Math in Focus Grade 3 Chapter 3 Practice 2 Answer Key Addition with Regrouping in Hundreds

Go through the Math in Focus Grade 3 Workbook Answer Key Chapter 3 Practice 2 Addition with Regrouping in Hundreds to finish your assignments.

Math in Focus Grade 3 Chapter 3 Practice 2 Answer Key Addition with Regrouping in Hundreds

Add. Use base-ten blocks to help you.

Example
Math in Focus Grade 3 Chapter 3 Practice 2 Answer Key Addition with Regrouping in Hundreds 1

Question 1.
Math in Focus Grade 3 Chapter 3 Practice 2 Answer Key Addition with Regrouping in Hundreds 2
Answer:
Math-in-Focus-Grade-3-Chapter-3-Practice-2-Answer-Key-Addition-with-Regrouping-in-Hundreds-Add. Use base-ten blocks to help you-1
Explanation:
3,800 + 1,600 = 5,400.

Question 2.
Math in Focus Grade 3 Chapter 3 Practice 2 Answer Key Addition with Regrouping in Hundreds 3
Answer:
Math-in-Focus-Grade-3-Chapter-3-Practice-2-Answer-Key-Addition-with-Regrouping-in-Hundreds-Add. Use base-ten blocks to help you-2

Explanation:
1,500 + 900 = 2,400.

Question 3.
Math in Focus Grade 3 Chapter 3 Practice 2 Answer Key Addition with Regrouping in Hundreds 4
Answer:
Math-in-Focus-Grade-3-Chapter-3-Practice-2-Answer-Key-Addition-with-Regrouping-in-Hundreds-Add. Use base-ten blocks to help you-3

Explanation:
3,800 + 2,800 = 6,600.

Question 4.
Math in Focus Grade 3 Chapter 3 Practice 2 Answer Key Addition with Regrouping in Hundreds 5
Answer:
Math-in-Focus-Grade-3-Chapter-3-Practice-2-Answer-Key-Addition-with-Regrouping-in-Hundreds-Add. Use base-ten blocks to help you-4

Explanation:
3,700 6+ 2,500 = 6,200.

Question 5.
Math in Focus Grade 3 Chapter 3 Practice 2 Answer Key Addition with Regrouping in Hundreds 6
Answer:
Math-in-Focus-Grade-3-Chapter-3-Practice-2-Answer-Key-Addition-with-Regrouping-in-Hundreds-Add. Use base-ten blocks to help you-5

Explanation:
2,600 + 1,400 = 4,200.

Question 6.
Math in Focus Grade 3 Chapter 3 Practice 2 Answer Key Addition with Regrouping in Hundreds 7
Answer:
Math-in-Focus-Grade-3-Chapter-3-Practice-2-Answer-Key-Addition-with-Regrouping-in-Hundreds-Add. Use base-ten blocks to help you-6

Explanation:
1,100 + 1,900 = 3,000.

Question 7.
Math in Focus Grade 3 Chapter 3 Practice 2 Answer Key Addition with Regrouping in Hundreds 8
Answer:
Math-in-Focus-Grade-3-Chapter-3-Practice-2-Answer-Key-Addition-with-Regrouping-in-Hundreds-Add. Use base-ten blocks to help you-7

Explanation:
4,900 + 3,300 = 8,200.

Question 8.
Math in Focus Grade 3 Chapter 3 Practice 2 Answer Key Addition with Regrouping in Hundreds 9
Answer:
Math-in-Focus-Grade-3-Chapter-3-Practice-2-Answer-Key-Addition-with-Regrouping-in-Hundreds-Add. Use base-ten blocks to help you-8

Explanation:
4,800 + 2,300 = 7,100.

Question 9.
Math in Focus Grade 3 Chapter 3 Practice 2 Answer Key Addition with Regrouping in Hundreds 10
Answer:
Math-in-Focus-Grade-3-Chapter-3-Practice-2-Answer-Key-Addition-with-Regrouping-in-Hundreds-Add. Use base-ten blocks to help you-9

Explanation:
7,600 + 1,700 = 9,300.

Add. show your work.
Example
Math in Focus Grade 3 Chapter 3 Practice 2 Answer Key Addition with Regrouping in Hundreds 12

Question 10.
3,876 + 2,821 = ___
Math in Focus Grade 3 Chapter 3 Practice 2 Answer Key Addition with Regrouping in Hundreds 13
Answer:
3,876 + 2,821 = 6,697.

Explanation:
Math-in-Focus-Grade-3-Chapter-3-Practice-2-Answer-Key-Addition-with-Regrouping-in-Hundreds-Add. show your work-10

Question 11.
3,610 + 1,927 = ___
Math in Focus Grade 3 Chapter 3 Practice 2 Answer Key Addition with Regrouping in Hundreds 14
Answer:
3,610 + 1,927 = 5,537.

Explanation:
Math-in-Focus-Grade-3-Chapter-3-Practice-2-Answer-Key-Addition-with-Regrouping-in-Hundreds-Add. show your work-11

Question 12.
1,900 + 5,511 = ___
Math in Focus Grade 3 Chapter 3 Practice 2 Answer Key Addition with Regrouping in Hundreds 15
Answer:
1,900 + 5,511 = 7,411.

Explanation:
Math-in-Focus-Grade-3-Chapter-3-Practice-2-Answer-Key-Addition-with-Regrouping-in-Hundreds-Add. show your work-12

Question 13.
5,512 + 2,883 = ___
Math in Focus Grade 3 Chapter 3 Practice 2 Answer Key Addition with Regrouping in Hundreds 16
Answer:
5,512 + 2,883 = 8,395.

Explanation:
Math-in-Focus-Grade-3-Chapter-3-Practice-2-Answer-Key-Addition-with-Regrouping-in-Hundreds-Add. show your work-13

Question 14.
6,325 + 2,802 = ___
Math in Focus Grade 3 Chapter 3 Practice 2 Answer Key Addition with Regrouping in Hundreds 17
Answer:
6,325 + 2,802 = 9,127.

Explanation:
Math-in-Focus-Grade-3-Chapter-3-Practice-2-Answer-Key-Addition-with-Regrouping-in-Hundreds-Add. show your work-14

Math in Focus Grade 3 Chapter 4 Practice 4 Answer Key Subtraction Across Zeros

Go through the Math in Focus Grade 3 Workbook Answer Key Chapter 4 Practice 4 Subtraction Across Zeros to finish your assignments.

Math in Focus Grade 3 Chapter 4 Practice 4 Answer Key Subtraction Across Zeros

Subtract. Then solve.

Example
Math in Focus Grade 3 Chapter 3 Practice 4 Answer Key Subtraction Across Zeros 1

Question 1.
Math in Focus Grade 3 Chapter 3 Practice 4 Answer Key Subtraction Across Zeros 2
Answer:
Math-in-Focus-Grade-3-Chapter-4-Practice-4-Answer-Key-Subtraction-Across-Zeros-Subtract. Then solve-1

Explanation:
1000 – 764 = 236.

Question 2.
Math in Focus Grade 3 Chapter 3 Practice 4 Answer Key Subtraction Across Zeros 3
Answer:
Math-in-Focus-Grade-3-Chapter-4-Practice-4-Answer-Key-Subtraction-Across-Zeros-Subtract. Then solve-2

Explanation:
2000 – 358 = 1642.

Question 3.
Math in Focus Grade 3 Chapter 3 Practice 4 Answer Key Subtraction Across Zeros 4
Answer:
Math-in-Focus-Grade-3-Chapter-4-Practice-4-Answer-Key-Subtraction-Across-Zeros-Subtract. Then solve-3

Explanation:
6000 – 1437 = 4563.

Question 4.
Math in Focus Grade 3 Chapter 3 Practice 4 Answer Key Subtraction Across Zeros 5
Answer:
Math-in-Focus-Grade-3-Chapter-4-Practice-4-Answer-Key-Subtraction-Across-Zeros-Subtract. Then solve-4

Explanation:
3000 – 2515 = 485.

