Math in Focus Grade 3 Chapter 15 Practice 3 Answer Key Measuring Capacity

This handy Math in Focus Grade 3 Workbook Answer Key Chapter 15 Practice 3 Measuring Capacity provides detailed solutions for the textbook questions.

Math in Focus Grade 3 Chapter 15 Practice 3 Answer Key Measuring Capacity

Find the capacity of each container.

Math in Focus Grade 3 Chapter 15 Practice 3 Answer Key Measuring Capacity 1
Question 1.
The pitcher can hold _________ cups of water.
Answer:
The pitcher can hold 6 cups of water.
Explanation:
In the above image we can observe 6 cups and a pitcher. So, the pitcher can hold 6 cups of water.

Question 2.
The pitcher has a capacity of __________ cups.
Answer:
The pitcher has a capacity of 6 cups.

Math in Focus Grade 3 Chapter 15 Practice 3 Answer Key Measuring Capacity 2

Question 3.
The vase can hold __________ pints of water.
Answer:
The vase can hold 5 pints of water.
Explanation:
In the above image we can observe 5 pints and a vase. The vase can hold 5 pints of water.

Question 4.
The vase has a capacity of ________ pints.
Answer:
The vase has a capacity of 5 pints.

Math in Focus Grade 3 Chapter 15 Practice 3 Answer Key Measuring Capacity 3
Question 5.
The carton can hold __________ cups of milk.
Answer:
The carton can hold 3 cups of milk.
Explanation:
In the above image we can observe 3 cups and a carton. The carton can hold 3 cups of milk.

Question 6.
The carton has a capacity of __________ cups.
Answer:
The carton has a capacity of 3 cups.

Find the capacity of each container.

Math in Focus Grade 3 Chapter 15 Practice 3 Answer Key Measuring Capacity 4
Question 7.
The pot can hold __________ quarts of soup.
Answer:
The pot can hold 7 quarts of soup.
Explanation:
In the above we can observe 7 quarts of soup and a pot. We know that 1 quarts is equal to 2 pints. The pot can hold 7 quarts of soup.

Question 8.
The pot has a capacity of __________ quarts.
Answer:
The pot has a capacity of 7 quarts.

Math in Focus Grade 3 Chapter 15 Practice 3 Answer Key Measuring Capacity 5
Question 9.
The bathtub can hold __________ gallons of water.
Answer:
The bathtub can hold 40 gallons of water.
Explanation:
In the above image we can observe 20 pots containing 2 gallons of water each. So, the bathtub can hold 40(20 x 2) gallons of water.

Question 10.
The bathtub has a capacity of __________ gallons.
Answer:
The bathtub has a capacity of 40 gallons.

Math in Focus Grade 3 Chapter 15 Practice 3 Answer Key Measuring Capacity 6
Question 11.
This container can hold __________ cups of juice.
Answer:
This container can hold 8 cups of juice.
Explanation:
In the above image we can observe 3 pints and 2 cups of juice and a container.
We know that 1 pint is equal to 2 cups.
2 + 2 + 2 + 2 = 8
The above container can hold 8 cups of juice.

Question 12.
This container has a capacity of __________ cups.
Answer:
This container has a capacity of 8 cups.

Question 13.
Match
Math in Focus Grade 3 Chapter 15 Practice 3 Answer Key Measuring Capacity 7
Answer:
Math-in-Focus-Grade-3-Chapter-15-Practice-3-Answer-Key-Measuring-Capacity-7
Explanation:
We know that 1 pint is equal to 2 cups.
1 quarts is equal to 2 pints, which is equal to 4 cups.
1 gallon is equal to 4 quarts, which is equal to 16 cups.
In the above image, we can observe

  • 2 pints in the first diagram. So, we need to map it to  2 + 2 = 4 cups.
  • 2 pints and 1 quarts in the second diagram. So, we need to map it to 2 + 2 + 4 = 8 cups.
  • 1 gallon in the third diagram. So, we need to map it to 4 x 2 x 2 = 16 cups.
  • 1 quarts and 3 cups in fourth diagram. So, we need to map it to 4 + 3 = 7 cups.
  • 1 quarts and 1 pint in fifth diagram. So, we need to map it to 4 + 2 = 6 cups.
  • 2 quarts and 2 pints and 2 cups. So, we need to map it to 4 + 4 + 2 + 2 + 2 = 14 cups.

Cross out (✗) the one that does not have the same capacity.

Question 14.
Math in Focus Grade 3 Chapter 15 Practice 3 Answer Key Measuring Capacity 8
Answer:
Math-in-Focus-Grade-3-Chapter-15-Practice-3-Answer-Key-Measuring-Capacity-8
Explanation:
We know that 1 pint is equal to 2 cups.
1 quarts is equal to 2 pints, which is equal to 4 cups.
1 gallon is equal to 4 quarts, which is equal to 16 cups.
In the above image, we can observe

  • 1 gallon, 1 quarts and 1 pint in first part.
    16 cups + 4 cups + 2 cups = 22 cups
  • 30 cups in second part.
  • 1 quarts, 2 pints and 14 cups in third part.
    4 cups + 2 cups + 2cups + 14 cups = 22 cups
  • Second part doesn’t have same capacity. So, cross out the second part.
  • Question 15.
    Math in Focus Grade 3 Chapter 15 Practice 3 Answer Key Measuring Capacity 9
    Answer:
    Math-in-Focus-Grade-3-Chapter-15-Practice-3-Answer-Key-Measuring-Capacity-9
    Explanation:
    We know that 1 pint is equal to 2 cups.
    1 quarts is equal to 2 pints, which is equal to 4 cups.
    1 gallon is equal to 4 quarts, which is equal to 16 cups.
    In the above image, we can observe
  • 2 pints and 3 cups in first part.
    2 cups + 2 cups + 3 cups = 7 cups
  • 1 quarts, 1pint and 1 cup in second part.
    4 cups + 2 cups + 1 cup = 7 cups
  • 13 cups in third part.
  • Third part doesn’t have same capacity. So, cross out the third part.

Question 16.
Math in Focus Grade 3 Chapter 15 Practice 3 Answer Key Measuring Capacity 10
Answer:
Math-in-Focus-Grade-3-Chapter-15-Practice-3-Answer-Key-Measuring-Capacity-10
Explanation:
We know that 1 pint is equal to 2 cups.
1 quarts is equal to 2 pints, which is equal to 4 cups.
1 gallon is equal to 4 quarts, which is equal to 16 cups.
In the above image, we can observe

  • 1 quarts, and 3 pint in first part.
    4 cups + 2 cups + 2 cups + 2cups = 10 cups
  • 4 pints and 4 cups in second part.
    8 cups + 4 cups = 12 cups
  • 3 pints and 4 cups in third part.
    6 cups + 4 cups = 10 cups
  • Second part doesn’t have same capacity. So, cross out the second part.

Math in Focus Grade 1 Chapter 8 Practice 4 Answer Key Ways to Subtract

Practice the problems of Math in Focus Grade 1 Workbook Answer Key Chapter 8 Practice 4 Ways to Subtract to score better marks in the exam.

Math in Focus Grade 1 Chapter 8 Practice 4 Answer Key Ways to Subtract

Group the numbers into a 10 and ones. Then subtract.

Example
Math in Focus Grade 1 Chapter 8 Practice 4 Answer Key Ways to Subtract 1

Question 1.
Math in Focus Grade 1 Chapter 8 Practice 4 Answer Key Ways to Subtract 2
Answer:
Math in Focus Grade 1 Chapter 8 Practice 4 Answer Key Ways to Subtract_1

Question 2.
Math in Focus Grade 1 Chapter 8 Practice 4 Answer Key Ways to Subtract 3
Answer:
Math in Focus Grade 1 Chapter 8 Practice 4 Answer Key Ways to Subtract_2

Question 3.
Math in Focus Grade 1 Chapter 8 Practice 4 Answer Key Ways to Subtract 4
Answer:
Math in Focus Grade 1 Chapter 8 Practice 4 Answer Key Ways to Subtract_3

Question 4.
Math in Focus Grade 1 Chapter 8 Practice 4 Answer Key Ways to Subtract 5
Answer:
Math in Focus Grade 1 Chapter 8 Practice 4 Answer Key Ways to Subtract_4

Question 5.
Math in Focus Grade 1 Chapter 8 Practice 4 Answer Key Ways to Subtract 6
Answer:
Math in Focus Grade 1 Chapter 8 Practice 4 Answer Key Ways to Subtract_5

Group the numbers into a 10 and ones. Then subtract.

Example
Math in Focus Grade 1 Chapter 8 Practice 4 Answer Key Ways to Subtract 7

Question 6.
Math in Focus Grade 1 Chapter 8 Practice 4 Answer Key Ways to Subtract 8
_____ – ____ = _____
_____ + ____ = _____
Answer:
Math in Focus Grade 1 Chapter 8 Practice 4 Answer Key Ways to Subtract_6

Question 7.
Math in Focus Grade 1 Chapter 8 Practice 4 Answer Key Ways to Subtract 9
_____ – ____ = _____
_____ + ____ = _____
Answer:
Math in Focus Grade 1 Chapter 8 Practice 4 Answer Key Ways to Subtract_7

Question 8.
Math in Focus Grade 1 Chapter 8 Practice 4 Answer Key Ways to Subtract 10
_____ – ____ = _____
_____ + ____ = _____
Answer:
Math in Focus Grade 1 Chapter 8 Practice 4 Answer Key Ways to Subtract_8

Question 11.
Math in Focus Grade 1 Chapter 8 Practice 4 Answer Key Ways to Subtract 11
_____ – ____ = _____
_____ + ____ = _____
Answer:
Math in Focus Grade 1 Chapter 8 Practice 4 Answer Key Ways to Subtract_9

Group the numbers into a 10 and ones. Then subtract.

