Math in Focus Grade 1 Chapter 13 Practice 2 Answer Key Addition with Regrouping

Practice the problems of Math in Focus Grade 1 Workbook Answer Key Chapter 13 Practice 2 Addition with Regrouping to score better marks in the exam.

Math in Focus Grade 1 Chapter 13 Practice 2 Answer Key Addition with Regrouping

Fill in the missing numbers.

Example
23 + 9 = 2 tens 3 ones + 9 ones
= 2 tens 12 ones
= 32

Question 1.
37 + 3 = ____ tens ___ ones + ___ ones
= ____ tens ____ ones
= _____
Answer:
Math in Focus Grade 1 Chapter 13 Practice 2 Answer Key Addition with Regrouping 1

Question 2.
25 + 8 = ____ tens ___ ones + ___ ones
= ____ tens ____ ones
= _____
Answer:
Math in Focus Grade 1 Chapter 13 Practice 2 Answer Key Addition with Regrouping 2

Question 3.
26 + 6 = ____ tens ___ ones + ___ ones
= ____ tens ____ ones
= _____
Answer:
Math in Focus Grade 1 Chapter 13 Practice 2 Answer Key Addition with Regrouping 3

Fill in the missing numbers.

Question 4.
5 + 29 = ____ ones + ___ tens + ___ ones
= ____ tens ____ ones
= _____
Answer:
Math in Focus Grade 1 Chapter 13 Practice 2 Answer Key Addition with Regrouping 4

Question 5.
19 + 21 = ____ ten + ___ ones + ___ tens ___ ones
= ____ tens ____ ones
= _____
Answer:
Math in Focus Grade 1 Chapter 13 Practice 2 Answer Key Addition with Regrouping 6

Add.

Question 6.
Math in Focus Grade 1 Chapter 13 Practice 2 Answer Key Addition with Regrouping 1
Answer:
Math in Focus Grade 1 Chapter 13 Practice 2 Answer Key Addition with Regrouping 7

Question 7.
Math in Focus Grade 1 Chapter 13 Practice 2 Answer Key Addition with Regrouping 2
Answer:
Math in Focus Grade 1 Chapter 13 Practice 2 Answer Key Addition with Regrouping 8

Question 8.
Math in Focus Grade 1 Chapter 13 Practice 2 Answer Key Addition with Regrouping 3
Answer:
Math in Focus Grade 1 Chapter 13 Practice 2 Answer Key Addition with Regrouping 9

Question 9.
Math in Focus Grade 1 Chapter 13 Practice 2 Answer Key Addition with Regrouping 4
Answer:
Math in Focus Grade 1 Chapter 13 Practice 2 Answer Key Addition with Regrouping 10

Question 10.
Math in Focus Grade 1 Chapter 13 Practice 2 Answer Key Addition with Regrouping 5
Answer:
Math in Focus Grade 1 Chapter 13 Practice 2 Answer Key Addition with Regrouping 11

Question 11.
Math in Focus Grade 1 Chapter 13 Practice 2 Answer Key Addition with Regrouping 6
Answer:
Math in Focus Grade 1 Chapter 13 Practice 2 Answer Key Addition with Regrouping 12

Fill in the missing numbers.

Question 12.
18 + 7 = ____
Math in Focus Grade 1 Chapter 13 Practice 2 Answer Key Addition with Regrouping 7
Answer:
Math in Focus Grade 1 Chapter 13 Practice 2 Answer Key Addition with Regrouping 13

Question 13.
21 + 9 = ____
Math in Focus Grade 1 Chapter 13 Practice 2 Answer Key Addition with Regrouping 7
Answer:
Math in Focus Grade 1 Chapter 13 Practice 2 Answer Key Addition with Regrouping 14

Question 14.
6 + 15 = ____
Math in Focus Grade 1 Chapter 13 Practice 2 Answer Key Addition with Regrouping 7
Answer:
Math in Focus Grade 1 Chapter 13 Practice 2 Answer Key Addition with Regrouping 15

Question 15.
8 + 32 = ___
Math in Focus Grade 1 Chapter 13 Practice 2 Answer Key Addition with Regrouping 7
Answer:
Math in Focus Grade 1 Chapter 13 Practice 2 Answer Key Addition with Regrouping 16

Question 16.
17 + 16 = ___
Math in Focus Grade 1 Chapter 13 Practice 2 Answer Key Addition with Regrouping 7
Answer:
Math in Focus Grade 1 Chapter 13 Practice 2 Answer Key Addition with Regrouping 17

Question 17.
13 + 19 = ___
Math in Focus Grade 1 Chapter 13 Practice 2 Answer Key Addition with Regrouping 7
Answer:
Math in Focus Grade 1 Chapter 13 Practice 2 Answer Key Addition with Regrouping 18

Add. Then Solve the riddle.

Question 18.
14 + 7 = 21 Math in Focus Grade 1 Chapter 13 Practice 2 Answer Key Addition with Regrouping 8
Answer:
Math in Focus Grade 1 Chapter 13 Practice 2 Answer Key Addition with Regrouping 19Math in Focus Grade 1 Chapter 13 Practice 2 Answer Key Addition with Regrouping 8

Question 19.
26 + 8 = ____ Math in Focus Grade 1 Chapter 13 Practice 2 Answer Key Addition with Regrouping 9
Answer:
Math in Focus Grade 1 Chapter 13 Practice 2 Answer Key Addition with Regrouping 20Math in Focus Grade 1 Chapter 13 Practice 2 Answer Key Addition with Regrouping 9

Question 20.
29 + 6 = ___ Math in Focus Grade 1 Chapter 13 Practice 2 Answer Key Addition with Regrouping 10
Answer:
Math in Focus Grade 1 Chapter 13 Practice 2 Answer Key Addition with Regrouping 21Math in Focus Grade 1 Chapter 13 Practice 2 Answer Key Addition with Regrouping 10

Question 21.
23 + 9 = ___ Math in Focus Grade 1 Chapter 13 Practice 2 Answer Key Addition with Regrouping 11
Answer:
Math in Focus Grade 1 Chapter 13 Practice 2 Answer Key Addition with Regrouping 22Math in Focus Grade 1 Chapter 13 Practice 2 Answer Key Addition with Regrouping 11

Question 22.
33 + 7 = ___ Math in Focus Grade 1 Chapter 13 Practice 2 Answer Key Addition with Regrouping 12
Answer:
Math in Focus Grade 1 Chapter 13 Practice 2 Answer Key Addition with Regrouping 23Math in Focus Grade 1 Chapter 13 Practice 2 Answer Key Addition with Regrouping 12

Question 23.
18 + 22 = ___ Math in Focus Grade 1 Chapter 13 Practice 2 Answer Key Addition with Regrouping 13
Answer:
Math in Focus Grade 1 Chapter 13 Practice 2 Answer Key Addition with Regrouping 24Math in Focus Grade 1 Chapter 13 Practice 2 Answer Key Addition with Regrouping 13

Question 24.
6 + 24 = _______ Math in Focus Grade 1 Chapter 13 Practice 2 Answer Key Addition with Regrouping 14
Answer:
Math in Focus Grade 1 Chapter 13 Practice 2 Answer Key Addition with Regrouping 25Math in Focus Grade 1 Chapter 13 Practice 2 Answer Key Addition with Regrouping 14

Question 25.
17 + 18 = _______ Math in Focus Grade 1 Chapter 13 Practice 2 Answer Key Addition with Regrouping 15
Answer:
Math in Focus Grade 1 Chapter 13 Practice 2 Answer Key Addition with Regrouping 26Math in Focus Grade 1 Chapter 13 Practice 2 Answer Key Addition with Regrouping 15

Math in Focus Grade 1 Chapter 13 Practice 2 Answer Key Addition with Regrouping 16

What animal falls from the clouds on a rainy day?