Question 5.
Math in Focus Grade 3 Chapter 3 Practice 4 Answer Key Subtraction Across Zeros 6
Answer:
Math-in-Focus-Grade-3-Chapter-4-Practice-4-Answer-Key-Subtraction-Across-Zeros-Subtract. Then solve-5

Explanation:
4000 – 1637 = 2363.

Question 6.
Math in Focus Grade 3 Chapter 3 Practice 4 Answer Key Subtraction Across Zeros 7
Answer:
Math-in-Focus-Grade-3-Chapter-4-Practice-4-Answer-Key-Subtraction-Across-Zeros-Subtract. Then solve-6

Explanation:
8004 – 5476 = 2528.

Question 7.
Math in Focus Grade 3 Chapter 3 Practice 4 Answer Key Subtraction Across Zeros 8
Answer:
Math-in-Focus-Grade-3-Chapter-4-Practice-4-Answer-Key-Subtraction-Across-Zeros-Subtract. Then solve-7

Explanation:
9001 – 5557 = 3444.

Question 8.
Math in Focus Grade 3 Chapter 3 Practice 4 Answer Key Subtraction Across Zeros 9
Answer:
Math-in-Focus-Grade-3-Chapter-4-Practice-4-Answer-Key-Subtraction-Across-Zeros-Subtract. Then solve-8

Explanation:
7000 – 1999 = 5001.

Question 9.
Math in Focus Grade 3 Chapter 3 Practice 4 Answer Key Subtraction Across Zeros 10
Answer:
Math-in-Focus-Grade-3-Chapter-4-Practice-4-Answer-Key-Subtraction-Across-Zeros-Subtract. Then solve-9

Explanation:
5003 – 2349 = 2654.

Write the corresponding letters to find the flavor of the jam.
Question 10.
Math in Focus Grade 3 Chapter 3 Practice 4 Answer Key Subtraction Across Zeros 11
Answer:
Math-in-Focus-Grade-3-Chapter-4-Practice-4-Answer-Key-Subtraction-Across-Zeros-Write the corresponding letters to find the flavor of the jam-10

Explanation:
1000 – 764 = 236 – y.
6000 – 1437 = 4563 – t.
3000 – 2515 = 485 – r.
4000 – 1637 = 2363 – a.
8004 – 5476 = 2528 – w.
9001 – 5557 = 3444 – s.
2000 – 258 = 1642 – e.
7000 – 1999 = 5001 – b.
5000 – 2349 = 2654 – z.

Solve. Show your work.
Example
Sarah has 1.000 stickers.
Maria has 450 stickers.
How many more stickers does Sarah have than Maria?
Math in Focus Grade 3 Chapter 3 Practice 4 Answer Key Subtraction Across Zeros 12
Sarah has ___________ more stickers than Maria.

Question 11.
Pete wants to deliver 4,002 oranges to a retirement home. He has 2,157 oranges. How many more oranges does he need?
Pete needs ___ more oranges.
Answer:
Pete needs 1845 more oranges.

Explanation:
Number of oranges to a retirement home Pete wants to deliver = 4,002.
Number of oranges he has = 2157.
Number of oranges he need = Number of oranges to a retirement home Pete wants to deliver – Number of oranges he has
= 4002 – 2157
= 1845.

Math in Focus Grade 1 Chapter 11 Practice 3 Answer Key Tally Charts and Bar Graphs

Practice the problems of Math in Focus Grade 1 Workbook Answer Key Chapter 11 Practice 3 Tally Charts and Bar Graphs to score better marks in the exam.

Math in Focus Grade 1 Chapter 11 Practice 3 Answer Key Tally Charts and Bar Graphs

There are some spoons, forks, and knives on the table.
Math in Focus Grade 1 Chapter 11 Practice 3 Answer Key Tally Charts and Bar Graphs 1

Complete the tally chart. Then answer the questions.
Question

Math in Focus Grade 1 Chapter 11 Practice 3 Answer Key Tally Charts and Bar Graphs 2
Answer;
Math-in-Focus-Grade-1-Chapter-11-Practice-3-Answer-Key-Tally-Charts-and-Bar-Graphs-2

Question 1.
How many spoons are there? ______
Answer: There are 5 spoons

Question 2.
How many knives are there? ______
Answer: There are 4 knives

Question 3.
There are 2 more than spoons. ______
Answer: There are 2 more forks than spoons

Question 4.
How many fewer knives than forks are there? ______
Answer: 3 fewer knives are there than forks

Kelly bought balloons for her party. The tally chart shows the different colors of balloons she bought.

Complete the tally chart. Then fill in the blanks.

Question 5.
Math in Focus Grade 1 Chapter 11 Practice 3 Answer Key Tally Charts and Bar Graphs 3
Answer:
Math-in-Focus-Grade-1-Chapter-11-Practice-3-Answer-Key-Tally-Charts-and-Bar-Graphs-3

Question 6.
Kelly bought ___ red balloons.
Answer:  Kelly bought 6 red balloons.

Question 7.
She bought ___ blue balloons.
Answer: She bought 9 blue balloons.

Question 8.
Kelly bought ___ more yellow balloons than blue balloons.
Answer: Kelly bought 6 more yellow balloons than blue balloons.

Question 9.
She bought 9 fewer __________ balloons than __________ balloons.
Answer: She bought 9 fewer Red balloons than yellow balloons.

 

Complete the tally chart.

Question 10.
Abby bought some seed packages. The tally chart shows the different kinds of seeds she bought.
Math in Focus Grade 1 Chapter 11 Practice 3 Answer Key Tally Charts and Bar Graphs 4
Answer:
Math-in-Focus-Grade-1-Chapter-11-Practice-3-Answer-Key-Tally-Charts-and-Bar-Graphs-4

Make a bar graph.

Question 11.
Math in Focus Grade 1 Chapter 11 Practice 3 Answer Key Tally Charts and Bar Graphs 5
Answer:
Math-in-Focus-Grade-1-Chapter-11-Practice-3-Answer-Key-Tally-Charts-and-Bar-Graphs-5

Answer the questions.

Question 12.
How many packages of sunflower seeds did she buy? ____.
Answer: She bought 5 packages of sunflower seeds

Question 13.
How many more packages of cucumber seeds than pumpkin seeds did she buy? ______
Answer: She bought 7 more packages of cucumber seeds than pumpkin seeds

Question 14.
How many packages of seeds did she buy in all? ____
Answer: she bought 15 packages of seeds in all

Question 15.
She bought 2 more packages of ___ seeds than sunflower seeds.
Answer: She bought 2 more packages of cucumber seeds than sunflower seeds.

Math in Focus Grade 5 Chapter 7 Practice 4 Answer Key Ratios in Fraction Form

Practice the problems of Math in Focus Grade 5 Workbook Answer Key Chapter 7 Practice 4 Ratios in Fraction Form to score better marks in the exam.

Math in Focus Grade 5 Chapter 7 Practice 4 Answer Key Ratios in Fraction Form

Write your answer in the box.

Question 1.
Which model correctly shows that A is \(\frac{7}{4}\) times B’?
Math in Focus Grade 5 Chapter 7 Practice 4 Answer Key Ratios in Fraction Form 1
Answer: Option – C is the correct option

Complete.

The ratio of the lengths of Stick A and Stick B are as shown.

Math in Focus Grade 5 Chapter 7 Practice 4 Answer Key Ratios in Fraction Form 2

Question 2.
The ratio of the length of Stick A to the length of Stick B is Math in Focus Grade 5 Chapter 7 Practice 4 Answer Key Ratios in Fraction Form 3
Answer:
Given,
The length of Stick A is 3,
The length of Stick B is 8,
The ratio of the length of Stick A to the length of Stick B is 3 / 8.

Question 3.
The length of Stick A is Math in Focus Grade 5 Chapter 7 Practice 4 Answer Key Ratios in Fraction Form 4 times the length of Stick B.
Answer:
Given,
The length of Stick A is 3,
The length of Stick B is 8,
The ratio of the length of Stick A to the length of Stick B is 3 / 8

Question 4.
The ratio of the length of Stick B to the length of Stick A is Math in Focus Grade 5 Chapter 7 Practice 4 Answer Key Ratios in Fraction Form 4.
Answer:
Given,
The length of Stick B is 8,
The length of Stick B is 3,
The ratio of the length of Stick A to the length of Stick B is 8 / 3.