Example
Math in Focus Grade 1 Chapter 8 Practice 4 Answer Key Ways to Subtract 12

Question 10.
Math in Focus Grade 1 Chapter 8 Practice 4 Answer Key Ways to Subtract 13
Answer:
Math in Focus Grade 1 Chapter 8 Practice 4 Answer Key Ways to Subtract_10

Question 11.
Math in Focus Grade 1 Chapter 8 Practice 4 Answer Key Ways to Subtract 14
Answer:
Math in Focus Grade 1 Chapter 8 Practice 4 Answer Key Ways to Subtract_11

Question 12.
Math in Focus Grade 1 Chapter 8 Practice 4 Answer Key Ways to Subtract 15
Answer:
Math in Focus Grade 1 Chapter 8 Practice 4 Answer Key Ways to Subtract_12

Question 13.
Math in Focus Grade 1 Chapter 8 Practice 4 Answer Key Ways to Subtract 16
Answer:
Math in Focus Grade 1 Chapter 8 Practice 4 Answer Key Ways to Subtract_13

Complete each subtraction sentence.

Question 14.
Math in Focus Grade 1 Chapter 8 Practice 4 Answer Key Ways to Subtract 17
Answer:
Math in Focus Grade 1 Chapter 8 Practice 4 Answer Key Ways to Subtract_14

Question 15.
Math in Focus Grade 1 Chapter 8 Practice 4 Answer Key Ways to Subtract 18
Answer:
Math in Focus Grade 1 Chapter 8 Practice 4 Answer Key Ways to Subtract_15

Question 16.
Math in Focus Grade 1 Chapter 8 Practice 4 Answer Key Ways to Subtract 19
Answer:
Math in Focus Grade 1 Chapter 8 Practice 4 Answer Key Ways to Subtract_16

Complete each subtraction sentence.

Question 17.
Math in Focus Grade 1 Chapter 8 Practice 4 Answer Key Ways to Subtract 20
Answer:
Math in Focus Grade 1 Chapter 8 Practice 4 Answer Key Ways to Subtract_17

Question 18.
Math in Focus Grade 1 Chapter 8 Practice 4 Answer Key Ways to Subtract 21
Answer:
Math in Focus Grade 1 Chapter 8 Practice 4 Answer Key Ways to Subtract_18

Question 19.
Math in Focus Grade 1 Chapter 8 Practice 4 Answer Key Ways to Subtract 22
Answer:
Math in Focus Grade 1 Chapter 8 Practice 4 Answer Key Ways to Subtract_19

Complete the number bonds. Subtract.

Question 20.
Math in Focus Grade 1 Chapter 8 Practice 4 Answer Key Ways to Subtract 23
Answer:
Math in Focus Grade 1 Chapter 8 Practice 4 Answer Key Ways to Subtract_20

Question 21.
Math in Focus Grade 1 Chapter 8 Practice 4 Answer Key Ways to Subtract 24
Answer:
Math in Focus Grade 1 Chapter 8 Practice 4 Answer Key Ways to Subtract_21

Solve.

Question 22.
Which number fell into the number machine? Write the number in Math in Focus Grade 1 Chapter 8 Practice 4 Answer Key Ways to Subtract 25
Math in Focus Grade 1 Chapter 8 Practice 4 Answer Key Ways to Subtract 26
Answer:
Math in Focus Grade 1 Chapter 8 Practice 4 Answer Key Ways to Subtract_22

Math in Focus Grade 1 Cumulative Review Chapters 7 to 9 Answer Key

Practice the problems of Math in Focus Grade 1 Workbook Answer Key Cumulative Review Chapters 7 to 9 to score better marks in the exam.

Math in Focus Grade 1 Cumulative Review Chapters 7 to 9 Answer Key

Concepts and Skills

Circle the ten.
Then fill in the blanks.

Question 1.
Math in Focus Grade 1 Cumulative Review Chapters 7 to 9 Answer Key 1
Answer:
Math in Focus Grade 1 Cumulative Review Chapters 7 to 9 Answer Key_1

Question 2.
Math in Focus Grade 1 Cumulative Review Chapters 7 to 9 Answer Key 2
Answer:
Math in Focus Grade 1 Cumulative Review Chapters 7 to 9 Answer Key_2

Show the number.
Draw Math in Focus Grade 1 Cumulative Review Chapters 7 to 9 Answer Key 3 for tens and Math in Focus Grade 1 Cumulative Review Chapters 7 to 9 Answer Key 4 for ones.

Question 3.
Math in Focus Grade 1 Cumulative Review Chapters 7 to 9 Answer Key 5
Answer:
Math in Focus Grade 1 Cumulative Review Chapters 7 to 9 Answer Key_3

Question 4.
Math in Focus Grade 1 Cumulative Review Chapters 7 to 9 Answer Key 6
Answer:
Math in Focus Grade 1 Cumulative Review Chapters 7 to 9 Answer Key_4

Write the number.
Then fill in the blanks.

Question 5.
Math in Focus Grade 1 Cumulative Review Chapters 7 to 9 Answer Key 7
Set ____ has ____ more teddy bears than
Set _____
Answer:
Set A has 3 more teddy bears than
Set B

Compare.
Fill in the blanks.

Question 6.
Math in Focus Grade 1 Cumulative Review Chapters 7 to 9 Answer Key 8
____ is the least number.
_____ is the greatest number.
Answer:
11 is the least number.
19 is the greatest number.

Complete each number pattern.

Question 7.
9, 10, ____, 12, 13, ____, 15
Answer: 9, 10, 11 , 12, 13, 14, 15
Add 1 to each number to get the number pattern.

Question 8.
20, ____, 18, 17, ___, ____, 14, 13
Answer:
20, 19 , 18, 17, 16 , 15, 14, 13
Add 1 to each number to get the number pattern.

Order the numbers from least to greatest.

Question 9.
Math in Focus Grade 1 Cumulative Review Chapters 7 to 9 Answer Key 9
Answer: 8, 11, 12, 16, 17

Make a 10. Then add.

Question 10.
Math in Focus Grade 1 Cumulative Review Chapters 7 to 9 Answer Key 10
Answer:
Math in Focus Grade 1 Cumulative Review Chapters 7 to 9 Answer Key_10

Group into a 10 and ones. Then solve.

Question 11.
Math in Focus Grade 1 Cumulative Review Chapters 7 to 9 Answer Key 11
Answer:
Math in Focus Grade 1 Cumulative Review Chapters 7 to 9 Answer Key_11

Question 12.
Math in Focus Grade 1 Cumulative Review Chapters 7 to 9 Answer Key 12
Answer:
Math in Focus Grade 1 Cumulative Review Chapters 7 to 9 Answer Key_12

Complete.

Question 13.
7 + 7 = ____
Answer: 14

Question 14.
7 + 8 = ____
Answer: 15

Question 15.
16 – 8 = ____
Answer: 8

Question 16.
12 – ___ = 6
Answer: 6

Fill in the blanks. Use the words in the box.

Math in Focus Grade 1 Cumulative Review Chapters 7 to 9 Answer Key 13

Question 17.
Rosa is ____ than Lauren.
Answer: Rosa is taller than Lauren.

Question 18.
Lauren is ___ than Rosa.
Answer: Lauren is shorter than Rosa.

Question 19.
Trey is ___ than Rosa and Lauren. So, Trey is the ____.
Answer: Trey is taller than Rosa and Lauren. So, Trey is the tallest.

Question 20.
The tail on the white dog is ____ than the tail on the spotted dog.
Answer: The tail on the white dog is longer than the tail on the spotted dog.

Question 21.
The tail on the black dog is ____ than the tail on the white dog.
Answer: The tail on the black dog is shorter than the tail on the white dog.

Question 22.
The tail on the spotted dog is the _____.
Answer: The tail on the spotted dog is the shortest.

Complete.

Question 23.
Draw a start line. Then draw a strip that is longer than A and shorter than B.
Math in Focus Grade 1 Cumulative Review Chapters 7 to 9 Answer Key 14
Answer:
Math in Focus Grade 1 Cumulative Review Chapters 7 to 9 Answer Key_23

Fill in the blanks.

Question 24.
Math in Focus Grade 1 Cumulative Review Chapters 7 to 9 Answer Key 15
Answer:
The dog collar is about 4 comb long
It is about 2 bone long

Question 25.
Math in Focus Grade 1 Cumulative Review Chapters 7 to 9 Answer Key 16
Answer:
Math in Focus Grade 1 Cumulative Review Chapters 7 to 9 Answer Key_25

Problem Solving

Solve.

Question 26.
Grandma bakes 20 muffins. She gives 8 muffins to Emily. How many muffins does Grandma have left?
Math in Focus Grade 1 Cumulative Review Chapters 7 to 9 Answer Key 17
_________
Grandma has ____ muffins left.
Answer:
Given,
Grandma baked 20 muffins,
She gives 8 muffins to Emily,
By subtracting 8 from 20 we get 12,
Therefore, there are 12 muffins left with Grandma.

Question 27.
17 insects are in the garden. 9 are bees. The rest are ladybugs. How many are ladybugs?
Math in Focus Grade 1 Cumulative Review Chapters 7 to 9 Answer Key 18
_________
____ are ladybugs.
Answer:
Given,
There are 17 insects in the garden,
Among them 9 are bees,
By subtracting 9 from 17 we get 8,
Therefore, there are 8 ladybugs and 9 bees

Math in Focus Grade 1 Mid Year Review Answer Key

Practice the problems of Math in Focus Grade 1 Workbook Answer Key Mid Year Review to score better marks in the exam.

Math in Focus Grade 1 Mid Year Review Answer Key

Test Prep
Multiple Choice

Fill in the circle next to the correct answer.