Match the letters to the answers below to find out.
Math in Focus Grade 1 Chapter 13 Practice 2 Answer Key Addition with Regrouping 17
Answer:
Math in Focus Grade 1 Chapter 13 Practice 2 Answer Key Addition with Regrouping 27

Math in Focus Grade 4 Chapter 10 Practice 3 Answer Key Horizontal and Vertical Lines

This handy Math in Focus Grade 4 Workbook Answer Key Chapter 10 Practice 3 Horizontal and Vertical Lines detailed solutions for the textbook questions.

Math in Focus Grade 4 Chapter 10 Practice 3 Answer Key Horizontal and Vertical Lines

Answer the questions.

Question 1.
\(\overline{A B}\) is perpendicular to \(\overline{B C}\).
Math in Focus Grade 4 Chapter 10 Practice 3 Answer Key Horizontal and Vertical Lines 1
If \(\overline{A B}\) is a vertical line segment, what do you know about \(\overline{B C}\)?
Answer:
AB is a vertical line segment and BC is horizontal line segment.

Question 2.
a. \(\overline{D E}\) is a vertical line segment. Draw a horizontal line segment through point D and label it \(\overline{D F}\).
Math in Focus Grade 4 Chapter 10 Practice 3 Answer Key Horizontal and Vertical Lines 2
Answer:
Math-in-Focus-Grade-4-Chapter-10-Practice-3-Answer-Key-Horizontal-and-Vertical-Lines-2
Drawn a horizontal line segment through point D and label it as DF.

b. What do you know about the angle formed by \(\overline{D E}\) and \(\overline{D F}\)?
Answer:
The angle formed by DE and DF is 90°.

Complete.

Question 3.
a. \(\overline{M N}\) is a horizontal line segment. Draw a vertical line segment through point O to meet \(\overline{M N}\) and label the point P.
Math in Focus Grade 4 Chapter 10 Practice 3 Answer Key Horizontal and Vertical Lines 3
Answer:
Math-in-Focus-Grade-4-Chapter-10-Practice-3-Answer-Key-Horizontal-and-Vertical-Lines-3

b. What do you know about \(\overline{M N}\) and \(\overline{O P}\)?
Answer:
MN is a horizontal line segment and OP is a vertical line segment.

c. How many right angles are formed by \(\overline{M N}\) and \(\overline{O P}\)?
Answer:
Two right angles are formed by MN and OP.

Question 4.
a. \(\overline{P Q}\) is a horizontal line segment.
Draw a vertical line segment at point P.
Name it \(\overline{P R}\). Then draw a vertical line segment at point Q.
Name it \(\overline{Q S}\).
Math in Focus Grade 4 Chapter 10 Practice 3 Answer Key Horizontal and Vertical Lines 4
Answer:
Math-in-Focus-Grade-4-Chapter-10-Practice-3-Answer-Key-Horizontal-and-Vertical-Lines-4

Drawn a vertical line segment at point P and named it as PR.
Drawn a vertical line segment at point Q and named it as QS.

b. What do you know about \(\overline{P R}\) and \(\overline{Q S}\)? Check with a drawing triangle and a straightedge.
Answer:
Both PR and QS are parallel to each other.

Complete.

Question 5.
a. \(\overline{A B}\) is a horizontal line segment and \(\overline{C D}\) is a vertical line segment. At point D, draw a line segment parallel to \(\overline{A B}\). Name it \(\overline{D E}\).
Math in Focus Grade 4 Chapter 10 Practice 3 Answer Key Horizontal and Vertical Lines 5
Answer:
Math-in-Focus-Grade-4-Chapter-10-Practice-3-Answer-Key-Horizontal-and-Vertical-Lines-5
At point D, drawn a line segment parallel to AB and named it as DE.

b. What do you know about \(\overline{C D}\) and \(\overline{D E}\)?
Answer:

Math in Focus Grade 4 Chapter 10 Practice 3 Answer Key Horizontal and Vertical Lines 6
Both CD and DE are perpendicular to each other.

Complete.

Question 6.
ABCD is a whiteboard fixed to the wall.
Math in Focus Grade 4 Chapter 10 Practice 3 Answer Key Horizontal and Vertical Lines 7
Name the vertical and horizontal line segments on the whiteboard.
Vertical line segments: ____
Horizontal line segments: ____
Answer:
Vertical line segments: BA and CD
Horizontal line segments: AD and BC

Math in Focus Grade 4 Cumulative Review Chapters 9 to 11 Answer Key

This handy Math in Focus Grade 4 Workbook Answer Key Cumulative Review Chapters 9 to 11 detailed solutions for the textbook questions.

Math in Focus Grade 4 Cumulative Review Chapters 9 to 11 Answer Key

Concepts and Skills

Name the given angles in another way. (Lesson 9.1)

Math in Focus Grade 4 Cumulative Review Chapters 9 to 11 Answer Key 1
Question 1.
∠p : _____________
Answer:
The another way of angle ∠p : ∠DAB or ∠BAD

Question 2.
∠r : _____________
Answer:
The another way of angle ∠r : ∠BCD or ∠DCB

Question 3.
∠ABC : _____________
Answer:
The another way of angle ∠ABC : ∠q or ∠CBA

Question 4.
∠ADC : _____________
Answer:
The another way of angle ∠ADC : ∠S or ∠CDA

Estimate and decide which of the above angle measures are (Lesson 9.1)

Question 5.
acute angles.
Answer:
The estimated acute angles are  ∠BCD and ∠CDA

Question 6.
obtuse angles.
Answer:
The estimated obtuse angles are ∠DAB and ∠BAD.

Estimate each angle measure. Then measure each angle to check your answer. (Lesson 9.1)

Question 7.
Math in Focus Grade 4 Cumulative Review Chapters 9 to 11 Answer Key 2
Measure of ∠ABC = _____________
Answer:
The estimated measure of  ∠ABC =45°
After measuring, the actual measure of angle  ∠ABC =50°

Question 8.
Math in Focus Grade 4 Cumulative Review Chapters 9 to 11 Answer Key 3
Measure of ∠DEF = ______________
Answer:
The estimated measure of  ∠DEF =135°
After measuring, the actual measure of angle ∠DEF =150°

Estimate each angle measure. Then measure each angle to check your answer. (Lesson 9.1)

Question 9.
Math in Focus Grade 4 Cumulative Review Chapters 9 to 11 Answer Key 4
Measure of ∠g ____________
Answer:
The estimated measure of  ∠g =135°
After measuring, the actual measure of angle ∠g =135°

Question 10.
Math in Focus Grade 4 Cumulative Review Chapters 9 to 11 Answer Key 5
Measure of ∠h _____________
Answer:
The estimated measure of  ∠h =110°
After measuring, the actual measure of angle ∠h =105°

Name and measure each marked angle in the figure. (Lesson 9.2)

Question 11.
Math in Focus Grade 4 Cumulative Review Chapters 9 to 11 Answer Key 6
Example
Measure of ∠BAE = 110°
Measure of _____________
Measure of _____________
Measure of _____________
Measure of _____________
Answer:
Measure of ∠BAE = 110°
Measure of ∠AED = 100°
Measure of ∠EDC = 90°
Measure of ∠DCB = 85°
Measure of ∠CBA = 135°

Using point A as the vertex draw ∠CAB as described. (Lesson 9.2)

