Math in Focus Grade 4 Chapter 14 Practice 1 Answer Key Identifying Tessellations

This handy Math in Focus Grade 4 Workbook Answer Key Chapter 14 Practice 1 Identifying Tessellations detailed solutions for the textbook questions.

Math in Focus Grade 4 Chapter 14 Practice 1 Answer Key Identifying Tessellations

In each tessellation, color the repeated shape.

Example
Math in Focus Grade 4 Chapter 14 Practice 1 Answer Key Identifying Tessellations 1

Question 1.
Math in Focus Grade 4 Chapter 14 Practice 1 Answer Key Identifying Tessellations 2
Answer:
Math-in-Focus-Grade-4-Chapter-14-Practice-1-Answer-Key-Identifying-Tessellations-2
Explanation:
The repeated shape is colored in the above tessellation.

Question 2.
Math in Focus Grade 4 Chapter 14 Practice 1 Answer Key Identifying Tessellations 3
Answer:
Math-in-Focus-Grade-4-Chapter-14-Practice-1-Answer-Key-Identifying-Tessellations-3
Explanation:
The repeated shape is colored in the above tessellation.

Question 3.
Math in Focus Grade 4 Chapter 14 Practice 1 Answer Key Identifying Tessellations 4
Answer:
Math-in-Focus-Grade-4-Chapter-14-Practice-1-Answer-Key-Identifying-Tessellations-4
Explanation:
The repeated shape is colored in the above tessellation.

Is each pattern a tessellation of a single repeated shape? Write yes or no. Explain your answer.

Example
Math in Focus Grade 4 Chapter 14 Practice 1 Answer Key Identifying Tessellations 5
Yes. It is made up of a single repeated shape. The repeated shapes do not have gaps between them and they do not overlap.

Question 4.
Math in Focus Grade 4 Chapter 14 Practice 1 Answer Key Identifying Tessellations 6
Answer:
Yes. It is made up of a single repeated shape. The repeated shapes do not have gaps between them and they do not overlap.

Question 5.
Math in Focus Grade 4 Chapter 14 Practice 1 Answer Key Identifying Tessellations 7
Answer:
No. It is not made up of a single repeated shape. Because the repeated shapes have overlaps between them.

Question 6.
Math in Focus Grade 4 Chapter 14 Practice 1 Answer Key Identifying Tessellations 8
Answer:
No. It is not made up of a single repeated shape. Because the repeated shapes have gaps between them.

Add eight more of the repeated shapes to each tessellation.

Question 7.
Math in Focus Grade 4 Chapter 14 Practice 1 Answer Key Identifying Tessellations 9
Answer:
Math-in-Focus-Grade-4-Chapter-14-Practice-1-Answer-Key-Identifying-Tessellations-9
Explanation:
Added eight more repeated shapes to the above tessellation

Question 8.
Math in Focus Grade 4 Chapter 14 Practice 1 Answer Key Identifying Tessellations 10
Answer:
Math-in-Focus-Grade-4-Chapter-14-Practice-1-Answer-Key-Identifying-Tessellations-10
Explanation:
Added eight more repeated shapes to the above tessellation

Use each shape to make a tessellation in the space provided.

Question 9.
Math in Focus Grade 4 Chapter 14 Practice 1 Answer Key Identifying Tessellations 11
Answer:
Math-in-Focus-Grade-4-Chapter-14-Practice-1-Answer-Key-Identifying-Tessellations-11

Question 10.
Math in Focus Grade 4 Chapter 14 Practice 1 Answer Key Identifying Tessellations 12
Answer:
Math-in-Focus-Grade-4-Chapter-14-Practice-1-Answer-Key-Identifying-Tessellations-12

Use each shape to make a tessellation in the space provided.

Question 11.
Tessellate this shape by rotating it.
Math in Focus Grade 4 Chapter 14 Practice 1 Answer Key Identifying Tessellations 13
Answer:
Math-in-Focus-Grade-4-Chapter-14-Practice-1-Answer-Key-Identifying-Tessellations-13
The above shape is tessellated by rotating it.

Question 12.
Tessellate this shape by flipping it.
Math in Focus Grade 4 Chapter 14 Practice 1 Answer Key Identifying Tessellations 14
Answer:
Math-in-Focus-Grade-4-Chapter-14-Practice-1-Answer-Key-Identifying-Tessellations-14
The above shape is tessellated by flipping it.

Use the shape to make a tessellation in the space provided.

Question 13.
Tessellate this shape by rotating or hipping and sliding it.
Math in Focus Grade 4 Chapter 14 Practice 1 Answer Key Identifying Tessellations 15
Answer:
Math-in-Focus-Grade-4-Chapter-14-Practice-1-Answer-Key-Identifying-Tessellations-15

Math in Focus Grade 4 End of Year Review Answer Key

This handy Math in Focus Grade 4 Workbook Answer Key End of Year Review detailed solutions for the textbook questions.

Math in Focus Grade 4 End of Year Review Answer Key

Test Prep

Multiple Choice

Fill in the circle next to the correct answer.

Question 1.
The digit 9 in 89.4 stands for _________. (Lesson 7.2)
(A) 9 hundredths
(B) 9 tenths
(C) 9 ones
(D) 9 tens
Answer:
Math-in-Focus-Grade-4-End-of-Year-Review-Answer-Key-1(1)
So, Option C is correct.

Question 2.
Find 9.50 – 2.63. (Lesson 8.2)
(A) 5.07
(B) 5.73
(C) 6.67
(D) 6.87
Answer:
Math-in-Focus-Grade-4-End-of-Year-Review-Answer-Key-1(2)
9.50 – 2.63 = 6.87
Option C is correct.
Explanation:
Perform subtraction operation on above two numbers. Subtract 2.63 from 9.50 the difference is 6.87. So, draw a circle for option C.

Question 3.
The product of 9 and ____________ is 1,1 07. (Lesson 3.1)
(A) 123
(B) 1,098
(C) 1,116
(D) 9,963
Answer:
Math-in-Focus-Grade-4-End-of-Year-Review-Answer-Key-1(3)
The product of 9 and 123 is 1,1 07.
Option C is correct.
Explanation:
Multiply 9 with 123 the product is 1,107. So draw a circle for option C.

Question 4.
The table shows the number of fruits and biscuits a group of students have. Some numbers in the table are missing. Use the information in the table to answer the question. (Lesson 4.1)
Math in Focus Grade 4 End of Year Review Answer Key 1
The total number of fruits and biscuits is 120. How many fruits does Crystal have?
(A) 6
(B) 23
(C) 37
(D) 97
Answer:
Math-in-Focus-Grade-4-End-of-Year-Review-Answer-Key-1
Math-in-Focus-Grade-4-End-of-Year-Review-Answer-Key-1(4)
The total number of fruits and biscuits is 120.
The total number of fruits and biscuits of Annabel and Mandy  having are calculated by adding 59 and 38.
59 + 38 = 97
Subtract the total fruits and biscuits of Annabel and Mandy from total number of fruits and biscuits.
120 – 97 = 23
Subtract number of biscuits that Crystal having from the total number of fruits and biscuits
23 – 17 = 6
Crystal have 6 fruits.
So, drawn a circle for option A.

Question 5.
The stem-and-leaf plot shows the points scored by Jason in nine basketball games. (Lesson 5.3)
Math in Focus Grade 4 End of Year Review Answer Key 2
What is the outlier of the set of data?
(A) 40
(B) 26
(C) 23
(D) 10
Answer:

Question 6.
Peter draws one of these number cards from a bag. (Lesson 5.5)
Math in Focus Grade 4 End of Year Review Answer Key 3
What is the probability that he draws a number less than 10?
(A) \(\frac{1}{2}\)
(B) \(\frac{1}{3}\)
(C) \(\frac{1}{4}\)
(D) \(\frac{1}{6}\)
Answer:
Math-in-Focus-Grade-4-End-of-Year-Review-Answer-Key-3(1)
Explanation:
Total number of cards are 6.
Number of cards which are having a number less than 10 are 3.
So, the probability the peter draws a number less than 10 = 3/6 = 1/2

Question 7.
Subtract \(\frac{2}{4}\) from \(\frac{7}{12}\). Express your answer in simplest form. (Lesson 6.2)
(A) \(\frac{1}{12}\)
(B) \(\frac{2}{15}\)
(C) \(\frac{2}{5}\)
(D) \(\frac{11}{15}\)
Answer:
Math-in-Focus-Grade-4-End-of-Year-Review-Answer-Key-1(7)
7/12 – 2/4 = (7 – 6)/12 = 1/12
So, drawn a circle for Option A.

Question 8.
4\(\frac{3}{5}\) = ____________ (Lesson 6.3)
(A) \(\frac{12}{5}\)
(B) \(\frac{20}{5}\)
(C) \(\frac{23}{5}\)
(D) \(\frac{43}{5}\)
Answer:
Math-in-Focus-Grade-4-End-of-Year-Review-Answer-Key-1(8)
4 3/5 = (20 + 3)/5 = 23/5
Option C is correct.

Question 9.
Which of the shaded parts represents \(\frac{4}{5}\) of a set? (Lesson 6.7)
Math in Focus Grade 4 End of Year Review Answer Key 4
Answer:
Math-in-Focus-Grade-4-End-of-Year-Review-Answer-Key-4
Option A:
15 circles are shaded out of 20.
15/20 = 3/4
The simplified form of 15/20 is 3/4.
Option B:
12 circles are shaded out of 20.
12/20 = 3/5
The simplified form of 12/20 is 3/5.
Option C:
12 circles are shaded out of 15.
12/15 = 4/5
The simplified form of 12/15 is 4/5.
Option D:
10 circles are shaded out of 15.
10/15 = 2/3
The simplified form of 10/15 is 2/3.
So, drawn a circle for Option C.