Question 1.
How many stars are there?
Math in Focus Grade 1 Mid Year Review Answer Key 1
(A) 10
(B) 8
(C) 7
(D) 6
Answer: 6

Question 2.
Which number is greater than 8?
(A) 8
(B) 10
(C) 7
(D) 0
Answer: 10

Question 3.
Which star makes 10?
Math in Focus Grade 1 Mid Year Review Answer Key 2
Answer:
Math in Focus Grade 1 Mid Year Review Answer Key_1

Question 4.
Which star makes 1 less than 7?
Math in Focus Grade 1 Mid Year Review Answer Key 3
Answer:
Math in Focus Grade 1 Mid Year Review Answer Key_2

Question 5.
Find the missing number.
___ + 9 = 10
(A) 11
(B) 8
(C) 1
(D) 0
Answer: 1

Question 6.
Find the missing number.
8 – ___ = 4
(A) 8
(B) 5
(C) 4
(D) 2
Answer: 4

Question 7.
How many sides does a Math in Focus Grade 1 Mid Year Review Answer Key 4 have?
(A) 4
(B) 3
(C) 2
(D) 0
Answer: 3

Question 8.
How many corners does a Math in Focus Grade 1 Mid Year Review Answer Key 5 have?
(A) 0
(B) 1
(C) 2
(D) 5
Answer: 0

Question 9.
How are these shapes sorted?
Math in Focus Grade 1 Mid Year Review Answer Key 6
(A) shape
(B) color
(C) size
(D) number of sides
Answer: (A) shape

Question 10.
Which solid shape can you roll and slide?
(A) sphere
(B) cone
(c) cube
(D) pyramid
Answer: (B) cone

Question 11.
Complete the pattern.
Math in Focus Grade 1 Mid Year Review Answer Key 7
Answer:
Math in Focus Grade 1 Mid Year Review Answer Key_3

Question 12.
In which position is the black bird?
Math in Focus Grade 1 Mid Year Review Answer Key 8
Answer: Third position is the black bird.

Question 13.
What do ten and nine make?
(A) 1
(B) 9
(C) 19
(D) 20
Answer: 19

Question 14.
16 – 8 = ?
(A) 8
(B) 9
(C) 16
(D) 18
Answer: 8

Question 15.
The tennis racket is about ________ shoes long.
Math in Focus Grade 1 Mid Year Review Answer Key 9
(A) 5
(B) 4
(C) 3
(D) 1
Answer: 4

Short Answer

Read the questions carefully.
Write your answers in the space given.

Write the numbers in words.

Question 16.
8 _______________
Answer: 8 = Eight

Question 17.
19 _______________
Answer: 19 = Nineteen

Question 18.
12 _______________
Answer: 12 = Twelve

Complete the number patterns.

Question 19.
______ 1, 2, 3, ___, 5
Answer: 0, 1, 2, 3, 4, 5

Question 20.
____, 16, 14, ___, 10, 8 _______
Answer: 18, 16, 14, 12, 10, 8, 6

Add.

Question 21.
Math in Focus Grade 1 Mid Year Review Answer Key 10
Answer:
Math in Focus Grade 1 Mid Year Review Answer Key_4

Question 22.
Math in Focus Grade 1 Mid Year Review Answer Key 11
Answer:
Math in Focus Grade 1 Mid Year Review Answer Key_5

Order the numbers from greatest to least.

Question 23.
Math in Focus Grade 1 Mid Year Review Answer Key 12
Answer: 9, 10, 19, 20

Look at the picture. Circle the words for the shapes you see.

Question 24.
Math in Focus Grade 1 Mid Year Review Answer Key 13
Answer:
Math in Focus Grade 1 Mid Year Review Answer Key_6

Look at the picture.
Then fill in the blanks.
Use the words ¡n the box.

Question 25.
Maria is last from the ____.
Answer:

Question 26.
Jamal is ______________ on the right.
Answer:

Question 27.
Liping is ______________ Josh and Jamal.
Answer:

Question 28.
The mouse is ____ Josh.
Answer:

Look at the picture. Then fill in the blanks.

Math in Focus Grade 1 Mid Year Review Answer Key 14

Question 29.
Building A is ______ units tall.
Answer: Building A is 9 units tall.

Question 30.
Building B is ______ units tall.
Answer: Building B is 3 units tall.

Question 31.
Building C is _______ units tall.
Answer: Building C is 12 units tall

Question 32.
Building ____ is the tallest.
Answer: Building C is the tallest.

Extended Response

Solve.

Question 33.
Math in Focus Grade 1 Mid Year Review Answer Key 15
Answer:
Math in Focus Grade 1 Mid Year Review Answer Key_7

Question 34.
Math in Focus Grade 1 Mid Year Review Answer Key 16
Answer:
Math in Focus Grade 1 Mid Year Review Answer Key_8

Show the number.
Draw Math in Focus Grade 1 Mid Year Review Answer Key 17 for tens and Math in Focus Grade 1 Mid Year Review Answer Key 18 for ones. Then fill in the blanks.

Question 35.
Math in Focus Grade 1 Mid Year Review Answer Key 19
_______ is the greater number.
It is greater by ___.
Answer:
17 is the greater number.
It is greater by 11.

Fill in the blanks.

Question 36.
7 + 8 = ?
7 + 8 is double ___ plus ____
7 + 8 = 7 + ___ plus ____
= _____ + 1
= _____
Answer:
7 + 8 is double 7 plus 1
7 + 8 = 7 + 7 plus 1
= 14+ 1
= 15

Question 37.
Mom has 13 buttons. She uses some to sew a dress. 7 buttons are left. How many buttons does Mom use?
Math in Focus Grade 1 Mid Year Review Answer Key 20
Mom uses _______ buttons.
Answer: Mom uses 6 buttons.
Math in Focus Grade 1 Mid Year Review Answer Key_9

Question 38.
Andrew gives away 9 muffins. He has 8 muffins left. How many muffins did he have at first?
Math in Focus Grade 1 Mid Year Review Answer Key 21
Andrew had ________ muffins at first.
Answer:
9 + 8 = 17
Andrew had 17 muffins at first.

Question 39.
Follow the directions:
First, draw a start line.
Next, draw a shorter arrow.
Then, draw an arrow that is longer than the other arrows.
Last, circle the shortest arrow.
Math in Focus Grade 1 Mid Year Review Answer Key 22
Answer:
Math in Focus Grade 1 Mid Year Review Answer Key_10

Math in Focus Grade 3 Chapter 18 Practice 2 Answer Key Congruent Figures

This handy Math in Focus Grade 3 Workbook Answer Key Chapter 18 Practice 2 Congruent Figures provides detailed solutions for the textbook questions.

Math in Focus Grade 3 Chapter 18 Practice 2 Answer Key Congruent Figures

Does Figure A show a flip of Figure B? Write yes or no.

Question 1.
Math in Focus Grade 3 Chapter 18 Practice 2 Answer Key Congruent Figures 1
Answer: No
Explanation:
A flip is also called a reflection,
which rotates an object end over end.
So, A and B are not flip.

Question 2.
Math in Focus Grade 3 Chapter 18 Practice 2 Answer Key Congruent Figures 2
Answer: Yes
Explanation:
A flip is also called a reflection,
which rotates an object end over end.
So, A and B are flip. and figure B is flip of figure A

Does Figure C show a slide of Figure D? Write yes or no.

Question 3.
Math in Focus Grade 3 Chapter 18 Practice 2 Answer Key Congruent Figures 3
Answer: YES
Explanation:
Slides are the simplest transformation–just moving something from one place to another.  In primary grades, we usually describe a slide using relative position words, such as “slide down” or “slide to the right and down”
So, figure C slides right to form figure D.

Question 4.
Math in Focus Grade 3 Chapter 18 Practice 2 Answer Key Congruent Figures 4
Answer: YES
Explanation:
Slides are the simplest transformation–just moving something from one place to another.  In primary grades, we usually describe a slide using relative position words, such as “slide down” or “slide to the right and down”
So, figure C slides right to form figure D.

Does Figure E show a turn of Figure F? Write yes or no.

Question 5.
Math in Focus Grade 3 Chapter 18 Practice 2 Answer Key Congruent Figures 5
Answer: Yes
Explanation:
A turn or a rotation describes the motion of turning a shape as if it were drawn on a piece of paper.
The usual primary-grades vocabulary is a “turn” and the usual middle-grades vocabulary is “rotation”.

Question 6.
Math in Focus Grade 3 Chapter 18 Practice 2 Answer Key Congruent Figures 6
Answer: YES
Explanation:
A turn or a rotation describes the motion of turning a shape as if it were drawn on a piece of paper.
The usual primary-grades vocabulary is a “turn” and the usual middle-grades vocabulary is “rotation”.

Math in Focus Grade 3 Chapter 18 Practice 2 Answer Key Congruent Figures 7

Look at the pairs of figures. Identify and explain which pair is congruent and which is not.

Example

Math in Focus Grade 3 Chapter 18 Practice 2 Answer Key Congruent Figures 8
The two shapes are not congruent because they do not have the same shape.

Question 7.
Math in Focus Grade 3 Chapter 18 Practice 2 Answer Key Congruent Figures 9
The figures are ____________ because _________________.
Answer:
The figures are congruent because they have the same shape.
Explanation:
When two things are said to be congruent, it means that all of their measurements are identical.
So, the above figures are congruent.

Question 8.
Math in Focus Grade 3 Chapter 18 Practice 2 Answer Key Congruent Figures 10
The figures are ____________ because _________________.
Answer:
The figures are not congruent because they do not have the same shape.
Explanation:
When two things are said to be congruent, it means that all of their measurements are identical.
So, the above figures are not congruent.

Circle the pairs of congruent shapes.

Question 9.
Math in Focus Grade 3 Chapter 18 Practice 2 Answer Key Congruent Figures 11
Answer:
The figures are congruent because they have the same shape.
Explanation:
When two things are said to be congruent, it means that all of their measurements are identical.
So, the above figures are congruent.

Question 10.
Math in Focus Grade 3 Chapter 18 Practice 2 Answer Key Congruent Figures 12
Answer:
The figures are congruent because they have the same shape.
Explanation:
When two things are said to be congruent, it means that all of their measurements are identical.
So, the above figures are congruent.

Question 11.
Math in Focus Grade 3 Chapter 18 Practice 2 Answer Key Congruent Figures 13
Answer:
The figures are congruent because they have the same shape.
Explanation:
When two things are said to be congruent, it means that all of their measurements are identical.
So, the above figures are congruent.

Circle the congruent figures.

Question 12.
Math in Focus Grade 3 Chapter 18 Practice 2 Answer Key Congruent Figures 14
Answer:

Explanation:
When two things are said to be congruent, it means that all of their measurements are identical.
So, the 3rd figure is congruent to the given pentagon.