Question 5.
The length of Stick B Math in Focus Grade 5 Chapter 7 Practice 4 Answer Key Ratios in Fraction Form 4 times the length of Stick A.
Answer:
Given,
The length of Stick B is 8,
The length of Stick A is 3,
The ratio of the length of Stick A to the length of Stick B is 8 / 3.

Complete.

The diagram shows the masses of two bags of rice, X and Y.

Math in Focus Grade 5 Chapter 7 Practice 4 Answer Key Ratios in Fraction Form 5

Question 6.
The mass of Y is Math in Focus Grade 5 Chapter 7 Practice 4 Answer Key Ratios in Fraction Form 4 times the mass of X.
Answer:
Given,
The mass of rice bag X is 9 kg,
The mass of rice bag Y is 12 kg,
So the mass of Y is 12 / 9 times the mass of X.

Question 7.
The moss of X is Math in Focus Grade 5 Chapter 7 Practice 4 Answer Key Ratios in Fraction Form 4 times the mass of Y.
Answer:
Given,
The mass of rice bag X is 9 kg,
The mass of rice bag Y is 12 kg,
So the mass of X is 9 / 12 times the mass of Y.

Question 8.
The ratio of the moss of X to the total mass of X and Y is ______________ : _______.
Answer:
9 : 21
Explanation:
Given,
The mass of rice bag X is 9 kg,
The mass of rice bag Y is 12 kg,
By adding 9 with 12 we get 21,
So the ratio of the mass of X to the total mass of Y is 9 : 21

Question 9.
The mass of X is Math in Focus Grade 5 Chapter 7 Practice 4 Answer Key Ratios in Fraction Form 4 times the total mass of X and Y.
Answer:
Given,
The mass of rice bag X is 9 kg,
The mass of rice bag X and mass of Y is by adding 9 with 12 we get 21 kg
To get into the simplest form 9 and 12 can divisible by 3 we get 3 / 7,
So the ratio of mass of X is 3 / 7 times the total mass of X and Y.

Question 10.
The mass of Y is Math in Focus Grade 5 Chapter 7 Practice 4 Answer Key Ratios in Fraction Form 4 times the total mass of X and Y.
Answer:
Given,
The mass of rice bag Y is 12 kg,
The mass of rice bag X and mass of Y is by adding 9 with 12 we get 21 kg
To get into the simplest form 12 and 21 can divisible by 3 we get 4 / 7,
So the ratio of mass of X is 4 / 7 times the total mass of X and Y.

Solve.

Question 11.
Pete played 1 8 tennis matches in a week. Jack played 6 fewer matches than Pete.

a. How many tennis matches did Jack play in that week?
Answer:12 matches
Explanation:
Given,
Pete played 18 matches in a week,
Jack played 6 fewer matches than Pete,
By subtracting 6 from 18 we get 12,
So Jack played 12 tennis matches in a week.

b. Find the ratio of the number of matches Pete played to the total number of matches both boys played. Give your answer in fraction form.
Answer:3 / 5
Explanation:
Given,
Pete played 18 number of matches in a week,
Total number of matches are by adding 18 with 12 we get 30,
Ratio of number of matches Pete played to the total number of matches both boys played is 18 / 30,
To get into the simplest form 18 / 30 can be divisible by six we get 3 / 5.

c. How many times the number of matches Pete played is the number of matches Jack played?
Solve. Draw a model to help you.
Answer:2 / 3
Explanation:
Given,
Pete played 12 number of matches,
Jack played 18 number of matches,
By dividing 12 / 18 with 6 we get 2 / 3 as the simplest form.

Question 12.
Kenny’s weight is \(\frac{6}{7}\) times Melvin’s weight.

a. What is the ratio of Kenny’s weight to Melvin’s weight? Give your answer in fraction form.
Answer:6 / 7
Explanation:
Given,
Kenny’s weight is considered as 6 times of Melvin’s weight,
Melvin’s weight is considered as 7 times of Kenny’s weight,
The ratio of Kenny’s weight to Melvin’s weight is 6 / 7.

b. What is the ratio of Melvin’s weight to the total weight of the two boys? Give your answer in fraction form.
Answer:7 / 13
Explanation:
Given,
Melvin’s weight is considered as 7,
Total weight of Kenny’s weight and Melvin’s weight is by adding 6 with 7 we get 13,
The ratio of Melvin’s weight to the total weight of two boys is 7 / 13.

c. How many times the total weight of the two boys is Kenny’s weight?
Answer:6 / 13
Explanation:
Given,
Kenny’s weight is considered as 6,
Total weight of Kenny’s weight and Melvin’s weight is by adding 6 with 7 we get 13,
The ratio of Kenny’s weight to the total weight of two boys is 6 / 13.

Solve.

Question 13.
Kimberly is 3 times as old as her sister, Halley.

a. Find the ratio of Kimberly’s age to Halley’s age. Give your answer in fraction form.
Answer:
Given,
Kimberly is 3 times as old as her sister,
Kimberly’s age as 3,
Halley’s age as 1,
The ratio of kimberly’s age to Halley’s age is 3 / 1.

b. Find the ratio of Halley’s age to their total age. Give your answer in fraction form.
Answer:
Given,
Halley’s age as 1,
Kimberly’s age as 3,
By adding 1 with 3 we get 4,
So the ratio of Halley’s age to their total age is 1 / 4.

c. How many times Kimberly’s age is Halley’s age?
Answer:
Given,
Kimberly’s age is 3 times as old as her sister,
Halley’s age can be considered as 1,
Halley’s age is 1 / 3 times Kimberly’s age.

d. How many times their total age is Kimberly’s age?
Answer:
Given,
Kimberly’s age is 3 times as old as her sister Halley,
Halley’s age is considered as 1,
By adding 3 with 1 we get 4,
Kimberly’s age is 3 / 4 times to their total age.

Solve.

Question 14.
In a college library, there are 4 times as many nonfiction books as fiction books.

a. Find the ratio of the number of nonfiction books to the number of fiction books. Give your answer in fraction form.
Answer:
Given,
Nonfiction books in the library is 4,
Fiction books in the library is 1,
The ratio of the number of nonfiction books to the number of fiction books is 4 / 1.

b. How many times the number of nonfiction books is the number of fiction books?
Answer:
Given,
The number of nonfiction books is 1 / 4 times the number of fiction books.

c. Suppose the number of fiction books is \(\frac{2}{7}\) times the number of nonfiction books. What would be the ratio of the number of nonfiction books to the total number of books? Give your answer in fraction form.
Answer:
Given,
The number of fiction books are 2,
The number of nonfiction books are 7,
Total number of books are by adding 2 with 7 we get 9,
The ratio of the number of nonfiction books to the total number of books are 7 / 9.

Math in Focus Grade 5 Chapter 8 Practice 2 Answer Key Comparing and Rounding Decimals

Practice the problems of Math in Focus Grade 5 Workbook Answer Key Chapter 8 Practice 2 Comparing and Rounding Decimals to score better marks in the exam.

Math in Focus Grade 5 Chapter 8 Practice 2 Answer Key Comparing and Rounding Decimals

Compare the decimals in each place-value chart.
Fill in the blanks. Write > or < in the Math in Focus Grade 5 Chapter 8 Practice 2 Answer Key Comparing and Rounding Decimals 1.

Example
Math in Focus Grade 5 Chapter 8 Practice 2 Answer Key Comparing and Rounding Decimals 2
answer:

Question 1.
Math in Focus Grade 5 Chapter 8 Practice 2 Answer Key Comparing and Rounding Decimals 3
Answer:
Math-in-Focus-Grade-5-Chapter-8-Practice-2-Answer-Key-Comparing-and-Rounding-Decimals-3
0.29 less than 0.308
0.29 < 0.308

Question 2.
Math in Focus Grade 5 Chapter 8 Practice 2 Answer Key Comparing and Rounding Decimals 4
Answer:
Math-in-Focus-Grade-5-Chapter-8-Practice-2-Answer-Key-Comparing-and-Rounding-Decimals-4
4.091 is less than 4.19
4.091 < 4.19

Write the greater decimal.