Question 10.
Math in Focus Grade 4 End of Year Review Answer Key 5
The arrow is pointing at __________. (Lesson 7.1)
(A) 0
(B) 1.2
(C) 1.3
(D) 4
Answer:
Math-in-Focus-Grade-4-End-of-Year-Review-Answer-Key-5
Math-in-Focus-Grade-4-End-of-Year-Review-Answer-Key-5(1)
The arrow is pointing at 1.2.
So, draw a circle for option B.

Question 11.
Ava’s mass is 45.0 kilograms when rounded to 1 decimal place. What is her least possible mass? (Lesson 7.4)
(A) 45.01 kilograms
(B) 44.95 kilograms
(C) 44.99 kilograms
(D) 44.55 kilograms
Answer:
Math-in-Focus-Grade-4-End-of-Year-Review-Answer-Key-5(2)
Ava’s mass is 45.0 kilograms and it is rounded to 1 decimal place.
The least possible mass is 44.95.
So, draw a circle for option B.

Question 12.
0.55 is not equal to _________. (Lesson 7.5)
(A) \(\frac{11}{20}\)
(B) \(\frac{55}{100}\)
(C) \(\frac{550}{1,000}\)
(D) \(\frac{55}{10}\)
Answer:
Math-in-Focus-Grade-4-End-of-Year-Review-Answer-Key-5(3)
Option A:
11/20 = 0.55
Option B:
55/100 = 0.55
Option C:
550/1,000 = 0.55
Option D:
55/10 = 5.5
0.55 is not equal to 55/10.
So, option D is correct.

Question 13.
4.6 – 0.46 is equal to _________. (Lesson 8.2)
(A) 0
(B) 4.14
(C) 4.20
(D) 4.26
Answer:
Math-in-Focus-Grade-4-End-of-Year-Review-Answer-Key-5(4)
4.6 – 0.46 is equal to 4.14.
So, option B is correct.

Question 14.
Which of these angles is an acute angle? (Lesson 9.1)
Math in Focus Grade 4 End of Year Review Answer Key 6
Answer:
Math-in-Focus-Grade-4-End-of-Year-Review-Answer-Key-6
Option A is correct.

Question 15.
Math in Focus Grade 4 End of Year Review Answer Key 7
Sam needs to draw an angle of 1 25° from point X. He must join point X to point __________. (Lesson 9.2)
(A) A
(B) B
(C) C
(D) D
Answer:
Math-in-Focus-Grade-4-End-of-Year-Review-Answer-Key-7
Math-in-Focus-Grade-4-End-of-Year-Review-Answer-Key-7(1)
Sam drawn an angle of 125° from point X to point D. So, option D is correct.

Question 16.
Refer to the figure to answer Exercises 15 and 16.
Math in Focus Grade 4 End of Year Review Answer Key 8
Which line segment is perpendicular to \(\overline{\mathrm{AH}}\)? (Lesson 10.1)
(A) HG
(B) BE
(C) FE
(D) AD
Answer:
Math-in-Focus-Grade-4-End-of-Year-Review-Answer-Key-8(1)
The line segment perpendicular to AH is AD.
So, option D is correct.

Question 17.
Which line segment is parallel to \(\overline{\mathrm{CD}}\)? (Lesson 10.2)
(A) AD
(B) GH
(C) BE
(D) FG
Answer:
Math-in-Focus-Grade-4-End-of-Year-Review-Answer-Key-8(2)
The line segment parallel to CD is BE.
So, option C is correct.

Question 18.
In the square below, find the measure of ∠a. (Lesson 11.2)
Math in Focus Grade 4 End of Year Review Answer Key 9
(A) 30°
(B) 45°
(C) 60°
(D) 90°
Answer:
Math-in-Focus-Grade-4-End-of-Year-Review-Answer-Key-9(2)
The measure of ∠a is 45°.
So, option B is correct.

Question 19.
The perimeter of a rectangle is 24 centimeters. The length of one of its sides is 5 centimeters. What is the area? (Lesson 12.1)
(A) 7 cm2
(B) 14 cm2
(C) 35 cm2
(D) 49 cm2
Answer:
Math-in-Focus-Grade-4-End-of-Year-Review-Answer-Key-9(1)
The perimeter of a rectangle is 24 centimeters.
The length of one of its sides is 5 centimeters.
Width = ?
Perimeter of a rectangle = 2 (l + w)
24 cm = 2 (5 cm+ w)
24 cm = 10 cm + 2w
24 cm – 10 cm = 2w
14 cm = 2w
7 cm = w
Area of the rectangle = l × w
= 5 cm × 7 cm
= 35 cm2
Area of the rectangle is equal to 35 square centimeters.
So, option C is correct.

Question 20.
All line segments on the figure meet at right angles. Find EF. (Lesson 12.1)
Math in Focus Grade 4 End of Year Review Answer Key 10
(A) 4 cm
(B) 6 cm
(C) 8 cm
(D) 10 cm
Answer:
Math-in-Focus-Grade-4-End-of-Year-Review-Answer-Key-10(1)
From the above figure AB = EF
HG = AB + CD + EF
12 cm = 2 EF + 4 cm
8 cm = 2 EF
4 cm = EF
So, option A is correct.

Question 21.
Which pair of figures are symmetric? (Lesson 13.1)
Math in Focus Grade 4 End of Year Review Answer Key 11
(A) A and B
(B) B and C
(C) C and D
(D) D and A
Answer:
Math-in-Focus-Grade-4-End-of-Year-Review-Answer-Key-11
Math-in-Focus-Grade-4-End-of-Year-Review-Answer-Key-11(1)
The figures A and B are symmetric. So option A is correct.

Question 22.
What is the repeated shape used in the tessellation? (Lesson 14.1)
Math in Focus Grade 4 End of Year Review Answer Key 12
Answer:
Math-in-Focus-Grade-4-End-of-Year-Review-Answer-Key-12
The figure in option D is the repeated shape used in the tessellation.

Question 23.
Which of these shapes has rotational symmetry? (Lesson 13.2)
Math in Focus Grade 4 End of Year Review Answer Key 13
Answer:

Question 24.
This shape can be tessellated by ___________. (Lesson 14.2)
Math in Focus Grade 4 End of Year Review Answer Key 14
(A) sliding
(B) rotation
(C) flipping
(D) All of the above
Answer:
Math-in-Focus-Grade-4-End-of-Year-Review-Answer-Key-14(1)
The shape can be tessellated by sliding, rotating, and flipping. So, option D is correct.

Question 25.
Math in Focus Grade 4 End of Year Review Answer Key 15
From position A to B, the unit shape has been ___________
(A) slid
(B) rotated
(C) flipped
(D) none of the above
Answer:
Math-in-Focus-Grade-4-End-of-Year-Review-Answer-Key-15(1)
From position A to B, the unit shape has been flipped. So, option C is correct.

Short Answer

Read each question carefully. Write your answers in the space given. Give your answers in the correct units.

Question 26.
I am a number between 30 and 50. I am a multiple of 8. My greatest common factor with 25 is 5. What number am I? (Lessons 2.2 and 2.3)
Answer:
I am a number between 30 and 50.
I am a multiple of 8.
My greatest common factor with 25 is 5.
5 x 8 = 40
The number is 40.

Question 27.
The table shows the number of marbles Anthony and Michelle have. Complete the table and answer the questions. (Lesson 4.1)
Math in Focus Grade 4 End of Year Review Answer Key 16
Math-in-Focus-Grade-4-End-of-Year-Review-Answer-Key-16
a. What was the total number of red marbles?
Answer:
The number of red marbles does Anthony have is 18.
The number of red marbles does Michelle have is 37.
18 + 37 = 55
The total number of red marbles are 55.

b. What fraction of the total number of marbles were blue?
Answer:
The total number of red marbles and blue marbles are 105.
44 + 61 = 105
The total number of red marbles are 55.
18 + 37 = 55
The fraction form of the total number of blue marbles.
55/105 = 10/21

Question 28.
The graph shows the amount of water used by the residents of an apartment block over a morning. (Lesson 4.3)
Math in Focus Grade 4 End of Year Review Answer Key 17
a. At which two times was the same amount of water used?
Answer:
The same amount of water used at 9 A.M and 1 P.M

b. At what time was the amount of water used twice that used at noon?
Answer:
At 12 P.M the volume of water used is 2,500.
2 x 2,500 = 5,000
At 10 A.M the amount of water used twice that used at noon.

Question 29.
A bag has 5 pink balls, 8 yellow balls, and 4 blue balls. What is the probability of drawing a pink ball from the bag? (Lesson 5.5)
Answer:
5/(5 + 8 + 4) = 5/17
The probability of drawing a pink ball from the bag is 5/17.

Question 30.
What is \(\frac{7}{12}\) – \(\frac{2}{6}\)? Express your answer in simplest form. (Lesson 6.2)
Answer:
7/12 – 2/6 = (7 – 4)/12 = 3/12 = 1/4
The simplest form of 7/12 – 2/6 is 1/4.

Question 31.
Express \(\frac{30}{7}\) as a mixed number. (Lesson 6.5)
Answer:
The mixed number for 30/7 is 4 2/7.

Question 32.
Find the difference between \(\frac{5}{8}\) and 3. (Lesson 6.6)
Answer:
3 – (5/8) = (24 – 5)/8 = 19/8
The difference between 5/8 and 3 is 19/8.