Question 12.
75°, with \(\overrightarrow{A C}\) above \(\overrightarrow{A B}\)
Answer:
Math-in-Focus-Grade-4-Cumulative-Review-Chapters-9-to-11-Answer-Key-7(1)

Question 13.
42°, with \(\overrightarrow{A C}\) below \(\overrightarrow{A B}\)
Math in Focus Grade 4 Cumulative Review Chapters 9 to 11 Answer Key 7
Answer:
Math-in-Focus-Grade-4-Cumulative-Review-Chapters-9-to-11-Answer-Key-7

Question 14.
105°, with \(\overrightarrow{A C}\) above \(\overrightarrow{A B}\)
Math in Focus Grade 4 Cumulative Review Chapters 9 to 11 Answer Key 8
Answer:
Math-in-Focus-Grade-4-Cumulative-Review-Chapters-9-to-11-Answer-Key-8

Question 15.
127°, with \(\overrightarrow{A C}\) below \(\overrightarrow{A B}\)
Math in Focus Grade 4 Cumulative Review Chapters 9 to 11 Answer Key 9
Answer:
Math-in-Focus-Grade-4-Cumulative-Review-Chapters-9-to-11-Answer-Key-9

Fill in the blanks. (Lesson 9.3)

Question 16.
\(\frac{3}{4}\) of a full turn is __________.
Answer:
3/4 of a full turn is 270°.

Question 17.
Two right angles is ________ of a full turn.
Answer:
Two right angles is 1/2 of a full turn.

Question 18.
360° is ____________ full turn or ___________ right angles.
Answer:
360° is one full turn or four right angles.

Question 19.
What fraction of a full turn is one right angle? ____________
Answer:
1/4 fraction of a full turn is one right angle.

Draw. \(\overleftrightarrow{A B}\) is a vertical line. (Lessons 10.1 to 10.3)

Question 20.
Draw a horizontal line through point B and label it \(\overleftrightarrow{B C}\).
Math in Focus Grade 4 Cumulative Review Chapters 9 to 11 Answer Key 10
Answer:
Math-in-Focus-Grade-4-Cumulative-Review-Chapters-9-to-11-Answer-Key-10
Drawn a horizontal line through point B and labeled as BC.

Question 21.
Draw a vertical line through point C and label it \(\overleftrightarrow{C D}\).
Answer:
Math-in-Focus-Grade-4-Cumulative-Review-Chapters-9-to-11-Answer-Key-10(1)
Drawn a vertical line through point C and labeled as CD.

Question 22.
What can you say about the relationship between \(\overleftrightarrow{A B}\) and \(\overleftrightarrow{B C}\)?
Answer:
The relationship between both AB and BC are perpendicular to each other.

Question 23.
What can you say about the relationship between \(\overleftrightarrow{A B}\) and \(\overleftrightarrow{C D}\)?
Answer:
The relationship between both AB and CD are parallel to each other.

Use a drawing triangle and a straightedge. (Lessons 10.1 and 10.2)

Question 24.
Draw a line segment parallel to \(\overline{P Q}\) through point R.
Math in Focus Grade 4 Cumulative Review Chapters 9 to 11 Answer Key 11
Answer:
Math-in-Focus-Grade-4-Cumulative-Review-Chapters-9-to-11-Answer-Key-11
Drawn a line segment parallel to PQ through point R.

Question 25.
Draw a line segment perpendicular to \(\overline{P Q}\) through point S.
Answer:
Math-in-Focus-Grade-4-Cumulative-Review-Chapters-9-to-11-Answer-Key-11(1)
Drawn a line segment perpendicular to PQ through point S.

Fill in the blanks. (Lesson 11.1)

Question 26.
ABCD is a square.
Math in Focus Grade 4 Cumulative Review Chapters 9 to 11 Answer Key 12
BC = __________ in.
CD = __________ in.
Answer:
ABCD is a square.
BC = 6 in.
CD = 6 in.
A square is a plane figure with four equal straight sides and four right angles.

Question 27.
PQRS is a rectangle.
Math in Focus Grade 4 Cumulative Review Chapters 9 to 11 Answer Key 13
\(\overline{S R}\) is 3 times as long as \(\overline{P S}\).
SR = _________ ft
PQ = _________ ft
Answer:
SR is 3 times as long as PS.
From the above figure we can  observe PS= 6ft
SR = 3 × PS
SR = 3 x 6 feet
SR = 18 feet
PQ = 18 feet
A Rectangle is a four sided-polygon, having all the internal angles equal to 90 degrees. The two sides at each corner or vertex, meet at right angles. The opposite sides of the rectangle are equal in length which makes it different from a square.

Find the measures of the unknown angles in the squares and rectangles. (Lesson 11.2)

Question 28.
STUV is a square.
Math in Focus Grade 4 Cumulative Review Chapters 9 to 11 Answer Key 14
Measure of ∠TVU = _____________
Answer:
Measure of ∠TVU = 45°.

Question 29.
ABCD is a rectangle.
Math in Focus Grade 4 Cumulative Review Chapters 9 to 11 Answer Key 15
Measure of ∠BDC = _____________
Answer:
Measure of ∠BDC = 67°

Question 30.
MNOP is a rectangle.
Math in Focus Grade 4 Cumulative Review Chapters 9 to 11 Answer Key 16
Measure of ∠MNQ = ___________
Measure of ∠OMP = _____________
Answer:
Measure of ∠MNQ = 54°
Measure of ∠OMP = 75°

Question 31.
PQRS is a square
Math in Focus Grade 4 Cumulative Review Chapters 9 to 11 Answer Key 17
Measure of ∠QSR = ____________
Measure of ∠RQT = _____________
Answer:
Measure of ∠QSR = 45°
Measure of ∠RQT = 29°

Solve. All sides in the figures meet at right angles. Find the lengths of the unknown sides in each figure. (Lesson 11.2)

Question 32.
Math in Focus Grade 4 Cumulative Review Chapters 9 to 11 Answer Key 18
EF = ____________ cm
BC = ____________ cm
Answer:
EF = AB – CD
EF = 12 cm – 4 cm
EF = 8 cm
BC = DE + FA
BC = 6 cm + 5 cm
BC = 11 cm

Question 33.
Math in Focus Grade 4 Cumulative Review Chapters 9 to 11 Answer Key 19
QR = ____________ yd
PQ = ____________ yd
Answer:
From the above figure we know that WP = 5 yd
QR = WP
QR = 5 yd
From the above figure we know that VW = 3 yd, RS = 6 yd, UT = 15 yd
PQ = UT – VW – RS
PQ = 15 – 3 – 6
PQ = 6 yd

Question 34.
Math in Focus Grade 4 Cumulative Review Chapters 9 to 11 Answer Key 20
NM = ____________ m
LK = _____________ m
Answer:
From the above figure we know that ML = 3m
NM = ML
NM = 3 m
From the above figure we know that HG = 20 m, NM = 3m, JI = 3m
LK = HG – NM – JI
LK = 20 – 3 – 3
LK = 14 m

Question 35.
Math in Focus Grade 4 Cumulative Review Chapters 9 to 11 Answer Key 21
PQ = _____________ mi
TS = _____________ mi
Answer:
Math-in-Focus-Grade-4-Cumulative-Review-Chapters-9-to-11-Answer-Key-21
From the above figure we know that MT = MN = TS = 10 mi
MT – SR = RN
10 mi – 8 mi = RN
2 mi = RN
From the above figure we know that NO = 2 mi
PQ = NO + RN
PQ = 2 mi + 2 mi
PQ = 4 mi
TS = 10 mi

Math in Focus Grade 3 Cumulative Review Chapters 10 to 12 Answer Key

Practice the problems of Math in Focus Grade 3 Workbook Answer Key Cumulative Review Chapters 10 to 12 to score better marks in the exam.