Question 3.
11.6 or 21.8 _____
Answer:
The greatest decimal is 21.8.

Question 4.
10.55 or 10.05 _____
Answer:
The greatest number is 10.55.

Question 5.
20.07 or 20.01 _____
Answer:
The greatest number is 20.07.

Question 6.
100.202 or 100.212 _____
Answer:
The greatest number is 100.212.

Write >, <,or = in each Math in Focus Grade 5 Chapter 8 Practice 2 Answer Key Comparing and Rounding Decimals 5.

Question 7.
3.7 Math in Focus Grade 5 Chapter 8 Practice 2 Answer Key Comparing and Rounding Decimals 5 0.370
Answer:
3.7 > 0.370

Question 8.
0.150 Math in Focus Grade 5 Chapter 8 Practice 2 Answer Key Comparing and Rounding Decimals 5 0.51
Answer:
0.150 < 0.51

Question 9.
0.205 Math in Focus Grade 5 Chapter 8 Practice 2 Answer Key Comparing and Rounding Decimals 5 2.05
Answer:
0.205 < 2.05

Question 10.
2.3 Math in Focus Grade 5 Chapter 8 Practice 2 Answer Key Comparing and Rounding Decimals 5 2.30
Answer:
2.3 = 2.30

Circle the greatest decimal and underline the least.

Question 11.
1.03, 1.3, 0.13
Answer:
Math-in-Focus-Grade-5-Chapter-8-Practice-2-Answer-Key-Comparing-and-Rounding-Decimals-10
1.3 is the greatest decimal number.
0.13 is the least decimal number.

Question 12.
0.5, 0.53, 0.503
Answer:
Math-in-Focus-Grade-5-Chapter-8-Practice-2-Answer-Key-Comparing-and-Rounding-Decimals-11
0.503 is the greatest decimal number.
0.5 is the least decimal number.

Question 13.
2.35, 2.305, 2.035
Answer:
Math-in-Focus-Grade-5-Chapter-8-Practice-2-Answer-Key-Comparing-and-Rounding-Decimals-12
2.35 is the greatest decimal number.
2.035 least decimal number.

Question 14.
8.7, 8.07, 8.701
Answer:
Math-in-Focus-Grade-5-Chapter-8-Practice-2-Answer-Key-Comparing-and-Rounding-Decimals-13
8.701 is the greatest decimal number.
8.07 least decimal number.

Order the decimals from least to greatest.

Example
3.33, 3.03, 3.303 3.03, 3.303, 3.33

Question 15.
5.51, 5.051, 5.501 _____
Answer:
The given decimal numbers from least to greatest numbers are 5.051, 5.501, 5.51.

Question 16.
4, 4.01. 4.001 ______
Answer:
The given decimal numbers from least to greatest number are 4, 4.001, 4.01.

Question 17.
0.023, 0.203, 0.230 __________
Answer:
The given decimal number from least to greatest number are 0.023, 0.203, 0.230.

Write the missing decimal in each box. Round the given decimal to the nearest hundredth.

Question 18.
Math in Focus Grade 5 Chapter 8 Practice 2 Answer Key Comparing and Rounding Decimals 6
1 .056 rounded to the nearest hundredth is ___________
Answer:
Math-in-Focus-Grade-5-Chapter-8-Practice-2-Answer-Key-Comparing-and-Rounding-Decimals-6
1.056 rounded to the nearest hundredth is 1.06.

Question 19.
Math in Focus Grade 5 Chapter 8 Practice 2 Answer Key Comparing and Rounding Decimals 7
2.395 rounded to the nearest hundredth is ___.
Answer:
Math-in-Focus-Grade-5-Chapter-8-Practice-2-Answer-Key-Comparing-and-Rounding-Decimals-7
2.395 rounded to the nearest hundredth is 2.40.

Question 20.
Math in Focus Grade 5 Chapter 8 Practice 2 Answer Key Comparing and Rounding Decimals 8
5.994 rounded to the nearest hundredth is ___.
Answer:
Math-in-Focus-Grade-5-Chapter-8-Practice-2-Answer-Key-Comparing-and-Rounding-Decimals-8
5.994 rounded to the nearest hundredth is 5.99

Fill in the blanks.

Question 21.
The mass of a sewing needle is 0.585 gram. Round the mass to the nearest hundredth of a gram. __________ rounds to ________________ .
Answer:
0.585 rounds to 0.59 grams.

Question 22.
The width of a pinhead is 0.098 centimeter. Round the width to two decimal places. ________________ rounds to ________________.
Answer:
0.098 rounds to 0.10 cm.

Question 23.
1 centimeter is equal to 0.394 inches. Round 0.394 inches to the nearest hundredth of an inch. ________________ rounds to ________________ .
Answer:
0.394 rounds to 0.39 inches.

Round each decimal to the nearest whole number, nearest tenth, and nearest hundredth.

Question 24.
Math in Focus Grade 5 Chapter 8 Practice 2 Answer Key Comparing and Rounding Decimals 9
Answer:
Math-in-Focus-Grade-5-Chapter-8-Practice-2-Answer-Key-Comparing-and-Rounding-Decimals-9
For 1.049 whole number is 1, tenth number is 1.0, hundredth number is 1.05.
For 3.753 whole number is 3, tenth number is 3.8, hundredth number is 3.75.
For 2.199 whole number is 2, tenth number is 2.1, hundredth number is 2.20

Fill in the blanks.

Question 25.
A decimal rounded to the nearest tenth is 2.5. Write two decimals that can be rounded to 2.5.
____ and _____
Answer:
Two decimals that can be rounded to 2.5 are 2.49 and 2.51.

Question 26.
A decimal rounded to the nearest hundredth is 4.09. Write two decimals that can be rounded to 4.09.
____ and _____
Answer:
Two decimals that can be rounded to 4.09 are 4.085 and 4.094.

Question 27.
A decimal rounded to the nearest hundredth is 6.32. This decimal is greater than 6.32. What could this decimal be? ____
Answer:
The decimal greater than 6.32 is 6.634.

Question 28.
A decimal rounded to the nearest hundredth is 7.01. This decimal is less than 7.01. What could this decimal be? ____
Answer:
The decimal is less than 7.01 is 7.009.

Math in Focus Grade 2 Chapter 6 Practice 3 Answer Key Multiplying 5: Skip-counting

Go through the Math in Focus Grade 2 Workbook Answer Key Chapter 6 Practice 3 Multiplying 5: Skip-counting to finish your assignments.

Math in Focus Grade 2 Chapter 6 Practice 3 Answer Key Multiplying 5: Skip-counting

Jon is skip-counting by 5s. He shades each number he counts on a hundreds chart. He misses some numbers. Circle the numbers he misses.

Question 1.
Math in Focus Grade 2 Chapter 6 Practice 3 Answer Key Multiplying 5 Skip-counting 1
Answer:
Math-in-Focus-Grade-2-Chapter-6-Practice-3-Answer-Key-Multiplying-5-Skip-counting-1

Find the missing numbers.