Question 33.
How many grey squares must be replaced by white squares so that \(\frac{2}{3}\) of the total number of squares are grey? (Lesson 6.7)
Math in Focus Grade 4 End of Year Review Answer Key 18
Answer:
Math-in-Focus-Grade-4-End-of-Year-Review-Answer-Key-18
Total number of squares = 15
Total number of grey squares = 12
If 2/3 of the total number of squares should be grey then number of grey squares should be = 2/3 x 15 = 10
As total number of grey squares are currently 12. S0, the number of squares to be whitened = 12 – 10 = 2

Question 34.
What is the number in the box? (Lesson 7.2)
6.34 = 6 + 0.3 + ___________
Answer:
6.34 = 6 + 0.3 + 0.04

Question 35.
Li Li is 1.85 meters tall. Round her height to the nearest tenth of a meter. (Lesson 7.4)
Answer:
Round her height to the nearest tenth of a meter 1.9.

Question 36.
Express 5\(\frac{6}{25}\) as a decimal. (Lesson 7.5)
Answer:
5 6/25 = (125 + 6)/25 = 131/25 = 5.24

Question 37.
Draw and label a line segment BC such that the measure of angle ABC is 167°. Line segment AB is given. (Lesson 9.2)
Math in Focus Grade 4 End of Year Review Answer Key 19
Answer:
Math-in-Focus-Grade-4-End-of-Year-Review-Answer-Key-19
Drawn and labeled a line segment BC such that the measure of angle ABC is 167°.

Question 38.
Draw a line segment perpendicular to AB through point O. (Lesson 10.1)
Math in Focus Grade 4 End of Year Review Answer Key 20
Answer:
Math-in-Focus-Grade-4-End-of-Year-Review-Answer-Key-20
Drawn a line segment perpendicular to AB through point O as we can observe in the above image.

Question 39.
Draw a line parallel to \(\overleftrightarrow{C D}\) passing through point X. (Lesson 10.2)
Math in Focus Grade 4 End of Year Review Answer Key 21
Answer:
Math-in-Focus-Grade-4-End-of-Year-Review-Answer-Key-21
Drawn a line parallel to CD passing through point X.

Question 40.
AB is a vertical line segment and BC is a horizontal line segment. Find the measure of ∠ABC. (Lesson 10.3)
Answer:
Math-in-Focus-Grade-4-End-of-Year-Review-Answer-Key-21(1)
Explanation:
AB is a vertical line segment and BC is a horizontal line segment. The measure of ∠ABC is 90°.

Question 41.
Look at the figure below to answer the question. (Lesson 12.3)
Math in Focus Grade 4 End of Year Review Answer Key 22
X, Y, and Z are squares. The length of each side of X is 5 centimeters and the length of each side of Y is 3 centimeters. AB = CD. Find the total length of the thick lines in the figure.
Answer:
Math-in-Focus-Grade-4-End-of-Year-Review-Answer-Key-22
In the above image we can observe X, Y, and Z are squares.
The length of each side of X is 5 centimeters and the length of each side of Y is 3 centimeters.
AB = CD.
AB = 5 cm – 3 cm
AB = 2 cm
The total length of the thick line in the figure = 5 + 2 + 3 + 2 + 1 = 13 cm

Question 42.
Shade some squares and half-squares to make a symmetric pattern in the figure. (Lesson 13.3)
Math in Focus Grade 4 End of Year Review Answer Key 23
Answer:
Math-in-Focus-Grade-4-End-of-Year-Review-Answer-Key-23

Question 43.
In the tessellation below, the unit shape is Math in Focus Grade 4 End of Year Review Answer Key 24. Extend the tessellation in the space provided by adding four more unit shapes. (Lesson 14.2)
Math in Focus Grade 4 End of Year Review Answer Key 25
Answer:
Math-in-Focus-Grade-4-End-of-Year-Review-Answer-Key-25
By adding four more unit shapes the tessellation is extended in the space provided above.

Question 44.
Complete the tessellation by adding three more unit shapes. (Lesson 14.2)
Math in Focus Grade 4 End of Year Review Answer Key 26
Answer:
Math-in-Focus-Grade-4-End-of-Year-Review-Answer-Key-26

Question 45.
Complete the figure so that it has rotational symmetry about point O. (Lesson 13.3)
Math in Focus Grade 4 End of Year Review Answer Key 27
Answer:
Math-in-Focus-Grade-4-End-of-Year-Review-Answer-Key-27
The above figure has rotational symmetry at point O.

Question 46.
a. Does the word Math in Focus Grade 4 End of Year Review Answer Key 28 have rotational symmetry? (Lesson 13.3)
Answer:
No, The word ‘NO’ doesn’t have a rotational symmetry.

b. Fill in the box with a letter so that Math in Focus Grade 4 End of Year Review Answer Key 29 will have rotational symmetry. (Lesson 13.3)
Answer:
Math-in-Focus-Grade-4-End-of-Year-Review-Answer-Key-29
The letter NON have rotational symmetry.

Extended Response

Solve. Show your work.

Question 47.
Jane used \(\frac{1}{4}\) of the flour to make biscuits. She used \(\frac{1}{2}\) of the flour to bake a cake. What fraction of the flour was left?
Answer:
Jane used 1/4 of the flour to make biscuits.
She used 1/2 of the flour to bake a cake.
The fraction of flour left = 1/2 – 1/4 = 1/4

Question 48.
Mr. Lim has some savings. If he gives $40 to one brother, he will have $6,145 left. But he decides to give all his savings to his 5 brothers equally. How much will each brother get?
Answer:
$40 + $6,145 = $6,185
He decides to give all his savings to his 5 brothers equally.
$6,185/5 = $1237
Each brother will get $1237.

Question 49.
Rita bought fabric and ribbon from a store. The ribbon cost $18.50. Rita paid the cashier $50.00 and received a change of $5.25. How much did the fabric cost?
Answer:
The ribbon cost $18.50.
The fabric cost = ?
Rita paid the cashier $50.00 and received a change of $5.25.
Rita received change from cashier = Amount paid to the cashier – Ribbon cost – Fabric cost
$5.25 = $50.00 – $18.50 – Fabric cost
Fabric cost = $50.00 – $18.50 – $5.25
Fabric cost = $26.25

Question 50.
The area of a rectangle is 98 square centimeters, and its width is 7 centimeters. Find the length.
Answer:
The area of a rectangle is 98 square centimeters.
Width = 7 cm
Length = ?
Area of the rectangle = l × w
98 cm2= l × 7 cm
14 cm = l
The length of a rectangle is 14 cm.

Question 51.
Richard planted some grass on a rectangular plot of land which measures 1 2 meters by 8 meters. He left a margin of 0.5 meters around the grass, as shown in the figure below. Find the area of land covered by grass. (Lesson 12.4)
Math in Focus Grade 4 End of Year Review Answer Key 30
Answer:
Length of the grass = 11 m
Width of the grass = 7 m
Area of land covered by grass = length x width
= 11 m x 7 m
= 77 square meters
Area of land covered by grass is 77 square meters.

Math in Focus Grade 3 Chapter 2 Practice 5 Answer Key Using Front-End Estimation

Go through the Math in Focus Grade 3 Workbook Answer Key Chapter 2 Practice 5 Using Front-End Estimation to finish your assignments.

Math in Focus Grade 3 Chapter 2 Practice 5 Answer Key Using Front-End Estimation

Write the leading digit.

Question 1.
473 ___
Answer:
The leading digit is 4.

Question 2.
801 ___
Answer:
The leading digit is 8.

Question 3.
198 ____
Answer:
The leading digit is 1.

Question 4.
5,147 ___
Answer:
The leading digit is 5.

Question 5.
7,061 ___
Answer:
The leading digit is 7.

Question 6.
9,625 ____
Answer:
The leading digit is 9.

Find the sum. Use front-end estimation to check that each answer is reasonable.

Example
Math in Focus Grade 3 Chapter 2 Practice 5 Answer Key Using Front-End Estimation 1

Question 7.
Find 312 + 526.
Math in Focus Grade 3 Chapter 2 Practice 5 Answer Key Using Front-End Estimation 2
The estimated sum is ___
The answer ___ is reasonable.
Answer:

The estimated sum is 800
The answer is 838 is reasonable

Find the sum. Use front-end estimation to check that each answer is reasonable.

Question 8.
Find 364 + 509.
Math in Focus Grade 3 Chapter 2 Practice 5 Answer Key Using Front-End Estimation 3
The estimated sum is ___
The answer ___ is reasonable.
Answer:

The estimated sum is 900
The answer 873 is reasonable.

Question 9.
Find 286 + 473.
Math in Focus Grade 3 Chapter 2 Practice 5 Answer Key Using Front-End Estimation 4
The estimated sum is ___
The answer ___ is reasonable.
Answer:

The estimated sum is 800
The answer 759 is reasonable.

Find the difference. Use front-end estimation to check that each answer is reasonable.

Example
Math in Focus Grade 3 Chapter 2 Practice 5 Answer Key Using Front-End Estimation 5

Question 10.
Find 618 – 372.
Math in Focus Grade 3 Chapter 2 Practice 5 Answer Key Using Front-End Estimation 6
The estimated difference is ___
The answer ___ is reasonable.
Answer:

The estimated difference is 200
The answer 246 is reasonable.

Question 11.
Find 936 – 528.
Math in Focus Grade 3 Chapter 2 Practice 5 Answer Key Using Front-End Estimation 7
The estimated difference is ___
The answer ___ is reasonable.
Answer:

The estimated difference is 400
The answer 408 is reasonable.