Math in Focus Grade 3 Cumulative Review Chapters 10 to 12 Answer Key

Concepts and Skills

Read the scale. (Lesson 11.3)

Math in Focus Grade 3 Cumulative Review Chapters 10 to 12 Answer Key 1
Question 1.
The mass of the bag of flour is ___________ grams.
Answer:
The mass of the bag of flour is 350 grams.
Explanation:
According to the measure in the scale the scale shows 350

Write true or false.

Question 2.
6,016 meters is the same as 6 meters 16 centimeters. (Lesson 11.1)
Answer:
yes, both are same
Explanation:
1 meter = 1000 centimeters
6 x 1000 = 6000
6000 + 16 = 6016 centimeters.

Question 3.
7 kilograms 3 grams is the same as 7,030 grams. (Lesson 11.3)
Answer:
Yes, both are same.
Explanation:
1 Kilogram = 1000 grams
7 x 1000 = 7000 grams
7000 + 30 = 7030 grams

Question 4.
4 liters 250 milliliters is the same as 4,250 milliliters. (Lesson 11.4)
Answer:
Yes, Both are same
Explanation:
1 liter = 1000 milliliters
4 x 1000 = 4000 milliliters
4000 + 250 = 4250 milliliters

Fill in the blanks.

The table shows the height of five students. (Lesson 11.1)
Math in Focus Grade 3 Cumulative Review Chapters 10 to 12 Answer Key 2
Question 5.
Britney is ___________ meter ___________ centimeters tall.
Answer:
1 meter = 100 centimeter
1.49 meters
Britney is 1.49 meter 149 centimeters tall.

Question 6.
The height of the tallest student is ___________ meter ___________ centimeters.
Answer:
151 centimeters
1 meter = 100 centimeter
1.51 meters
The height of the tallest student is 1.51 meter 151 centimeters.

Question 7.
Keisha is ___________ centimeters taller than Tyrone.
Answer:
Keisha = 150
and  Tyrone = 138
150 – 138 = 12
Keisha is 12 centimeters taller than Tyrone.

Question 8.
Which bag has a different mass from the others? (Lessor 11.3)
Math in Focus Grade 3 Cumulative Review Chapters 10 to 12 Answer Key 3
Bag __________ has a different mass from the other two.
Answer:
Bag  C has a different mass from the other two.
Explanation:
Bag A and Bag B has same weights
1 kg = 1000 g
5 kg 20 g = 5200 g

Fill in the blanks. (Lesson 11.4)

Each container is completely filled with water. The water is emptied into measuring cups.
Math in Focus Grade 3 Cumulative Review Chapters 10 to 12 Answer Key 4
Question 9.
The ___________ has the greater capacity.
Answer:
The pot has the greater capacity.
Explanation:
As the pot can contain 3 liters
and the pitcher has 2 liters 250
2250 liters.

Question 10.
The container with the greater capacity can hold ____________ milliliters of water.
Answer:
3 x 1 = 3 liters
1 liter = 1000 milliliters
Explanation:
The container with the greater capacity can hold 3000 milliliters of water.

Look at the picture. Complete. (Lesson 11.2)

Math in Focus Grade 3 Cumulative Review Chapters 10 to 12 Answer Key 5
Question 11.
The distance between Wendy’s house and Pioneer Elementary School is ____________ kilometers ____________ meters.
Answer:
The distance between Wendy’s house and Pioneer Elementary School is 2 kilometers 100 meters.
Explanation:
1 kilometer = 1000 meters
So 2100 meters = 2000 meters + 100 meters = 2 kilometers and 100 meters

Question 12.
The distance between the movie theater and the Pioneer Elementary School is ____________ meters.
Answer:
The distance between the movie theater and the Pioneer Elementary School is 2050 meters.
Explanation:
1 kilometer = 1000 meters
So 2km 50 meters = 2000 meters + 50 meters = 2050 meters.

Question 13.
The distance between the park and Wendy’s house is ____________ meters.
Answer:
The distance between the park and Wendy’s house is 1010 meters.
Explanation:
1 kilometer = 1000 meters
So 1km 10 meters = 1000 meters + 10 meters = 1010  meters.

Question 14.
The distance between Wendy’s house and the movie theater is ____________ kilometer ____________ meters.
Answer:
The distance between Wendy’s house and the movie theater is 1 kilometer 980 meters.
Explanation:
1 kilometer = 1000 meters
So 1980meters = 1000 meters + 980 meters = 1 kilometer and 980 meters

Question 12.

Problem Solving

Solve. Show your work.

Question 15.
Hayley is saving for a book that costs $19.50. She has saved $7.85. How much more does she need to save?
Answer:$ 11.65
Explanation:
Hayley is saving for a book that costs $19.50. She has saved $7.85. $11.65 more she need to save.
Since $19.50 – $7.85= $11.65

Question 16.
The table shows the amount of money Tim saved for three months.
Math in Focus Grade 3 Cumulative Review Chapters 10 to 12 Answer Key 6
How much did Tim save in March? $ ____________
Answer:

How much did Tim save in March? $ 23.75
Explanation:
Jan and Feb total savings are $10.55 + $15.70 = $26.25
Total Jan, Feb ad Mar savings are  $50.
So March month savings are $50 – $26.25 = $23.75

Solve. Show your work.

Question 17.
Nigel has 1 3 quarters. Madi has $6.85. How much money do they have in all?
Answer:
$6.98
Explanation:
Nigel has 1 3 quarters. Madi has $6.85.
As they are quarters we have to add in decimal point.
6.85 + 13 = 6.98

Question 18.
The mass of 3 tomatoes and a squash is 730 grams. The mass of the squash is 430 grams. What is the mass of one tomato?
Answer:
the mass of one tomato = 100 grams
Explanation:
The mass of 3 tomatoes and a squash is 730 grams.
The mass of the squash is 430 grams.
730 – 430 = 300
300 ÷ 3 = 100

Solve. Show your work.

Question 19.
A sparrow flies 256 meters. An eagle flies three times as far as the sparrow. The distance flown by the eagle is twice that of the pigeon. How far does the pigeon fly?
Answer:
1536 meters
Explanation:
A sparrow flies 256 meters.
An eagle flies three times as far as the sparrow.
3 x 256 = 768
The distance flown by the eagle is twice that of the pigeon.
768 x 2 = 1536
1536 meters that  the pigeon fly

Question 20.
An equal amount of lemonade is poured into 3 cups. The pitcher has 40 milliliters left in it. Each cup has 325 milliliters of lemonade. How much lemonade was in the pitcher at first? Express your answer in liters and milliliters.
Answer:
1050 in milliliters
1.050 in liters
Explanation:
An equal amount of lemonade is poured into 3 cups.
The pitcher has 40 milliliters left in it. Each cup has 325 milliliters of lemonade.
325 x 3 = 975
975 + 40 = 1050
1050 milliliters lemonade was in the pitcher at first
1 liter = 1000 milliliter

Solve. Show your work.

Question 21.
Elle had $85.30. After buying two of these items, she has $25.75 left.
a. How much did the two items cost?
Answer:
$59.55 was the item cost
Explanation:
Elle had $85.30. After buying two of these items,
she has $25.75 left.
$85.30 – 25.75 = $59.55

b. Which two items did she buy? Do you need an exact answer or an estimate to solve this?
Math in Focus Grade 3 Cumulative Review Chapters 10 to 12 Answer Key 7
Answer:
He bought Bicycle and Jacket
Explanation:
It is very simple to find the exact answer
Just add to get the total
Bicycle and jacket
$45 + $15.55 = $59.55

Math in Focus Grade 4 Chapter 13 Practice 2 Answer Key Rotational Symmetry

This handy Math in Focus Grade 4 Workbook Answer Key Chapter 13 Practice 2 Rotational Symmetry detailed solutions for the textbook questions.