Question 13.
Math in Focus Grade 3 Chapter 18 Practice 2 Answer Key Congruent Figures 15
Answer:

Explanation:
When two things are said to be congruent, it means that all of their measurements are identical.
So, the 1st figure is congruent to the given Arrow Mark.

Draw congruent figures. Trace the shape. Cut it out and draw a congruent figure by sliding it from left to right.

Question 14.
Math in Focus Grade 3 Chapter 18 Practice 2 Answer Key Congruent Figures 16
Answer:

Explanation:
When two things are said to be congruent, it means that all of their measurements are identical.

Question 15.
Math in Focus Grade 3 Chapter 18 Practice 2 Answer Key Congruent Figures 17
Answer:

Explanation:
When two things are said to be congruent, it means that all of their measurements are identical.

Circle the figure that shows a flip.

Question 16.
Math in Focus Grade 3 Chapter 18 Practice 2 Answer Key Congruent Figures 18
Answer:

Explanation:
A flip is also called a reflection,
which rotates an object end over end.
So, in the above figure 1st letter is a flip of S.
Question 17.
Math in Focus Grade 3 Chapter 18 Practice 2 Answer Key Congruent Figures 19
Answer:

Explanation:
A flip is also called a reflection,
which rotates an object end over end.
So, in the above figure 3rd one is a flip of triangle.

Question 18.
Math in Focus Grade 3 Chapter 18 Practice 2 Answer Key Congruent Figures 20
Answer:

Explanation:
A flip is also called a reflection,
which rotates an object end over end.
So, in the above figure 3rd one is a flip of pentagon.

Circle the figure that shows a turn.

Question 19.
Math in Focus Grade 3 Chapter 18 Practice 2 Answer Key Congruent Figures 21
Answer:

Explanation:
A turn or a rotation describes the motion of turning a shape as if it were drawn on a piece of paper.
The usual primary-grades vocabulary is a “turn” and the usual middle-grades vocabulary is “rotation”.

Question 20.
Math in Focus Grade 3 Chapter 18 Practice 2 Answer Key Congruent Figures 22
Answer:

Explanation:
A turn or a rotation describes the motion of turning a shape as if it were drawn on a piece of paper.
The usual primary-grades vocabulary is a “turn” and the usual middle-grades vocabulary is “rotation”.

Question 21.
Math in Focus Grade 3 Chapter 18 Practice 2 Answer Key Congruent Figures 23
Answer:

Explanation:
A turn or a rotation describes the motion of turning a shape as if it were drawn on a piece of paper.
The usual primary-grades vocabulary is a “turn” and the usual middle-grades vocabulary is “rotation”.

Math in Focus Grade 7 Chapter 1 Lesson 1.5 Answer Key Introducing Significant Digits

Go through the Math in Focus Grade 7 Workbook Answer Key Chapter 1 Lesson 1.5 Introducing Significant Digits to finish your assignments.

Math in Focus Grade 7 Course 2 A Chapter 1 Lesson 1.5 Answer Key Introducing Significant Digits

Math in Focus Grade 7 Chapter 1 Lesson 1.5 Guided Practice Answer Key

List the significant digits for each number. Then write the number of significant digits.

Question 1.
23,005
The two zeros are in between nonzero digits. Using RULES 1 and 2, Math in Focus Grade 7 Chapter 1 Lesson 1.5 Answer Key Introducing Significant Digits 4 are significant digits.
There are Math in Focus Grade 7 Chapter 1 Lesson 1.5 Answer Key Introducing Significant Digits 4 significant digits.
Answer:
There are 3 rules to find the significant figures. They are
Non zero digits are always significant figures.
Any zeros between the two significant figures are also significant.
The zeros in the decimal portion is also significant.
23005 has 5 significant figures.
The 5 significant figures are 2, 3, 0, 0, 5.

Question 2.
367.9410
The trailing zero in the decimal is Math in Focus Grade 7 Chapter 1 Lesson 1.5 Answer Key Introducing Significant Digits 4. Using RULES 1 and 3, Math in Focus Grade 7 Chapter 1 Lesson 1.5 Answer Key Introducing Significant Digits 4 are significant digits.
There are Math in Focus Grade 7 Chapter 1 Lesson 1.5 Answer Key Introducing Significant Digits 4 significant digits.
Answer:
There are 3 rules to find the significant figures. They are
Non zero digits are always significant figures.
Any zeros between the two significant figures are also significant.
The zeros in the decimal portion is also significant.
All the digits in the 367.9410 is significant.
It has 7 significant figures they are 3, 6, 7, 9, 4, 1, 0.

Question 3.
0.094
Answer:
There are 3 rules to find the significant figures. They are
Non zero digits are always significant figures.
Any zeros between the two significant figures are also significant.
The zeros in the decimal portion is also significant.
The number 0.094 has 2 significant figures. They are 9 and 4.

Question 4.
450.0
Answer:
There are 3 rules to find the significant figures. They are
Non zero digits are always significant figures.
Any zeros between the two significant figures are also significant.
The zeros in the decimal portion is also significant.
The number 450.0 has 4 significant figures. They are 4, 5, 0, 0.

Complete.

Question 5.
Round 346 to 2 significant digits.
The third significant digit is 6, which is Math in Focus Grade 7 Chapter 1 Lesson 1.5 Answer Key Introducing Significant Digits 4 than 5.
346 is closer to Math in Focus Grade 7 Chapter 1 Lesson 1.5 Answer Key Introducing Significant Digits 4 than to Math in Focus Grade 7 Chapter 1 Lesson 1.5 Answer Key Introducing Significant Digits 4.
So, the integer rounded to 2 significant digits is Math in Focus Grade 7 Chapter 1 Lesson 1.5 Answer Key Introducing Significant Digits 4.
Answer:
The third significant digit is 6, which is greater than 5.
346 is closer to 350 than to 340
So, the integer rounded to 2 significant digits is 350

Round each integer to the number of significant digits given.

Question 6.
16,890 (3 significant digits)
Answer:
In the integer after 3 digits the tens place is greater than 5 so it is written as 16900.
The integer 16890 rounded to the 3 significant digits is 16900.
In the number 16900 the 3 significant numbers are 1,6,9.

Question 7.
96,500,100 (2 significant digits)
Answer:
In the integer after 2 digits the lakhs place is equal to 5 then it is written has 97000000
The integer 96,500,100 rounded to the 2 significant digits is 97000000.
Tn the number 97000000 The 2 significant digits are 9 and 7.

Question 8.
8,253,611 (4 significant digits)
Answer:
In the integer after 4 digits the hundred place is greater than 5 then it is written has 8254000
The integer 8253611 rounded to the 4 significant digits is 8254000.
Tn the number 8254000 The 4 significant digits are 8, 2, 5, 4.

Question 9.
7,462 (1 significant digits)
Answer:
In the integer after 1 digit the hundred place is less than 5 then it is written has 7000
The integer 7462 rounded to the 1 significant digits is 7000.
In the number 7000 The 1 significant digits are 7.

Solve.

The integer 6,590,000 is obtained after rounding a number to the hundreds place.
The integer 200,000 is obtained after rounding another number to the ten thousands place.

Question 10.
List the significant digits in each integer.
Answer:
There are 3 rules to find the significant figures. They are
Non zero digits are always significant figures.
Any zeros between the two significant figures are also significant.
The zeros in the decimal portion is also significant.
In the number 65,90,000 the significant figures are 6,5,9.
In the number 200000 The significant figure 1s 2.

Question 11.
State the number of significant digits in each integer.
Answer:
The integer 6,590,000 has 3 significant figures. They are 6,5,9.
The integer 200,00 has 1 significant figures. They are 2.

Complete.

Question 12.
Round 1,230.320 to 5 significant digits.
Using RULE 3, all the digits in 1,230.320 are significant. Only 5 significant digits are required. The sixth significant digit is 2, which is Math in Focus Grade 7 Chapter 1 Lesson 1.5 Answer Key Introducing Significant Digits 4 than 5. So, the decimal rounded to 5 significant digits is Math in Focus Grade 7 Chapter 1 Lesson 1.5 Answer Key Introducing Significant Digits 4.
Answer:
In the given number after 5 digits from the left the tens place is less than 5 then it is written has 1,230.3
The number 1,230.320 rounded to the 5 significant digits is 1230.3.
In the number 1230.3. The 5 significant digits are 1,2,3,0,3.

Question 13.
Round 0.8765421 to 3 significant digits.
Using RULES 1 and 4, only the digits after the decimal point are significant. Only 3 significant digits are required. The fourth significant digit is 5, which is Math in Focus Grade 7 Chapter 1 Lesson 1.5 Answer Key Introducing Significant Digits 4 5. So, the decimal rounded to 3 significant digits is Math in Focus Grade 7 Chapter 1 Lesson 1.5 Answer Key Introducing Significant Digits 4.
Answer:
In the given number after 3 digits from the left the ten thousands place is greater than 5 then it is written has 0.977
The number 0.8765421 rounded to the 3 significant digits is 0.977.
In the number 0.977. The 5 significant digits are 9,7,7.

Round each decimal to the number of significant digits given.

Question 14.
35.0997 (4 significant digits)
Answer:
In the given number 35.0997 after 4 digits from the left the tens place is less than 5 then it is written has 35.10
The number 35.997 rounded to the 4 significant digits is 35.10.
In the number 35.997. The 4 significant digits are 3,5,1,0.

Question 15.
0.008010002 (5 significant digits)
Answer:
In the given number 0.008010002 after 5 digits from the left the ten thousands place is less than 5 then it is written has 0.0080100.
The number 0.008010002 rounded to the 5 significant digits is 0.0080100.
In the number 0.0080100. The 5 significant digits are 0,0,8,0,1.

Question 16.
74.015 (3 significant digits)
Answer:
In the given number 74.015 after 3 digits from the left the tens place is less than 5 then it is written has 74.0.
The number 74.015 rounded to the 3 significant digits is 74.0.
In the number 74.0. The 3 significant digits are 7,4,0.

Solve.