Question 12.
Find 759 – 236.
Math in Focus Grade 3 Chapter 2 Practice 5 Answer Key Using Front-End Estimation 8
The estimated difference is ___
The answer ___ is reasonable.
Answer:

The estimated difference is 600
The answer 523 is not reasonable.

Solve.

Question 13.
The length of a train engine is 439 centimeters. The length of the carriage is about 558 centimeters. Estimate the total length of the train and the carriage.
Math in Focus Grade 3 Chapter 2 Practice 5 Answer Key Using Front-End Estimation 9
Answer:
Given,
The length of a train engine is 439 centimeters. The length of the carriage is about 558 centimeters.
439 is near to 400 and 558 is near to 600.
So, 400 + 600 = 1000
Therefore, the Estimation of the total length of the train and the carriage is 1000 centimeters.

Question 14.
A wooden pole is 356 centimeters long. 104 centimeters of it is driven into the ground. About what height of the wooden pole is above the ground?
Math in Focus Grade 3 Chapter 2 Practice 5 Answer Key Using Front-End Estimation 10
Answer:
Given,
A wooden pole is 356 centimeters long. 104 centimeters of it is driven into the ground.
356 is near to 400 and 104 is near to 100
So, 400 – 100 = 300
Therefore, approximately 300 centimeters of the wooden pole is above ground.

Math in Focus Grade 3 Chapter 4 Practice 1 Answer Key Subtraction Without Regrouping

Go through the Math in Focus Grade 3 Workbook Answer Key Chapter 4 Practice 1 Subtraction Without Regrouping to finish your assignments.

Math in Focus Grade 3 Chapter 4 Practice 1 Answer Key Subtraction Without Regrouping

Subtract.

Example
Math in Focus Grade 3 Chapter 3 Practice 1 Answer Key Subtraction Without Regrouping 1

Question 1.
Math in Focus Grade 3 Chapter 3 Practice 1 Answer Key Subtraction Without Regrouping 2
Answer:
Math-in-Focus-Grade-3-Chapter-4-Practice-1-Answer-Key-Subtraction-Without-Regrouping-Subtract-1

Explanation:
9349 – 5138 = 4211.

Question 2.
Math in Focus Grade 3 Chapter 3 Practice 1 Answer Key Subtraction Without Regrouping 3
Answer:
Math-in-Focus-Grade-3-Chapter-4-Practice-1-Answer-Key-Subtraction-Without-Regrouping-Subtract-2

Explanation:
7352 – 4321 = 3031.

Subtract. Use base-ten blocks to help you.
Example
Math in Focus Grade 3 Chapter 3 Practice 1 Answer Key Subtraction Without Regrouping 4

Question 3.
3,646 – 2,523 = ____
Math in Focus Grade 3 Chapter 3 Practice 1 Answer Key Subtraction Without Regrouping 5
Answer:
3,646 – 2,523 = 1,123.

Explanation:
Math-in-Focus-Grade-3-Chapter-4-Practice-1-Answer-Key-Subtraction-Without-Regrouping-Subtract. Use base-ten blocks to help you-3

Question 4.
9,646 – 523 = ____
Math in Focus Grade 3 Chapter 3 Practice 1 Answer Key Subtraction Without Regrouping 6
Answer:
9,646 – 523 = 9,123.

Explanation:
Math-in-Focus-Grade-3-Chapter-4-Practice-1-Answer-Key-Subtraction-Without-Regrouping-Subtract. Use base-ten blocks to help you-4

Question 5.
5,564 – 23 = ____
Math in Focus Grade 3 Chapter 3 Practice 1 Answer Key Subtraction Without Regrouping 7
Answer:
5,564 – 23 = 5,541.

Explanation:
Math-in-Focus-Grade-3-Chapter-4-Practice-1-Answer-Key-Subtraction-Without-Regrouping-Subtract. Use base-ten blocks to help you-5

Find the difference. 

Example
The difference between 7,249 and 249 is 7,000

Question 6.
The difference between 5,286 and 5,000 is ____.
Answer:
The difference between 5,286 and 5,000 is 286.

Explanation:
Math-in-Focus-Grade-3-Chapter-4-Practice-1-Answer-Key-Subtraction-Without-Regrouping-Find the difference. Use base-ten blocks to help you-6

Question 7.
The difference between 4,301 and 2,101 is ____.
Answer:
The difference between 4,301 and 2,101 is 2200.

Explanation:
Math-in-Focus-Grade-3-Chapter-4-Practice-1-Answer-Key-Subtraction-Without-Regrouping-Find the difference. Use base-ten blocks to help you-7

Subtract.

Example
Math in Focus Grade 3 Chapter 3 Practice 1 Answer Key Subtraction Without Regrouping 8

Question 8.
8,421 – 310 = ____
Math in Focus Grade 3 Chapter 3 Practice 1 Answer Key Subtraction Without Regrouping 9
Answer:
8,421 – 310 = 8,111.

Explanation:
Math-in-Focus-Grade-3-Chapter-4-Practice-1-Answer-Key-Subtraction-Without-Regrouping-Subtract-8

Question 9.
9,786 – 72 = ____
Math in Focus Grade 3 Chapter 3 Practice 1 Answer Key Subtraction Without Regrouping 10
Answer:
9,786 – 72 = 9,714.

Explanation:
Math-in-Focus-Grade-3-Chapter-4-Practice-1-Answer-Key-Subtraction-Without-Regrouping-Subtract-9

Question 10.
6,974 – 1,813 = ____
Math in Focus Grade 3 Chapter 3 Practice 1 Answer Key Subtraction Without Regrouping 11
Answer:
6,974 – 1,813 = 5,161.

Explanation:
Math-in-Focus-Grade-3-Chapter-4-Practice-1-Answer-Key-Subtraction-Without-Regrouping-Subtract-10

Question 11.
7,586 – 4,022 = ___
Math in Focus Grade 3 Chapter 3 Practice 1 Answer Key Subtraction Without Regrouping 12
Answer:
7,586 – 4,022 = 3,564.

Explanation:
Math-in-Focus-Grade-3-Chapter-4-Practice-1-Answer-Key-Subtraction-Without-Regrouping-Subtract-11

Question 12.
5,493 – 3,291 = ___
Math in Focus Grade 3 Chapter 3 Practice 1 Answer Key Subtraction Without Regrouping 13
Answer:
5,493 – 3,291 = 2,202.

Explanation:
Math-in-Focus-Grade-3-Chapter-4-Practice-1-Answer-Key-Subtraction-Without-Regrouping-Subtract-12

Math in Focus Grade 3 Chapter 5 Practice 1 Answer Key Real-World Problems: Addition and Subtraction

Go through the Math in Focus Grade 3 Workbook Answer Key Chapter 5 Practice 1 Real-World Problems: Addition and Subtraction to finish your assignments.

Math in Focus Grade 3 Chapter 5 Practice 1 Answer Key Real-World Problems: Addition and Subtraction

Solve. Use bar models to help you.

Example
A biking team raises $4,250 for charity.
A running team raises $825 more than the biking team.

a. How much money does the running team raise?
Math in Focus Grade 3 Chapter 5 Practice 1 Answer Key Real-World Problems Addition and Subtraction 1

b. How much money do both teams raise in all?
$ 4,250 Math in Focus Grade 3 Chapter 5 Practice 1 Answer Key Real-World Problems Addition and Subtraction 2 $ 5,075 = $9,325
Both teams raise $9,325 in all.

Solve. Use bar models to help you.

Question 1.
The third graders collect 487 cans of food for a food drive. The second graders collect 175 fewer cans than the third graders.
a. How many cans do the second graders collect?
Math in Focus Grade 3 Chapter 5 Practice 1 Answer Key Real-World Problems Addition and Subtraction 3
The second graders collect __________ cans.
Answer:
Number of cans of food for a food drive the second graders collect = 312.
Math-in-Focus-Grade-3-Chapter-5-Practice-1-Answer-Key-Real-World-Problems-Addition-and-Subtraction-Solve. Use bar models to help you-1a

Explanation:
Number of cans of food for a food drive the third graders collect = 487.
The second graders collect 175 fewer cans than the third graders.
=> Number of cans of food for a food drive the second graders collect = Number of cans of food for a food drive the third graders collect – 175
= 487 – 175
= 312.

b. How many cans do both grades collect in all?
___ Math in Focus Grade 3 Chapter 5 Practice 1 Answer Key Real-World Problems Addition and Subtraction 4 ___ = ____
Both grades collect ___ cans in all.
Answer:
Total number of cans of food for a food drive the second and third graders collect = 799.
Math-in-Focus-Grade-3-Chapter-5-Practice-1-Answer-Key-Real-World-Problems-Addition-and-Subtraction-Solve. Use bar models to help you-1b

Explanation:
Number of cans of food for a food drive the third graders collect = 487.
Number of cans of food for a food drive the second graders collect = 312.
Total number of cans of food for a food drive the second and third graders collect = Number of cans of food for a food drive the third graders collect + Number of cans of food for a food drive the second graders collect
= 487 + 312
= 799.

Solve. Use bar models to help you.