3 groups of 5 = 3 × 5
= 15
Math in Focus Grade 2 Chapter 6 Practice 3 Answer Key Multiplying 5 Skip-counting 2

Question 2.
4 groups of 5 = ___ × 5
= _______
Answer:
Math-in-Focus-Grade-2-Chapter-6-Practice-3-Answer-Key-Multiplying-5-Skip-counting-5
4 groups of 5 =4 × 5
= 20

Question 3.
5 groups of 5 = ___ × ____
= _____
Answer:
Math-in-Focus-Grade-2-Chapter-6-Practice-3-Answer-Key-Multiplying-5-Skip-counting-6
5 groups of 5 = 5 ×  5
= 25

Question 4.
7 groups of 5 = ___ × ____
= _____
Answer:
Math-in-Focus-Grade-2-Chapter-6-Practice-3-Answer-Key-Multiplying-5-Skip-counting-7
7 groups of 5 = 7 × 5
= 35

Math in Focus Grade 2 Chapter 6 Practice 3 Answer Key Multiplying 5 Skip-counting 3

Question 5.
8 groups of 5 = ___ × ____
= ______
Answer:
Math-in-Focus-Grade-2-Chapter-6-Practice-3-Answer-Key-Multiplying-5-Skip-counting-8
8 groups of 5 = 8 × 5
= 40

Question 6.
9 groups of 5 = ___ × _______
= ________
Answer:
Math-in-Focus-Grade-2-Chapter-6-Practice-3-Answer-Key-Multiplying-5-Skip-counting-9
9 groups of 5 = 9 × 5
= 45

Count by 5s.
Then fill ¡n the blanks.

Question 7.
5, 10, 15, 20, 25, ____
Math in Focus Grade 2 Chapter 6 Practice 3 Answer Key Multiplying 5 Skip-counting 4
Answer:
Math-in-Focus-Grade-2-Chapter-6-Practice-3-Answer-Key-Multiplying-5-Skip-counting-4
5, 10, 15, 20, 25, 30,35,40,45,50

Question 8.
20, 25, __, ___, ___, ___, ____
Answer:
Math-in-Focus-Grade-2-Chapter-6-Practice-3-Answer-Key-Multiplying-5-Skip-counting-10
20,25,30,35,40,45,50

Count by 5s.

Then fill in the blanks.

Question 9.
20, ____, 30, ___, 40, 45
Answer:
Math-in-Focus-Grade-2-Chapter-6-Practice-3-Answer-Key-Multiplying-5-Skip-counting-11
20,25,30,35,40,45

Question 10.
____, ____, 25, 30, 35, ___, ___, ____
Answer:
Math-in-Focus-Grade-2-Chapter-6-Practice-3-Answer-Key-Multiplying-5-Skip-counting-12
15,20,25,30,35,40,45,50

Fill in the blanks.

Question 11.
3 × 5 = ___
Answer:
3 × 5 = 15
3 groups of five is equal to 15

Question 12.
2 × 5 = ____
Answer:
2 × 5 = 10
2 groups of five is equal to 10

Question 13.
6 × 5 = ____
Answer:
6 × 5 = 30
6 groups of five is equal to 30

Question 14.
8 × 5 = ___
Answer:
8 × 5 = 40
8 groups of five is equal to 40

Question 15.
9 × 5 = ___
Answer:
9 × 5 = 45
9 groups of five is equal to 45

Question 16.
7 × 5 = ___
Answer:
7 × 5 = 35
7 groups of five is equal to 35

Question 17.
5 × 5 = ____
Answer:
5 × 5 = 25
5 groups of five is equal to 25

Question 18.
10 × 5 = ___
Answer:
10 × 5 = 50
10 groups of five is equal to 50

Solve.

Question 19.
Three children raise both hands. There are 5 fingers on each hand. How many fingers do they raise in all?
Math in Focus Grade 2 Chapter 6 Practice 3 Answer Key Multiplying 5 Skip-counting 5
6 × 5 = ____
They raise ____ fingers in all.
Answer:
Explanation:
Given:
Number of children’s raise there hands = 6
Total number of fingers in each hand = 5
6 × 5 = 30
They raise 30 fingers in all.

Question 20.
Jeff buys 7 books at the bookstore. Each book costs $5. How much does Jeff pay for the 7 books?
Math in Focus Grade 2 Chapter 6 Practice 3 Answer Key Multiplying 5 Skip-counting 6
He pays $_____ for the 7 books.
Answer:
Number of books Jeff buys at the bookstore =7
Each book cost = $5
To know the total amount Jeff pays for the book we need to multiply 7 with 5 so we get
7 × 5 = 35
He pays $35 for the 7 books.

Question 21.
There are 9 trays on the counter. There are 5 plates on each tray. How many plates are there in all?
____ × ___ = ____
There are ____ plates in all.
Answer:
Number of trays present on the counter = 9
Number of plates are there on each tray = 5
To find total plates are there in total multiply 9 with 5 that is
9 × 5 = 45
There are 45 plates in all.

Math in Focus Grade 2 Chapter 6 Answer Key Multiplication Tables of 2, 5, and 10

Go through the Math in Focus Grade 2 Workbook Answer Key Chapter 6 Multiplication Tables of 2, 5, and 10 to finish your assignments.

Math in Focus Grade 2 Chapter 6 Answer Key Multiplication Tables of 2, 5, and 10

Math Journal

Math in Focus Grade 2 Chapter 6 Answer Key Multiplication Tables of 2, 5, and 10 1

Look at the pictures.
Write multiplication stories.
Use multiplication tables of 5 and 10.

Example
Mandy bought 10 pens.
She paid $2 for each pen.
How much did she pay altogether?

Story A
Sunny bought  two diary’s
He paid $ 5 for each diary
Multiply 5 with 2 we get the total cost
2 × 5 = 10
He paid $10 in total

Look at the pictures on page 149. Write multiplication stories. Use multiplication tables of 5 and 10

Story B
Joe bought  6 dictionaries
He paid $10 for each dictionaries
Multiply 10 with 6 we get the total cost
10 × 6 = 60
He paid $60 in total

Story C
Mario bought  5 pens
He paid $2 for each pen
Multiply 5 with 2 we get the total cost
5 × 2 = 10
He paid $10 in tota

Put on Your Thinking

Challenging Practice

Fill in the blanks with the correct numbers.

Math in Focus Grade 2 Chapter 6 Answer Key Multiplication Tables of 2, 5, and 10 2
Answer:
Math-in-Focus-Grade-2-Chapter-6-Answer-Key-Multiplication-Tables-of-2-5-and-10-2

Put On Your Thinking Cap!

Problem Solving

Solve.

A shop sells oranges and apples packed as shown.
Math in Focus Grade 2 Chapter 6 Answer Key Multiplication Tables of 2, 5, and 10 3

For every 10 oranges Jennifer buys, she also buys 5 apples. She buys 20 oranges. How many bags of fruits does she buy altogether?
Math in Focus Grade 2 Chapter 6 Answer Key Multiplication Tables of 2, 5, and 10 4
Jennifer buys ____ bags of fruits altogether.
Answer:
Jennifer buys 4 bags of fruits altogether.
explanation:
Given:
One bag of oranges contain = 10 oranges
One bag of apple contain = 5 apples
For every 10 oranges she buys 5 apples
so 2 bags of oranges and 2 bags of apples
Total of 4 bags

Chapter Review/Test

Vocabulary

Fill in the blanks.

Circle the words that belong.

Question 1.
15, ___, 25, 30, ___, 40
To find the answer, (multiply / skip-count) by fives.
Answer:
15,20,25,30,35,40
Math-in-Focus-Grade-2-Chapter-6-Answer-Key-Multiplication-Tables-of-2-5-and-10-14

Question 2.
Math in Focus Grade 2 Chapter 6 Answer Key Multiplication Tables of 2, 5, and 10 5
These are (addition facts / related multiplication facts).
Answer:
Math-in-Focus-Grade-2-Chapter-6-Answer-Key-Multiplication-Tables-of-2-5-and-10-13

Concepts and Skills

Use dot paper to find the missing numbers.

Question 3.
Math in Focus Grade 2 Chapter 6 Answer Key Multiplication Tables of 2, 5, and 10 6
Answer:
Math-in-Focus-Grade-2-Chapter-6-Answer-Key-Multiplication-Tables-of-2-5-and-10-6

Question 4.
Math in Focus Grade 2 Chapter 6 Answer Key Multiplication Tables of 2, 5, and 10 7
Answer:
Math-in-Focus-Grade-2-Chapter-6-Answer-Key-Multiplication-Tables-of-2-5-and-10-7

Use dot paper to find the missing numbers.