Question 17.
A reading of a thermometer in Celsius is shown.
a) List the digits in the reading that are certain.
Answer:
Looking closely at the given thermometer, we found the reading in the thermometer is 20.6°C
The digits that are certain are 2, 0, and 6

b) List the digit that is not certain, the estimated digit. Write an approximate reading with two decimal places.
Answer:
The reading is in between 20.6° C and 20.7° C
The approximate reading with two decimal places is 20.65°C

c) State the number of significant digits the reading has.
Math in Focus Grade 7 Chapter 1 Lesson 1.5 Answer Key Introducing Significant Digits 5
Answer:
There are 4 significant digits in 20.65°C

Solve.

Question 18.
The area of a circle is given by the expression πr2. The radius of a circle is 4.13 centimeters.
a) Calculate the area of the circle.
b) State the area of the circle correct to 3 significant digits.
Math in Focus Grade 7 Chapter 1 Lesson 1.5 Answer Key Introducing Significant Digits 6
Answer:
Given that,
The radius of the circle is 4.13 centimeters.
The area of the circle is A = πr2
A = 3.14 x(4.13)2
A = 53.5

Math in Focus Course 2A Practice 1.5 Answer Key

List the significant digits for each number. Then count the number of significant digits.

Question 1.
0.0017
Answer:
There are 3 rules to find the significant figures. They are
Non zero digits are always significant figures.
Any zeros between the two significant figures are also significant.
The zeros in the decimal portion is also significant.
The number 0.0017 has 2 significant figures. They are 1 and 7.

Question 2.
82.005
Answer:
There are 3 rules to find the significant figures. They are
Non zero digits are always significant figures.
Any zeros between the two significant figures are also significant.
The zeros in the decimal portion is also significant.
The number 82.005 has 5 significant figures. They are 8, 2, 0, 0, 5.

Question 3.
300.0
Answer:
There are 3 rules to find the significant figures. They are
Non zero digits are always significant figures.
Any zeros between the two significant figures are also significant.
The zeros in the decimal portion is also significant.
The number 300.0 has 4 significant figures. They are 3,0,0,0.

Question 4.
0.0600
Answer:
Rules to Identify Significant Digits in a Given Numbers :
RULE 1 → All nonzero digits are significant.
RULE 2 → Zeros in between nonzero digits are significant.
RULE 3 → Trailing zeros in a decimal are significant.
RULE 4 → Zeros on the left of the first nonzero digit are NOT significant.
RULE 5 → Trailing zeros in any integer may or may not be significant due to rounding.

0.0600

Zeros on the left of the first nonzero digit are not significant,
Using Rule 4, <u> 6, 0 and 0 </u> are significant digits.
There are <u>three</u> significant digits.

6, 0, and 0; Three

Question 5.
45.13
Answer:
There are 3 rules to find the significant figures. They are
Non-zero digits are always significant figures.
Any zeros between the two significant figures are also significant.
The zeros in the decimal portion are also significant.
The number 45.13 has 4 significant figures. They are 4,5,1,3.

Question 6.
2.002
Answer:
There are 3 rules to find the significant figures. They are
Non-zero digits are always significant figures.
Any zeros between the two significant figures are also significant.
The zeros in the decimal portion are also significant.
The number 2.002 has 4 significant figures. They are 2,0,0,2.

Round each integer to the number of significant digits stated in the parentheses.

Question 7.
8,496 (to 2 significant digits)
Answer:
In the given number after 2 digits from the left, the tens place is greater than 5 then it is written as 8500.
The number 8496 rounded to the 2 significant digits is 8500.
In the number 8500, The 2 significant digits are 8,5.

Question 8.
187,204 (to 3 significant digits)
Answer:
In the given number after 3 digits from the left, the hundred places are less than 5 then it is written has 187000.
The number 187204 rounded to the 3 significant digits is 187000.
In the number 187000. The 3 significant digits are 1,8,7.

Question 9.
39,148 (to 3 significant digits)
Answer:
In the given number after 3 digits from the left, the tens place is less than 5 then it is written as 39100.
The number 39148 rounded to the 3 significant digits is 39100.
In the number 39100. The 5 significant digits are 3,9,1.

Question 10.
40,100 (to 2 significant digits)
Answer:
In the given number after 2 digits from the left, the hundred places are less than 5 then it is written as 40000.
The number 40,100 rounded to the 2 significant digits is 40000.
In the number 40000. The 2 significant digits are 4,0.

Question 11.
5,300,924 (to 4 significant digits)
Answer:
In the given number after 4 digits from the left the hundred places is greater than 5 then it is written as 5301000
The number 5300924 rounded to the 4 significant digits is 5301000.
In the number 5301000. The 4 significant digits are 5,3,0,1.

Question 12.
111,111 (to 4 significant digits)
Answer:
In the given number after 4 digits from the left, the tens place is less than 5 then it is written as 111100
The number 111,111 rounded to the 4 significant digits is 111100.
In the number 111100. The 4 significant digits are 1,1,1,1.

Question 13.
99,000 (to 3 significant digits)
Answer:
In the given number after 3 digits from the left, the tens place is less than 5 then it is written as 990
The number 99000 rounded to the 3 significant digits is 990.
In the number 990. The 5 significant digits are 9,9,0.

Question 14.
820,635 (to 1 significant digit)
Answer:
In the given number after 1 digit from the left, the ten thousand places is less than 5 then it is written as 9000000.
The number 820,635 rounded to the 1 significant digit is 9000000.
In the number 9000000. The 5 significant digits are 9.

Round each decimal to the given number of significant digits.

Question 15.
0.7621 (to 1 significant digit)
Answer:
In the given number after 1 digits from the left the thousand place is greater than 5 then it is written has 0.8.
The number 0.7621 rounded to the 2 significant digits is 0.8.
In the number 0.8. The 2 significant digits are 8,0.

Question 16.
1 .0087 (to 2 significant digits)
Answer:
In the given number after 2 digits from the left the hundred place is less than 5 then it is written has 1.0.
The number 1.0087 rounded to the 2 significant digits is 1.0.
In the number 1.0. The 2 significant digits are 1,0.

Question 17.
45.91082 (to 5 significant digits)
Answer:
In the given number after 5 digits from the left, the tens place is greater than 5 then it is written
45.911.
The number 45.91082 rounded to the 5 significant digits is 45.911.
In the number 45.911. The 5 significant digits are 5,4,9,1,1.

Question 18.
0.08507 (to 3 significant digits)
Answer:
In the given number after 3 digits from the left, the hundreds place is equal to 5 then it is written as 0.0851.
The number 0.08507 rounded to the 3 significant digits is 0.0851.
In the number 0.0851. The 3 significant digits are 8,5,1.

Question 19.
520.8 (to 3 significant digits)
Answer:
In the given number after 3 digits from the left the ones place is greater than 5 then it is written has 521.
The number 520.8 rounded to the 3 significant digits is 521.
In the number 521 The 3 significant digits are 5,2,1.

Question 20.
4.381 (to 2 significant digit)
Answer:
In the given number after 2 digits from the left the tens place is greater than 5 then it is written has 4.4.
The number 4.381 rounded to the 2 significant digits is 4.4.
In the number 4.4. The 2 significant digits are 4,4.

Solve.

Question 21.
Round 0.09845 and 109,530 to the given number of significant digits.
a) 1 significant digit
b) 2 significant digits
c) 3 significant digits
Answer:
a) 0.09845 rounded to 1 significant digit is 0.10.
109530 rounded to 1 significant digit is 100000.
b) 0.09845 rounded to 2 significant digit is 0.098.
109,530 rounded to 2 significant digit is 0.098.
c) 0.09845 rounded to 3 significant digit is 0.0985
109530 rounded to 3 significant digit is 110000.

Question 22.
The touchpad that Mike hits at the end of a swimming race is calibrated to measure the time to the nearest hundredth of a second. John claims that Mike won the race by 0.005 second. Jacqui says that Mike won by 0.05 second. Whose claim is more reliable? State your reason.
Math in Focus Grade 7 Chapter 1 Lesson 1.5 Answer Key Introducing Significant Digits 7
Answer:
John claims : Mike won the race by 0.005 seconds.
Jacqui claims : Mike won the race by 0.05 seconds.
So, 0.05 second is much more reliable than 0.005 seconds.
Hence, Jacqui claim is much more reliable.

Question 23.
Table A measures 2 feet long and table B measures 2.0 feet long.
a) How many significant digits are there in each measurement?
Answer:
Given that,
The table A measures 2 feet long.
There are 1 significant digit in the 2 feet long.
The table B measures 2.0 feet long.
There are 2 significant figures in the 2.0 feet long.

b) Do you think that the measurements are rounded values? Explain your answer.
Answer:
If we round Table 2 measurement of 2.0 feet long to 1 significant digit, we see that is rounded to 2 feet long, which is same as Table A measurement.
Thus, the measurement of Table A and Table B are rounded value.
Yes

Question 24.
A bag of potatoes weighs 9.42 pounds on a weighing scale. Which of the significant digits in the scale reading is the least reliable? Explain your answer.
Answer:
A bag of potatoes weighs 9.42 pounds
The significant digits are 9, 4, and 2
Since, the significant digit 2 is the hundredth reading so, it is least reliable.
2

Question 25.
The thickness of a ream of 500 sheets of paper is 57.15 millimeters. What is the thickness of one sheet of paper correct to 2 significant digits?
Answer:
Given that,
The thickness of a ream of 500 sheets of paper is 57.15 millimeters.
The thickness of 1 sheet is 500/57.15 is 8.7489.
The correct to the 2 significant digits is 8.7.

Question 26.
Given a rectangle of length 36.80 centimeters and width 13.4 centimeters, find the area of the rectangle correct to 3 significant digits.
Answer:
Given that,
The length of a rectangle is 36.80 centimeters.
The width of the rectangle is 13.4 centimeters.
The area of the rectangle is length l x B = 36.80 x 13.4 = 13.4 centimeter.
The 13.4 is correct to the 3 significant digit.

Question 27.
The temperature ranges from 43.5°C to 44.5°C in an experiment. You want to find the average of the two extreme temperature readings.
a) What would you write as the value of the average temperature?
Answer:
Given that,
The temperature range is 43.5°C to 44.5°C.
The average temperature is 44.5°C – 43.5°C = 1°C.

b) How many significant digits will the value of the average temperature have?
Answer:
In the 1°C the number of significant digits are one they are 1.