Question 2.
A bookstore has 4,320 books and magazines. It has 2,169 books. The rest are magazines.
a. How many magazines does the bookstore have?
Math in Focus Grade 3 Chapter 5 Practice 1 Answer Key Real-World Problems Addition and Subtraction 5
The bookstore has ___ magazines.
Answer:
Number of magazines the bookstore has = 2151.
Math-in-Focus-Grade-3-Chapter-5-Practice-1-Answer-Key-Real-World-Problems-Addition-and-Subtraction-Solve. Use bar models to help you-2a

Explanation:
Number of books and magazines a bookstore has = 4,320.
Number of books it has = 2,169.
Number of magazines the bookstore has = Number of books and magazines a bookstore has – Number of books it has
= 4320 – 2169
= 2151.

b. There are 1,493 fashion magazines. The rest are sports magazines.
How many sports magazines does the bookstore have?
Math in Focus Grade 3 Chapter 5 Practice 1 Answer Key Real-World Problems Addition and Subtraction 6
The bookstore has ___ sports magazines.
Answer:
The bookstore has 658 sports magazines.
Math-in-Focus-Grade-3-Chapter-5-Practice-1-Answer-Key-Real-World-Problems-Addition-and-Subtraction-Solve. Use bar models to help you-2b

Explanation:
Number of magazines the bookstore has = 2151.
Number of fashion magazines = 1493.
Number of sports magazines the bookstore has = Number of magazines the bookstore has –  Number of fashion magazines
= 2151 – 1493
= 658.

Solve. Use bar models to help you.

Question 3.
Ray’s rope is 1 452 centimeters long. Hannah’s rope is 379 centimeters longer than Ray’s rope.

a. How long is Hannah’s rope?
Math in Focus Grade 3 Chapter 5 Practice 1 Answer Key Real-World Problems Addition and Subtraction 7
Hannah’s rope is ____ centimeters long.
Answer:
Hannah’s rope is 1831.centimeters long.
Math-in-Focus-Grade-3-Chapter-5-Practice-1-Answer-Key-Real-World-Problems-Addition-and-Subtraction-Solve. Use bar models to help you-3a

Explanation:
Number of centimeters long Ray’s rope = 1 452.
Hannah’s rope is 379 centimeters longer than Ray’s rope.
=> Number of centimeters long Hannah’s rope = Number of centimeters long Ray’s rope + 379
= 1452 + 379
= 1831.

b. Ray uses 645 centimeters of his rope. How long is his remaining rope?
Math in Focus Grade 3 Chapter 5 Practice 1 Answer Key Real-World Problems Addition and Subtraction 8
Ray’s remaining rope is ___ centimeters long.
Answer:
Ray’s remaining rope is 807 centimeters long.
Math-in-Focus-Grade-3-Chapter-5-Practice-1-Answer-Key-Real-World-Problems-Addition-and-Subtraction-Solve. Use bar models to help you-5b

Explanation:
Number of centimeters long Ray’s rope = 1 452.
Number of centimeters long Ray’s uses his rope = 645.
Number of centimeters long of his rope is remaining = Number of centimeters long Ray’s rope – Number of centimeters long Ray’s uses his rope
= 1 452 – 645
= 807.

Math in Focus Grade 3 Chapter 5 Practice 2 Answer Key Real-World Problems: Addition and Subtraction

Go through the Math in Focus Grade 3 Workbook Answer Key Chapter 5 Practice 2 Real-World Problems: Addition and Subtraction to finish your assignments.

Math in Focus Grade 3 Chapter 5 Practice 2 Answer Key Real-World Problems: Addition and Subtraction

Solve. Draw bar models to help you.

Example
Janice has 1,458 stamps.
She has 396 fewer stamps than Ben.

a. How many stamps does Ben have?
Math in Focus Grade 3 Chapter 5 Practice 2 Answer Key Real-World Problems Addition and Subtraction 1

b. How many stamps do they have in all?
1,458 Math in Focus Grade 3 Chapter 5 Practice 2 Answer Key Real-World Problems Addition and Subtraction 2 1,854 = 3,312
They have 3,312 stamps in all.

Solve. Draw bar models to help you.

Question 1.
There are 1,287 men at a baseball game.
There are 879 fewer women than men at the game.
a. How many women are at the game?
Math in Focus Grade 3 Chapter 5 Practice 2 Answer Key Real-World Problems Addition and Subtraction 3
____ women are at the game.
Answer:
408 women are at the game.
Math-in-Focus-Grade-3-Chapter-5-Practice-2-Answer-Key-Real-World-Problems-Addition-and-Subtraction-Solve. Draw bar models to help you-1a

Explanation:
Number of men at a baseball game = 1287.
There are 879 fewer women than men at the game.
Number of women at a baseball game = Number of men at a baseball game – 879
= 1287 – 879
= 408.
Math-in-Focus-Grade-3-Chapter-5-Practice-2-Answer-Key-Real-World-Problems-Addition-and-Subtraction-Solve. Draw bar models to help you-1a

b. How many adult spectators are at the game?
Math in Focus Grade 3 Chapter 5 Practice 2 Answer Key Real-World Problems Addition and Subtraction 3
____ adult spectators are at the game.
Answer:
Number of adult spectators are at the game = 879.
Math-in-Focus-Grade-3-Chapter-5-Practice-2-Answer-Key-Real-World-Problems-Addition-and-Subtraction-Solve. Draw bar models to help you-1b

Explanation:
Number of men at a baseball game = 1287.
Number of women at a baseball game = 408.
Number of adult spectators are at the game = Number of men at a baseball game – Number of women at a baseball game
= 1287 – 408
= 879.

Solve. Draw bar models to help you.

Question 2.
A school sets aside $4,756 for its athletic fund. It sets aside $1,297 less for its library fund.

a. How much money is in the library fund?
Math in Focus Grade 3 Chapter 5 Practice 2 Answer Key Real-World Problems Addition and Subtraction 3
$___ is in the library fund.
Answer:
$3462 is in the library fund.
Math-in-Focus-Grade-3-Chapter-5-Practice-2-Answer-Key-Real-World-Problems-Addition-and-Subtraction-Solve. Draw bar models to help you-2a..

Explanation:
Amount for its athletic fund a school sets = $4,756.
It sets aside $1,297 less for its library fund.
=> Amount for its library fund a school sets = Amount for its athletic fund a school sets – $1297
= $4756 – $1297.
= $3462.
Math-in-Focus-Grade-3-Chapter-5-Practice-2-Answer-Key-Real-World-Problems-Addition-and-Subtraction-Solve. Draw bar models to help you-2a

b. $948 is spent from the library fund. How much money is left?
Math in Focus Grade 3 Chapter 5 Practice 2 Answer Key Real-World Problems Addition and Subtraction 3
$____ is left in the library fund.
Answer:
Amount left for its library fund  = $2514.
Math-in-Focus-Grade-3-Chapter-5-Practice-2-Answer-Key-Real-World-Problems-Addition-and-Subtraction-Solve. Draw bar models to help you-2b

Explanation:
Amount for its library fund a school sets = $3462.
$948 is spent from the library fund.
=> Amount left for its library fund  = Amount for its library fund a school sets – $948
= $3462 – $948
= $2514.

Solve. Draw bar models to help you.

Question 3.
The school clerk prints 635 newsletters on Monday.
She prints 96 fewer newsletters on Wednesday.

a. How many newsletters does she print on Wednesday?
Answer:
Number of newsletters the school clerk prints on Wednesday = 539.
Math-in-Focus-Grade-3-Chapter-5-Practice-2-Answer-Key-Real-World-Problems-Addition-and-Subtraction-Solve. Draw bar models to help you-3a

Explanation:
Number of newsletters the school clerk prints on Monday = 635.
She prints 96 fewer newsletters on Wednesday.
=> Number of newsletters the school clerk prints on Wednesday = Number of newsletters the school clerk prints on Monday – 96
= 635 – 96
= 539.

b. How many newsletters does she print in all?
Answer:
Total number of of newsletters the school clerk prints on Monday and Wednesday = 1174.
Math-in-Focus-Grade-3-Chapter-5-Practice-2-Answer-Key-Real-World-Problems-Addition-and-Subtraction-Solve. Draw bar models to help you-3b

Explanation:
Number of newsletters the school clerk prints on Monday = 635.
Number of newsletters the school clerk prints on Wednesday = 539.
Total number of of newsletters the school clerk prints on Monday and Wednesday = Number of newsletters the school clerk prints on Monday + Number of newsletters the school clerk prints on Wednesday
= 635 + 539
= 1174.

Solve. Draw bar models to help you.

Question 4.
Mr. Tuzamoto’s factory makes 1,793 toys each day. It makes 157 more toys than Ms. Jefferson’s factory.

a. How many toys does Ms. Jefferson’s factory make each day?
Math in Focus Grade 3 Chapter 5 Practice 2 Answer Key Real-World Problems Addition and Subtraction 3
Ms. Jefferson’s factory makes ___ toys each day.
Answer:
Number of toys Ms. Jefferson’s factory makes each day = 1636.
Math-in-Focus-Grade-3-Chapter-5-Practice-2-Answer-Key-Real-World-Problems-Addition-and-Subtraction-Solve. Draw bar models to help you-4a

Explanation:
Number of toys Mr. Tuzamoto’s factory makes each day = 1793.
It makes 157 more toys than Ms. Jefferson’s factory.
=> Number of toys Ms. Jefferson’s factory makes each day = Number of toys Mr. Tuzamoto’s factory makes each day  – 157
= 1793 – 157
= 1636.
Math-in-Focus-Grade-3-Chapter-5-Practice-2-Answer-Key-Real-World-Problems-Addition-and-Subtraction-Solve. Draw bar models to help you-4b

b. If Ms. Jefferson’s factory sells 698 toys, how many toys does her factory have left?
Math in Focus Grade 3 Chapter 5 Practice 2 Answer Key Real-World Problems Addition and Subtraction 3
Ms. Jefferson’s factory has ___ toys left.
Answer:
Number of toys Ms. Jefferson’s factory left over = 938.
Math-in-Focus-Grade-3-Chapter-5-Practice-2-Answer-Key-Real-World-Problems-Addition-and-Subtraction-Solve. Draw bar models to help you-4b

Explanation:
Number of toys Ms. Jefferson’s factory makes each day = 1636.
Number of toys Ms. Jefferson’s factory sold = 698.
Number of toys Ms. Jefferson’s factory left over = Number of toys Ms. Jefferson’s factory makes each day  – 698
= 1636 – 698
= 938.