Math in Focus Grade 4 Chapter 13 Practice 2 Answer Key Rotational Symmetry

Decide whether each figure has rotational symmetry about the center shown. Write yes or no.

Example

Math in Focus Grade 4 Chapter 13 Practice 2 Answer Key Rotational Symmetry 1
Answer:
Yes

Question 1.
Math in Focus Grade 4 Chapter 13 Practice 2 Answer Key Rotational Symmetry 2
Answer:
Yes, The above figure has the rotational symmetry for the center shown.

Question 2.
Math in Focus Grade 4 Chapter 13 Practice 2 Answer Key Rotational Symmetry 3
Answer:
No, The above figure doesn’t have the rotational symmetry for the center shown.

Question 3.
Math in Focus Grade 4 Chapter 13 Practice 2 Answer Key Rotational Symmetry 4
Answer:
Yes, The above figure has the rotational symmetry for the center shown.

Question 4.
Math in Focus Grade 4 Chapter 13 Practice 2 Answer Key Rotational Symmetry 5
Answer:
Yes, The above figure has the rotational symmetry for the center shown.

Question 5.
Math in Focus Grade 4 Chapter 13 Practice 2 Answer Key Rotational Symmetry 6
Answer:
No, The above figure doesn’t have the rotational symmetry for the center shown.

Decide whether each figure has rotational symmetry about the center shown. Write yes or no.

Question 6.
Math in Focus Grade 4 Chapter 13 Practice 2 Answer Key Rotational Symmetry 7
Answer:
Yes, The above figure has the rotational symmetry for the center shown.

Question 7.
Math in Focus Grade 4 Chapter 13 Practice 2 Answer Key Rotational Symmetry 8
Answer:
Yes, The above figure has the rotational symmetry for the center shown.

Look at each letter and number. Which ones have rotational symmetry? Circle your answers.

Question 8.
Math in Focus Grade 4 Chapter 13 Practice 2 Answer Key Rotational Symmetry 9
Answer:
Math-in-Focus-Grade-4-Chapter-13-Practice-2-Answer-Key-Rotational-Symmetry-9

Math in Focus Grade 3 Chapter 2 Practice 4 Answer Key Rounding Numbers to Estimate

Go through the Math in Focus Grade 3 Workbook Answer Key Chapter 2 Practice 4 Rounding Numbers to Estimate to finish your assignments.

Math in Focus Grade 3 Chapter 2 Practice 4 Answer Key Rounding Numbers to Estimate

Mark (✗) each number on the number line.

Question 1.
Math in Focus Grade 3 Chapter 2 Practice 4 Answer Key Rounding Numbers to Estimate 1
Answer:

Question 2.
Math in Focus Grade 3 Chapter 2 Practice 4 Answer Key Rounding Numbers to Estimate 2
Answer:

Question 3.
Math in Focus Grade 3 Chapter 2 Practice 4 Answer Key Rounding Numbers to Estimate 3
Answer:

Fill in the blanks.

Example
Math in Focus Grade 3 Chapter 2 Practice 4 Answer Key Rounding Numbers to Estimate 4
570 is nearer to 600 than to 500
570 is 600 when rounded to the nearest hundred.

Question 4.
Math in Focus Grade 3 Chapter 2 Practice 4 Answer Key Rounding Numbers to Estimate 5
845 is nearer to ___ than to ____
845 is ___ when rounded to the nearest hundred.
Answer:

845 is nearer to 800 than to 900
845 is 800 when rounded to the nearest hundred.

Question 5.
Math in Focus Grade 3 Chapter 2 Practice 4 Answer Key Rounding Numbers to Estimate 6
950 is nearer to ___ than to ____
950 is ___ when rounded to the nearest hundred.
Answer:
950 is nearer to 900 or 1000
950 is 900 or 1000 when rounded to the nearest hundred.

Decide whether to find an estimate or an exact answer. Solve.

Example
An organization has about 600 members,
The greatest possible number of members this con be is 649.
The least possible number of members could be 550

Question 6.
Tanya had $900. After buying two of these items, she has $210 left.
a. How much do the two items cost?
Answer:
Given,
Tanya had $900.
She left with $210.

a)
$900 – $210 = $ 690
She left with $690.

b. Which two items does she buy?
Answer:

b)
She bought TV and Washing Machine worth $450 and $240.

 

Math in Focus Grade 3 Chapter 2 Practice 4 Answer Key Rounding Numbers to Estimate 7

Find the sum or difference. Use rounding to check that each answer is reasonable.

Example
763 + 136 = 899
763 is about 800.
136 is about 100.
800 + 100 = 900
So, 763 + 136 is about 900
899 is close to 900, so the answer is reasonable.

Question 7.
238 + 598 = ___
238 is about ____
598 is about ____
___ + ___ = ___
So, 238 + 598 is about ____
___ is close to ___, so the answer is reasonable.
Answer:
238 + 598 = 836
238 is about 200
598 is about 600
200 + 600 = 800
So, 238 + 598 is about 800
836 is close to 800, so the answer is reasonable.

Question 8.
846 – 694 = ____
846 is about ___
694 is about ____
___ – ___ = ____
So, 846 – 694 is about ___
___ is close to ___, so the answer is reasonable.
Answer:
846 – 694 = 152
846 is about 800
694 is about 700
800 – 700 = 100
So, 846 – 694 is about 100
152 is not close to 100, so the answer is not reasonable.

Question 9.
872 – 259 = ___
872 is about ___
259 is about ___
___ – ___ = ____
So, 872 – 259 is about ___
___ is close to ___, so the answer is reasonable.
Answer:
872 – 259 = 613
872 is about 900
259 is about 300
900 – 300 = 600
So, 872 – 259 is about 600
613 is close to 600, so the answer is reasonable.

Question 10.
Mrs. Ramsey wants to buy these four items.
Math in Focus Grade 3 Chapter 2 Practice 4 Answer Key Rounding Numbers to Estimate 8

a. Find the total cost of the items. Then, use rounding to check that the total cost is reasonable.
Answer: Total cost of the items = $96 + $215 + $247 +$385 + $943

b. Mrs. Ramsey has $980. Does she have enough money to buy all the items?
Answer: Yes, she has enough money to buy all the items. $990 – $943 = $37.

Math in Focus Grade 3 Chapter 3 Practice 3 Answer Key Addition with Regrouping in Ones, Tens, and Hundreds

Go through the Math in Focus Grade 3 Workbook Answer Key Chapter 3 Practice 3 Addition with Regrouping in Ones, Tens, and Hundreds to finish your assignments.

Math in Focus Grade 3 Chapter 3 Practice 3 Answer Key Addition with Regrouping in Ones, Tens, and Hundreds

Follow the steps to add. Fill in the blanks.

Question 1.
Math in Focus Grade 3 Chapter 3 Practice 3 Answer Key Addition with Regrouping in Ones, Tens, and Hundreds 1
Add the ones and regroup the ones.
2 ones + 9 ones
= ___ ones
= ___ tens ___ ones
Math in Focus Grade 3 Chapter 3 Practice 3 Answer Key Addition with Regrouping in Ones, Tens, and Hundreds 2
Add the tens and regroup the tens.
1 ten + 3 ten + 8 tens
= ___ tens
= ___ hundred ___ tens
Math in Focus Grade 3 Chapter 3 Practice 3 Answer Key Addition with Regrouping in Ones, Tens, and Hundreds 3
Add the hundreds and regroup the hundreds.
1 hundred + 5 hundreds + 9 hundreds
= ___ hundreds
= ___ thousand ___ hundreds
Math in Focus Grade 3 Chapter 3 Practice 3 Answer Key Addition with Regrouping in Ones, Tens, and Hundreds 4
Add the thousands
1 thousand + 5 thousands + 2 thousands
= ___ thousands
Answer:
5,532 + 2,989 = 8,521.