Question 28.
The average distance of the Sun from the Earth is about 93,000,000 miles. How many of the trailing zeros could be significant? State your reason.
Answer:
Given that,
The distance of the sun from from the earth is 9300000 miles.
The trailing zeros means no numbers after continues zero.
The trailing zeros of the number 93000000 is 000000 are 6 zeros.

Brain Work

Use the decimal representation of π, 3.141592653…, to answer the following questions.

a) Describe an irrational number, a, which is at a distance of 0.0001 unit from π.
Answer:
3.141592653
Irrational number at a distance of 0.0001 unit from π
3.141592653 + 0.0001 = 3.141692653

b) Describe another irrational number, b, which is even closer to π than the previous answer.
Answer:
Another irrational number which is closer to π than previous answer :
Any irrational number between 3.141592653 and 3.141692653 is the answer.
Thus, 3.141592754 is closer to π than 3.141692653
3.141592754

c) Graph the positions of n and the two irrational numbers on a real number line.
Answer:

d) What can you conclude about the irrational numbers on the real number line?
Answer:

Math in Focus Grade 2 Chapter 4 Practice 1 Answer Key Using Part-Part-Whole in Addition and Subtraction

Go through the Math in Focus Grade 2 Workbook Answer Key Chapter 4 Practice 1 Using Part-Part-Whole in Addition and Subtraction to finish your assignments.

Math in Focus Grade 2 Chapter 4 Practice 1 Answer Key Using Part-Part-Whole in Addition and Subtraction

Solve.

Use the bar models to help you.

Question 1.
Miss Lucy has 27 students in her morning ballet class. She has 39 students in her afternoon ballet class. How many students does she have in both classes?
Math in Focus Grade 2 Chapter 4 Practice 1 Answer Key Using Part-Part-Whole in Addition and Subtraction 1
27 + 39 = ____
She has ____ students in both classes.
Answer:
She has 66 students in both classes.

Explanation:
Given that Miss Lucy has 27 students in her morning ballet class and she has 39 students in her afternoon ballet class. So the number of students does she have in both classes is 27+39 which is 66 students.

Question 2.
Rani collects 365 beads in January. She collects 419 beads in April. How many beads does she collect in January and April?
Math in Focus Grade 2 Chapter 4 Practice 1 Answer Key Using Part-Part-Whole in Addition and Subtraction 2
She collects ___ beads in January and April.
Answer:
She collects 784 beads in January and April.

Explanation:
Given that Rani collects 365 beads in January and she collects 419 beads in April. So the number of beads does she collect in January and April is 365+419 which is 784 beads.
Math-in-Focus-Grade-2-Chapter-4-Practice-1-Answer-Key-Using-Part-Part-Whole-in-Addition-and-Subtraction-2-1

Solve.

Draw bar models to help you.

Question 3.
Mr. Jackson drove 427 miles last week. This week, he drove 215 miles. How many miles did he drive in the two weeks?
Math in Focus Grade 2 Chapter 4 Practice 1 Answer Key Using Part-Part-Whole in Addition and Subtraction 3
He drove ___ miles in the two weeks.
Answer:
He drove 642 miles in the two weeks.

Explanation:
Given that Mr. Jackson drove 427 miles last week and this week, he drove 215 miles. So the number of miles did he drive in the two weeks is 427+215 which is 642 miles.

Question 4.
143 men and 62 women go to a concert. How many adults go to the concert?
____ adults are at the concert.
Answer:
205 adults are at the concert.

Explanation:
Given that 143 men and 62 women go to a concert. So the number of adults who attended to the concert is 143+62 which is 205 adults.

Solve.

Use the bar models to help you.

Question 5.
There are 278 people at a camp. 26 of them are teachers and the rest are children. How many children are there?
Math in Focus Grade 2 Chapter 4 Practice 1 Answer Key Using Part-Part-Whole in Addition and Subtraction 4
278 – 26 = ____
There are ___ children.
Answer:
There are 252 children.

Explanation:
Given that there are 278 people at a camp and 26 of them are teachers and the rest are children. So the number of children is 278-26 which is 252 children.

Question 6.
Mr. Wilson packs 431 files in two boxes. He packs 216 files in the first box. How many files does he pack in the second box?
Math in Focus Grade 2 Chapter 4 Practice 1 Answer Key Using Part-Part-Whole in Addition and Subtraction 5
He packs ___ files in the second box.
Answer:
He packs 215 files in the second box.

Explanation:
Given that Mr. Wilson packs 431 files in two boxes and he packs 216 files in the first box. So the number of files does he pack in the second box is 431-216 which is 215 boxes.
Math-in-Focus-Grade-2-Chapter-4-Practice-1-Answer-Key-Using-Part-Part-Whole-in-Addition-and-Subtraction-5-1

Solve.

Draw bar models to help you.

Question 7.
A letter carrier delivers 999 letters in two days. The carrier delivers 306 letters on Monday and the rest of the letters on Tuesday. How many letters does the carrier deliver on Tuesday?
Math in Focus Grade 2 Chapter 4 Practice 1 Answer Key Using Part-Part-Whole in Addition and Subtraction 6
The carrier delivers ___ letters on Tuesday.
Answer:
The carrier delivers 693 letters on Tuesday.

Explanation:
Given that a letter carrier delivers 999 letters in two days and the carrier delivers 306 letters on Monday and the rest of the letters on Tuesday. So the number of letters does the carrier delivers on Tuesday is 999-306 which is 693 letters.

Question 8.
A factory makes 674- toys in two days. 325 toys are made on the first day. How many toys does the factory make on the second day?
The factory makes ___ toys on the second day.
Answer:
The factory makes 349 toys on the second day.

Explanation:
Given that a factory makes 674 toys in two days and 325 toys are made on the first day. So the number of toys does the factory makes on the second day is 674-325 which is 349 toys.

Math in Focus Grade 2 Chapter 1 Answer Key Numbers to 1,000

Go through the Math in Focus Grade 2 Workbook Answer Key Chapter 1 Numbers to 1,000 to finish your assignments.

Math in Focus Grade 2 Chapter 1 Answer Key Numbers to 1,000

Math Journal

Count on or count back.

Question 1.
Math in Focus Grade 2 Chapter 1 Answer Key Numbers to 1,000 1
Answer:

Explanation:
The pattern is add 1
For every number 1 is added to get 10 more of 132 that is 142

Question 2.
Math in Focus Grade 2 Chapter 1 Answer Key Numbers to 1,000 2
___ is 100 more than ____
Answer:

Explanation:
The pattern is add 10
For every number 10 is added to get 100 more of 0 that is 100

Put On Your Thinking cap!

challenging Practice

Answer the question.
Sunny Snake has swallowed some eggs. The eggs have numbers that follow a pattern. Find the missing numbers.
Math in Focus Grade 2 Chapter 1 Answer Key Numbers to 1,000 3
Answer:

Explanation:
The pattern described in snake is add + 12
For every number 12 is added

Put on Your Thinking cap!

Problem Solving

Answer the question.

Sally and Hans started counting at the same time. Sally counted on by tens from 300. Hans counted back by hundreds. After six counts, they had reached the same number What number did Hans start counting from?
Math in Focus Grade 2 Chapter 1 Answer Key Numbers to 1,000 4
Sally’s counting:
300 + 10 = 310
310 + 10 = 320
320 + 10 = 330
330 + 10 = 340
340 + 10 = 350
350 + 10 = 360
Hans counting
960 he started counting
960 – 100 = 860
860 – 100 = 760
760 – 100 = 660
660 – 100 = 560
560 – 100 = 460
460 – 100 = 360
So, they reached at 360

Chapter Review/Test

Vocabulary

Question 1.
Match.
Math in Focus Grade 2 Chapter 1 Answer Key Numbers to 1,000 5
Answer:

Explanation:
Vocabulary is matched with the appropriate images.

Concepts and Skills

Fill in the blank.

Question 2.
Math in Focus Grade 2 Chapter 1 Answer Key Numbers to 1,000 6
The number shown above is ____
Answer:
The number shown above is 376
Explanation:
1 cube = 100; 3 x 100 = 300
1 line = 10; 7 x 10 = 70
1 dots = 1; 4 x 1 = 4
300 + 70 + 4 = 374

Fill in the blanks.

Question 3.
Five hundred forty-nine is the ___ form of 549.
Answer:
Five hundred forty-nine is the word form of 549.

Question 4.
The standard form of 549 is ___ and the expanded form is ___.
Answer:
The standard form of 549 is 549 and the expanded form is  500 + 40 + 9

Question 5.
In 549, the digit 4 is in the __ place, the digit ___ is in the hundreds place, and the digit 9 is in the ___ place.
Answer:
In 549, the digit 4 is in the tens place, the digit 5 is in the hundreds place, and the digit 9 is in the ones place.

Find the missing numbers or words.

Question 6.
Math in Focus Grade 2 Chapter 1 Answer Key Numbers to 1,000 7
Answer:

Explanation:
Place value is the value of each digit in a number
Place value can be defined as the value represented by a digit in a number on the basis of its position

Fill in the blanks. Use the items in the box to help you.

Math in Focus Grade 2 Chapter 1 Answer Key Numbers to 1,000 8

Question 7.
_______ is greater than ____.
Answer:
969 is greater than 696.
Explanation:
The words are used from vocabulary table

Question 8.
696 ___ 969
Answer:
696 < 969
Explanation:
The symbols are used from vocabulary table

Question 9.
969 ____ 696
Answer:
969 > 696
Explanation:
The symbols are used from vocabulary table

Write the numbers in order from least to greatest.

Question 10.
Math in Focus Grade 2 Chapter 1 Answer Key Numbers to 1,000 9
Answer:

Explanation:
Always start with the largest number. Always make sure the numbers are in order from largest to smallest. Always end with the smallest number

Find the missing numbers.