Solve. Draw bar models to help you.

Question 5.
A middle school has 3,756 students. It has 455 fewer students than an elementary school.

a. How many students does the elementary school have?
Answer:
Number of students a elementary school has = 4211.
Math-in-Focus-Grade-3-Chapter-5-Practice-2-Answer-Key-Real-World-Problems-Addition-and-Subtraction-Solve. Draw bar models to help you-5a

Explanation:
Number of students a middle school has = 3,756.
It has 455 fewer students than an elementary school.
=> Number of students a elementary school has = Number of students a middle school has + 455
= 3756 + 455
=  4211.

b. How many students do both schools have in all?
Answer:
Total number of students a middle school and elementary school has = 7967.
Math-in-Focus-Grade-3-Chapter-5-Practice-2-Answer-Key-Real-World-Problems-Addition-and-Subtraction-Solve. Draw bar models to help you-5b

Explanation:
The number of students a middle school has = 3,756.
The number of students an elementary school has = 4211.
Total number of students a middle school and elementary school has = Number of students a middle school has + Number of students an elementary school has
= 3756 + 4211
= 7967.

Math in Focus Grade 1 Chapter 15 Answer Key Calendar and Time

Go through the Math in Focus Grade 1 Workbook Answer Key Chapter 15 Calendar and Time to finish your assignments.

Math in Focus Grade 1 Chapter 15 Answer Key Calendar and Time

Math Journal

Look at each clock. Then write about an activity you do at that time. Use o’clock or half past in your sentences. What I do in the morning…
Math in Focus Grade 1 Chapter 15 Answer Key Calendar and Time 1
Answer:
Math-in-Focus-Grade-1-Chapter-15-Answer-Key-Calendar-and-Time-1

What I do in the afternoon…
Math in Focus Grade 1 Chapter 15 Answer Key Calendar and Time 2
Answer:
Math-in-Focus-Grade-1-Chapter-15-Answer-Key-Calendar-and-Time-2

What I do at night …
Math in Focus Grade 1 Chapter 15 Answer Key Calendar and Time 3
Answer:
Math-in-Focus-Grade-1-Chapter-15-Answer-Key-Calendar-and-Time-3

Put On Your Thinking Cap!

Challenging Practice

Use the calendar to find the answer.

Math in Focus Grade 1 Chapter 15 Answer Key Calendar and Time 4

Question 1.
What is the date of the second Monday? ____
Answer: 7th September (seventh of September) is the date of the second Monday

Question 2.
How many Wednesdays are there? ____
Answer: There are total five Wednesdays inn the above calendar

Question 3.
What is the date of the third Thursday? ____
Answer: 17th September (seventeenth of September) is the date of the third Thursday

Question 4.
What day of the week is September 25? ____
Answer: September 25 will be Friday of the week

Question 5.
a. Which day of the week will the next month begin on? ____
Answer: The next month begin on thursday

b. What will be the date? ____
Answer: 1st October (first of October) will be the date of the next month

Question 6.
a. Which day of the week did the last month end on? ____
Answer: The week did the last month end on Monday

b. What was the date? ____
Answer: 31st August (thirty-first of August) will be the date of the next month

Put on Your Thinking cap!

Problem Solving

Aunt Betsy is baking some muffins for Lori.
Look at the pictures.
Write 1, 2, 3, and 4 to show the correct order.

Math in Focus Grade 1 Chapter 15 Answer Key Calendar and Time 5
Answer:
Math-in-Focus-Grade-1-Chapter-15-Answer-Key-Calendar-and-Time-5

Chapter Review/Test

Vocabulary

Choose the correct word.

Question 1.
There are 7 ___ in one ____.
Answer:
There are 7 days in one week.

Question 2.
There are 12 ___ in one ____
Answer:
There are 12 Months in one Year

Question 3.
The ____ orders time into days, weeks, and months.
Answer: The calendar orders time into days, weeks, and months.

Concepts and Skills

Math in Focus Grade 1 Chapter 15 Answer Key Calendar and Time 8
Answer:
Math-in-Focus-Grade-1-Chapter-15-Answer-Key-Calendar-and-Time-8

Question 9.
Write the time.
Math in Focus Grade 1 Chapter 15 Answer Key Calendar and Time 7
Answer:
Math-in-Focus-Grade-1-Chapter-15-Answer-Key-Calendar-and-Time-7

Fill in the blanks.

Question 10.
School starts at ____
Answer: School starts at 09:00 Am

Question 11.
School is over at ____
Answer: School is over at 03:00 Pm

Question 12.
Name your favorite season. Explain your answer.
Answer: My favorite season is rainy season
I like to play in water and have fun with friends in rain so i like rainy season a lot

Problem Solving

Solve.

Question 13.
Today is May 12, 2010. What will the date be in one week?
Answer: May 19,2010
one week is equal to seven days
adding seven days to 12 will give 19

Question 14.
Leon’s birthday is on March 15. Angelina’s is one week after Leon’s. When is Angelina’s birthday?
Answer: March 22
one week is equal to seven days
adding seven days to 15 will give 22

Math in Focus Grade 1 Chapter 4 Practice 3 Answer Key Making Subtraction Stories

This handy Math in Focus Grade 1 Workbook Answer Key Chapter 4 Practice 3 Making Subtraction Stories detailed solutions for the textbook questions.

Math in Focus Grade 1 Chapter 4 Practice 3 Answer Key Making Subtraction Stories

Look at the pictures.
Make subtraction stories.
Write subtraction sentences for each story.

Example
Math in Focus Grade 1 Chapter 4 Practice 3 Answer Key Making Subtraction Stories 1

Question 1.
Math in Focus Grade 1 Chapter 4 Practice 3 Answer Key Making Subtraction Stories 2
Answer:

Explanation:
9 – 3 = 6
The difference of 9 and 3 is 6.

Question 2.
Math in Focus Grade 1 Chapter 4 Practice 3 Answer Key Making Subtraction Stories 3
Answer:

Explanation:
8 – 8 = 0
The difference of 8a nd 0 is 8

Question 3.
Math in Focus Grade 1 Chapter 4 Practice 3 Answer Key Making Subtraction Stories 4
Answer:

Explanation:
10 – 0 = 10
The difference of 10 and 0 is 10

Question 4.
Math in Focus Grade 1 Chapter 4 Practice 3 Answer Key Making Subtraction Stories 5
Answer:

Explanation:
9 – 2 = 7
The difference of 9 and 2 is7

Math in Focus Grade 1 Chapter 4 Practice 4 Answer Key Real-World Problems: Subtraction

This handy Math in Focus Grade 1 Workbook Answer Key Chapter 4 Practice 4 Real-World Problems: Subtraction detailed solutions for the textbook questions.

Math in Focus Grade 1 Chapter 4 Practice 4 Answer Key Real-World Problems: Subtraction

Solve.

Example
Math in Focus Grade 1 Chapter 4 Practice 4 Answer Key Real-World Problems Subtraction 1
There are 5 people.
1 person walks away.
How many people are left?
5 – 1 = 4
There are 4 people left.

Question 1.
Math in Focus Grade 1 Chapter 4 Practice 4 Answer Key Real-World Problems Subtraction 2
Kate has 7 buttons.
None of them are white.
How many black buttons are there?
Math in Focus Grade 1 Chapter 4 Practice 4 Answer Key Real-World Problems Subtraction 3
There are ________ black buttons.
Answer:
7 – 0 = 7
Explanation:
Kate has 7 buttons.
None of them are white.
There are 7 black buttons.

Question 2.
8 crabs are on the beach,
2 crabs crawl away.
How many crabs are left?
Math in Focus Grade 1 Chapter 4 Practice 4 Answer Key Real-World Problems Subtraction 3
__ crabs are left.
Answer:
8 – 2 = 6
Explanation:
8 crabs are on the beach,
2 crabs crawl away.
6 crabs are left.

Solve.

Question 3.
Math in Focus Grade 1 Chapter 4 Practice 4 Answer Key Real-World Problems Subtraction 4
Brian has 9 toys.
6 of them are cars and the rest are bears.
How many bears does Brian have?
Math in Focus Grade 1 Chapter 4 Practice 4 Answer Key Real-World Problems Subtraction 3
Brian has ________ bears.
Answer:
3
Explanation:
Brian has 9 toys.
6 of them are cars and the rest are bears.9 – 6 = 3
Brian has 3 bears.

Question 4.
Math in Focus Grade 1 Chapter 4 Practice 4 Answer Key Real-World Problems Subtraction 5
There are 10 eggs in a basket.
3 eggs roll out.
How many eggs are left?
Math in Focus Grade 1 Chapter 4 Practice 4 Answer Key Real-World Problems Subtraction 3
___ eggs are left.
Answer:
7
Explanation:
There are 10 eggs in a basket.
3 eggs roll out.
10 – 3 = 7
7 eggs are left.

Question 5.
Math in Focus Grade 1 Chapter 4 Practice 4 Answer Key Real-World Problems Subtraction 6
Abby blows 4 soap bubbles.
She pops all of them.
How many bubbles are left?
Math in Focus Grade 1 Chapter 4 Practice 4 Answer Key Real-World Problems Subtraction 3
___ bubbles are left.
Answer:
0
Explanation:
Abby blows 4 soap bubbles.
She pops all of them.
4 – 4 = 0
0 bubbles are left.