Question 5.
Math in Focus Grade 2 Chapter 6 Answer Key Multiplication Tables of 2, 5, and 10 8
8 × 10 = 100 – ___
= ____________
Answer:
Math-in-Focus-Grade-2-Chapter-6-Answer-Key-Multiplication-Tables-of-2-5-and-10-8

Question 6.
Math in Focus Grade 2 Chapter 6 Answer Key Multiplication Tables of 2, 5, and 10 9
Answer:
Math-in-Focus-Grade-2-Chapter-6-Answer-Key-Multiplication-Tables-of-2-5-and-10-9

Question 7.
Math in Focus Grade 2 Chapter 6 Answer Key Multiplication Tables of 2, 5, and 10 10
Answer:
Math-in-Focus-Grade-2-Chapter-6-Answer-Key-Multiplication-Tables-of-2-5-and-10-10

Use dot paper to find the missing numbers.

Question 8.
Math in Focus Grade 2 Chapter 6 Answer Key Multiplication Tables of 2, 5, and 10 11
Answer:
Math-in-Focus-Grade-2-Chapter-6-Answer-Key-Multiplication-Tables-of-2-5-and-10-11

Find the missing numbers. Then match the numbers to the letters to answer the riddle.

Question 9.
Math in Focus Grade 2 Chapter 6 Answer Key Multiplication Tables of 2, 5, and 10 12
Answer: PENNSYLVANIA
Math-in-Focus-Grade-2-Chapter-6-Answer-Key-Multiplication-Tables-of-2-5-and-10-12

Use related multiplication facts to find the missing numbers.

Question 10.
4 × 2 = 8
So, 8 ÷ 2 = ___
Answer:
4 × 2 = 8
So, 8 ÷ 2 = 4

Question 11.
3 × 5 = 8
So, 15 ÷ 3 = ___
Answer:
3 × 5 = 8
So, 15 ÷ 3 = 5

Question 12.
9 × 10 = 90
So, 90 ÷ 10 = ___
Answer:
9 × 10 = 90
So, 90 ÷ 10 = 9

Question 13.
5 × 10 = 50
So, 50 ÷ 5 = ___
Answer:
5 × 10 = 50
So, 50 ÷ 5 = 10

Problem Solving

Use  to solve.

Question 14.
Teddy grills 8 skewers of chicken. Each skewer has 2 pieces of chicken. How many pieces of chicken does he grill?
He grills ___ pieces of chicken.
Answer:
Explanation:
Given:
Teddy grills skewers of chicken = 8
Each skewer has = 2 pieces
by using skip counting method we get the total pieces of chicken
8 × 2 = 16 pieces

Question 15.
Naomi pastes 9 star stickers on each piece of paper. There are 5 pieces of paper. How many star stickers are on the pieces of paper? There are ____ star stickers on the pieces of paper.
Answer:
Explanation:
Given:
Total star stickers pasted on each piece of paper = 9
Total number of pieces of paper = 5 pieces
by using skip counting method we get the total pieces of chicken
9 × 5 = 45 pieces

Use related multiplication facts to solve.

Question 16.
Mr. Wilson picks 60 strawberries. He gives an equal number of strawberries to 10 children. How many strawberries does each child get?
Each child gets ___ strawberries.
Answer:
Explanation:
Given:
Total number of strawberries Mr. Wilson picks = 60
Total number of children present = 10
60 ÷ 10  = 6
So, each child get 6 strawberries
as 10 × 6 = 60

Question 17.
Jess gives away 20 pennies. She gives each friend 5 pennies. How many friends are there? There are ___ friends.
Answer:
Explanation:
Given:
Total pennies Jess gives away = 20
each friend gets = 10
60 ÷ 10  = 6
So, each child get 6 strawberries
as 10 × 6 = 60

Math in Focus Grade 2 Chapter 7 Practice 2 Answer Key Comparing Lengths in Meters

Practice the problems of Math in Focus Grade 2 Workbook Answer Key Chapter 7 Practice 2 Comparing Lengths in Meters to score better marks in the exam.

Math in Focus Grade 2 Chapter 7 Practice 2 Answer Key Comparing Lengths in Meters

Fill in the blanks.

Question 1.
Look at the two ropes.
Math in Focus Grade 2 Chapter 7 Practice 2 Answer Key Comparing Lengths in Meters 1

a. Which rope is longer? Rope ___
Answer: Rope A is longer than Rope B.
Explanation:
Given,
Rope A is 11 meters,
Rope B is 3 meters,
Therefore, Rope A is longer than Rope B.

b. How much longer is it? ___ m
Answer: Rope A is 8 meters longer than Rope B.
Explanation:
Given,
Rope A is 11 meters,
Rope B is 3 meters,
By subtracting 3 from 11 we get 8,
Therefore, Rope Ais 8 meters longer than Rope B.

Question 2.
Look at the two giraffes.
Math in Focus Grade 2 Chapter 7 Practice 2 Answer Key Comparing Lengths in Meters 2

a. Which giraffe is taller? Giraffe ___
Answer: Giraffe B is taller
Explanation:
Given,
Giraffe A is 3 meters long,
Giraffe B is 5 meters long,
Therefore, Giraffe B is taller than Giraffe A.

b. How much taller is it? ___ m
Answer: Giraffe B is 2 meters taller than Giraffe A.
Explanation:
Given,
Giraffe A is 3 meters long,
Giraffe B is 5 meters long,
By subtracting 3 from 5 we get 2,
Therefore, Giraffe B is 2 meters taller than Giraffe A

Question 3.
Look at the sides of the rectangle.
Math in Focus Grade 2 Chapter 7 Practice 2 Answer Key Comparing Lengths in Meters 3
a. Which is shorter, Side A or Side B? Side _____
Answer: Side is B is shorter than Side A
Explanation:
Given,
Side A is 19 meters,
Side B is 12 meters,
Therefore, Side B is shorter than Side A.

b. How much shorter is it? _____ m
Answer: Side B is 7 meters short.
Explanation:
Given,
Side A is 19 meters,
Side B is 12 meters,
By subtracting 12 from 19 we get 7,
Therefore, Side B is 7 meters shorter than Side A

Question 4.
Look at the buildings
Math in Focus Grade 2 Chapter 7 Practice 2 Answer Key Comparing Lengths in Meters 4

a. Which building is the shortest? Building ____
Answer: Building B is the shortest with 20 meters height.

b. Which building is the tallest? Building ____
Answer: Building C is the tallest with 75 meters height.

c. Building B is ___ meters shorter than Building C.
Answer: Building B is 55 meters shorter than Building C.
Explanation:
By subtracting 20 from 75 we get 55,
Therefore, Building B is 55 meters shorter than Building C.

d. How much taller is Building C than Building A? ___ m
Answer: Building C is 43 meters taller than Building A.
Explanation:
By subtracting 32 from 75 we get 43,
Therefore, Building C is 43 meters taller than Building A.

Math in Focus Grade 5 Chapter 5 Practice 2 Answer Key Using Letters as Numbers

Go through the Math in Focus Grade 5 Workbook Answer Key Chapter 5 Practice 2 Using Letters as Numbers to finish your assignments.

Math in Focus Grade 5 Chapter 5 Practice 2 Answer Key Using Letters as Numbers

Write an expression for each situation.

Question 1.
Susan has 10 apples and 6 oranges. How many pieces of fruit does she have?
Answer:
10 + 6 = 16
She have 16 pieces of fruits.
Explanation:
Susan has 10 apples and 6 oranges. Add 10 apples with 6 oranges the sum is 16. She have 16 pieces of fruits.

Question 2.
Juan has x apples and 8 oranges. How many pieces of fruit does he have? Give your answer in terms of x.
Answer:
x + 8
He have x + 8 pieces of fruits.
Explanation:
Juan has x apples and 8 oranges. Add x apples with 8 oranges the sum is x + 8. He have x + 8 pieces of fruits.

Question 3.
Henry has $18. He spends $2. How much does he have left?
Answer:
$18 – $2 = $16
He have $16 left.
Explanation:
Henry has $18. He spends $2. Subtract $2 from $18 the difference is $16.