Explanation:
Math-in-Focus-Grade-3-Chapter-3-Practice-3-Answer-Key-Addition-with-Regrouping-in-Ones-Tens-and-Hundreds-Follow the steps to add-Fill in the blanks-1
Add the ones and regroup the ones.
2 ones + 9 ones
= 11 ones
= 1 tens 1 ones.
Math-in-Focus-Grade-3-Chapter-3-Practice-3-Answer-Key-Addition-with-Regrouping-in-Ones-Tens-and-Hundreds-Follow the steps to add-Fill in the blanks-1

Add the tens and regroup the tens.
1 ten + 3 ten + 8 tens
= 12 tens
= 1 hundred 2 tens.
Math-in-Focus-Grade-3-Chapter-3-Practice-3-Answer-Key-Addition-with-Regrouping-in-Ones-Tens-and-Hundreds-Follow the steps to add-Fill in the blanks-1
Add the hundreds and regroup the hundreds.
1 hundred + 5 hundreds + 9 hundreds
= 15 hundreds
= 1 thousand 5 hundreds.
Math-in-Focus-Grade-3-Chapter-3-Practice-3-Answer-Key-Addition-with-Regrouping-in-Ones-Tens-and-Hundreds-Follow the steps to add-Fill in the blanks-1
Add the thousands
1 thousand + 5 thousands + 2 thousands
= 8 thousands.

 

Add.

Math in Focus Grade 3 Chapter 3 Practice 3 Answer Key Addition with Regrouping in Ones, Tens, and Hundreds 5

Example
Math in Focus Grade 3 Chapter 3 Practice 3 Answer Key Addition with Regrouping in Ones, Tens, and Hundreds 6

Question 2.
Math in Focus Grade 3 Chapter 3 Practice 3 Answer Key Addition with Regrouping in Ones, Tens, and Hundreds 7
Answer:
Math-in-Focus-Grade-3-Chapter-3-Practice-3-Answer-Key-Addition-with-Regrouping-in-Ones-Tens-and-Hundreds-Add-2

Explanation:
215 + 796 = 1,011.

Question 3.
Math in Focus Grade 3 Chapter 3 Practice 3 Answer Key Addition with Regrouping in Ones, Tens, and Hundreds 8
Answer:
Math-in-Focus-Grade-3-Chapter-3-Practice-3-Answer-Key-Addition-with-Regrouping-in-Ones-Tens-and-Hundreds-Add-3

Explanation:
1,063 + 429 = 1,492.

Question 4.
Math in Focus Grade 3 Chapter 3 Practice 3 Answer Key Addition with Regrouping in Ones, Tens, and Hundreds 9
Answer:
Math-in-Focus-Grade-3-Chapter-3-Practice-3-Answer-Key-Addition-with-Regrouping-in-Ones-Tens-and-Hundreds-Add-4

Explanation:
1,198 + 622 = 1,820.

Question 5.
Math in Focus Grade 3 Chapter 3 Practice 3 Answer Key Addition with Regrouping in Ones, Tens, and Hundreds 10
Answer:
Math-in-Focus-Grade-3-Chapter-3-Practice-3-Answer-Key-Addition-with-Regrouping-in-Ones-Tens-and-Hundreds-Add-5

Explanation:
3,329 + 1,597 = 4,926.

Question 6.
Math in Focus Grade 3 Chapter 3 Practice 3 Answer Key Addition with Regrouping in Ones, Tens, and Hundreds 19
Answer:
Math-in-Focus-Grade-3-Chapter-3-Practice-3-Answer-Key-Addition-with-Regrouping-in-Ones-Tens-and-Hundreds-Add-6

Explanation:
6,258 + 2,937 = 9,195.

Question 7.
Math in Focus Grade 3 Chapter 3 Practice 3 Answer Key Addition with Regrouping in Ones, Tens, and Hundreds 12
Answer:
Math-in-Focus-Grade-3-Chapter-3-Practice-3-Answer-Key-Addition-with-Regrouping-in-Ones-Tens-and-Hundreds-Add-7

Explanation:
1,406 + 86 = 1,492.

Question 8.
Math in Focus Grade 3 Chapter 3 Practice 3 Answer Key Addition with Regrouping in Ones, Tens, and Hundreds 13
Answer:
Math-in-Focus-Grade-3-Chapter-3-Practice-3-Answer-Key-Addition-with-Regrouping-in-Ones-Tens-and-Hundreds-Add-8
Explanation:
3,674 + 1,667 = 5,341.

Question 9.
Math in Focus Grade 3 Chapter 3 Practice 3 Answer Key Addition with Regrouping in Ones, Tens, and Hundreds 14
Answer:
Math-in-Focus-Grade-3-Chapter-3-Practice-3-Answer-Key-Addition-with-Regrouping-in-Ones-Tens-and-Hundreds-Add-9

Explanation:
657 + 943 = 1,600.

Question 10.
Math in Focus Grade 3 Chapter 3 Practice 3 Answer Key Addition with Regrouping in Ones, Tens, and Hundreds 15
Answer:
Math-in-Focus-Grade-3-Chapter-3-Practice-3-Answer-Key-Addition-with-Regrouping-in-Ones-Tens-and-Hundreds-Add-10

Explanation:
6,435 + 2,689 = 9,124.

Fill in the blank.
Question 11.
Christopher Columbus landed on an island ¡n the Caribbean in _____
(Hint: The value appears twice on this page.)
Answer:
Christopher Columbus landed on an island ¡n the Caribbean in  1,492.

Explanation:
Math-in-Focus-Grade-3-Chapter-3-Practice-3-Answer-Key-Addition-with-Regrouping-in-Ones-Tens-and-Hundreds-Follow the steps to add-Fill in the blanks-1
Math-in-Focus-Grade-3-Chapter-3-Practice-3-Answer-Key-Addition-with-Regrouping-in-Ones-Tens-and-Hundreds-Add-2 Math-in-Focus-Grade-3-Chapter-3-Practice-3-Answer-Key-Addition-with-Regrouping-in-Ones-Tens-and-Hundreds-Add-3 Math-in-Focus-Grade-3-Chapter-3-Practice-3-Answer-Key-Addition-with-Regrouping-in-Ones-Tens-and-Hundreds-Add-4  Math-in-Focus-Grade-3-Chapter-3-Practice-3-Answer-Key-Addition-with-Regrouping-in-Ones-Tens-and-Hundreds-Add-5Math-in-Focus-Grade-3-Chapter-3-Practice-3-Answer-Key-Addition-with-Regrouping-in-Ones-Tens-and-Hundreds-Add-6Math-in-Focus-Grade-3-Chapter-3-Practice-3-Answer-Key-Addition-with-Regrouping-in-Ones-Tens-and-Hundreds-Add-7Math-in-Focus-Grade-3-Chapter-3-Practice-3-Answer-Key-Addition-with-Regrouping-in-Ones-Tens-and-Hundreds-Add-8Math-in-Focus-Grade-3-Chapter-3-Practice-3-Answer-Key-Addition-with-Regrouping-in-Ones-Tens-and-Hundreds-Add-9Math-in-Focus-Grade-3-Chapter-3-Practice-3-Answer-Key-Addition-with-Regrouping-in-Ones-Tens-and-Hundreds-Add-10

Solve.
Example
A baker makes 3,452 bagels in the morning.
He makes another 759 bagels in the afternoon.
How many bagels does he make in all?
Math in Focus Grade 3 Chapter 3 Practice 3 Answer Key Addition with Regrouping in Ones, Tens, and Hundreds 16
3,452 + 759 = 4,211
The baker makes 4,211 bagels in all.