Question 11.
977 ____ 957 947 ___ ___ 917
Answer:
977 967 957 947 937 927 917
Explanation:
In the above pattern tens place is decreased by 1
that means ten

Problem Solving

Solve.

Question 12.
Taisha has 654 stickers. Jan has 564 stickers and Pedro has 645 stickers. Who has the most stickers and who has the least stickers?
___ has the most stickers and ___ has the least stickers.
Answer:
Taisha has the most stickers and Jan has the least stickers.
Explanation:
Taisha has 654 stickers.
Jan has 564 stickers and Pedro has 645 stickers.
Taisha has more and Pedro has 645
and they are having more than Jan

Question 13.
Winston climbed some steps. With each step he took, he counted on by tens. He started counting from the number 50 (Step 1) and stopped when he counted to 120.
Math in Focus Grade 2 Chapter 1 Answer Key Numbers to 1,000 10
He stopped at step ____
Answer:
At step 8 he stopped
Explanation:
He started at step 1 that is from 50
he added 10 for every step
he stopped at 120

Math in Focus Grade 4 Chapter 1 Practice 1 Answer Key Numbers to 10,000

Go through the Math in Focus Grade 4 Workbook Answer Key Chapter 1 Practice 1 Numbers to 10,000 to finish your assignments.

Math in Focus Grade 4 Chapter 1 Practice 1 Answer Key Numbers to 10,000

Write each number in standard form.

Example.
Seventy-two thousand, four hundred sixty 72,460

Question 1.
seventy thousand, eight hundred twenty-three ____
Answer: 70,823
7 is in the ten thousand place
0 is in the thousands place
8 is in the hundreds place
2 is in the tens place
3 is in the one’s place.
By using a place chart we can easily write the number:
Math in Focus Grade 4 Chapter 1 Practice 2 Answer Key Numbers to 10,000 q10
According to the place value chart write the number: 70,823

Question 2.
sixty-two thousand, four hundred eighteen ____
Answer: 62,418
6 is in the ten thousand place
2 is in the thousands place
4 is in the hundreds place
1 is in the tens place
8 is in the one’s place.

Question 3.
ninety-seven thousand, four hundred ____
Answer: 97,400
9 is in the ten thousand place
7 is in the thousands place
4 is in the hundreds place
0 is in the tens place
0 is in the one’s place.

Question 4.
thirty thousand, eleven ____
Answer:30,011
3 is in the ten thousand place
0 is in the thousands place
0 is in the hundreds place
1 is in the tens place
1 is in the one’s place.

Write each number in word form.

Example
56,548 fifty-six thousand, five hundred forty-eight

Question 5.
12,021 ______
Answer: twelve thousand, twenty-one
Explanation:
– On beginning with the first digit that is 1. It is present in the place of a ten thousand – 10,000
– The next number to the right side is thousands place – two thousand
– The comma present on the rightmost side represents – twenty-one
– 12,021 in word format is twelve thousand, twenty-one.

Question 6.
70,009 ______
Answer: seventy thousand nine
Explanation:
Explanation:
– On beginning with the first digit that is 1. It is present in the place of a ten thousand – 70,000
– The comma present on the rightmost side represents – nine
– 70,009 in word format is seventy thousand nine

Question 7.
40,807 ______
Answer:
Explanation:
– On beginning with the first digit that is 1. It is present in the place of a ten thousand – 40,000
– The comma present on the rightmost side represents – eight hundred seven
– 40,807 in word format is forty thousand eight hundred seven.

Count on and fill in the blanks.

Question 8.
81,000 82,000 83,000 ____ ____
Answer: 84,000   85,000
A list of numbers that follow a certain sequence is known as patterns or number patterns. The different types of number patterns are algebraic or arithmetic patterns, geometric patterns, Fibonacci patterns and so on. Now, let us take a look at the three different patterns here.
Arithmetic pattern: The arithmetic pattern is also known as the algebraic pattern. In an arithmetic pattern, the sequences are based on the addition or subtraction of the terms. If two or more terms in the sequence are given, we can use addition or subtraction to find the arithmetic pattern.
The above-given sequence, 81,000 82,000 83,000 ____ ____ . Now, we need to find the missing term in the sequence.
Here, we can use the addition process to figure out the missing terms in the patterns.
In the pattern, the rule used is “Add 1000 to the previous term to get the next term”.
In the given above, take the second term (82,000). If we add “1000” to the second term (82,000), we get the third term 83,000.
Similarly, we can find the unknown terms in the sequence.
First missing term: The previous term is 83,000. Therefore, 83,000+1000= 84,000.
Second missing term: The previous term is 84,000. So, 84,000+1000 = 85,000.
Hence, the complete arithmetic pattern is 81,000 82,000 83,000  84,000  85,000.

Question 9.
30,000 40,000 50,000 ___ ___
Answer: 60,000   70,000
A list of numbers that follow a certain sequence is known as patterns or number patterns. The different types of number patterns are algebraic or arithmetic patterns, geometric patterns, Fibonacci patterns and so on. Now, let us take a look at the three different patterns here.
Arithmetic pattern: The arithmetic pattern is also known as the algebraic pattern. In an arithmetic pattern, the sequences are based on the addition or subtraction of the terms. If two or more terms in the sequence are given, we can use addition or subtraction to find the arithmetic pattern.
The above-given sequence, 30,000 40,000 50,000 ___ ___ . Now, we need to find the missing term in the sequence.
Here, we can use the addition process to figure out the missing terms in the patterns.
In the pattern, the rule used is “Add 10,000 to the previous term to get the next term”.
In the given above, take the second term (40,000). If we add “1000” to the second term (40,000), we get the third term of 50,000.
Similarly, we can find the unknown terms in the sequence.
First missing term: The previous term is 50,000. Therefore, 50,000+10,000= 60,000.
Second missing term: The previous term is 60,000. So, 60,000+1000 = 70,000.
Hence, the complete arithmetic pattern is 30,000 40,000 50,000   60,000   70,000

Question 10.
10,000 15,000 20,000 ___ ____
Answer: 25,000   30,000
A list of numbers that follow a certain sequence is known as patterns or number patterns. The different types of number patterns are algebraic or arithmetic patterns, geometric patterns, Fibonacci patterns and so on. Now, let us take a look at the three different patterns here.
Arithmetic pattern: The arithmetic pattern is also known as the algebraic pattern. In an arithmetic pattern, the sequences are based on the addition or subtraction of the terms. If two or more terms in the sequence are given, we can use addition or subtraction to find the arithmetic pattern.
The above-given sequence, 10,000 15,000 20,000 ___ ____ . Now, we need to find the missing term in the sequence.
Here, we can use the addition process to figure out the missing terms in the patterns.
In the pattern, the rule used is “Add 5,000 to the previous term to get the next term”.
In the given above, take the second term (15,000). If we add “5000” to the second term (15,000), we get the third term of 20,000.
Similarly, we can find the unknown terms in the sequence.
First missing term: The previous term is 20,000. Therefore, 20,000+5,000= 25,000.
Second missing term: The previous term is 25,000. So, 25,000+5000 = 30,000.
Hence, the complete arithmetic pattern is 10,000 15,000 20,000  25,000   30,000

Example
two thousand, five hundred twelve 2,512

Question 11.
sixty-one thousand, ____ ___ 1,001
Answer: 61, 001
The word form is sixty-one thousand, one
Explanation:
– On beginning with the first digit that is 6. It is present in the place of a ten thousand – 61,000
– The comma present on the rightmost side represents – one
– 61,001 in word format is sixty-one thousand, one.
The standard form is 61,001.

Question 12.
twenty-four ____, three hundred ten 24,3__0
Answer:24,310
The word form is twenty-four thousand, three hundred ten.
Explanation:
– On beginning with the first digit that is 2. It is present in the place of a ten thousand to thousands – 24,000
– The comma present on the rightmost side represents – three hundred one
– 24,310 in word format is twenty-four thousand, three hundred ten.
The standard form is 24,310.

Question 13.
forty-five thousand, ____ hundred six 4 __,206
Answer: 45,206
Explanation:
– On beginning with the first digit that is 4. It is present in the place of a ten thousand to thousands – 45,000
– The comma present on the rightmost side represents – two hundred six
– 45,206 in word format is forty-five thousand, two hundred six.
The standard form is 45,206.

Question 14.
thirty-six thousand, one hundred. _____ 36,89
Answer: 36,100
Explanation:
– On beginning with the first digit that is 3. It is present in the place of a ten thousand to thousands – 36,000
– The comma present on the rightmost side represents – one hundred
– 36,100 in word, format is thirty-six thousand, one hundred
The standard form is 36,100

Make each 5-digit number using all the cards. Do not begin a number with ‘0’.

Math in Focus Grade 4 Chapter 1 Practice 1 Answer Key Numbers to 10,000 1

Question 15.
An odd number: _______________________________________
Answer: 52,907
Generally, the even and odd numbers are defined as follows:
Definition 1: “Even numbers are those numbers which are divisible by 2 and odd numbers which are not divisible by two”.
Definition 2: “Even numbers are those which when divided by 2 leaves no remainder or as 0 and Odd numbers are those numbers which when divided by 2 leaves a remainder of 1”.
How to check a number is even or odd:
– As we know now that “Even numbers those numbers which end with 0,2,4,6,8 and odd numbers are those numbers which end with 1,3,5,7,9.”
– So, first, look at the number in the one’s place. This single number will tell whether the entire number is odd or even.
Here the above number is 52,907
When it divided by 2 it leaves remainder 1. So it is odd number.

Question 16.
An even number: ________________________________________
Answer:25,970
Generally, the even and odd numbers are defined as follows:
Definition 1: “Even numbers are those numbers which are divisible by 2 and odd numbers which are not divisible by two”.
Definition 2: “Even numbers are those which when divided by 2 leaves no remainder or as 0 and Odd numbers are those numbers which when divided by 2 leaves a remainder of 1”.
How to check a number is even or odd:
– As we know now that “Even numbers those numbers which end with 0,2,4,6,8 and odd numbers are those numbers which end with 1,3,5,7,9.”
– So, first, look at the number in the one’s place. This single number will tell whether the entire number is odd or even.
Here the above number is 25,970
When it is divided by 2 it leaves the remainder 0. So it is an even number.