Question 4.
Katie has m dollars. She spends $5. How much does she have left? Give your answer in terms of m.
Answer:
(m – 5)$
She have $m – $5 left.
Explanation:
Katie has m dollars. She spends $5. The expression is $m – $5.

Write an expression for the situation.

Question 5.
Hugo has $20. He spends n dollars. How much does he have left? Give your answer in terms of n.
Answer:
$20 – $n
He have $20 – $n left.
Explanation:
Hugo has $20. He spends n dollars. He have $20 – $n left.

Write an algebraic expression for each of the following.

Example
Add 9 to y.
y + 9 or 9 + y

Question 6.
Add b to 11
Answer:
b + 11 or 11 + b
Explanation:
The algebraic expression for Add b to 11 is b + 11 or 11 + b.

Question 7.
Subtract 6 from c
Answer:
c – 6
Explanation:
The algebraic expression for Subtract 6 from c is c – 6.

Question 8.
Subtract p from 15.
Answer:
15 – p
Explanation:
The algebraic expression for Subtract p from 15 is 15 – p.

Question 9.
12 more than d.
Answer:
12 > d
Explanation:
The algebraic expression for 12 more than d is 12 > d.

Question 10.
15 less than g.
Answer:
15 < g
Explanation:
The algebraic expression for 15 less than g is 15 < g.

Evaluate each expression for the given values of y.

Math in Focus Grade 5 Chapter 5 Practice 2 Answer Key Using Letters as Numbers 1
Answer:
Math-in-Focus-Grade-5-Chapter-5-Practice-2-Answer-Key-Using-Letters-as-Numbers-1

Question 11.
y – 12
Answer:
For y = 25
y – 12 = 25 – 12 = 13
For y = 16

y – 12 = 16 – 12 = 4
Explanation:
Place y = 25 in the expression y -12. Subtract 12 from 25 the difference is 13.
Place y = 16 in the expression y – 12. Subtract 12 from 16 the difference is 4.

Question 12.
18 + y
Answer:
For y = 25 
18 + y = 18 + 25 = 43
For y = 16

18 + y = 18 + 16 = 34
Explanation:
Place y = 25 in the expression 18 + y. Add 18 to 25 the sum is 43.
Place y = 16 in the expression 18 + y . Add 18 to 16  the sum is 34.

Question 13.
35 – y
Answer:
For y = 25 
35 – y = 35 – 25 = 10
For y = 16

35 – y = 35 – 16 = 19
Explanation:
Place y = 25 in the expression 35 – y. Subtract 25 from 35 the difference is 10.
Place y = 16 in the expression 35 – y. Subtract 16 from 35 the difference is 19.

Write each of the following in at least three other ways.

Example
Math in Focus Grade 5 Chapter 5 Practice 2 Answer Key Using Letters as Numbers 2

Question 14.
18 × m _______
Answer:
The three other ways of 6n is m × 18, 18 groups of n, 18n.

Question 15.
75 groups of y _______
Answer:
The three other ways of 75 groups of y is 75y, 75 × y, y × 75.

Question 16.
y groups of 12 _______
Answer:
The three other ways of  y groups of 12 is y12, y × 12, 12 × y.

Write an expression for each situation.

Question 17.
Julio has 4 boxes of pencils. There are 12 pencils in each box. How many pencils does Julio have?
Answer:
4 × 12 = 48
Julio have 48 pencils.
Explanation:
Julio has 4 boxes of pencils. There are 12 pencils in each box. Multiply 4 with 12 the product is 48. Julio have 48 pencils.

Question 18.
Tara has k boxes of pencils. There are 10 pencils in each box. How many pencils does Tara have? Give your answer in terms of k.
Answer:
k × 10 = 10k
Tara have 10k pencils.
Explanation:
Tara has k boxes of pencils. There are 10 pencils in each box. Multiply k with 10 the product is 10k. Tara have 10k pencils.

Write an expression for each situation.

Question 19.
A restaurant divided 20 gallons of lemonade among 4 containers. How much lemonade does each container contain?
Answer:
20 ÷ 4 = 5
Each container contains 5 lemonade.
Explanation:
A restaurant divided 20 gallons of lemonade among 4 containers. Divide 20 by 4 the result is 5. Each container contains 5 lemonade.

Question 20.
m gallons of lemonade are distributed equally among 3 people. How much lemonade does each person get? Give your answer in terms of m.
Answer:
m ÷ 3
Each person get m ÷ 3 lemonade.
Explanation:
m gallons of lemonade are distributed equally among 3 people. Divide m by 3. Each person get m ÷ 3 lemonade.

Question 21.
Multiply f and 6.
Answer:
f × 6 = 6f

Question 22.
Divide m by 5.
Answer:
m ÷ 5

Question 23.
Divide 22 by p.
Answer:
22 ÷ p

Evaluate each expression for t = 156.

Example
2t = 2 × D
= 2 × 156
= 312

Question 24.
\(\frac{t}{6}\) =
Answer:
For t = 156
t/6 = 156 /6 = 26
Explanation:
Place t = 156 in given expression t/6. Divide 156 by 6 the result is 26.

Question 25.
16t =
Answer:
For t = 156
16t = 16 × t = 16 × 156 = 2,496
Explanation:
Place t = 156 in given expression 6t. Multiply 16 with 156 the product is 2,496.

Question 26.
\(\frac{t}{13}\) =
Answer:
For t = 156
t/13= 156 /13 = 12
Explanation:
Place t = 156 in given expression t/13. Divide 156 by 13 the result is 12.

Write an algebraic expression for each situation.

Question 27.
A tank has x gallons of water. Ted adds 3 gallons of water into the tank. He pours the water equally into 4 smaller containers. How much water is in each container?
Answer:

Question 28.
Jenny has $15. She buys 2 books that cost m dollars each. How much does she have left?
Answer:
She have (15 – 2m)$ left.
Jenny has $15. She buys 2 books that cost m dollars each. She have (15 – 2m)$ left.

Write an algebraic expression for each situation.

Question 29.
Betty collected 400 food packages for charity. She gave g packages to an orphanage, and distributed the rest equally among 4 charities. How many packages did each charity get?
Answer:

Question 30.
To bake muffins, Matt needs x eggs for every 200 grams of flour. If he used 900 grams of flour, how many eggs did he use?
Answer:

Write an expression for each situation.

Example
Subtract 12 from the product of 8 and a.
8 × a – 12 = 8a – 12

Question 31.
Add 14 to the product of 3 and b.
Answer:
3 × b + 14 = 3b + 14
Explanation:
The expression for the situation add 14 to the product of 3 and b is 3b + 14.

Question 32.
Divide the product of 7 and d by 5.
Answer:
7 × d ÷ 5 = 7d ÷ 5
Explanation:
The expression for the situation divide the product of 7 and d by 5 is 7d ÷ 5.

Evaluate each expression for x = 5.

Example
13x – 4 = 13 × 5 – 4
= 65 – 4
= 61

Question 33.
5x + 12 =
Answer:
For x = 5
5x + 12 = 5 × 5 +12
= 25 + 12
= 37
Explanation:
Place x = 5 in the given expression 5x + 12. First multiply 5 with 5 the product is 25. Add 25 to 12 the sum is 37.

Question 34.
20 – 2x =
Answer:
For x = 5
20 – 2x = 20 – 2 × 5
= 20 – 10
= 10
Explanation:
Place x = 5 in the given expression 20 – 2x. First multiply 2 with 5 the product is 10. Subtract 10 from the 20 the difference is 10.

Question 35.
\(\frac{x}{10}\) + 2 =
Answer:
For x = 5
x/10 + 2 = 5/10 + 2
= 1/2 + 2
= 0.5 + 2
2.5
Explanation:
Place x = 5 in the given expression x/10 + 2. First divide 5 by 10 the result is 1/2which is 0.5. Add 0.5 with 2 the sum is 2.5.

Question 36.
\(\frac{6 x}{5}\) + 12 =
Answer:
For x = 5
6x/5 + 12 = (6 × 5)/5 + 12
= 6 + 12
= 18
Explanation:
Place x = 5 in the given expression 6x/5 + 12. First multiply 6 with 5 the product is 30. Next divide 30 by 5 the result is 6. Add 6 with 12 the sum is 18.