Question 12.
A grocer sells 6,835 apples and 2,795 oranges. How many pieces of fruit does she sell in all?
Math in Focus Grade 3 Chapter 3 Practice 3 Answer Key Addition with Regrouping in Ones, Tens, and Hundreds 17
She sells ___ pieces of fruit in all.
Answer:
She sells 9,630 pieces of fruit in all.

Explanation:
Number of apples a grocer sells = 6,835.
Number of oranges a grocer sells = 2,795.
Total number of pieces of fruit she sells in all = Number of apples a grocer sells + Number of oranges a grocer sells
= 6,835 + 2,795
= 9,630.

Solve.
Question 13.
Molly’s bakery sells 5,268 muffins. Then Molly has 1,952 muffins left. How many muffins does she have at first?
Math in Focus Grade 3 Chapter 3 Practice 3 Answer Key Addition with Regrouping in Ones, Tens, and Hundreds 18
Molly has ___ muffins at first.
Answer:
Molly has 3,316 muffins at first.

Explanation:
Number of muffins Molly’s bakery sells = 5,268.
Number of muffins Molly has left = 1,952.
Number of muffins she have at first = Number of muffins Molly’s bakery sells – Number of muffins Molly has left
= 5,268 – 1,952
= 3,316.

Question 14.
Mr. Sanchez has 2,156 gold coins and 3,152 silver coins. How many coins does he have in all?
Mr. Sanchez has __ coins in all.
Answer:
Mr. Sanchez has 5,308 coins in all.

Explanation:
Number of gold coins Mr. Sanchez has = 2,156.
Number of silver coins Mr. Sanchez has = 3,152.
Total number of coins he have in all = Number of gold coins Mr. Sanchez has + Number of silver coins Mr. Sanchez has
= 2,156 + 3,152
= 5,308.

Math in Focus Grade 3 Chapter 14 Practice 1 Answer Key Understanding Fractions

Practice the problems of Math in Focus Grade 3 Workbook Answer Key Chapter 14 Practice 1 Understanding Fractions to score better marks in the exam.

Math in Focus Grade 3 Chapter 14 Practice 1 Answer Key Understanding Fractions

Find the fractions that make a whole.

Example

Math in Focus Grade 3 Chapter 14 Practice 1 Answer Key Understanding Fractions 1
\(\frac{2}{5}+\frac{3}{5}=\frac{5}{5}\)
= 1
Two-fifths and three-fifths make 1 whole.

Fill in the blanks.

Question 1.
Math in Focus Grade 3 Chapter 14 Practice 1 Answer Key Understanding Fractions 2
___________ – ___________ and
___________ – ___________ make 1 whole.
Answer:
Math-in-Focus-Grade-3-Chapter-14-Practice-1-Answer-Key-Understanding-Fractions-2
Five – sixths and one – sixths make 1 whole.
Explanation:
In the above image we can observe five parts are shaded with black color out of six parts and one part is unshaded out of 6 parts. To make 1 whole we need to add 5/6 with 1/6.

Question 2.
Math in Focus Grade 3 Chapter 14 Practice 1 Answer Key Understanding Fractions 3
___________ – ___________, ___________ – ___________, and ___________ – ___________ make 1 whole.
Answer:
Math-in-Focus-Grade-3-Chapter-14-Practice-1-Answer-Key-Understanding-Fractions-3
one – eights, two eights and five eights make 1 whole.
Explanation:
In the above image we can observe 1 part is shaded with white color out of eight parts and two parts are shaded with gray color out of eight parts, five parts are shaded with gray color out of 8 parts. To make 1 whole we need to add 1/8, and 2/8 with 5/8.

Name the numerator and denominator.

Example

Math in Focus Grade 3 Chapter 14 Practice 1 Answer Key Understanding Fractions 4
\(\frac{4}{6}\) of the figure is shaded.
In this fraction, the numerator is 4.
In this fraction, the denominator is 6.

Complete.

Question 3.
Math in Focus Grade 3 Chapter 14 Practice 1 Answer Key Understanding Fractions 5 of the figure is not shaded.
In this fraction, the numerator is ___________.
In this fraction, the denominator is ____________.
Answer:
Math-in-Focus-Grade-3-Chapter-14-Practice-1-Answer-Key-Understanding-Fractions-5 of the figure is not shaded.
In this fraction, the numerator is 4.
In this fraction, the denominator is 7.

Question 4.
Math in Focus Grade 3 Chapter 14 Practice 1 Answer Key Understanding Fractions 6
Math in Focus Grade 3 Chapter 14 Practice 1 Answer Key Understanding Fractions 7 of the figure is shaded.
In this fraction, the numerator is ____________.
In this fraction, the denominator is ____________.
Answer:
Math-in-Focus-Grade-3-Chapter-14-Practice-1-Answer-Key-Understanding-Fractions-7 of the figure is shaded.
In this fraction, the numerator is 4.
In this fraction, the denominator is 8.

Math in Focus Grade 3 Chapter 10 Practice 1 Answer Key Addition

Practice the problems of Math in Focus Grade 3 Workbook Answer Key Chapter 10 Practice 1 Addition to score better marks in the exam.

Math in Focus Grade 3 Chapter 10 Practice 1 Answer Key Addition

Add mentally.

Question 1.
$7.30 + $2.00 = $__________
Answer:
$7.30 + $2.00 = $9.30
Explanation:
Perform addition operation on above two numbers. Add $7.30 with $2.00 the sum is $9.30.

Question 2.
$37.20 + $0.45 = $__________
Answer:
$37.20 + $0.45 = $37.65
Explanation:
Perform addition operation on above two numbers. Add $37.20 with $0.45 the sum is $37.65.

Question 3.
$5.20 + $12.65 = $__________
Answer:
$5.20 + $12.65 = $17.85
Explanation:
Perform addition operation on above two numbers. Add $5.20 with $12.65 the sum is $17.85.

Question 4.
$51.20 + $14.80 = $__________
Answer:
$51.20 + $14.80 = $66.00
Explanation:
Perform addition operation on above two numbers. Add $51.20 with $14.80 the sum is $66.00.

Question 5.
$0.95 + $9.35 = $__________
Answer:
$0.95 + $9.35 = $10.30
Explanation:
Perform addition operation on above two numbers. Add $0.95 with $9.35 the sum is $10.30.

Question 6.
$4.35 + $64.85 = $__________
Answer:
$4.35 + $64.85 = $69.20
Explanation:
Perform addition operation on above two numbers. Add $4.35 with $64.85 the sum is $69.20.

Question 7.
$31.65 + $3.90 = $__________
Answer:
$31.65 + $3.90 = $35.55
Explanation:
Perform addition operation on above two numbers. Add $31.65 with $3.90 the sum is $35.55.

Question 8.
$5.45 + $0.75 = $__________
Answer:
$5.45 + $0.75 = $6.20
Explanation:
Perform addition operation on above two numbers. Add $5.45 with $0.75 the sum is $6.20.

Find each missing amount.