Math in Focus Grade 5 Chapter 15 Practice 6 Answer Key Volume of a Rectangular Prism and Liquid

This handy Math in Focus Grade 5 Workbook Answer Key Chapter 15 Practice 6 Volume of a Rectangular Prism and Liquid provides detailed solutions for the textbook questions.

Math in Focus Grade 5 Chapter 15 Practice 6 Answer Key Volume of a Rectangular Prism and Liquid

Write each measure in milliliters.

Question 1.
690 cm3 = ____________
Answer:
690 cm3 = 690 milliliters,

Explanation:
Given 690 cm3 to measure in milliliters,
as 1 cubic centimeter is equal to 1 milliliters
so 690 cm3 = 690 X 1 milliliters = 690 milliliters.

Question 2.
207 cm3 = ____________
Answer:
207 cm3 = 207 milliliters,

Explanation:
Given 207 cm3 to measure in milliliters,
as 1 cubic centimeter is equal to 1 milliliters
so 207 cm3 = 207 X 1 milliliters = 207 milliliters.

Question 3.
2,000 cm3 = ____________
Answer:
2,000 cm3 = 2,000 milliliters,

Explanation:
Given 2,000 cm3 to measure in milliliters,
as 1 cubic centimeter is equal to 1 milliliters
so 2,000 cm3 = 2,000 X 1 milliliters = 2,000 milliliters.

Question 4.
4,600 cm3 = ____________
Answer:
4,600 cm3 = 4,600 milliliters,

Explanation:
Given 4,600 cm3 to measure in milliliters,
as 1 cubic centimeter is equal to 1 milliliter
so 4,600 cm3 = 4,600 X 1 milliliters = 4,600 milliliters.

Write each measure in cubic centimeters.

Math in Focus Grade 5 Chapter 15 Practice 6 Volume of a Rectangular Prism and Liquid 1
Math in Focus Grade 5 Chapter 15 Practice 6 Answer Key Volume of a Rectangular Prism and Liquid-1
Question 5.
420 mL = ________cm3,
Answer:
420 ml = 420 cm3,

Explanation:
Given 420 ml to measure in cubic centimeters,
as 1 milliliters is equal to 1 cubic centimeters,
so 420 ml = 420 X 1 cubic centimeters = 420 cm3 .

Question 6.
568 mL = ____________cm3,
Answer:
568 ml = 568 cm3,

Explanation:
Given 568 mL to measure in cubic centimeters,
as 1 milliliters is equal to 1 cubic centimeters,
so 568 ml = 568 X 1 cubic centimeters = 568 cm3 .

Question 7.
3 L = ____________cm3,
Answer:
3 L = 3,000 X 1 ml = 3,000 cm3,

Explanation:
Given 3 L = 3,000 ml to measure in cubic centimeters,
as 1 milliliters is equal to 1 cubic centimeters,
so 3,000 ml = 3,000 X 1 cubic centimeters = 3,000 cm3 .

Question 8.
15 L = ___cm3,
Answer:
15 L = 15,000 X 1 ml = 15,000 cm3,

Explanation:
Given 15 L = 15,000 ml to measure in cubic centimeters,
as 1 milliliters is equal to 1 cubic centimeters,
so 15,000 ml = 15,000 X 1 cubic centimeters = 15,000 cm3 .

Question 9.
2 L 125 mL = ___________cm3,
Answer:
2 L 125 mL = 2,125 X 1 cubic centimeters = 2,125 cm3,

Explanation:
Given 2 L 125 mL = 2 ,125 mL to measure in cubic centimeters,
as 1 milliliters is equal to 1 cubic centimeters,
so 2L 125 mL = 2,125 X 1 cubic centimeters = 2,125 cm3 .

Question 10.
5 L 60 mL = ____________cm3,
Answer:
5 L 60 mL = 5,060 X 1 cm = 5,060 cm3,

Explanation:
Given 5 L 60 mL = 5,060 mL to measure in cubic centimeters,
as 1 milliliters is equal to 1 cubic centimeters,
so 5 L 60 mL = 5,060 X 1 cubic centimeters = 5,060 cm3.

Question 11.
10 L 50mL = _______cm3,

Explanation:
Given 10 L 50 mL = 10,050 mL to measure in cubic centimeters,
as 1 milliliters is equal to 1 cubic centimeters,
so 10 L 50 mL = 10,050 X 1 cubic centimeters = 10,050 cm3 .

Question 12.
7 L 2mL = ____________cm3,
Answer:
7 L 2 mL = 7,002 cm3,

Explanation:
Given 7 L 2 mL = 7 ,002 mL to measure in cubic centimeters,
as 1 milliliters is equal to 1 cubic centimeters,
so 7 L 2 mL = 7,002 X  1 cubic centimeters = 7,002 cm3.

Do you know which national park is the oldest in the United States?
Match the letters to the answers to find out.

Math in Focus Grade 5 Chapter 15 Practice 6 Volume of a Rectangular Prism and Liquid 2
Answer:
YELLOW STONE  is the oldest national park in the United States,

Math in Focus Grade 5 Chapter 15 Practice 6 Answer Key Volume of a Rectangular Prism and Liquid-2
Explanation:
Yes, After matching the letters the answer is YELLOW STONE,
the oldest national park in the United States.

Write each measure in liters and milliliters.

Question 13.
720 cm3 = ____________milliliters3,
Answer:
720 cm3 = 720 milliliters3,

Explanation:
Given 720 cm3 to measure in cubic centimeters,
as 1 cubic centimeter is equal to 1 milliliters
so 720 cm3 = 720 X 1 cubic centimeters = 720 milliliters.

Question 14.
7,000 cm3 = _________,
Answer:
7,000 cm3 = 7 L ,

Explanation:
Given 7,000 cm3 to measure in cubic centimeters,
as 1 cubic centimeter is equal to 1 milliliters and
1 liter is equal to 1000 milliliters
so 7,000 cm3 = 7,000 X 1 milliliters = 7 X 1,000 milliliters =  1 L.

Question 15.
2,050 cm3 = ___________
Answer:
2,050 cm3 = 2 L 50 mL ,

Explanation:
Given 2,050 cm3 to measure in cubic centimeters,
as 1 cubic centimeter is equal to 1 milliliters and
1 liter is equal to 1000 milliliters
so 2,050 cm3 = 2,050 X 1 milliliters = 2  X 1,050 milliliters =  2 L, 50 mL.

Question 16.
1,470 cm3 = ____________
Answer:
1,470 cm3 = 1 L 470 mL ,

Explanation:
Given 1,470 cm3 to measure in cubic centimeters,
as 1 cubic centimeter is equal to 1 milliliters and
1 liter is equal to 1000 milliliters
so 1,470 cm3 = 1,470 X 1 milliliters = 1  X 1,470 milliliters =  1 L, 470 mL.

Question 17.
9,801 cm3 = ____________
Answer:
9,801 cm3 = 9 L 801 mL ,

Explanation:
Given 9,801 cm3 to measure in cubic centimeters,
as 1 cubic centimeter is equal to 1 milliliters and
1 liter is equal to 1000 milliliters
so 9,801 cm3 = 9,801 X 1 milliliters = 9 L X 801 milliliters =  9 L, 801 mL.

Question 18.
4,003 cm3 = ____________
Answer:
4,003 cm3 = 4 L 3 mL ,

Explanation:
Given 4,003 cm3 to measure in cubic centimeters,
as 1 cubic centimeter is equal to 1 milliliters and
1 liter is equal to 1000 milliliters
so 4,003 cm3 = 4,003 X 1 milliliters = 4 L X 3 milliliters =  4 L, 3 mL.

Question 19.
10,600 cm3 = ____________
Answer:
10,600 cm3 = 10,600 mL ,

Explanation:
Given 10,600 cm3 to measure in cubic centimeters,
as 1 cubic centimeter is equal to 1 milliliters and
1 liter is equal to 1000 milliliters
so 10,600 cm3 = 10,600 X 1 milliliters = 10 L X 600 milliliters =  10 L, 600 mL.

Question 20.
1,075 cm3 = _____1 L 075 mL_______
Answer:
1,075 cm3 = 1 L 075 mL ,

Explanation:
Given 1,075 cm3 to measure in cubic centimeters,
as 1 cubic centimeter is equal to 1 milliliters and
1 liter is equal to 1000 milliliters
so 1,075 cm3 = 1 L X  75 milliliters = 1 L X 75 milliliters =  1 L, 75 mL.

Find the volume of water in each rectangular tank in milliliters.
(Hint: 1 cm3 = 1 mL)

Question 21.
Math in Focus Grade 5 Chapter 15 Practice 6 Volume of a Rectangular Prism and Liquid 3
Volume = ____288 mL_______
Answer:
Volume = 288 mL,

Explanation:
Given rectangular tank has volume 12 cm X 4 cm X 6 cm = 288 cm3
as 1 cubic centimeter is equal to 1 milliliters,
so, 288 cm3 = 288 mL.

Question 22.
Math in Focus Grade 5 Chapter 15 Practice 6 Volume of a Rectangular Prism and Liquid 4
Volume = ___________
Answer:
Volume = 315 mL,

Explanation:
Given rectangular tank has volume as 7 cm X 5 cm X 9 cm = 315 cm3
as 1 cubic centimeter is equal to 1 milliliters,
so 315 cm3 = 315 mL.