Question 17.
A number with zero in the hundreds place: _______________________________
Answer: 52,097
By using the above numbers we can write the number having 0 in the hundreds place.
5 hold the ten thousand place.
2 hold the thousands place.
0 holds the hundreds place
9 hold the tens place.
7 holds the one’s place.

Question 18.
A number beginning with the greatest digit: _______________________________
Answer:95,720
By using the above-given numbers are have the highest digit.
that digit is 9.
So we can write with 9 keeping in ten thousand place.
9 hold the ten thousand place.
5 hold the thousands place.
7 holds the hundreds place
2 hold the tens place.
0 holds the one’s place.

Question 19.
A number with 2 in the tens place and 5 in the ones place: _______________________________
Answer:90,725
9 hold the ten thousand place.
0 hold the thousands place.
7 holds the hundreds place
2 hold the tens place.
5 holds the one’s place.

Question 20.
A number ending with 7: _______________________________
Answer: 25,907
5 hold the ten thousand place.
5 hold the thousands place.
9 holds the hundreds place
0 hold the tens place.
7 holds the one’s place.
We can write anyway but the last digit should be 7.

Math in Focus Grade 4 Chapter 3 Practice 1 Answer Key Multiplying by a 1-Digit Number

Go through the Math in Focus Grade 4 Workbook Answer Key Chapter 3 Practice 1 Multiplying by a 1-Digit Number to finish your assignments.

Math in Focus Grade 4 Chapter 3 Practice 1 Answer Key Multiplying by a 1-Digit Number

Multiply 962 by 6 and find the missing numbers.

Example
Step 1
2 ones × 6 = 12
= 1 ten 2 ones
Math in Focus Grade 4 Chapter 3 Practice 1 Answer Key Multiplying by a 1-Digit Number 1

Question 1
Step 2
6 tens × 6 = ___ tens
= ___ hundreds ___ tens
Math in Focus Grade 4 Chapter 3 Practice 1 Answer Key Multiplying by a 1-Digit Number 2
Answer:
6 tens × 6 = 36 tens
= 3 hundreds 6 tens
Math-in-Focus-Grade-4-Chapter-3-Practice-1-Answer-Key-Multiplying-by-a-1-Digit-Number-2-1

Question 2.
Step 3
9 hundreds × 6 = ___ hundreds
= ___ thousands ___ hundreds
Math in Focus Grade 4 Chapter 3 Practice 1 Answer Key Multiplying by a 1-Digit Number 3
Answer:
9 hundreds × 6 = 54 hundreds
= 5 thousands 4 hundreds
Math-in-Focus-Grade-4-Chapter-3-Practice-1-Answer-Key-Multiplying-by-a-1-Digit-Number-3-1

Question 3.
Math in Focus Grade 4 Chapter 3 Practice 1 Answer Key Multiplying by a 1-Digit Number 4
Answer:
962 × 6 = 5,772.

Explanation:
The multiplication of 962 × 6 is 5,772.
Math-in-Focus-Grade-4-Chapter-3-Practice-1-Answer-Key-Multiplying-by-a-1-Digit-Number-4-1

Multiply 9,086 by 7 and find the missing numbers.

Question 4.
Step 1
6 ones × 7 = _____ ones
= _____ tens _____ ones
Math in Focus Grade 4 Chapter 3 Practice 1 Answer Key Multiplying by a 1-Digit Number 5
Answer:
6 ones × 7 = 42 ones
= 4 tens 2 ones
Math-in-Focus-Grade-4-Chapter-3-Practice-1-Answer-Key-Multiplying-by-a-1-Digit-Number-5-1

Question 5.
Step 2
_____ tens × 7 _____ tens
= ______ hundreds ______ tens
Math in Focus Grade 4 Chapter 3 Practice 1 Answer Key Multiplying by a 1-Digit Number 6
Answer:
8 tens × 7 =  56 tens
= 5 hundreds 6 tens
Math-in-Focus-Grade-4-Chapter-3-Practice-1-Answer-Key-Multiplying-by-a-1-Digit-Number-6-1

Question 6.
Step 3
_____ hundreds × 7 = _____ hundreds
Math in Focus Grade 4 Chapter 3 Practice 1 Answer Key Multiplying by a 1-Digit Number 7
Answer:
0 hundreds × 7 = 0 hundreds
Math-in-Focus-Grade-4-Chapter-3-Practice-1-Answer-Key-Multiplying-by-a-1-Digit-Number-7-1

Question 7.
Step 4 _____ thousands × 7 _____ thousands
= ______ ten thousands ______ thousands
Math in Focus Grade 4 Chapter 3 Practice 1 Answer Key Multiplying by a 1-Digit Number 8
Answer:
9 thousands × 7 =  63 thousands
= 6 ten thousands 3 thousands
Math-in-Focus-Grade-4-Chapter-3-Practice-1-Answer-Key-Multiplying-by-a-1-Digit-Number-8-1

Question 8.
Math in Focus Grade 4 Chapter 3 Practice 1 Answer Key Multiplying by a 1-Digit Number 9
Answer:
9,086 × 7 = 63,602.

Explanation:
The multiplication of 9,086 × 7 is 63,602.
Math-in-Focus-Grade-4-Chapter-3-Practice-1-Answer-Key-Multiplying-by-a-1-Digit-Number-9-1

Multiply.

Example.
Math in Focus Grade 4 Chapter 3 Practice 1 Answer Key Multiplying by a 1-Digit Number 10

Question 9.
Math in Focus Grade 4 Chapter 3 Practice 1 Answer Key Multiplying by a 1-Digit Number 11
Answer:
605 × 5 = 3,025.

Explanation:
The multiplication of 605 × 5 = 3,025.
Math-in-Focus-Grade-4-Chapter-3-Practice-1-Answer-Key-Multiplying-by-a-1-Digit-Number-11-1

Question 10.
Math in Focus Grade 4 Chapter 3 Practice 1 Answer Key Multiplying by a 1-Digit Number 12
Answer:
2,134 × 6 = 12,804.

Explanation:
The multiplication of 2,134 × 6 = 12,804.
Math-in-Focus-Grade-4-Chapter-3-Practice-1-Answer-Key-Multiplying-by-a-1-Digit-Number-12-1

Question 11.
Math in Focus Grade 4 Chapter 3 Practice 1 Answer Key Multiplying by a 1-Digit Number 13
Answer:
6,920 × 4 = 27,680.

Explanation:
The multiplication of 6,920 × 4 = 27,680.
Math-in-Focus-Grade-4-Chapter-3-Practice-1-Answer-Key-Multiplying-by-a-1-Digit-Number-13-1

Question 12.
Math in Focus Grade 4 Chapter 3 Practice 1 Answer Key Multiplying by a 1-Digit Number 14
Answer:
2,019 × 7 = 14,133.

Explanation:
The multiplication of 2,019 × 7 = 14,133.
Math-in-Focus-Grade-4-Chapter-3-Practice-1-Answer-Key-Multiplying-by-a-1-Digit-Number-14-1

Question 13.
Math in Focus Grade 4 Chapter 3 Practice 1 Answer Key Multiplying by a 1-Digit Number 15
Answer:
1,474 × 6 = 8,844.

Explanation:
The multiplication of 1,474 × 6 is 8,844.
Math-in-Focus-Grade-4-Chapter-3-Practice-1-Answer-Key-Multiplying-by-a-1-Digit-Number-15-1

Question 14.
Math in Focus Grade 4 Chapter 3 Practice 1 Answer Key Multiplying by a 1-Digit Number 16
Answer:
8,572 × 8 = 68,576.

Explanation:
The multiplication of 8,572 × 8 is 68,576.
Math-in-Focus-Grade-4-Chapter-3-Practice-1-Answer-Key-Multiplying-by-a-1-Digit-Number-16-1

Question 15.
Math in Focus Grade 4 Chapter 3 Practice 1 Answer Key Multiplying by a 1-Digit Number 17
Answer:
6,003 × 9 = 54,027.

Explanation:
The multiplication of 6,003 × 9 is 54,027.
Math-in-Focus-Grade-4-Chapter-3-Practice-1-Answer-Key-Multiplying-by-a-1-Digit-Number-17-1

Find each product. Then solve the riddle.

Example
425 × 2 = 2,550 Math in Focus Grade 4 Chapter 3 Practice 1 Answer Key Multiplying by a 1-Digit Number 18

Question 16.
964 × 8 = ____ Math in Focus Grade 4 Chapter 3 Practice 1 Answer Key Multiplying by a 1-Digit Number 19
Answer:
964 × 8 = 7,712.

Explanation:
The multiplication of 964 × 8 is 7,712.

Question 17.
682 × 5 = ____ Math in Focus Grade 4 Chapter 3 Practice 1 Answer Key Multiplying by a 1-Digit Number 20
Answer:
682 × 5 = 3,410.

Explanation:
The multiplication of 682 × 5 is 3,410.

Question 18.
1,685 × 3 = ___ Math in Focus Grade 4 Chapter 3 Practice 1 Answer Key Multiplying by a 1-Digit Number 21
Answer:
1,685 × 3 = 5,055.

Explanation:
The multiplication of 1,685 × 3 is 5,055.

Question 19.
1,936 × 4 = ___ Math in Focus Grade 4 Chapter 3 Practice 1 Answer Key Multiplying by a 1-Digit Number 22
Answer:
1,936 × 4 = 7,774.

Explanation:
The multiplication of 1,936 × 4 is 7,774.

Question 20.
3,270 × 3 = ___ Math in Focus Grade 4 Chapter 3 Practice 1 Answer Key Multiplying by a 1-Digit Number 23
Answer:
3,270 × 3 = 9,810.

Explanation:
The multiplication of 3,270 × 3 is 9,810.

How do you say good-bye to the ocean?
Match the letters to the answers below to find out.
Math in Focus Grade 4 Chapter 3 Practice 1 Answer Key Multiplying by a 1-Digit Number 24

Answer:
Math-in-Focus-Grade-4-Chapter-3-Practice-1-Answer-Key-Multiplying-by-a-1-Digit-Number-24-1