Fill in the boxes with the correct expressions. In the last box on the right, evaluate each expression for m = 28.

Example
Math in Focus Grade 5 Chapter 5 Practice 2 Answer Key Using Letters as Numbers 3

Question 37.
Math in Focus Grade 5 Chapter 5 Practice 2 Answer Key Using Letters as Numbers 4
Answer:
Math-in-Focus-Grade-5-Chapter-5-Practice-2-Answer-Key-Using-Letters-as-Numbers-4

For m= 28
3m + 5 = 3 × 28 + 5
= 84 + 5
= 89
Explanation:
In the above image we can observe four boxes. Multiply 3 with m the product is 3m. Next add 3m with 5 the sum is
3m + 5.
Place m = 28 in the expression 3m + 5. Multiply 3 with 28 the product is 84. Add 84 with 5 the sum is 89.

Question 38.
Math in Focus Grade 5 Chapter 5 Practice 2 Answer Key Using Letters as Numbers 5
Answer:
Math-in-Focus-Grade-5-Chapter-5-Practice-2-Answer-Key-Using-Letters-as-Numbers-5
For m = 28
(76 – m) ÷ 2 = (76 – 28) ÷ 2
= 48 ÷ 2
= 24
Explanation:
In the above image we can observe four boxes. Subtract m from 76. Next divide 76 – m by 2.
Place m = 28 in the expression (76 – m) ÷ 2. Subtract 28 from 76 the difference is 48. Divide 48 by 2 the result is 24.

Question 39.
Math in Focus Grade 5 Chapter 5 Practice 2 Answer Key Using Letters as Numbers 6
Answer:
Math-in-Focus-Grade-5-Chapter-5-Practice-2-Answer-Key-Using-Letters-as-Numbers-6
For m = 28
(m + 5) ÷ 11 = (28 + 5) ÷ 11
= 33 ÷ 11
= 3
Explanation:
In the above image we can observe four boxes. Add m to 5. Next divide m + 5 by 11.
Place m = 28 in the expression (m + 5) ÷ 11. Add 28 with 5 the sum is 33. Divide 33 by 11 the result is 3.

Question 40.
Math in Focus Grade 5 Chapter 5 Practice 2 Answer Key Using Letters as Numbers 7
Answer:
Math-in-Focus-Grade-5-Chapter-5-Practice-2-Answer-Key-Using-Letters-as-Numbers-7
For m = 28
(m ÷ 14) + 1 = (28 ÷ 14) + 1
= 2 + 1
= 3
Explanation:
In the above image we can observe four boxes. Divide m by 14. Next add (m ÷ 14) with 1.
Place m = 28 in the expression (m ÷ 14) + 1. Divide 28 by 14 the result is 2. Add 2 with 1 the sum is 3.

Question 41.
Math in Focus Grade 5 Chapter 5 Practice 2 Answer Key Using Letters as Numbers 8
Answer:
Math-in-Focus-Grade-5-Chapter-5-Practice-2-Answer-Key-Using-Letters-as-Numbers-8
For m = 28
4m ÷ 16 = 4 × 28 ÷ 16
= 112 ÷ 16
= 7
Explanation:
In the above image we can observe four boxes. Multiply m with 4 the product is 4m. Next divide 4m by 16 the result is 4m ÷ 16.
Place m = 28 in the expression 4m ÷ 16. Multiply 4 with 28 the product is 112. Divide 112 by 16 the result is 7.

Evaluate each expression for z = 1,256.

Question 42.
41 z – 39
Answer:
For z = 1,256
41 z – 39 = 41 × 1,256 – 39
= 51,496 – 39
= 51,457
Explanation:
Place z = 1,256 in the given expression 41 z – 39. Multiply 41 with 1,256 the product is 51,496. Subtract 39 from 51,496 the difference is 51,457.

Question 43.
\(\frac{18,661-z}{5}\)
Answer:
For z = 1,256
(18,661 – z) ÷  5 = (18,661 – 1,256) ÷  5
= 17,405 ÷  5
= 3,481
Explanation:
Place z = 1,256 in the given expression (18,661 – z) ÷  5. Subtract 1,256 from 18,661 the difference is 17,405. Divide 17,405 by 5 the result is 3,481.

Question 44.
\(\frac{13 z}{8}\) + 7,389
Answer:
For z = 1,256
(13 z ÷ 8) + 7,389 = (13 × 1,256 ÷ 8) + 7,389
= (16,328 ÷ 8) + 7,389
= 2,041 + 7,389
= 9,430
Explanation:
Place z = 1,256 in the given expression (13 z ÷ 8) + 7,389. Multiply 13 with 1,256 the product is 16,328. Divide 16,328 by 8 the result is 2,041. Add 2,041 with 7,389 the sum is 9,430.

Question 45.
\(\frac{9 z-1,476}{42}\)
Answer:
For z = 1,256
(9z – 1,476) ÷ 42 = (9 × 1,256 – 1,476) ÷ 42
= (11,304 – 1,476) ÷ 42
= 9,828 ÷ 42
= 234
Explanation:
Place z = 1,256 in the given expression (9z – 1476) ÷ 42. Multiply 9 with 1,256 the product is 11,304. Subtract 1,476 from 11.304 the difference is 9,828. Divide 9,828 by 42 the result is 234.

Math in Focus Grade 5 Chapter 6 Practice 2 Answer Key Base and Height of a Triangle

Practice the problems of Math in Focus Grade 5 Workbook Answer Key Chapter 6 Practice 2 Base and Height of a Triangle to score better marks in the exam.

Math in Focus Grade 5 Chapter 6 Practice 2 Answer Key Base and Height of a Triangle

Complete to give both the base and the height in each triangle.

Example
Math in Focus Grade 5 Chapter 6 Practice 2 Answer Key Base and Height of a Triangle 1

Question 1.
Math in Focus Grade 5 Chapter 6 Practice 2 Answer Key Base and Height of a Triangle 21
Height: _____
Base: ______
Answer:
From the above figure Base of the triangle is UT. Height of the triangle is WV.

Question 2.
Math in Focus Grade 5 Chapter 6 Practice 2 Answer Key Base and Height of a Triangle 22
Base: ______
Height: _____
Answer:
From the above figure Base of the triangle is BC. Height of the triangle is ZA.

Question 3.
Math in Focus Grade 5 Chapter 6 Practice 2 Answer Key Base and Height of a Triangle 3
Base: ____
Height: ____
Answer:
From the above figure Base of the triangle is ST. Height of the triangle is VU.

Question 4.
Math in Focus Grade 5 Chapter 6 Practice 2 Answer Key Base and Height of a Triangle 4
Base: ____
Height: ____
Answer:
From the above figure Base of the triangle is AC. Height of the triangle is DB.

For each triangle, the base is given.
Use a drawing triangle to draw the height. Label the height.

Example
Math in Focus Grade 5 Chapter 6 Practice 2 Answer Key Base and Height of a Triangle 5

Question 5.
Math in Focus Grade 5 Chapter 6 Practice 2 Answer Key Base and Height of a Triangle 6
Answer:
Math-in-Focus-Grade-5-Chapter-6-Practice-2-Answer-Key-Base-and-Height-of-a-Triangle-6
Explanation:

Question 6.
Math in Focus Grade 5 Chapter 6 Practice 2 Answer Key Base and Height of a Triangle 7
Answer:

Question 7.
Math in Focus Grade 5 Chapter 6 Practice 2 Answer Key Base and Height of a Triangle 8
Answer:

Question 8.
Math in Focus Grade 5 Chapter 6 Practice 2 Answer Key Base and Height of a Triangle 9
Answer:

Question 9.
Math in Focus Grade 5 Chapter 6 Practice 2 Answer Key Base and Height of a Triangle 10
Answer:

Question 10.
Math in Focus Grade 5 Chapter 6 Practice 2 Answer Key Base and Height of a Triangle 11
Answer: