
Now write according to the above steps:
1. The standard form of a number is 36,427
2. The place value of the given number is:
3 is in the ten thousand positions.
6 is in the thousands position
4 is in the hundreds position.
2 is in the tens position.
7 is in the one’s position.
3. Multiply the given number by its place value.
(i.e.,) 3×10, 000, 6×1000, 4×100, 2×10, 7×1
4. Expanded form is 30,000+ 6000+400+20+7
Finally, the expanded form of the number 36,427 is 30,000+ 6000+400+20+7.

Question 19.
17,503 = 10,000 + 7,000 + ________ + 3
Answer: 500
The expanded form of the numbers helps to determine the place value of each digit in the given number. It means that the expansion of numbers is based on the place value. The expanded form splits the number, and it represents the number in units, tens, hundreds and thousands form.
How to write expanded form:
Go through the below steps to write the numbers in expanded form:
Step 1: Get the standard form of the number.
Step 2Identify the place value of the given number using the place value chart.
Step 3: Multiply the given digit by its place value and represent the number in the form of (digit × place value).
Step 4: Finally, represent all the numbers as the sum of (digit × place value) form, which is the expanded form of the number.
Now write according to the above steps:
1. The standard form of a number is 17,503
2. The place value of the given number is:
– 1 is in the ten thousand positions.
– 7 is in the thousands position
– 5 is in the hundreds position.
– 0 is in the tens position.
– 3 is in the one’s position.
3. Multiply the given number by its place value.
(i.e.,) 1×10, 000, 7×1000, 5×100, 0×10, 3×1
4. Expanded form is 10,000+ 7000+500+0+3
Finally, the expanded form of the number 17,503 is 10,000+ 7000+500+0+3.

Question 20.
45,080 = 40,000 + _________ + 80
Answer: 5000
The expanded form of the numbers helps to determine the place value of each digit in the given number. It means that the expansion of numbers is based on the place value. The expanded form splits the number, and it represents the number in units, tens, hundreds and thousands form.
How to write expanded form:
Go through the below steps to write the numbers in expanded form:
Step 1: Get the standard form of the number.
Step 2Identify the place value of the given number using the place value chart.
Step 3: Multiply the given digit by its place value and represent the number in the form of (digit × place value).
Step 4: Finally, represent all the numbers as the sum of (digit × place value) form, which is the expanded form of the number.
Now write according to the above steps:
1. The standard form of a number is 45,080
2. The place value of the given number is:
– 4 is in the ten thousand positions.
– 5 is in the thousands position
– 0 is in the hundreds position.
– 8 is in the tens position.
– 0 is in the one’s position.
3. Multiply the given number by its place value.
(i.e.,) 4×10, 000, 5×1000, 0×100, 8×10, 0×1
4. Expanded form is 40,000+ 5000+0+80+0
Finally, the expanded form of the number 45,080 is 40,000+ 5000+0+80+0.

Question 21.
20,000 + 6,000 + 20 + 5 = _________
Answer: 26,025
– A standard form of a number in Maths is basically mentioned for the representation of large numbers or small numbers. We use exponents to represent such numbers in standard form.
– The correct definition of standard form could be explained better in terms of decimal numbers and following certain rules.  As we know, decimal numbers are the simplified form of fractions.
How to write the standard form of a number:
The steps to write the standard form of a number are as follows:
Step 1: Write the first number from the given number.
Step 2: Add the decimal point after the first number.
Step 3: Now, count the number of digits after the first number from the given number and write it in the power of  The given expanded form is 20,000 + 6,000 + 20 + 5. Thus the standard form of a number is obtained as follows:
Step 1: The first number is 2
Step 2: Adding the decimal point after 2, it becomes “2.”
Step 3: The number of digits after 2 is 4.
Hence, the standard form is 2.6× 104.
we can write in the number form also: 26,025

Question 22.
5 + 60 + 80,000 = ________
Answer:80,065
– A standard form of a number in Maths is basically mentioned for the representation of large numbers or small numbers. We use exponents to represent such numbers in standard form.
– The correct definition of standard form could be explained better in terms of decimal numbers and following certain rules.  As we know, decimal numbers are the simplified form of fractions.
How to write the standard form of a number:
The steps to write the standard form of a number are as follows:
Step 1: Write the first number from the given number.
Step 2: Add the decimal point after the first number.
Step 3: Now, count the number of digits after the first number from the given number and write it in the power of  The given expanded form is 5 + 60 + 80,000. Thus the standard form of a number is obtained as follows:
Step 1: The first number is 8
Step 2: Adding the decimal point after 8, it becomes “8.”
Step 3: The number of digits after 8 is 4.
Hence, the standard form is 8.0× 104.
we can write in the number form also: 80,065.

Solve.

Question 23.
Color the puzzle pieces that show the answers in Exercises 18 to 22.
Math in Focus Grade 4 Chapter 1 Practice 2 Answer Key Numbers to 10,000 4
What is this picture?
_________
Answer: Dolphin
Math in Focus Grade 4 Chapter 1 Practice 2 Answer Key Numbers to 10,000 q23
The picture is of a dolphin.
The answers from 18-22 questions are coloured above with various colours.
The meron colour represents the answer to the 18th question.
The red colour represents the answer to the 19th question.
The orange colour represents the answer to the 20th question.
The yellow colour represents the answer to the 21st question.
The blue colour represents the answer to the 22nd question.