Find the volume of water in each rectangular tank in liters and milliliters.
(Hint: 1,000 cm3 = 1 L)

Question 23.
Math in Focus Grade 5 Chapter 15 Practice 6 Volume of a Rectangular Prism and Liquid 5
Volume = ___________
Answer:
Volume = 1 L,

Explanation:
Given rectangular tank has volume as 25 cm X 8 cm X 5 cm = 1000 cm3 ,
1,000 cm3 to measure in cubic centimeters,
as 1 cubic centimeter is equal to 1 milliliters and
1 liter is equal to 1000 milliliters
so 1,005 cm3 = 1,000 milliliters = 1 L.

Question 24.
Math in Focus Grade 5 Chapter 15 Practice 6 Volume of a Rectangular Prism and Liquid 6
Volume = ___________
Answer:
Volume = 1 L 8 mL,

Explanation:
Given rectangular tank has volume as 28 cm X 6 cm X 6 cm = 1,008 cm3 ,
1,008 cm3 to measure in cubic centimeters,
as 1 cubic centimeter is equal to 1 milliliters and
1 liter is equal to 1000 milliliters
so 1,008 cm3 = 1,008 milliliters = 1 L 8 mL.

Question 25.
Math in Focus Grade 5 Chapter 15 Practice 6 Volume of a Rectangular Prism and Liquid 7
Volume = ____ _______
Answer:
Volume = 1 L 458 mL,

Explanation:
Given rectangular tank has volume as 18 cm X 9 cm X 9 cm = 1,458 cm3 ,
1,458 cm3 to measure in cubic centimeters,
as 1 cubic centimeter is equal to 1 milliliters and
1 liter is equal to 1000 milliliters
so 1,458 cm3 = 1,458 milliliters = 1 L 458 mL.

Question 26.
Math in Focus Grade 5 Chapter 15 Practice 6 Volume of a Rectangular Prism and Liquid 8
Volume = ___________
Answer:
Volume = 1 L 456 mL,

Explanation:
Given rectangular tank has volume as 26 cm X 8 cm X 7 cm = 1,456 cm3 ,
1,456 cm3 to measure in cubic centimeters,
as 1 cubic centimeter is equal to 1 milliliters and
1 liter is equal to 1000 milliliters
so 1,456 cm3 = 1,456 milliliters = 1 L 456 mL.

Solve. Show your work.

Question 27.
How much water is in this tank when it is \(\frac{1}{3}\) full?
Math in Focus Grade 5 Chapter 15 Practice 6 Volume of a Rectangular Prism and Liquid 9
Answer:
The tank is filled with volume 218 cm3,

Explanation:
Given rectangular tank has volume with dimensions 12 cm X 6 cm X 9 cm = 648 cm3,
water in the tank is \(\frac{1}{3}\),
So \(\frac{1}{3}\) X 648 cm3 = 218 cm3.

Question 28.
This rectangular tank is filled with water to a height of 4 centimeters.
How much more water is needed to fill the tank completely?
Math in Focus Grade 5 Chapter 15 Practice 6 Volume of a Rectangular Prism and Liquid 10
Answer:
Water needed to fill the tank completely is 432 cm3,

Explanation:
Given rectangular tank has volume with dimensions 18 cm X 12 cm X 6 cm = 1,296 cm3 and
tank is filled with water to a height of 4 centimeters,
so volume of tank with water filled is 18 cm X 12 cm X 4 cm = 864 cm3,
Therefore more water is needed to fill the tank completely is 1,296 cm3– 864 cm= 432 cm3.

Solve. Show your work.

Question 29.
A cubical tank with an edge length of 20 centimeters is filled with 3.75 liters of water.
How much more water is needed to fill the tank completely? Give your answer in liters.
Math in Focus Grade 5 Chapter 15 Practice 6 Volume of a Rectangular Prism and Liquid 11
Answer:
More water needed to fill the tank completely is 4.25 liters,

Explanation:
Given rectangular tank has volume with dimensions 20 cm X 20 cm X 20 cm = 8,000 cm3,
So the volume of the tank in liters is 8 X 1000 mL= 8 L,
and tank cubical tank with an edge length of 20 centimeters is filled with 3.75 liters of water.
Therefore more water is needed to fill the tank completely is 8 L – 3.75 L = 4.25 liters.

Question 30.
The rectangular tank shown is \(\frac{1}{4}\)-filled with water.
Then another 1 liter 400 milliliters of water is added.
Find the volume of water in the tank in the end. Give your answer in liters and milliliters.
Math in Focus Grade 5 Chapter 15 Practice 6 Volume of a Rectangular Prism and Liquid 12
Answer:
The volume of water in the tank in the end is 2L 520 mL,

Explanation:
Given rectangular tank has volume with dimensions 28 cm X 20 cm X 8 cm = 4,480 cm3,
and the rectangular tank shown is \(\frac{1}{4}\)-filled with water.
So volume of tank in liters is \(\frac{1}{4}\) X 4,480 cm3 = 1,120 cm3,
1 L 120 mL to this another 1 liter 400 milliliters of water is added and tank has
1 L 120 mL + 1L 400 mL =  2L 520  mL.

Solve. Show your work.

Question 31.
This container is half-filled with oil. What is the volume of oil in the container?
Give your answer in liters and milliliters.
Math in Focus Grade 5 Chapter 15 Practice 6 Volume of a Rectangular Prism and Liquid 13
Answer:
The container is filled with volume 1 L 862 mL,

Explanation:
Given rectangular tank has volume with dimensions 14 cm X 14 cm X 19 cm = 3,724 cm3,
Container is half-filled with oil so volume of oil in the container is
\(\frac{1}{2}\) X 3,724 cm3 = 1,862 cm3 = 1 L 862 mL.

Question 32.
A cubical tank whose edges each measure 1 2 centimeters is half-filled with water.
The water is poured into an empty rectangular tank measuring
10 centimeters by 8 centimeters by 7 centimeters until it is full.
How much water is left in the cubical tank? Give your answer in milliliters.
Math in Focus Grade 5 Chapter 15 Practice 6 Volume of a Rectangular Prism and Liquid 14
Answer:
Water left in the cubical tank is  1,168 cm3,

Explanation:
Given a cubical tank whose edges each measure 1 2 centimeters is half-filled with water.
So volume with dimensions 12 cm X 12 cm X 12 cm = 1,728 cm3 and
the water is poured into an empty rectangular tank measuring
10 centimeters by 8 centimeters by 7 centimeters until it is full.
So water poured is 10 cm X 8 cm X 7 cm = 560 cm3 ,
therefore, water left in the cubical tank is 1,728 cm3 – 560 cm3 = 1,168 cm3.

Solve. Show your work.

Question 33.
The rectangular swimming pool shown contains 600 cubic meters of water.
How much more water has to be added so that the water level is 1 meter from the top?
Math in Focus Grade 5 Chapter 15 Practice 6 Volume of a Rectangular Prism and Liquid 15
Answer:
Volume left in swimming pool is 4,900 cubic meters,

Explanation:
Given swimming pool contains volume of 50 m X 30 m X 3 m = 4,500 cubic meters
and the rectangular swimming pool shown contains 600 cubic meters of water.
and that the water level is 1 meter from the top is
4,500 cubic meters + 1 L = 5,500 cubic meters,
therefore, volume left in swimming pool is
5,500 cubic meters – 600 cubic meters = 4,900 cubic meters.

Question 34.
The rectangular tank shown is filled completely with water.
How much water must be taken out so the height of the water
level in the tank is 10 centimeters? Give your answer in milliliters.
Math in Focus Grade 5 Chapter 15 Practice 6 Volume of a Rectangular Prism and Liquid 16
Answer:
Water to be taken out, so the height of the water
level in the tank is 10 centimeters is 240 cubic meters,

Explanation:
Given the rectangular tank shown is filled completely with water,
so, volume of 6 cm X 8 cm X 15 cm = 720 cubic meters,
The height of the water level in the tank is 10 centimeters,
so, volume of 6 cm X 8 cm X 10 cm = 480 cubic meters,
Water to be taken out is 720 cubic meters – 480 cubic meters = 240 cubic meters.

Solve. Show your work.

Question 35.
The large rectangular tank shown is \(\frac{4}{5}\)-filled with water.
The water is then poured into the smaller rectangular container until it is full.
How much water is left in the tank? Give your answer in liters and milliliters.
Math in Focus Grade 5 Chapter 15 Practice 6 Volume of a Rectangular Prism and Liquid 17
Answer:
Water left in the tank is 1,920 cm3,

Explanation:
Given large rectangular tank has volume with dimensions 15 cm X 15 cm X 12 cm = 2,700 cm3,
The large rectangular tank shown is \(\frac{4}{5}\) filled with water
therefore tank has \(\frac{4}{5}\) X 2,700 cm3 =
\(\frac{4 X 2,700}{5}\) cm3 = 2,160 cm3.
The water is then poured into the smaller rectangular container until it is full.
Volume of smaller rectangular container with dimensions 6 cm X 5 cm X 8 cm = 2,40 cm3,
Water left in the tank is 2,160 cm3– 2,40 cm3= 1,920 cm3.

Question 36.
Water flows into this tank at 8 liters per minute. How long will it take to fill the tank?
Math in Focus Grade 5 Chapter 15 Practice 6 Volume of a Rectangular Prism and Liquid 18
Answer:
long it will take to fill the tank is 7.5 minutes,

Explanation:
Given rectangular tank has volume with dimensions
60 cm X 50 cm X 20 cm = 60,000 cm3 = 60 liters,
and Water flows into this tank at 8 liters per minute.
So long will it take to fill the tank is 60 liters ÷ 8 liters per minute = 7.5 minutes.