Question 9.
Math in Focus Grade 3 Chapter 10 Practice 1 Answer Key Addition 6
$26 + $72 = $__________
40¢ + 50¢ = __________¢
$__________ + __________¢ = $__________
Answer:
Math-in-Focus-Grade-3-Chapter-10-Practice-1-Answer-Key-Addition-6
$26 + $72 = $98
40¢ + 50¢ = 90¢
$98 + 90¢ = $98.90
Explanation:
In the above image we can observe before the decimal point the number is represented with $ and after the decimal point the number is represented with ¢. The total sum is represented with $.
Add before the decimal point numbers.
$26 + $72 = $98
Add after the decimal point numbers.
40¢ + 50¢ = 90¢
Add before and after decimal point numbers.
$98 + 90¢ = $98.90

Question 10.
Math in Focus Grade 3 Chapter 10 Practice 1 Answer Key Addition 2
$__________ + $__________ = $__________
__________¢ + __________¢ = __________¢
$__________ + __________¢ = $ __________
Answer:
Math-in-Focus-Grade-3-Chapter-10-Practice-1-Answer-Key-Addition-2
$51 + $4= $55
25¢ +20¢ = 45¢
$55 + 45¢ = $ 55.45
Explanation:
In the above image we can observe before the decimal point the number is represented with $ and after the decimal point the number is represented with ¢. The total sum is represented with $.
Add before the decimal point numbers.
$51 + $4= $55
Add after the decimal point numbers.
25¢ +20¢ = 45¢
Add before and after decimal point numbers.
$55 + 45¢ = $ 55.45

Find each missing amount.

Question 11.
Math in Focus Grade 3 Chapter 10 Practice 1 Answer Key Addition 3
$__________ + $__________ = $__________
__________¢ + __________¢ = __________¢
$__________ + __________¢ = $ __________
Answer:
Math-in-Focus-Grade-3-Chapter-10-Practice-1-Answer-Key-Addition-3
$6 + $18 = $24
5¢ + 20¢ = 25¢
$24 + 25¢ = $ 24.25
Explanation:
In the above image we can observe before the decimal point the number is represented with $ and after the decimal point the number is represented with ¢. The total sum is represented with $.
Add before the decimal point numbers.
$6 + $18 = $24
Add after the decimal point numbers.
5¢ + 20¢ = 25¢
Add before and after decimal point numbers.
$24 + 25¢ = $ 24.25

Question 12.
Math in Focus Grade 3 Chapter 10 Practice 1 Answer Key Addition 4
$__________ + $__________ = $__________
__________¢ + __________¢ = __________¢
$__________ + __________¢ = $ __________
Answer:
Math-in-Focus-Grade-3-Chapter-10-Practice-1-Answer-Key-Addition-4
$60 + $17 = $77
5¢ + 70¢ = 75¢
$77 + 75¢ = $ 77.75
Explanation:
In the above image we can observe before the decimal point the number is represented with $ and after the decimal point the number is represented with ¢. The total sum is represented with $.
Add before the decimal point numbers.
$60 + $17 = $77
Add after the decimal point numbers.
5¢ + 70¢ = 75¢
Add before and after decimal point numbers.
$77 + 75¢ = $ 77.75

Use the items and prices in the picture to answer each exercise.
Math in Focus Grade 3 Chapter 10 Practice 1 Answer Key Addition 5

What is the cost of
Question 13.
a carton of milk and a head of broccoli? $ __________
Answer:
A carton of milk cost is $2.70.
A head of broccoli cost is $2.30
$2.70 + $2.30 = $ 5
The cost of both carton of milk and a head of broccoli are $5.

Question 14.
a bunch of grapes and a packet of whole meal biscuits? $__________
Answer:
A bunch of grapes cost is $12.95.
A packet of whole meal biscuits is $3.05.
$12.95 + $3.05 = $16
The cost of both bunch of grapes and a packet of whole meal biscuits are $16.

Question 15.
a cucumber and a head of cabbage? $__________
Answer:
A cucumber cost is $0.85
A head of cabbage cost is $1.15.
$0.85 + $1.15 = $2
The cost of both cucumber and a head of cabbage are $2.

Question 16.
a pack of cheese and a box of oranges? $__________
Answer:
A pack of cheese cost is $3.55.
A box of oranges cost is $9.45.
$3.55 + $9.45 = $13
The cost of both pack of cheese and a box of oranges are $13.

Math in Focus Grade 1 Chapter 6 Practice 2 Answer Key Position Words

This handy Math in Focus Grade 1 Workbook Answer Key Chapter 6 Practice 2 Position Words detailed solutions for the textbook questions.

Math in Focus Grade 1 Chapter 6 Practice 2 Answer Key Position Words

Look at the picture. Circle the correct name.

Math in Focus Grade 1 Chapter 6 Practice 2 Answer Key Position Words 1

Example
Who is after Alice? Carlo Math in Focus Grade 1 Chapter 6 Practice 2 Answer Key Position Words 2

Question 1.
Who is before Ben? Carlo Alice
Answer: Alice is before Ben.

Question 2.
Who is after Carlo? Ben Denelle
Answer: Denelle is after Carlo

Question 3.
Who is between Eddie and Carlo? Alice Denelle
Answer: Denelle is between Eddie and Carlo.

Question 4.
Who is between Carlo and Alice? Ben Eddie
Answer: Ben is between Carlo and Alice.

Color.

Example
the fourth bird from the left
Math in Focus Grade 1 Chapter 6 Practice 2 Answer Key Position Words 3

Question 5.
the second pizza from the left
Math in Focus Grade 1 Chapter 6 Practice 2 Answer Key Position Words 4
Answer:
Math-in-Focus-Grade-1-Chapter-6-Practice-2-Answer-Key-Position-Words-4

Question 6.
the fifth monkey from the right
Math in Focus Grade 1 Chapter 6 Practice 2 Answer Key Position Words 5
Answer:
Math-in-Focus-Grade-1-Chapter-6-Practice-2-Answer-Key-Position-Words-5

Question 7.
the ninth football from the right
Math in Focus Grade 1 Chapter 6 Practice 2 Answer Key Position Words 6
Answer:
Math-in-Focus-Grade-1-Chapter-6-Practice-2-Answer-Key-Position-Words-6

Look at the picture. Fill in the blanks with the words in the box.

Math in Focus Grade 1 Chapter 6 Practice 2 Answer Key Position Words 7

Question 8.
The long haired dog is first on the ____
Answer: The long haired dog is first on the left

Question 9.
The small dog is ___ from the left.
Answer: The small dog is fifth from the left.

Question 10.
The skinny dog is ___ the fat dog.
Answer: The skinny dog is next to the fat dog.

Question 11.
The big dog is also ___ the fat dog.
Answer: The big dog is also next to the fat dog.

Draw.

Question 12.
an apple on the last plate from the right a banana on the plate next to the apple an orange on the sixth plate from the left
Math in Focus Grade 1 Chapter 6 Practice 2 Answer Key Position Words 8
Answer:

Read the clues to answer the question. Then write the letters in the correct Math in Focus Grade 1 Chapter 6 Practice 2 Answer Key Position Words 9

Question 13.
What is the capital of the United States of America?
Math in Focus Grade 1 Chapter 6 Practice 2 Answer Key Position Words 10

Clues:
Math in Focus Grade 1 Chapter 6 Practice 2 Answer Key Position Words 11

a. second letter from the right

b. fourth letter from the left

c. fifth letter from the left

d. third letter from the left

e. seventh letter from the left

f. fourth letter from the right

g. first letter on the left

h. the letter next to “G”

j. last letter from the left

j. letter between “S” and “I”

Answer: Washington
Math-in-Focus-Grade-1-Chapter-6-Practice-2-Answer-Key-Position-Words-10